Dodaj do ulubionych

Chce byc dobrym pracownikiem...

01.03.04, 21:01
skonczylam w ub. roku szkole srednia, jestem spokojna, powazna jak na swoj
wiek, niepalaca i naprawde chetna do pracy. W sklepie, hurtowni, biurze ,
gastronomii. Mam ksiazeczke zdrowia ale nie moge znalezc pracy.Wierze ze sa
ludzie dobrej woli i pomoga mnie. Tu w Pruszkowie nikogo bowiem nie znam.
Przyjechalam do rodziny z daleka sadzac , ze gdzie jak gdzie ale w tak
wielkiej aglomeracji prace znajde. A moze po prostu nie umiem szukac.Moj
adres verso@op.pl Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • altu Re: Chce byc dobrym pracownikiem... 02.03.04, 14:55
      SQH też chciał być dobrym pracownikiem, i chyba jest...
      SQH - Proszę o relację z pierwszych dni w pracy!
      To samo się dotyczy Shpinaka!

Jak to? Nie podzielicie sie wiadomościami, wrażeniami i całą atmosferą jaka wam
      sie w pracy stworzyła? Nieładnie...
      Proszę o relacje...
      Pozdrawiam,
      A.

PS Do Wolant [płeć nie określona - z nicka wychodzi, że facet, z wypowiedzi,
      że kobieta...] - nie przejmuj sie, nie załamuj, uszy do góry! Przegladaj prase,
      ogloszenia na portalach, ogloszenia w necie.. a nuż.. sie uda,
      Pozdrawiam... i w imieniu Pruszkowiaków witam na Forum!
      • sqh Re: Chce byc dobrym pracownikiem... 02.03.04, 15:06
        altu napisała:

> Jak to? Nie podzielicie sie wiadomościami, wrażeniami i całą atmosferą jaka
        > wam sie w pracy stworzyła? Nieładnie...

A w pocztę zaglądasz czasem? :-P (no, chyba że nie doszło - na Gazecie wszystko
        jest możliwe...)

Ja jeszcze nie pracuję, mimo, że miałem rozpocząć w poniedziałek. Powód jest
        prozaiczny - firma rozbudowuje się i jeszcze nie skończyli urządzać biura. Nie
        miałbym gdzie siedzieć, nie mówiąc już o ustawieniu komputera :-)

Czeka mnie zatem jeszcze kilka dni błogiego absolwenctwa :-)))

Co nie oznacza, że się obijam - dziś na przykład złożyłem wniosek o paszport.
        Referat paszportowy w Starostwie czynny jest tylko w poniedziałki i wtorki, a i
        to nie przez cały dzień.
        • sqh Postsccriptum :-) 02.03.04, 15:30
          2500!!!

Nie mogłem sobie tego odmówić... :-)))
          • altu Re: Postsccriptum :-) 03.03.04, 08:40
            Gratulacje, Panie Moderatorze!

PS Małpa nie dotarła...
    • stary.prochazka Robota jest, tylko pracy ni ma 02.03.04, 16:42
      jak mówiła moja pani od encyklopedii prawa, "robota jest tylko pracy ni
      ma".Jeśli naprawdę szukasz pracy to ją znajdziesz i szczerze ci tego życzę.Widzę
      coraz więcej ogłoszeń w sklepach że poszukują ludzi ,jeszcze niedawno tego nie
      było, więc to może być dobry znak na przyszłość,poniedziałkowa Wyborcza też
      jakby "puchnie":)
      Ja też chciałbym być dobrym pracownikiem ale w mojej branży umiejętności nie
      zawsze przesądzają o dobrej pracy a tłok jest duży i starsi patrzą na ciebie
      wilkiem bo sami dopiero co się "posadzili".
      Przykład:na castingu na specjalizację telewizyjną opowiadałem o moich wschodnich
      zainteresowaniach.W odpowiedzi usłyszałem od pewnego pana redaktora że "to się
      nie sprzeda, to nikogo nie obchodzi,niszowe i w ogóle bez sensu".Teraz bez
      przerwy sobie o tym przypominam, kiedy w "Wiadomościach" i w "Panoramie" widzę
      jego korespondencje z Moskwy.
      • cat_s Re: Robota jest, tylko pracy ni ma 02.03.04, 18:02
        Witaj Wolant,
        Kiedyś, chyba w grudniu Shpinak odkrył sklep pomiędzy Tesco i Pruszkowem, przy
        Al. Jerozolimskich. Kiedyś to była Rema 1000, teraz to się chyba nazywa Twój
        Sklep, czy podobnie.
        Jeszcze w zeszłym tygodniu widziałem w nim ogłoszenie "Ekspedientki zatrudnimy"
        (albo chodziło może o kasjerki?). Nie wiem, czy to jeszcze aktualne, ale jeśli
        Ci odpowiada - może spróbuj się dowiedzieć?
        Daj znać, jak Twoje poszukiwania.

Pozdrawiam
        cat_s
        • sqh Re: Robota jest, tylko pracy ni ma 03.03.04, 11:57
          A no właśnie - także w butikach w Centrum Handlowym Janki raz po raz widzę
          kartki z ogłoszeniami "Sprzedawców zatrudnimy". A z Pruszkowa do Janek jeżdżą
          darmowe autobusy - i pracownicze i ogólnodostepne.
          • shpinak Re: Robota jest, tylko pracy ni ma 03.03.04, 20:45
            witam,
            właśnie wróciłem z janek i w sklepie Barracuda (torby, nesesery itp.) w galerii
            handlowej Geant'a poszukują ekspedientek do pracy - jest ogłoszenie przy wejsciu
            do sklepu.

do altu
            co do mojej pracy do odkąd ją zdobyłem - nic tylko narzekałem. ale juz nie
            narzekam bo ją rzuciłem w cholerę. postanowiłem podobnie jak 60% absolwentów
            (wg. ostatnich sondaży) wyjechać trochę dalej - no i 20 kwietnia lece sobie do
            Londynu. raz kozie śmierć...
            ps. nawet sygnaturkę zmieniłem na tę okoliczność.
            • altu Re: Robota jest, tylko pracy ni ma 04.03.04, 09:39
              No to leć...
              Języka się nauczysz.. poznasz wiele interesujących ludzi... może zwiedzisz
              wiele interesujących miejsc...
              Będą wspomnienia...
              Mam nadzieję, ze na forum będziesz wpadał...
              Szkoda tylko, że to praca nie w zawodzie, brak kontaktu i brak doświadczenia w
              zawodzie może sprawić trudności w uzyskaniu pracy zgodnej z zainteresowaniami i
              wykształceniem...
              Ale i tak zyczę powodznia,.. to tylko "trochę dalej" od nas:)
    • bbastek13 Re: Chce byc dobrym pracownikiem... 03.03.04, 20:38
      zostaw swoje dane w agencjach pracy czasowej, tam często możesz dostać oferty
      typu wprowadzanie danych, jakieś prace biurowe itp - na umowę zlecenie, ale na
      początek zawsze coś - jak w ten sposób w czasie pierwszych studiów - nie mając
      jeszcze ani specjalistycznego wykształcenia, ani doświadczenia zawodowego
      wylądowałem na pewien czas w Motoroli a potem w PZU. Zarobek był fajny i nawet
      z dziennymi studiami dało się pogodzić.
      pozdrawiam i powodzenia (wykaz agencji pracy czasowej znajdziesz w dodatku
      praca w GW)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka