Dodaj do ulubionych

Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Salomea

01.05.04, 23:13
Drodzy forumowicze!

Proszę o opinię - jak się mieszka w tych miejscowościach?
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 02.05.04, 22:25
      oprócz Piastowa (co do którego nie umiem nic powiedzieć)chyba nie jest źle,
      przenosi się tam sporo Warszawiaków, dojazd nie jest zły(Al. Jerozolimskie,
      WKD), widać coraz więcej nowych (i dużych, co też o czymś świadczy) domów, w
      Malichach przy kolejce jest bardzo ładne nowe osiedle...
      Pewnie lepiej się mieszka jeszcze dalej od Warszawy(Komorów, Podkowa,
      Milanówek) ale tu też chyba nie jest źle, zależy gdzie teraz mieszkasz:)
      Pozdrawiam
      • altu Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 04.05.04, 20:49
        a co z rozbudowywanym lotniskiem? czy np. w Opaczy można uzyskać pozwolenie na
        wybudowanie nowego domu?
        bo słyszałam opinię, że ma być z tym coraz gorzej...
    • bbastek13 Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 03.05.04, 14:57
      helo,
      ja nie mieszkam w żadnej z tych miejscowości, o które pytasz, tylko jeszcze
      dalej (na granicy Nowej Wsi/Komorowa - to jest gmina Michałowice) - przeniosłem
      się tam z bloków w Pruszkowie. Jest super, cisza, spokój, a do pracy dojeżdżam
      do Warszawy kolejką WKD, do stacji której pieszo idę ok. 7 minut.
      • lipiec1977 Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 03.05.04, 22:28
        dzieki za info

czy mozesz mi jeszcze napisac:

- jak dlugo jedziesz wkd do centrum warszawy?
        - czy jest tam bezpiecznie (w twojej okolicy) jak i w samej wkd
        - czy mocno przeszkadzają samoloty z okęcia?
        - moze orientujesz sie jakie sa ceny m2 mieszkan na rynku wtórnym?
        • bbastek13 Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 03.05.04, 22:45
          dojazd do Centrum to ok.35-40 minut, w Nowej Wsi jest bezpiecznie, jedyne na co
          można narzekać to drobne kradzieże (z placów budowy, ogrodów), ale gdzie tego
          nie ma. Sama kolejka też jest pod obserwacją agencji ochrony, i muszę przyznać,
          że odkąd ta firma współpracuje z WKD jest dużo bezpieczniej. Samolotów tutaj w
          zasadzie nie zauważam, ale w samej Opaczy/Salomei napewno będą uciążliwe
          (siedząc w samochodzie w korku w al.jerozolimskich na wysokości Opaczy nie raz
          miałem okazję podziwiać je na bardzo niskiej wysokości).
          Co do cen mieszkań to niestety nie wiem, bloków tutaj nie ma tylko domki, ale
          ceny samych gruntów są okrutne, od 40$/m2 w górę...
          • stary.prochazka Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 03.05.04, 23:02
            dojazd wukadką z Opaczy to około 15 minut. Nie jest to zła okolica ale w mordę
            można dostać nawet i w kościele, jesli mieszkałeś na Pradze albo w Centrum
            odczujesz znaczącą poprawę:)
            Samoloty to rzeczywiście jest dla Opaczy i Michałowic problem i chyba
            największy minus tej lokalizacji, tym bardziej że Okęcie ma być rozbudowane-nic
            nie jest idealne.Jak mi się wydaje, ceny reprezentują średni podwarszawski
            poziom czyli rzeczywiście 40-45$/m2.
            Ocena ogólna:4-4,5;)
        • altu Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 04.05.04, 20:52
          lipiec1977 napisał:

> - czy mocno przeszkadzają samoloty z okęcia?
          > - moze orientujesz sie jakie sa ceny m2 mieszkan na rynku wtórnym?

Ja mieszkam obecnie w Ursusie. Do samolotów można sie przyzwyczaić... a jak się
          nudzi, to można je nawet obserwować.. niektóre są piękne...

Ostatnio przeglądałam oferty z Piastowa. mieszkanie 2 pok + kuchnia 48,0 m2 to
          ok. 125-130 tys. zł. wychodzi ok. 2,7 tys za m2... wydaje mi sie, ze w miarę..
    • sqh Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 04.05.04, 08:31
      Powyżej napisano już właściwie wszystko, ale dodam może jeszcze, że mam kilkoro
      znajomych w Michałowicach i jedyne, na co narzekają, to właśnie samoloty. Ale
      to pewno też zależy od lokalizacji - kanały przelotowe są raczej dość ściśle
      określone i nie biegną wzdłuż i wszerz nad całą miejscowością.
      • lipiec1977 Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 04.05.04, 20:11
        dzieki za wszystkie wypowiedzi!
        mam jeszcze pytanie o cenę m2 mieszkania na rynku wtórnym i pierwotnym - czy
        może ktoś wie?
        • altu Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 04.05.04, 20:56
          cena mieszkania 2 pokoje + kuchnia 38 m2 (nie wiem czemu, ale takie są mniej
          więcej standardy)
          - Ursus - (obie części) 130 tys.
          - Piastów - 115 tys.
          - Pruszków - 120 tys.
          na rynku wtórnym, oczywiscie
          cen rynku pierwotnego w tych okolicach nie znam..
          • lipiec1977 Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 04.05.04, 22:46
            dzieki!! w weekend jadę w teren ;-)
    • lenka_style Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 24.08.04, 15:59
      całe życie mieszkałam w Michałowicach, cudownie się tam mieszka, na
      szóstkę!!! :-))
    • deesire Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 27.08.04, 10:42
      Hellou :-)
      Ja takze mieszkam troszkę dalej - na granicy Nowej Wsi i Komorowa - i jest
      super :-) Co prawda do kolejki mam kawałek, ale pocieszam się tym, ze na zdrowi
      mi to spacerowanie wychodzi ;-) Kiedy się wraca ze śmierdzącej Wa-wy to nawet
      miło tak się przespacerować i posłuchać szczekania psów i spiewu ptaków :-)))
      Pozdr.
      • bbastek13 Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 27.08.04, 11:02

> Ja takze mieszkam troszkę dalej - na granicy Nowej Wsi i Komorowa - i jest
        > super :-)

no to jesteśmy sąsiadami :)
        • deesire Re: Piastów Malichy Reguły Michałowice Opacz Sal 27.08.04, 14:50
          No nie da się ukryć :-D
          Miło mi ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka