roak 31.05.04, 20:24 Kochani forumowicze! Zobaczcie do czego sa zdolni nasi politycy: info.onet.pl/929266,18,item.html TO nie wymaga chyba zadnego komentarza! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sqh Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 08:30 Ja już nawet zaprotestowałem. Na pewno się tym przejmą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 08:35 sqh napisał: > Ja już nawet zaprotestowałem. Na pewno się tym przejmą :-) My z teściem i szwagrem dopiero się do protestu sposobimy. Jeszcze lufę wyciorem trza przepchać, sprawdzić naciąg gąsienic... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 08:40 a myśmy już wszystkie kosy na sztorc postawili:) Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 08:42 stary.prochazka napisał: > a myśmy już wszystkie kosy na sztorc postawili:) To jeszcze trza ostrza podłączyć do akumulatora od Żuka. Piorunujący efekt na przeciwnika wywiera, nawet Robocop z Terminatorem niestraszni są wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 08:43 najgorsze jest to,ze prawo w tym kraju stanowią ludzie, którzy o niczym nie mają pojęcia, co ustawa to bubel Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 09:29 w USA jakiś czas temu był pomysł w Kongresie żeby wprowadzić opłaty za e-maile, mniej więcej w wysokości znaczka pocztowego. Pomysł z wprowadzeniem tego wymogu nie jest tak do końca zły ale wolałbym żeby pozostawiono możliwość zakładania normalnych kont mailowych tak jak jest dotychczas.Natomiast konto "na dowód" mogłoby mieć trochę inny status np. w sprawach urzędowych(ZUS, Urząd Skarbowy).Nie miałbym nic przeciwko temu jeśli przez takie "zweryfikowane" konto mógłbym np. wysłać zeznanie podatkowe. Idiotyzmem jest pomysł ze stawianiem się osobiście w siedzibie portalu - od czego jest poczta?Skoro paszport można sobie załatwić poleconym, to czemu nie konto e-mailowe? Odpowiedz Link Zgłoś
roak Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 09:41 Chyba nie musze tlumaczyc ze oplata za wysylanie e-maile jest totalna glupota. Niby komu trzeba by placic? Panstwu? To wiaze sie z nacjonalizacja internetu a internet jest chyba tego zaprzeczeniem. Jezeli trzeba placic firmie u ktorej ma sie e-mail to i tak sa skrzynki platne - i do tego nikt chyba nie ma przeciwskazan. Jezeli tak dalej pojdzie to przed wejsciem na siec bedziemy musieli okazywac dowod osobisty! Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 09:54 roak napisał: > Chyba nie musze tlumaczyc ze oplata za wysylanie e-maile jest totalna glupota. > Niby komu trzeba by placic? Panstwu? To wiaze sie z nacjonalizacja internetu a > internet jest chyba tego zaprzeczeniem. Też tak myślę ale głównym celem tej regulacji mialo być ograniczenie spamu. > Jezeli tak dalej pojdzie to przed wejsciem na siec bedziemy musieli okazywac > dowod osobisty! Pamiętaj że anonimowość w sieci ma swoje plusy i minusy. Z jednej strony umożliwia pełną wolność wypowiedzi, z drugiej - niektórzy z tej wolności nie potrafią korzystać.Każdy jest anonimowy i mowi to co chce, ale czasem aż głowa boli od tego. Odpowiedz Link Zgłoś
roak Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 09:59 > Też tak myślę ale głównym celem tej regulacji mialo być ograniczenie spamu. Najlepszym ograniczeniem spamingu jest prawo ktore jest teraz - tyle ze nikt nie potrafi tego egzekwowac! Taka jest prawda. Po czesci wina lezy po naszej stronie - kazdy szanujacy sie obywatel z wlasna skrzynka e-mailowa powininen reagowac na spamy w swojej skrzynce i zglaszac je do odpowiednich organow (jezeli takie sa ;) > Pamiętaj że anonimowość w sieci ma swoje plusy i minusy. Z jednej strony > umożliwia pełną wolność wypowiedzi, z drugiej - niektórzy z tej wolności nie > potrafią korzystać.Każdy jest anonimowy i mowi to co chce, ale czasem aż głowa > boli od tego. Ale nikt przeciez nie kaze czytac tego co niektorzy wypisuja! Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Wiadomosc dnia! 01.06.04, 11:09 Natomiast konto "na dowód" mogłoby mieć trochę inny status np. w > sprawach urzędowych(ZUS, Urząd Skarbowy).Nie miałbym nic przeciwko temu jeśli > przez takie "zweryfikowane" konto mógłbym np. wysłać zeznanie podatkowe. temu miał służyć podpis cyfrowy, który też chyba "umarł" po szumnym podpisaniu ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka "Internauci nazwali mnie przygłupem" 01.06.04, 11:25 info.onet.pl/929622,18,item.html (...)"Efektem protestów portali jest zapchanie mojej poczty internetowej kilkoma tysiącami maili" - skarży się "Metropolowi" poseł Piechociński. "Idiota, przygłup i cham to najłagodniejsze określenia, jakie padały tam pod moim adresem" - dodaje." Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: "Internauci nazwali mnie przygłupem" 01.06.04, 11:45 Ja napisałem krytycznie, acz kulturalnie, bez wyzwisk :-) Odpowiedz Link Zgłoś