Dodaj do ulubionych

Wolontariat

24.05.15, 20:20
Witam, ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy w Pruszkowie działa wolontariat. Chciałabym dołączyć do wolontariuszy, ale niestety nie wiem gdzie mam szukać. Mam dopiero 14 lat i nie wiem czy to dobry wiek dla wolontariusza. Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc to bardzo proszę :)
Obserwuj wątek
    • ups1982 Re: Wolontariat 24.05.15, 22:11
      moja siostra w L O była wolontariuszką w Pruszkowie w związku dla niewidomych, nie mam pewności czy to ten:
      www.pruszkow.pl/dla-mieszkancow/organizacje-pozarzadowe/lista-organizacji/polski-zwiazek-niewidomych-okreg-mazowiecki-kolo-pruszkow
      chodziła na spotkania, czytała osobom niewidomym, pomagała w różnych rzeczach, jeździła jako pomoc na wycieczki
      • kwika Re: Wolontariat 26.05.15, 09:11
        16 maja odbyło się pierwsze Śniadanie w parku. Pruszków 2015. Jest to inicjatyw organizowana przez kilka organizacji pozarządowych. Kolejne śniadanie będzie 13 czerwca. Jest to okazja nie tylko do wypoczynku, ale także do spotkanie się z ngo, porozmawiania, poznania i być może włączenia się w wolontariat.
        Ale już jutro tj. 27 maja odbędzie się kolejne spotkanie „Forum dla aktywnych”
        forumpruszkow.pl/events/event/spotkanie-forum-dla-aktywnych-6/
        Najbliższe spotkanie dotyczy podsumowania pierwszego Śniadania oraz planów na kolejne. Jednak jest to też okazja do spotkania z przedstawicielami ngo i porozmawiania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka