Dodaj do ulubionych

Awaria ;-(

20.10.04, 11:33
Rzecz straszna i przykra - pralka w mloim domu doznała awarii ;-(
Poszło jakies łozysko które kosztuje 13 zl, lecz za jego wymianę człowiek z
serwisu zazyczył sobie 300zł !!! :-/

Pytanie stad moje, czy nie znacie moze jakiegoś spec od pralek. Taniego i
dobrego no i oczywiscie z naszych okolic :-)
Obserwuj wątek
    • sqh Re: Awaria ;-( 20.10.04, 23:14
      Mój dawny sąsiad ma zakład naprawczy w podziemiach domu handlowego "Na
      Skarpie", przy ul. Armii Krajowej.

Polecam z uwagi na solidarność sąsiedzką, nie mam pojęcia o cenach.
      • stary.prochazka Re: Awaria ;-( 20.10.04, 23:52
        Nie wiem czy teraz też ale kiedys można było go rozpoznać po jakże atrakcyjnej
        reklamie w postaci pralki stojącej na skarpie:)
        A zakład mieści się w piwnicach kompleksu handlowo-usługowego "Na Skarpie"
        • sqh Re: Awaria ;-( 21.10.04, 08:49
          No właśnie. Ale owej pralki chyba już niestety nie ma, a szkoda. Widać,
          kolidowała z miejscowym planem zagospodarowania przestrzennego... :-)
          • stary.prochazka Re: Awaria ;-( 21.10.04, 09:08
            rzeczywiście była w rażący sposob niedopasowana do charakterystycznej i
            unikalnej architektury sklepu "Na Skarpie", która wszak nie bez podstaw jest
            utożsamiana ze stylistyką okresu przemian społeczno-ustrojowych przełomu lat 80
            i 90 :-)
            • sqh Re: Awaria ;-( 21.10.04, 10:10
              Na Ceglanej swego czasu funkcjonowała nazwa "bunkier"... :-)
              • mr.jedi Re: Awaria ;-( 21.10.04, 21:29
                heh.. a nie prościej powiedzieć, ze te pralke ktos w nocy sobie pożyczył? ;-))
                (lub bawet za dnia..)
                a ze nie pasowala do wystroju i planu zagospodarowania, to i ja sie zgodze, bo
                pamietam te pralczke ;-)) ale ladna byla..
                ciekawe, czy warsztaty samochodowe wpadlyby na pomysl wystawiania samochodow
                przed warsztatem? ;-)
                albo Qbera niech wystawi ze 3 pecety, ciekawym, czy bylaby wojna, kto to
                wynosi, czy stalo by do usranej smierci, bo stwierdziliby, ze to podstęp.. :)
                • stary.prochazka Re: Awaria ;-( 21.10.04, 22:29
                  > ciekawe, czy warsztaty samochodowe wpadlyby na pomysl wystawiania samochodow
                  > przed warsztatem? ;-)

nie trzeba nawet daleko szukać, taka reklama była w warsztacie samochodowym na
                  Hubala (róg Kościelnej). O ile pamiętam, był to bok Fiata 126 p wmurowany w
                  ścianę.
                  Na Czerniakowskiej (przy Chełmskiej) za reklamę kursów prawa jazdy służy Duży
                  Fiat a kawałek dalej przy Szwoleżerów firma transportowa reklamuje się Starem i
                  enerdowskim Multicarem ustawionymi przy ulicy:)

Jestem niemal pewien że była to pralka marki Polar, jeśli ktoś się na nią
                  połaszczył to na dużo mu się nie zdała bo zamiast drzwiczek miała pomalowaną
                  miskę z PCV a do środka można było wejść przez spód, którego nie było:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka