wfe416n 31.07.05, 21:23 Dziś ok. 18.00 na skrzyżowaniu Komorowskiej i Brzozowej był wypadek, kiepsko to wyglądało. Czy nieuważacie, że na tym skrzyżowaniu czas juz na światła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robson881 Re: Tragedia na drodze. 31.07.05, 21:44 Hmmmm...Brzozowa? Gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak72 Re: Tragedia na drodze. 31.07.05, 21:55 To jest ta ulica o ile mnie pamięć nie myli co idzie od stacji WKD w komorowie aż do Al. Wojska Polskiego w Pruszkowie na przeciwko wjazdu do jednostki wojskowej wojskowej (pałac) na Helenówku. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Tragedia na drodze. 31.07.05, 22:19 robson881 napisał: > Hmmmm...Brzozowa? Gdzie to jest? W Pruszkowie od niedawna? Odpowiedz Link Zgłoś
robson881 Re: Tragedia na drodze. 31.07.05, 22:59 W Pruszkowie sie urodziłem i mieszkam w nim od urodzenia...Już sobie skojarzyłem gdzie jest Brzozowa.Dziex Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_forum Re: Tragedia na drodze. 31.07.05, 23:02 Pomalowali pasy, są znaki STOP i dalej są wypadki... Jeśli chodzi o światła, to pewnie bardziej by się przydały przy wyjeździe z Brzozowej na tą główną trasę koło jednostki WP. Pisałem o to jakiś czas temu na adres podany na stronie miasta, ale nie raczyli mi odpowiedzieć... Odpowiedz Link Zgłoś
flins Re: Tragedia na drodze. 31.07.05, 23:51 W tej chwili jest to jedno z najbardziej niebezpiecznych i ruchliwych skrzyzowan w Pruszkowie.Ruch na Brzozowej jest tak duzy ze chyba podwaja sie co kilka tygodni.Jest to zjazd do Pruszkowa z szosy katowickiej i dlatego jezdzi tu mnostwo zamiejscowych kierowcow nie przeczuwajacych niebezpieczenstwa. Brzozowa stala sie arteria przelotowa na ktorej szaleja motocyklisci i wielkie TIRY. Tu jest ZIEMIA OPUSZCZONA , nikt nie widzial tu nigdy policji ani strazy miejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Tragedia na drodze. 01.08.05, 08:38 przejeżdżam tamtędy dwa razy dziennie i owszem - bardzo mnie stresuje to skrzyżowanie także jestem za światłami Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja11 Re: Tragedia na drodze. 01.08.05, 11:39 Jeźdzę tam niemal codziennie i przyznam, że to skrzyżowanie to rzeczywiście problem dla nowo przyjezdnych. Obserwuję, jak większość kierowców staje bezradnie i zastanawia się, kto ma pierwszeństwo. Przyczyną jest niespotykana organizacja ruchu, preferująca skręt z Brzozowej w kierunku Nadarzyna i zamykająca ruch ciężąrówek w dalszej części Brzozowej i al. M. Dąbrowskiej. Mało pojętni kierowcy płacą (czasami zdrowiem) za fobie proekologiczne mieszkańców Komorowa, którzy w obronie alei starych drzew doprowadzili do zamknięcia tego ciągu. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: Tragedia na drodze. 01.08.05, 12:25 niezbyt dobrze znam tamtą część miasta i nie wiem jaka jest sytuacja ale zdecydowanie staję w obronie alei drzew. To nie drzewa są niebezpieczne, tylko ludzie jeżdżą jak wariaci. Moja rodzina pochodzi z Warmii i w porównaniu do tammtych rejonów mazowieckie drogi wyglądają strasznie łyso. Odpowiedz Link Zgłoś
august.bw Drzewa umierają stojąc 01.08.05, 15:26 Ale jak to łatwo wszystko na drzewa zwalić. Ludzie tacy wrażliwi i delikatni są, a drzewa takie twarde i stare... Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja11 Re: Drzewa umierają stojąc 01.08.05, 16:57 Jeśli chronimy jedno dobro – przyrodę - to powinniśmy chronić dobro równie ważne – zdrowie i życie ludzkie. Jeśli chcieliśmy ustrzec przed śmiercią drzewa w Al. Marii Dąbrowskiej, to powinniśmy również zadbać o przynajmniej podobne warunki dla ludzi korzystających z tej drogi i zmuszonych pokonywać łamigłówkę skrzyżowania Komorowska/Brzozowa. Tak się składa, że znam miejscową topografię i wiem, że istniejącej już kilka lat (ale wciąż nie do objęcia rozumem przez wielu kierowców) organizacji ruchu nie da się wytłumaczyć tylko ochroną starodrzewu. Ruch został bowiem skierowany m.in. Aleją Starych Lip, która, jak sama nazwa wskazuje, też do młodników nie należy. Wyjściem jest więc: - na dziś sygnalizacja świetlna, - a na jutro skierowanie ruchu poza teren wciąż rozrastającego się osiedla Komorów-Granica-Nowa Wieś. Ale jak na razie ani na jedno, ani na drugie się nie zanosi. Odpowiedz Link Zgłoś