Dodaj do ulubionych

wolontariat

28.09.05, 19:54
Szukam wolontariusza, który mógłby odrabiać z naszym zastępczym dzieckiem
prace domowe.Chłopiec jest w I gimnazjum. Czy wiecie może gdzie mam szukać?
Nie mam zupełnie pomysłu . W PCPR wolontariuszy nie ma. :( A mnie nie stać
na płacenie za korepetycje.
Obserwuj wątek
    • basiak63 Re: wolontariat 30.09.05, 19:02
      Czy naprawdę nikt z was nie posiada informacji na temat wolontariatu? :(
      • zwierz.alpuhary Re: wolontariat 30.09.05, 19:16
        a próbowałaś na www.ngo.pl?
        • basiak63 Re: wolontariat 02.10.05, 09:48
          Próbowałam ngo jako pierwszą możliwość, ale niestety nie ma zainteresowanych .
    • stary_pawian Re: wolontariat 01.10.05, 07:52
      Witam.
      Może mógłbym Ci pomóc w jakimś zakresie do czasu dopóki nie znajdziesz fachowca.
      Rozumiem, że chodzi o odrobienie lekcji Z dzieckiem, a nie ZA dziecko.
      Nie mam żadnych kwalifikacji pedagogicznych, ale móglbym spróbować się z tym
      zmierzyć.
      Uprzedzam, że odpadają przedmioty humanistyczne (szczególnie historia - jakoś
      nigdy nie miałem do niej serca). Pierwsza klasa gimnazjum - co to jest;).
      Jeżeli z matematyki nie ma tam całek i rachunku różniczkowego to OK. Z fizyki
      tylko fizyka klasyczna - Archimedes, Pascal, Newton ,Faraday itp. Żadnej fizyki
      kwantowej czy astrofizyki.
      Chemia to tylko ta "martwa", w biochemii się gubię bo te białka wyprawiają
      takie rzeczy, "że mózg staje dęba".
      Cóż wiele się zapomniało - "organ nieużywany ulega zanikowi"
      Będę tu jeszcze w poniedziałek, a później 10.10 lub na prv.
      • basiak63 Re: wolontariat 02.10.05, 09:47
        Stary-pawianie.. dzięki :) Stopień trudności materiału jest niewielki. Dziecko
        jest w klasie integracyjnej. I oczywiście chodzi o odrabianie Z dzieckiem z nie
        za nie. Jego trzeba pilnować, bo sam z siebie nie może znaleźć motywacji do
        nauki.Taki sobie wolny ptak, co całe życie był wolny a teraz go zmuszają do
        robienia rzeczy zupełnie niepotrzebnych, jak na przykład uczenie się :0 Bo
        chodzenie do szkoły jest ok... można pogadać :)

Pozwól ,że zapytam a w jaki sposób ma się z tobą skontaktować na priv? Nie
        wiem, jak to funkcjonuje na tego typu forach. Też niedouczona jestem... jak
        dziecko :)
        • wfe416n Re: wolontariat 02.10.05, 11:35
          basiak63 napisała:

> Pozwól ,że zapytam a w jaki sposób ma się z tobą skontaktować na priv? Nie
          > wiem, jak to funkcjonuje na tego typu forach. Też niedouczona jestem... jak
          > dziecko :)

Kliknij na "starym_pawianie" otworzy się poczta i możesz napisać do niego maila.
          • motyla1 Re: wolontariat 02.10.05, 11:55
            Drogi panie stary_pawianie. Muszę to napisać! Z Pana to taki dobry człowiek
            jest. I ja naprawdę jestem pod wrażeniem...
            ps. bo ja to w pierwszym odruchu serca miałam się zgłosić do pomocy, ale
            oczywiście zaraz zaczęłam racjonalizować że mam małe dziecko, brak czasu, że
            taka motylę to chłopię z gimnazjum będzie miało za nic etc. a Pan tak od razu-
            piękna postawa. Gdyby były jakieś problemy z przedmiotami humanistycznymi w
            kwestiach merytorycznych to chętnie pomogę!
            • basiak63 Re: wolontariat 02.10.05, 19:43
              Motylo droga! Problemy są ze wszystkim :) Chyba tylko z wychowaniem fizycznym
              nie, bo dziecko sprawne nadzwyczaj, kawał wysportowanego chłopa :)
              Dziękuję za zgłoszenie akcesu :)
              Jest tylko mały problem , myślę,że nie przez wszystkich uświadomiony: my
              mieszkamy w Malichach..niby to Pruszków ale u nas wrony już zawracają :D
          • basiak63 Re: wolontariat 02.10.05, 22:32
            Hmmm...zrobiłam , jak kazałeś i ..nic... :( Akurat jego poczta nie otwiera się.
            Inne tak, ale jego nie...
            • cat_s Re: wolontariat 02.10.05, 22:50
              Witaj Basiu,
              Hm, co masz na myśli pisząc, że 'jego poczta nie otwiera się'?
              Bo to może tylko jakieś chwilowe techniczne trudności były?
              Przed sekundą sprawdzałem i wszystko wygląda OK...
              Dla pewności krok po kroku, tak na wszelki wypadek:
              - zaloguj się na gazetowym koncie basiak63
              - juz zalogowana kliknij lewym przyciskiem myszy na pogrubionym
              nicku 'stary_pawian' z na przykład ostatniego pawianiego postu
              - powinno Ci się otworzyć 'pocztowe' okno Twojego konta z wpisanym już adresem
              pawiana: 'stary_pawian@gazeta.pl'
              - w dużą ramkę poniżej wpisujesz treść wiadomości i klikasz 'wyślij'

I powinno się 'wysłać'..., bo jego konto na pierwszy rzut oka wygląda na
              sprawne.

Pozdrawiam
              cat_s
              • basiak63 Re: wolontariat 03.10.05, 11:37
                Cat_sie, to były przejściowe trudności, jak sie okazało. Dzisiaj wszystko
                działa. :)
            • stary_pawian Re: wolontariat 03.10.05, 06:27
              Basiu.
              Od jutra do końca tygodnia nie będzie mnie. Jadę do lasu poskikać po drzewach -
              jak to pawiany. Po drodze do jednego jeziora wyrzucam telefon, do drugiego
              radio z samochodu. Telewizora i komputera nie biorę.
              Jak wrócę skontaktuję się z Tobą.
              • basiak63 Re: wolontariat 03.10.05, 11:36
                Miłego skikania :) I uważaj na kończyny:))
                • szczupak72 Re: wolontariat 04.10.05, 19:02
                  Co prawda masz już wolontariusza ;-) ale dziś widziałem ogłoszenie przy
                  kościele św. Józefa że przy ośrodku pomocy społecznej na ul. Helenowskiej 3a
                  działa wolontariat. Jego zadaniem jest pomoc dzieciom w odrabianiu lekcji
                  (podstawówka, gimnazjum i liceum)na miejscu oraz w domu ale to ostatnie to
                  musisz sprawdzić (jeśli oczywiście jeszcze Cię to interesuje) bo czytałem to
                  ogłoszenie rano w biegu śpiesząc sie do pracy, telefon do nich to 758-81-30
                  między 10-18 tylko nie wiem niestety czy codziennie :-(
                  • wfe416n Re: wolontariat 04.10.05, 20:00
                    szczupak72 napisał:

> bo czytałem to
                    > ogłoszenie rano w biegu śpiesząc sie do pracy, telefon do nich to 758-81-30
                    > między 10-18 tylko nie wiem niestety czy codziennie :-(

Ciekawe, ciekawe.
                    • szczupak72 Re: wolontariat 04.10.05, 22:35
                      No dobra, powiem prawdę, jak na spowiedzi ;-)
                      śpieszyłem się do momentu jak podjechałeś pod krawęznik i mnie podwiozłeś do
                      stacji PKP ale tuz przed tym właśnie czytałem to ogłoszenie :-)
                  • basiak63 Re: wolontariat 06.10.05, 22:06
                    Oooo! Nie wiedziałam,że mają wolontariat. Super wiadomość, dzięki :) Pojadę do
                    nich i zapytam się. Mojemu zstępczemu dziecku potrzebne jest stałe wsparcie ,
                    Chłopak ma mnóstwo deficytów rozwojowych i zaległości.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka