ewa.krych 02.02.06, 21:34 magiczne miejsce pojawiło sie przy stacji PKP pyszna kawka super ciacha i atmosfera........ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
burza_gradowa Re: kawiarenka 02.02.06, 22:04 Magiczne? jesli myślimy o tej samej kawiarence to szczerze mówiąc nie widzę tam żadnej magii, dużo dobrych chęci, owszem. Co widzę chodząc tamtędy codziennie: pomieszczenie w chłodnych, zdaje się biało-bladoróżowych barwach, przez okno widzę ze dwa stoliki z widokiem na szczątkowe stoisko avonu czy czegośtam, w każdym razie kosmetyki... jakos mnie nie przekonuje. Bo niby co tworzy tę atmosferę? Można mi zarzucić, ze nie bylam a krytykuję, ale dlaczego nie byłam? no właśnie dlatego, ze jakos mnie nie przyciagnęło.. A jeśli nawet jest, to z zewnątrz nic jej nie zapowiada. zeby to miejsce wydalo mi się choc odrobinę magiczne to: zmieniłabym kolory na ciepłe, dała jakies ładne szmaty w oknach, czy są tam nadal kraty w oknach? Przytulne albo przynajmniej eleganckie oświetlenie (i nie myślę tutaj o halogenach w podwieszanym suficie ;-) jakies ciekawe gadżety typu stare radio czy jakaś sztuka na scianach, moze byc nowoczesna ;-) jak kasy nie ma to wystarczy jakis niebanalny fresk. no i właściwie wystarczy.. na poczatek ;) a co do oferty, to niewatpię, ze ciacha są pyszne i kawa też. w sumie to proponuję najbliższe spotkanie forumowe sprobowac tam urządzic, wtedy wspólnie podyskutujemy nad magią tego miejsca, może ją wtedy odkryję, kto wie? :-) I nie jest to wcale złośliwość, wszystko co tu napisałam proszę potraktować jako konstruktywną krytykę, bo ja kawiarnie bardzo lubię, zwłaszcza dobre ciacha o! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: kawiarenka 02.02.06, 22:09 burza_gradowa napisała: > proponuję najbliższe spotkanie forumowe sprobowac tam urządzic O, właśnie, właśnie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
annamarialk Re: kawiarenka 03.02.06, 15:37 Pomysł jest przedni,tam jest przede wszystkim atmosfera magiczana. Uwierzci mi. A ta szarlotka na ciepło z bita śmietaną i kawka .............trochę się rozpłynęłam ale już wracam. Miłego weekendu !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike_007 Re: kawiarenka 03.02.06, 17:14 I jak wszyscy mieliby się tam pomieścić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: kawiarenka 03.02.06, 18:11 mike_007 napisał: > I jak wszyscy mieliby się tam pomieścić ?? Praktyka mówi, że mimo szumnych zapowiedzi, na spotkanie forumowe i tak nie przyjdzie więcej niż 5 osób :-) Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia66 Re: kawiarenka 05.02.06, 15:44 kawa super ,ciacha pyszne,a atmosfere tworzą ludzie którzy odwiedzają to miejsce,krat w oknach nie zauważyłam, halogenów w suficie tez nie ma,krytyka lokalu........... Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: kawiarenka 05.02.06, 22:56 Zaraz zaraz, ja tylko zapytalam o te kraty, zresztą to nie ma najmniejszego znaczenia, wyraznie napisalam, nie bylam, więc nie wiem, ale nie przeszkadza mi to stwierdzic, ze mnie, podkreślam MNIE nic jeszcze nie zachęciło do wstąpienia tam, no po prostu nie spodobalo mi sie z zewnątrz to nie weszłam, zapuściłam żurawia pare razy i też nic.. to tyle co mam do powiedzenia, ale kto wie, moze wpadne jak mnie coś przyciagnie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w3c-strict Re: kawiarenka 12.02.06, 22:16 Hej :P Gdzie to właściwie jest? Przechodziłem tamtędy ostatnio z półtora tygodnia temu i o ile pamiętam to nic nie zauważyłem nowego ;p Czyli jest tak: stoimy twarzą do torów. Kilka metrów za plecami mamy Ołówkową. I co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
szczupak72 Re: kawiarenka 13.02.06, 00:10 teraz skręcić w prawo, minąć postój taksówek, dalej iść prosto nie dochodząc do zakrętu w Kościuszki będziesz miał po prawej stronie tą kawiarenkę lub bardziej moim zdaniem pasującą cukiernię Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: kawiarenka 13.02.06, 21:01 bylam tam dzisiaj chcialam sprawdic jak bardo to miejsce jest magiczne i przytulne i wiecie co ? Nigdy wiecej tam nie pojde, pani tam pracujaca jest tak niemila ze nawet mnie slodyczocholiczce odechciala sie jakichoklwiek ciastek. Szczerze nie POLECAM acha a tak poza tym to jest to zwykla cukiernia za nie zadna kawiarnia Odpowiedz Link Zgłoś
annamarialk Re: kawiarenka 15.02.06, 10:12 Chodze tam od sierpnia 2005 r dość regularnie z Rodziną na ciacho podzcas spacerku. Jak mam coś do załatwienia ze znajomymi a wszyscy jesteśmy dość zabiegani to tam nam blisko po wysiadce z pociągu wpadamy na pyszna szybką kawkę i wiecie co ? NIC nie miłego mnie nigdy tam nie spotkało ! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: kawiarenka 15.02.06, 11:24 no to pozazdroscic, moze trafilam na zly dzien obslugujacaj tam pani? Jesli chodzi o mnie to po tym jak zostalam tam "uprzejmie" potraktowana na pewno tam wpadac nie bede a i znajomych tez juz ostrzeglam przed tym jakze "przytulnym" miejscem ... Odpowiedz Link Zgłoś
mike.wazowski Re: kawiarenka 15.02.06, 16:02 Przechodząc tamtędy parę dni temu zajżałem przez okno i nic mi tem nie wyglądało na magiczne. Jak dla mnie nazywanie togo miejsca kawiarenką jest już bardzo naciągane. Wchodzić do środka nie zamierzam bo po przeczytaniu powyższych postów raczej nie ma tam po co. A szkoda, bo w Pruszkowie to raczej nie ma za wiele miejsc do których można pójść na kawę, posiedzieć sobie i pogadać w miłej atmosferze. Odpowiedz Link Zgłoś
magister11 Re: kawiarenka 15.02.06, 16:16 W tym mieście powstaną wreszcie kiedyś normalne lokale dla normalnych ludzi, gdzie bedzie można miło i jak człowiek spędzić wieczór. Bardzo w to wierzę. Póki co, to to co widze dookoła woła jednym, zgodnym głosem o pomstę do nieba. Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia66 Re: kawiarenka 15.02.06, 17:39 a może to ty miałas zły dzień a nie pani która podaje kawke,bywam tam dosyc regularnie i nigdy nie spotkało mnie nic niemiłego ze strony personelu tej małej cukierenki.Zawsze czepiamy sie innych a nie patrzymy na siebie.Byłam tam wczoraj 2 razy obydwa stoliki były zajęte przez ludzi którzy sprawiali wrazenie zadowolonych.A serduszka walentynkowe były fantastyczne nigdzie takich w Pryszkowskich cukierenkach nie spotkałam.Kawiarnia wszystkim kojarzy sie z alkoholem to prawda nie podaja go tam a szkoda . Odpowiedz Link Zgłoś
mike.wazowski Re: kawiarenka 15.02.06, 17:59 agniesia66 napisała: > Kawiarnia wszystkim kojarzy sie z > alkoholem to prawda nie podaja go tam a szkoda . Niby dlaczego? Mi kawiarnia kojarzy się z kawą (jak sama nazwa wskazuje), różnego rodzaju słodkościami i miłą atmosferą. Alkohol wcale nie musi być obecny w takim miejscu. Przykaładem może być "Kawka" w W-wie (przynajmniej tak kiedyś było, dawno tam nie miałem okazji być więc coś się moglo zmienic). Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: kawiarenka 15.02.06, 18:58 Mam dziwne wrażenie ze niektorzy za wszelką cenę usilują przekonać wszystkich do tego jak to wspaniałe miejsce, o ile mnie oczy nie mylą to agniesia66 pierwszego posta na forum wykorzystala na forsowanie tej tezy.. he he Ciekawe ile nowych osob jeszcze się pojawi by wesprzeć dziewczyny w tej walce. Nie wiem komu kawiarenka kojarzy sie z alkoholem, może zrobimy ankietę, ja jeszcze nie słyszalam o czymś takim. Myślalam ze skonczy sie wątek na krótkiej wymianie opinii, a tymczasem mam juz trochę dosyc wmawiania mi na siłę jakie to jest super miejsce. Ja z przekory coraz zacieklej będę broniła swojej opinii chociaż na początku staralam się być w miare delikatna.. nie bylabym tak stanowcza gdyby ktoś rozsądnie gadał ale dziewczyny przesadzacie z tą gadką o klimacie i wspanialosci tego miejsca, mógłby to uzasadnić tylko fakt, ze jestescie właścicielkami... bo o czym my tu u licha rozmawiamy. Mi się ten lokal kojarzy nie z alkoholem, ale też nie lepiej, bo kosmetykami firmy avon, jakimiś wiszacymi plastykowymi serduszkami, jakimis oblepionymi drzwiami naklejkami i "menu" wywieszonym w biurowych koszulkach na drzwiach. I ym razem się przyjrzałam. No sorry... sprawa bylaby mi zupelnie obojętna gdyby mi ktoś nie zacząl wmawiać, że głupio krytykuję i w ogole wszyscy się nie znają bo lokal jest wprost cudowny "magiczny" i "z klimatem" .... litości... Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: kawiarenka 15.02.06, 20:38 Witam, Aż z ciekawości zajrzałem. Przez szybę. Do konsumpcji nie doszło, więc o 'stopniu pyszności' wypowiadać się nie będę; choć zakładam oczywiście, że jest pysznie. Wystrój - to kwestia gustu rzecz jasna. Duży plus: w końcu coś 'do posiedzenie' się pojawiło w mniej-więcej 'mojej' okolicy...;-) Ja tam nie wiem, czy Agniesia66 to właściciel żądny reklamy czy zadowolony użytkownik ale powiedzmy sobie szczerze - z 'magią' to miejsce na razie niewiele ma wspólnego. Ot, tyle, co kot by napłakał. A i to kot mało sentymentalny. Ale 'magia' niejedno ma imię...;-) To miejsce może stać się magiczne, jeśli się je nieco 'umagiczni'. Nie tylko o sam wystrój chodzi... Tak na rybkę rzucam: jeśli właściciel nasze forum podczytuje, niechaj przemyśli taką koncepcję - umiejscowienie jest na tyle dobre, by z lokalu uczynić sztandarowe miejsce spotkań pruszkowskich internautów (jak SQH słusznie zauważył, jest nas akurat tyle, żeby tłoku zbytniego nie zrobić...;-) ). Czytałem już o kilku knajpkach w różnych miastach, które na stałej 'współpracy' z z lokalnymi forami internetowymi całkiem nieźle wychodziły... nie o stronę finansową rzecz jasna chodzi ale 'wizerunkowo-reklamową'. Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: kawiarenka 16.02.06, 07:56 burzo gradowa sama nie napisalabym lepiej :) i nie mam watpliowosci co do tego ze agniesia66 jest powiazana osobiscie z tym miejscem, z daleka czuc kryptoreklama, niudolna zreszta, oj nieudolna :) Co do lakoholu w kawiarence to chyba tez jakis blad bo mnie rowniez kawiarenka to sie kojarzy raczej z pyszna goraca czekolada, smkowymi kawami etc, a nie z alkoholem... Wlascicielom tego miejsc proponuje sie przejechac do warszawy i podejrzec jak wygladaja kawiarnie, bo to miejsce to bez watpienia KICZOWATA CUKIERNIA Lokal przypomina miejsce z lat 70-tych i faktyczna jego magia umiejscowiona jest jedynie w szafie z wystawionymi na handel kosmetykami - HE HE Imputowanie mi ze strony agniesi66 ze ja mialam zly dzien i to ja bylam niemila jest conajmniej niestosowne, ja tam weszlam z potywnym, optymistycznym nastawieniem i oczekiwalam grzecznosci i usmiechu na dzien dobry a nie gburowatych odpowiedzi i nieprzyjemnej obslugi. Dlatego tez tak jak juz wspomnialam bede znajomych przestrzegala przed tym "magicznym" miejscem. Pani obslugujacej tam vel agniesi66 vel ewie.krych na przyszlosc zycze POKORY i pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
annamarialk Re: kawiarenka 16.02.06, 09:31 KALIAA zatanawiające jest jaki masz w tym interes żeby tak strasznie krytykować to miejsce. Spotykam tam często dużo osób i nie krytykują. Smakuja im serwowane słodkosci jak również kawa. Faktycznie wystrój to rzecz gustu ale skoro tak dobrze wiesz kto jest włascicielem (a byłas tam tylko raz !)to coś musi być na rzeczy. To zdanie ma chyba jeszcze jakieś inne podłoże .Wydaje mi się śmieszne aby własciciel musiał bronić swoich racji pod jakimś peudonimem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: kawiarenka 16.02.06, 09:45 Wydaje mi > się śmieszne aby własciciel musiał bronić swoich racji pod jakimś peudonimem. dlaczego? W ten sposób może być bardziej wiarygodny i udawać zadowolonego klienta. Mieliśmy już takie przypadki na tym forum. PS:nie znam tego miejsca więc nie będę się wypowiadał za ani przeciw, ale czytając ten wątek mam podobne odczucia co burza gradowa i kaliaa Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: kawiarenka 16.02.06, 10:06 interes mam zaden, po waszych postach, liczylam na to, ze spacerujac codzienni po moim rodzinnym miescie z wozkiem znajde mile miejsce na popoludniowe ciacho i kawke, jak widac przeliczylam sie ot i to cala historia- to wszystko. wlascicielki nie znam, aczkolwiek po pozorach sadze, ze byla to obslugujaca tam mnie pani, byc moze myle sie. Jeszcze jedno nie tylko ja krytykuje to miejsce, jak widac robia to rowniez starzy stazem forumowicze z bogata "przeszloscia" na tym forum, a co zastanawia bronia owego miejsca nowe - mlode niki- zastanawiajace nieprawdaz? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annamarialk Re: kawiarenka 16.02.06, 11:03 To może faktycznie nie bedziemy sie odzywać a Wy sobie ponarzekajcie, bo wniosek z tego tak żeby mieć na co narzekać i kogo pokrytykować. A Ci "nowi to zbyteczni na forum bo my mamy swój zamkniety krąg i będziemy bojkotować to co nowe i inne" Ja tam po prostu bywam i wiem ze nie mam powodów narzekać. Równie dobrze mogę napisać na przykład że bardzo mila obsługa jest np. w sklepie mięsnym vis a vis (zawsze kupujż tam wszysko świeże i dobrej jakości) i Gorseciku obok i Salonie fryzjersko-kosmetycznym na ul. Koscielnej a przede wszyskim w Salonie Astel na Prusa. Czy ktoś podzela moje zdanie czy go jakaś pani źle potraktowała ? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: kawiarenka 16.02.06, 11:25 > To może faktycznie nie bedziemy sie odzywać a Wy sobie ponarzekajcie, bo > wniosek z tego tak żeby mieć na co narzekać i kogo pokrytykować niekoniecznie. Od tego jest forum, żeby wyrażać opinie. A krytyka klienta w biznesie jest bardzo ważna, bo dzięki temu wiadomo, co trzeba poprawić. A Ci "nowi to > zbyteczni na forum bo my mamy swój zamkniety krąg i będziemy bojkotować to co > nowe i inne" Wybacz, ale każdy nowy gość na forum (nie tylko na tym forum) jest traktowany z rezerwą; każdy może sobie założyć konto i pisać co chce. Dopiero po jakimś czasie, kiedy już wyrobi sobie "markę", inni zaczynają go traktować powaznie. A kiedy taki nowy użytkownik pojawia się i zakłada wątek o tym, jak to gdzieś tam jest świetnie, to oczywiste, że wszyscy traktują go dwa razy bardziej podejrzliwie. Tak jest na wszystkich forach, nie tylko tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: kawiarenka 16.02.06, 11:47 To nie chodzi o to zeby sobie ponarzekac, forum sluzy wymianie opinii, jak dla mnie to skarbnica wiedzy wiele razy korzystalam z roznych wskazowek porumowiczow, sa one bardzo cenne. Prosze sobie poszukac wczesniejsze watki, tu sie nikogo bezpodstawnie nie szkaluje ani oskarza, a krytyke trzeba umiec przyjmowac i moze zaczac wyciagac z niej konstruktywne wnioski? Nikt tu nie tworzy zamknietego kregu, ani nikogo nie bojkotuje, tak jak zwierzu wspomnial, kazdy nowy forumowicz jest mile widziany, oby forum roslo nam w uzytkownikow, im nas wiecej tym dla wszystkich ciekawiej i pomocnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mike.wazowski Re: kawiarenka 16.02.06, 16:35 To czy mógł by mi ktoś powiedzieć jako nowemu tutaj, czy ja trafiłem na forum internetowe czy na grupę wzajemnej adoracji? Odpowiedz Link Zgłoś
zwierz.alpuhary Re: kawiarenka 16.02.06, 16:53 na forum internetowe, na którym niewielka część stałych użytkowników zna się od kilku lat nie tylko z internetu:) Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: kawiarenka 16.02.06, 17:09 mike.wazowski napisał: > To czy mógł by mi ktoś powiedzieć jako nowemu tutaj, czy ja trafiłem na forum > internetowe czy na grupę wzajemnej adoracji Mike, Te dwa pojęcia się nawzajem nie wykluczają...;-) Z drugiej strony wszak nikt nikogo przemocą adorować nie będzie? Mam nadzieję...;-) Pozdrawiam cat_s Odpowiedz Link Zgłoś
mike.wazowski Re: kawiarenka 16.02.06, 17:10 Ufff... Dzięki, bo po tonie jaki ta dyskusja zaczeła przybierać, zaczłem nabierać podejzeń, że natrafiłem na jakąś tajną lożę masońską czy coś w tym stylu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
burza_gradowa Re: kawiarenka 16.02.06, 22:36 Zaważ, droga annomariolk, ze nikt tu sam z siebie nie zacząl narzekać. Nawet by mi przez myśl nie przeszło zacząć taki wątek "ale tandetna cukiernia powstala naprzeciwko stacji". Ktoś jednak zaczął wątek i uznalam za stosowne wypowiedzieć się, byla to wypowiedź dość krytyczna, ale jednak swoją krytyję uważam za konstruktywną, żeby nie powiedzieć- w pewnym sensie życzliwą. To, że tam bywasz i nie masz powodów by narzekać powiedzialaś w swoim pierwszym wątku i nie rozumiem uporu z jakim powtarzasz to przy kazdym poście zawierajacym slowa krytyki. Okej, Tobie sie podoba a paru innym osobom nie, i powtarzanie tego jak mantry raczej nie przekona nikogo. A już zarzucanie forumowiczom tego, co im zarzucasz (sorry, ale nie chce nawet mi się tego powtarzać) to już totalna bzdura. Nie mialam zamiaru tak się angażować w ten wątek, ale doprawdy ta zajadłość jest po prostu bez sensu. Z całą pewnością jeśli ktos mial watpliwości co do tej cukierenki, to sposob w jaki podsycacie, dziewczyny, dyskusję na ten temat w stylu " nie podoba ci sie bo to pewnie ty bylaś nieuprzejma, niesprawiedliwa itp" nikogo nie zachecił do wstapienia tam. Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: kawiarenka 16.02.06, 22:55 > ...magiczne miejsce pojawiło sie przy stacji PKP > sposób......nikogo nie zachecił do wstapienia tam. Bo magia bywa biała i czarna. Podobno... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
w3c-strict Re: kawiarenka 17.02.06, 16:28 Osługa niezwykle nachalna... W zasadzie jedna babka ;p Ciasno tam i w ogóle nie było tam zbyt komfortowo. "Konsultanka avonu" siedzi lub stoi sobie, tylko stwarzajc to miejsce jeszcze ciaśniejszym. Psychologicznie podeszła i spytała się: -Czy zadowolony jest Pan z obsługi? -tak -To proszę się podpisać "Proszę się podpisać"?! Pójdę tam za pare dni i nie będę kierował się pierwszym odruchem :) Powiem NIEEE (szatańsko ;p). Ale bisquit całkiem niezły ;] Odpowiedz Link Zgłoś