Dodaj do ulubionych

Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego

12.06.06, 23:31
Kochani zakładam ze znajomymi klub poparcia dla naszego kochanego Prezydenta
Starzyńskiego. Chcemy mu pomóc aby rządził naszym pięknym miastem kolejną
kadencję. W tym celu otwieramy listę życzeń co chcecie aby nasz Prezydent
zrobił jeszcze dla pruszkowa w ciągu najbliższych 5 lat.
Wszyscy życzliwi internauci mile widziani.

Prezes klubu
ako235
Obserwuj wątek
    • labdun Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 13.06.06, 10:58
      Obchody Dni Pruszkowa 4 razy w roku.Do tego pożegnanie wiosny, przywitanie
      przedwiośnia,wiosny,itd...., a do żony w godzinach swojej pracy niech jeździ
      jak zawsze radiowozem Straży Miejskiej nie tylko na śniadanko , lecz co
      najmniej 4 razy dziennie .
    • iipw Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 13.06.06, 15:10
      Oho chyba mamy pierwszą ankietkę wyborczą mającą ocenić szanse i mozliwości
      powodzenia kandydata w nadchodzących wyborach. Bo akurat reazlizację tematu
      wyborczego jakim jest spełnianie obietnic wyborczych przez miłościwie nam
      panującego to my mieliśmy szanse podziwiać przez 2 kadencje.
      • zwierz.alpuhary Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 13.06.06, 15:48
        właśnie zastanawiamy się, co zrobić z tym fantem
        • iipw Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 13.06.06, 15:58
          może być ciekawie, więc może warto troszeczkę poczekać :), no ale z drugiej
          strony agitować nie można a to chyba jest taka "agitka"?;
          • moherek3 Klub plujących jadem 13.06.06, 16:52
            zakładam klub plujących jadem wiecznie skwaszonych gęb, niezadowolonych ze
            wszystkiego i to wcale nie ze sfrustrowanymi emerytami,zdołowanymi
            bezrobotnymi,ale z tzw.dobrze zapowiadającymi sie młodymi ludzmi, bo poziom ich
            frustracji przewyższa palac kultury!!! Extra! Przyszłość narodu w rękach
            frustratów. Naród z frustratami!!!!
          • zwierz.alpuhary Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 14.06.06, 13:59
            postanowiliśmy na razie wstrzymać się i obserwować rozwój sytuacji:)
    • mieszkaniec_prusz Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 13.06.06, 17:07
      A ja bym chcial najpierw sie dowiedzieć co nasz kochany prezydent zrobil w
      przeciągu 8 lat?? Wybudowal trybuny na zniczu?? Przepraszam, jeszcze nie
      wybudowal. Otwarcie pewnie jest przewidziane na sam koniec kadencji, dziwnym
      trafem przed samymi wyborami:)
      • zol89x Trybuny na Zniczu i Gomulińskiego 13.06.06, 23:45
        Na te trybuny Prezydent wydał 13 mln zł z naszych podatków, a na Gomulińskiego
        też nie chce Starosta być gorsza i wydaje 10 mln zł na trybuny bis. Jak na
        średniej wielkości miasto 23 mln zł wylane w beton dla nie wiem kogo to chyba
        przesada.
        Za 23 mln złotych można kupić 4mln 600tys obiadów dla dzieci w szkołach a
        jeżeli już tak lubią beton to można zrobić za te pieniądze wszystkie drogi,
        które nadal mamy w opłakanym stanie.
        Po co tyle im obiektów sportowych w 1 mieście? Czy ktoś mi to może wytłumaczyć?
        Może jest coś o czym nie wiem?
        • sulimo1 Re: Trybuny na Zniczu i Gomulińskiego 13.06.06, 23:54
          zol89x napisał:

> Na te trybuny Prezydent wydał 13 mln zł z naszych podatków, a na
          Gomulińskiego
          > też nie chce Starosta być gorsza i wydaje 10 mln zł na trybuny bis. Jak na
          > średniej wielkości miasto 23 mln zł wylane w beton dla nie wiem kogo to chyba
          > przesada.
          > Za 23 mln złotych można kupić 4mln 600tys obiadów dla dzieci w szkołach a
          > jeżeli już tak lubią beton to można zrobić za te pieniądze wszystkie drogi,
          > które nadal mamy w opłakanym stanie.
          > Po co tyle im obiektów sportowych w 1 mieście? Czy ktoś mi to może
          wytłumaczyć?
          > Może jest coś o czym nie wiem?

A za ta kwote to nie tylko jedna linie podmiejska ZTM by podciagneli z Wawy ale
          i ze 3 i to przez ladnych kilka lat ;)
          • radoslavvv Re: Trybuny na Zniczu i Gomulińskiego 15.06.06, 14:19
            Ludzie! To ma byc piekny stadion! Bedzie sluzyl wszystkim mieszkancom... Moze
            zacheci mlodziez do treningow,jakos zainteresuje i odciagnie od przesiadywania
            z piwem pod blokiem. Bedziemy mieli piekny stadion i mam nadzieje tor
            kolarski!!! SUPER! Bravo Panie Starzynski! Wole to niz linie 700 w Pruszkowie
            • sulimo1 Re: Trybuny na Zniczu i Gomulińskiego 15.06.06, 17:41
              radoslavvv napisał:

> Ludzie! To ma byc piekny stadion! Bedzie sluzyl wszystkim mieszkancom... Moze
              > zacheci mlodziez do treningow,jakos zainteresuje i odciagnie od
              przesiadywania
              > z piwem pod blokiem. Bedziemy mieli piekny stadion i mam nadzieje tor
              > kolarski!!! SUPER! Bravo Panie Starzynski! Wole to niz linie 700 w Pruszkowie

To moze jeszcze tor bobslejowy wybudujmy? W koncu stac nas...
              Ja bym wolal zamiast toru kolarskiego deptak z prawdziwego zdazenia, taki
              ktorym moglbym sie przejsc, usiasc pod parasolkami, wypic zimne piwo i zjesc
              cos. Wolalbym zeby zmienialo sie zagospodarowanie przestrzenne miasta,
              chcialbym zeby budowalo sie wiecej mieszkan. Wreszcie chcialbym jezdzic w
              Pruszkowie ulicami bez dziur, bo chociazby przed moim blokiem na osiedlu
              Staszica straszy wielka dziura na samym srodku osiedlowej uliczki powstala
              jeszcze w lutym. Chcialbym zeby bylo wiecej inwestycji dla ludzi - punktow
              gastronomicznych z prawdziwego zdazenia, komunikacja miejska.
              Ale moze ja poprostu za duzo wymagam? :-)
              Ps : to nie jest tak, ze nie dostrzegam pozytywow z nowych trybun.
              Ps.: Jak wazny jest problem komunikacji z Warszawa wie wiekszosc mieszkancow
              Pruszkowa
              • zwierz.alpuhary Re: Trybuny na Zniczu i Gomulińskiego 15.06.06, 18:40
                > Ale moze ja poprostu za duzo wymagam? :-)

nie wpisujesz się w strategię rozwoju miasta, ot co:)
        • zwierz.alpuhary Re: Trybuny na Zniczu i Gomulińskiego 14.06.06, 07:52
          Po co tyle im obiektów sportowych w 1 mieście? Czy ktoś mi to może wytłumaczyć?
          > Może jest coś o czym nie wiem?

Jak to po co? Posady muszą być dla zaprzyjaźnionych "działaczy"
    • biankalow Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 14.06.06, 13:02
      zrobic cos z policja. rece opadaja :(
    • flins Temu Panu juz definitywnie dziekujemy 14.06.06, 20:37
      i to by bylo wszystko.
      • magister11 TEN WĄTEK TO ŻENADA 14.06.06, 21:46
        Drodzy nowi formułowicze, jeżeli rzeczywiście tak wam zależy na dobru miasta,
        to spróbujcie może używać MERYTORYCZNYCH argumentów, a nie jakiejś grubo szytej
        manipulacji, pustych haseł i innych bzdetów rodem z podstawówki.

Głupawe argumenty przynoszą przeciwny rezultat do zamierzonego przez was, gdyż:

1/ Zdają się sugerować, że ich autorzy nie skończyli jeszcze podstawówki
        2/ Są idiotami (propozycja rezygnacji z inwestycji infrastrukturalnych na rzecz
        dokarmiania dzieci- inwestycje w infrastrukturę dadzą kiedyś tym dzieciom
        pracę!!!!). A wrogiem politycznym idiotów jest obecny prezydent (punkt dla
        niego)
        3/ Mają w d... problemy miasta lub nic o nich nie wiedzą.
        4/ Odwarcają uwagę od RZECZYWISTYCH problemów miasta (i ewentualnych porażek
        prezydenta), a kierują ją na szkodliwe dla wszystkich bzdety. To najcięższy
        argument.

Proponuję zakończyć ten wątek i ewentualnie rozpocząć nowy. Tym razem
        merytoryczny. Jeżeli brakuje wam "merytorycznych" tematów, to proponuję.....
        prześledzić historię forum oraz stronę z pytaniami do prezydenta.
        • labdun Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 14.06.06, 21:50
          odnosnie strony z pytaniami do Prezydenta to imć Pan ma w głębokim poważaniu
          odpowiadanie na zadawane pytania.Moje dwa czekają na odpowiedź.
          • magister11 Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 14.06.06, 21:52
            Na parę jednak odpowiedział. Materiałów do przemyśleń jest sporo, ale ...trzeba
            TROCHĘ pomyśleć.

Ps. A meczu nie oglądam już od 15 minuty, bo jest ustawiony. Dogadali się i
            będzie remis. Oczywiście mogę się mylić, ale... ;-))
        • iipw Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 15.06.06, 21:28
          Wybacz magister ale w mojej opinii jesteś doskonałym przykładem opisanej przez
          Ciebie osoby. Włączasz się do dyskusji nie przytaczając ani jednego argumentu
          merytorycznego i w dodatku obrzucasz pozostałych inwektywami. Dla przypomnienia
          z czasów szkolnych - wg Wilgi infrastruktura - system urządzeń, działań i
          instytucji, które wspierają bezpośrednio lub pośrednio produkcyjną sferę
          gospodarki lub są niezbędnym zapleczem dla funkcjonowania społeczeństwa. Trudno
          moim zdaniem budowę toru kolarskiego nazwać inwestycją niezbędną dla
          funkcjonowania naszego społeczeństwa, (nie przypominam sobie żeby Polska była
          potęgą w czymś takim jak kolarstwo torowe a inwestycja w tor miałaby być dla
          nas być albo nie być). Trudno też uznać że przyczyni się ona do rozwoju
          gospodarczego naszego miasta bardziej niż inwestycje np. drogowe i
          komunikacyjne.
          • magister11 Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 15.06.06, 22:02
            Nie gniewam się, bo nie ma o co. :-)

Ale się z Tobą nie zgadzam. ;-)

Włączasz się do dyskusji nie przytaczając ani jednego argumentu
            > merytorycznego i w dodatku obrzucasz pozostałych inwektywami.

Ilustracją MERYTORYCZNĄ mojej tezy o idiotyczności argumentów był KONKRETNY
            przykład takich argumentów- z infrastrukturą i "dożywianiem dzieci". To
            przecież jakaś paranoja, oszołomstwo i demagogia.

Co do infrastruktury:

1/ Widać, że nasze szkoły kładą główny nacisk na naukę encyklopedycznej wiedzy.
            Taka ich specyfika.

2/ Definicja jedna z wielu. W dodatku to tylko teoria.

3/ A co w takim razie z terminem "infrastruktura sportowa"? (niezbędna do
            funkcjonowania wysportowanej części społeczeństwa?? ;-)

4/ Trudno
            >
            > moim zdaniem budowę toru kolarskiego nazwać inwestycją niezbędną dla
            > funkcjonowania naszego społeczeństwa

Podobnie jak metro, nowe autostrady i łątanie dziur w jezdniach ( przez 50 lat
            społeczeństwo bez nich "funkcjonowało" i pewnie mogłoby dłużej)

5/ Trudno też uznać że przyczyni się ona do rozwoju
            > gospodarczego naszego miasta bardziej niż inwestycje np. drogowe i
            > komunikacyjne.

MERYTORYCZNE plusy takiej inwestycji (nie mówię, że jest idealnie trafiona, ale
            też nie potępiam jej w czambuł):

1/ Oddziaływanie na zmianęwizerunku miasta. Zmiana kontekstu w jakim słowo
            Pruszkó się poajwia w mediach będzie niezaprzeczalna.

2/ Można tam organizować wieeele imprez (będzie to hala wielofunkcyjna).

3/ Dojdzie kolejna alternatywa spędzenia wieczoru i popołudnia (aż tak wiele
            ich mamy??)

4/ Tak inwestycja OBRASTA (!!!) dodatkowymi, mniejszymi (sklepy, przychodnie,
            drogi (przecież jużpowstaje droga), dojazd, skate-park, itp, itd). Przyciąga
            nowe projekty i pomysły. Kluczowa jest tu jej wielka skala. To są potencjalne
            miejsca pracy dla najbardziej przedsiębiorczych Pruszkowian.

5/ Społeczeństwo będzie też korzystać z mozliwości uprawiania sportu.

6/ I wiele, innych, pomniejszych korzyści.

Na tym skończę, bo mam wrażenie, że merytoryczne argumenty są w tym wątku
            niezbyt mile widziane, lub niedostrzegane.

> i w dodatku obrzucasz pozostałych inwektywami.

Nie "pozostałych" jako osoby, tylko ich niektóre idiotyczne, puste slogany
            ("argumenty").
            Osób nie znam i nie mam zamiaru nikogo oceniać jako osoby, bo nie czuję się do
            tego ani powołany, ani kompetentny. :-)
            • iipw Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 15.06.06, 23:16
              "1/ Oddziaływanie na zmianęwizerunku miasta. Zmiana kontekstu w jakim słowo
              > Pruszkó się poajwia w mediach będzie niezaprzeczalna."

do czasu pojawienia się kolejnej (z wielu) informacji o Masie, Kiełbasie itd.

"2/ Można tam organizować wieeele imprez (będzie to hala wielofunkcyjna)."

że to ma być hala wielofunkcyjn ato ja niestety nic nie wiem, wiem natomiast
              jak wyglądają halowe tory kolarskie i trudno mi sobie wyobrazić masowe imprezy
              w czymś takim

"3/ Dojdzie kolejna alternatywa spędzenia wieczoru i popołudnia (aż tak wiele
              > ich mamy??)
              5/ Społeczeństwo będzie też korzystać z mozliwości uprawiania sportu."

pozostawiam bez komentarza, dla mnie to sport wyczynowy i życzę powodzenia

"4/ Tak inwestycja OBRASTA (!!!) dodatkowymi, mniejszymi (sklepy, przychodnie,
              > drogi (przecież jużpowstaje droga), dojazd, skate-park, itp, itd). Przyciąga
              > nowe projekty i pomysły. Kluczowa jest tu jej wielka skala. To są potencjalne
              > miejsca pracy dla najbardziej przedsiębiorczych Pruszkowian."

absolutnie, szczególnie w miejscu bezpośrednim gdzie wybudowano tę halę,
              ironizuję oczywiście (jaka droga??? z której strony??? przecież tam są chyba
              tereny zalewowe Utraty);

"6/ I wiele, innych pomniejszych korzyści."

chyba głównie zarobkowych dla realizujących inwestycje

• suliko2 Załóżcie temat"Młody człowiek spoza układu na Pre. 15.06.06, 23:23
                zydenta..."

Może forumowicze sami kogoś wystawią i poprą na Prezydenta ??? Co wy na to?
                • dona38 Młody człowiek spoza układu na Prezydenta 15.06.06, 23:29
                  Jestem jak najbardziej za ale kogo tu wystawić? Czy znajdzie się na tyle
                  odważny człowiek aby stawić temu wszystkiemu czoła? No i gdzie go szukać?
                  A jak już się go nawet znajdzie to czy wesprzemy jego na forum?
                  Zarządzanie miastem to nie jest taka prosta sprawa.
                  • bagradian Re: Młody człowiek spoza układu na Prezydenta 15.06.06, 23:57
                    Bagradian - jestem kandydatem na Prezydenta Pruszkowa
                    Zamieściłem oddzielny temat w odpowiedzi na propozycję Dony38
                    Liczę, że będziemy wkrótce mieli o czym podyskutować.
                    • sqh Re: Młody człowiek spoza układu na Prezydenta 16.06.06, 01:49
                      Zasadniczo łukiem szerokim omijam wątki polityczne, ale nie mogę nie zwrócić
                      uwagi na ciekawy mechanizm: oto w odstępie parudziesięciu minut pojawiają się
                      dwa nicki o zerowej historii forumowej z pewną propozycją, a zaraz po nich
                      trzeci, który - deus ex machina! - ma gotowe rozwiązanie... :-/
                      • zwierz.alpuhary Re: Młody człowiek spoza układu na Prezydenta 16.06.06, 10:21
                        tiaaa... to czysty zbieg okoliczności:-)))
                      • princeoftides Re: Młody człowiek spoza układu na Prezydenta 16.06.06, 12:27
                        ja bym w tym wszystkim raczej nie węszył machinacji
                        jak to mówią "góra z górą sie nie zejdzie..."
                        • zwierz.alpuhary Re: Młody człowiek spoza układu na Prezydenta 16.06.06, 12:36
                          za długo siedzę na różnych forach, żeby wierzyć w takie "przypadki"
              • magister11 Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 15.06.06, 23:29
                Wybacz, ale teraz ja skomentuję Twoje wypowiedzi: albo masz duże braki w wiedzy
                na temat tego co się w Pruszkowie dzieje (co w znacznym stopniu uniemożliwia Ci
                bezstronną i obiektywną ocenę tej inwestycji), albo też jesteś nastawiony na
                nie i tendencyjnie wyszukujesz byle powodu, aby się przyczepić.

Argumenty:

1/ Twoja cała wypowiedź zawiera w sobie niewypowiedzianą tezę: skoro ma to
                jakieś wady, to znaczy, że jest do niczego. Pewnie, że MA! Może nawet więcej
                niż zalet, ale NA PEWNO nie są to te, które wymieniasz.

2/ > do czasu pojawienia się kolejnej (z wielu) informacji o Masie, Kiełbasie
                itd..

To co? Lepiej od razu wykopać sobie grób i się w nim położyć? Bez przesady,
                gdyby wszyscy tak myśleli, to byśmy do dziś mieszkali na drzewach. Złe
                wiadomości pojawiają się i znikają, a taka inwestycja zapewni miastu pozytywne
                skojarzenia na dziesiątki lat. Podobnie jak było z drużyną koszykówki. Uważam,
                że brak tutaj argumentów przeciw. Oczywiście możnaby wybudować stadion
                piłkarski lub halę do łyżwiarstwa szybkiego, ale czy to ma aż takie znaczenie
                jaka to dyscyplina????
              • magister11 Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 15.06.06, 23:56
                cd.

3/ > że to ma być hala wielofunkcyjn ato ja niestety nic nie wiem, wiem
                natomiast
                > jak wyglądają halowe tory kolarskie i trudno mi sobie wyobrazić masowe
                imprezy
                > w czymś takim

Będzie to obiekt uniwersalny, który będzie mógł być wykorzystywany nie tylko do
                organizacji zawodów w kolarstwie, ale również do organizacji imprez kulturalno -
                rozrywkowych i pełnienia funkcji sali koncertowej, a także dla potrzeb szkół w
                terenu Pruszkowa.

Poczytaj tą dyskusję, a Twoja wiedza w tym temacie wzrośnie skokowo....
                skyscrapercity.com/showthread.php?t=192782
                4/ > pozostawiam bez komentarza, dla mnie to sport wyczynowy i życzę powodzenia

...uprawiany w tzw. całym świecie. Reszta j/w (targi, koncerty, itp)

5/

> absolutnie, szczególnie w miejscu bezpośrednim gdzie wybudowano tę halę,
                > ironizuję oczywiście (jaka droga??? z której strony??? przecież tam są chyba
                > tereny zalewowe Utraty);

Ja też często ironizuję, ale też staram się aby ironiczne stwierdzenia nie
                ZASTĘPOWAŁY kontrargumentów. Rozumiem, że zgadzamy się co do tego, że w
                bezpośrednim otoczeniu powstaną pomniejsze inwestycje (choćby sklepy)...a co do
                drogi, polecam stronę www.pruszkow.pl , bo nie chcę robić za belfra, tym
                bardziej w epoce internetu.

6/ > chyba głównie zarobkowych dla realizujących inwestycje

Tego nie wiem. Myślałem chociażby o odnowieniu osiedla wyględówek, by wyglądało
                bardziej reprezentatywnie, międzynarodowych dużych imprezach i ich uczestnikach
                (baza hotelowa, gastronomia!!!), prestiż miasta (przeliczany na wzrost cen
                nieruchomości, a co za tym idzie wzrost zamorzności ich posiadaczy- czyli
                Pruszkowian)itd, itp. Liczę też na poprawę komunikacji do Pruszkowa (jakość
                dróg).

Oczywiście wiele zależy od realizacji i wykorzystania potencjału. Ale grunt, że
                się ten potencjał buduje!
            • magister11 Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 15.06.06, 23:18
              ..a tak w ogóle to z tego co się orientuję, to tor nie jest inwestycją miejską,
              ale PZKOL-u.

Tak więc ta dyskusja od samego jej początku jest bezsensowna w kontekście osoby
              prezydenta.

I to jest właśnie moje główne zastrzeżenie- żeby o czymś przesądzać to trzeba
              mieć chociaż PODSTAWOWĄ wiedzę na temat przedmiotu (a ściślej jego
              działalności), którego sąd ma dotyczyć. Ten kto wywołuje temat "tor, kontra
              głódne dzieci" popełnia podwójną manipulację i dla dobra "rozwoju
              społeczeństwa" powinien już raczej zająć się pisaniem wierszy. To lepsza
              dziedzina dla radosnej, wybujałej twórczości...
              • iipw Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 15.06.06, 23:38
                teren jest własnością miasta; a pewne źródła informują, że miasto również
                partycypuje częsiowo w kosztach inwestycji;
                www.pzkol.pl/pruszkow/article_273.php
                pozostawiam bez komentarza zdania dot. PODSTAWOWEJ wiedzy na temat
                przedmiotu....
                • magister11 Re: TEN WĄTEK TO ŻENADA 16.06.06, 00:10
                  iipw napisała:

> teren jest własnością miasta; a pewne źródła informują, że miasto również
                  > partycypuje częsiowo w kosztach inwestycji;
                  > www.pzkol.pl/pruszkow/article_273.php
                  > pozostawiam bez komentarza zdania dot. PODSTAWOWEJ wiedzy na temat
                  > przedmiotu....

"Pieniądze chce też przeznaczyć miasto Pruszków, które przekazało w wieczystą
                  dzierżawę 4,6 ha terenu pod budowę. "

Tu nie ma NIC o tym, że miasto zainwestowało rzeczywiście w budowę pieniądze.
                  Jeśli to te "niektóre źródła" to polecam przestudiowanie budżetu miasta (jest
                  dostępny on-line)i planu inwestycyjnego. Ja tam widzę tylko inwestycję związaną
                  z budową drogi dojazdowej do toru. A przecież to jest chyba jeden z głównych (i
                  według mnie bardziej "rozgarniętych") kontraarguemntów, jak mniemam, czyli że
                  lepiej drogi budować...

Bez urazy :-) , ale nie uważasz, że krytyka hali na podstawie nieprawdziwego
                  argumentu, o jedynym możliwym jej przeznaczeniu na wyścigi rowerowe, nie
                  świadczy o brakach w takowej wiedzy? Jestem gotów wycofać, to co napisałem,
                  jeżeli mi pokażesz, że się mylę... :-)
    • wpr Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 15.06.06, 00:31
      Wiele się obiecuje w kampani wyborczej a potem trzeba się z obietnic wywiązać.
      Dwie kadencję to sporo czasu na wykazanie się. Każdy wyborca miał czas na
      wyrobienie sobie zdania.
      Po co ta agitacja na rzecz prezydenta? Przecież każdy wie co się przez te dwie
      kadencje zmieniło w Pruszkowie i będzie albo popierał istejący sposób
      zarządzania albo zagłosuje na kogoś innego.

Pozdrawiam wszystkich bez wzgledu na upodobania.

WPR
      • iipw Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 15.06.06, 21:40
        A może by tak założyciel wątku - ako235 napisał nam jakie to
        osiągnięcia "kochanego Pana Prezydenta", jakie spełnione obietnice w
        poprzedniej i mijającej kadencji skłoniły go do założenia klubu
        poparcia "kochanego Pana Prezydenta" a nas miałyby skłonić do udzielenia
        wsparcia do rządzenia w kolejnej kadencji "naszym pięknym miastem". (oj,
        niełatwo chyba będzie :( ).
        • iipw Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 15.06.06, 21:41
          zwierzu pardon, chyba "zaostrzam" wątek :)
        • ako235 w odpowiedzi iipw dlaczego Pan Starzyński 15.06.06, 23:07
          Wiem, że może nie wszystko jest idealnie ale jakby nie patrzeć centrum i
          śródmieście Pruszkowa się rozwija,a na szkoły i dzieci wydaje się dużo
          pieniędzy w porównianiu z innymi gminami.
          A jaka jest alternatywa jeśli nie Pan Starzyński czy lepiej aby Prezydentem
          Pruszkowa została np. obecna Starosta Smolińska?
          Lepiej już chyba wybrać kogoś kto nie będzie przynajmniej szkodził temu miastu.
          • dona38 Re: w odpowiedzi iipw dlaczego Pan Starzyński 15.06.06, 23:14
            Popieram ako235 w jednym: tej Pani już dziękujemy. To by była tragedia dla
            naszego miasta.
            Wolę już obecnego prezydenta choć może wystartuje jakiś młody człowiek spoza
            tych wszyustkich ciemnych układów. Już tu kiedyś o tym była mowa.
          • zwierz.alpuhary Re: w odpowiedzi iipw dlaczego Pan Starzyński 15.06.06, 23:47
            jakby nie patrzeć centrum i
            > śródmieście Pruszkowa się rozwija

tak, dzięki biznesowi, ale na pewno nie dzięki miastu. Miejskie inwestycje leżą.
    • labdun Re: Klub potępienia dla Starzyńskiego 16.06.06, 09:06
      przez 2 kadencje nic nie zrobił dla Pruszkowa to po co go popierać
      za to, że wzmocnił pruszkowską sitwę (były v-ce prezydenta Kąckiego "zrobił"
      Prezesem Spółki miejskiej, kolejny kumpel p. Moczuło v-ce Prezes tejże Spółki -
      żeby zrobić dla nich miejsce wurzucono na bruk ludzi z wieloletnim
      doświadczeniem itd),
      Za prezydentury Starzyńskiego Pruszków został zepchnięty na margines
      województwa zostając noclegownią Warszawy, a On sobie pomniki z boiska i Toru
      kolarskiego robi sportowiec od siedmiu boleści
      • sqz Re: Klub potępienia dla Starzyńskiego 16.06.06, 16:57
        reanimacja boiska na Zniczu ( nie wiem czy tak to sie nadal nazywa ale od
        urodzenia znam to jako Znicz) wg mnie jest dobrym pomyslem , naprawa boiska
        przy szkole przy Gomulinskiego ( czort wie jak sie zwie teraz :):)) tor
        kolarski to nie sa chyba przynajmniej wg mnie kiespkie pomysly i uwazam ze
        przyda sie to miastu i ludziom , mam sporo zastrzezen co do tego co sie tworzy
        w moim miescie ale akurat te inwestycje nie budza u mnie zadnych zastrzezen ,
        pomimo tego ze okres aktywnego uprawiania sportow juz mi minal :) Pisanie ze
        nic nie zrobil prezydent to nie argument bo mozna zadac pytanie kto cos
        zrobil .Teraz przed wyborami bedzie wielu ktorzy obiecaja ze zrobia wiele ale
        czy im sie uda ?? Mamy przyklad juz tych co obiecali na jesieni i jakos im sie
        obietnice skonczyly a wydatkow tylko przybywa na czym cierpi szary czlowiek
        czyli m.in. ja :)Moze jakies konkretne propozycje ?? Poki co czekam na
        prawdziwych kandydatow do fotela prezydenta a wyboru dokonam na jesieni
    • pawel.84 Re: Klub poparcia dla Prezydenta Starzyńskiego 16.06.06, 19:17
      Nie można mówić że Prezydent Starzynski niczego przez te 8 lat nie zrobił (nowa
      szkoła podstawowa nr 1, basen, hale sportowe przy szkołach, boiska, remont
      Parku Potulickich wraz z "Pałacykiem Ślubów", stadion Znicz, udana walka o
      przyciągnięcie do naszego miasta inwestycji jaką jest tor kolarski- wygrana z
      Wrocławiem i paroma innymi miastami, początki monitoringu miasta i parę innych
      rzeczy), ale mimo wszystko mam wrażenie że nasze miasto zasługuje na coś
      więcej, wiele rzeczy zaniedbano (stan ulic, brak reprezentacyjnego centrum,
      miejsc do wypoczynku i rozrywki, szeroko rozumiana estetyka miasta... dlatego
      ja oczekuje zmian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka