Dodaj do ulubionych

Wolontariat.....

IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 00:26
Właśnie weszłam tu ze strony radia (www.radiofama.prv.pl) i zastanawia mnie
tylko jedno.../.
dlaczego nie ma na żadnym naszym miejskim forum info, że w Socho rusza centrum
wolontariatu....
Obserwuj wątek
    • marketing_service Re: Wolontariat..... 02.11.01, 16:54
      Gość portalu: munia napisał(a):

> Właśnie weszłam tu ze strony radia (www.radiofama.prv.pl) i zastanawia mnie
      > tylko jedno.../.
      > dlaczego nie ma na żadnym naszym miejskim forum info, że w Socho rusza centrum
      > wolontariatu....

Nawet jeśli napiszesz o tym jeszcze 10 postów to nic się nie zmieni. W Soho
      powstają różne organizacje, a forum nie jest od tego żeby o każdej pisać.
      Radziłbym lepiej wykupić sobie anons w Ziemii Sochaczewskiej - to właściwe medium
      na taką rewelację. Zresztą z tego co wiadomo to jeszcze owe centrum nie powstało.

pozdr.

Ps. Ile znasz miejskich (sochaczewskich) forów? Bo ja poza tym (zresztą trudno
      uznać je za miejskie skoro jest na portalu Gazety) znam tylko jedno: www.e-
      sochaczew.pl - proponuję tam napisać, efekt gwarantowany i zainteresowanie z
      pewnością będzie większe!
      • Gość: a. Re: Wolontariat...../ czy cenzura IP: 212.244.160.* 05.11.01, 14:05
        marketing_service napisał(a):

> Gość portalu: munia napisał(a):
        >
        > > Właśnie weszłam tu ze strony radia (www.radiofama.prv.pl) i zastanawia mni
        > e
        > > tylko jedno.../.
        > > dlaczego nie ma na żadnym naszym miejskim forum info, że w Socho rusza cen
        > trum
        > > wolontariatu....
        >
        >
        > Nawet jeśli napiszesz o tym jeszcze 10 postów to nic się nie zmieni. W Soho
        > powstają różne organizacje, a forum nie jest od tego żeby o każdej pisać.
        > Radziłbym lepiej wykupić sobie anons w Ziemii Sochaczewskiej - to właściwe medi
        > um
        > na taką rewelację. Zresztą z tego co wiadomo to jeszcze owe centrum nie powstał
        > o.
        >
        > pozdr.
        >
        > Ps. Ile znasz miejskich (sochaczewskich) forów? Bo ja poza tym (zresztą trudno
        > uznać je za miejskie skoro jest na portalu Gazety) znam tylko jedno: www.e-
        > sochaczew.pl - proponuję tam napisać, efekt gwarantowany i zainteresowanie z
        > pewnością będzie większe!

Cenzurowanie w głowie co?
        ma prawo pisać wszystko co chce.
        jak się nie zgadzacie to zmknijcie to forum, chyba że sam sie wyrwałeś do takiego
        działania ( nie wiem jak cię nazwać ) - Myszka? ( od Mysiej)
        a.
        • marketing_service Re: Wolontariat...../ czy cenzura 05.11.01, 15:36
          Gość portalu: a. napisał(a):

> marketing_service napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: munia napisał(a):
          > >
          > > > Właśnie weszłam tu ze strony radia (www.radiofama.prv.pl) i zastanawi
          > a mni
          > > e
          > > > tylko jedno.../.
          > > > dlaczego nie ma na żadnym naszym miejskim forum info, że w Socho rusz
          > a cen
          > > trum
          > > > wolontariatu....
          > >
          > >
          > > Nawet jeśli napiszesz o tym jeszcze 10 postów to nic się nie zmieni. W Soh
          > o
          > > powstają różne organizacje, a forum nie jest od tego żeby o każdej pisać.
          > > Radziłbym lepiej wykupić sobie anons w Ziemii Sochaczewskiej - to właściwe
          > medi
          > > um
          > > na taką rewelację. Zresztą z tego co wiadomo to jeszcze owe centrum nie po
          > wstał
          > > o.
          > >
          > > pozdr.
          > >
          > > Ps. Ile znasz miejskich (sochaczewskich) forów? Bo ja poza tym (zresztą tr
          > udno
          > > uznać je za miejskie skoro jest na portalu Gazety) znam tylko jedno: www.e
          > -
          > > sochaczew.pl - proponuję tam napisać, efekt gwarantowany i zainteresowanie
          > z
          > > pewnością będzie większe!
          >
          > Cenzurowanie w głowie co?
          > ma prawo pisać wszystko co chce.

To pokaż gdzie napisałem, że ktoś nie ma prawa czegoś pisać. Napisałem tylko,
          żeby się nie dziwić, że takie rewelacje się nie pojawiły (bo nikt o nich nie wie,
          albo go to nie interesuje) i tyle. A pisanie kilka razy o tym samym nie jest
          dobrym obyczajem. Zresztą sam(a) widzisz, że to jedyny post w tym wątku. Dlatego
          podtrzymuję, że lepszy efekt (publicity) dałoby ogłoszenie z Ziemii
          Sochaczewskiej lub na stronie e-sochaczew.

> jak się nie zgadzacie to zmknijcie to forum, chyba że sam sie wyrwałeś do takie
          > go
          > działania ( nie wiem jak cię nazwać ) - Myszka? ( od Mysiej)
          > a.

Radziłbym zwracać większą uwagę na to co jest napisane, a nie snuć domysły i
          dochodzić kto co napisał. Tak będzie prościej, życie i tak bez tego nie jest
          łatwe.

pozdr.
          • Gość: a. Re: Wolontariat...../ czy cenzura IP: 212.244.160.* 05.11.01, 18:51

> Gość portalu: a. napisał(a):
            >
            > > marketing_service napisał(a):
            > >
            > > > Gość portalu: munia napisał(a):
            > > >
            > > > > Właśnie weszłam tu ze strony radia (www.radiofama.prv.pl) i zast
            > anawi
            > > a mni
            > > > e
            > > > > tylko jedno.../.
            > > > > dlaczego nie ma na żadnym naszym miejskim forum info, że w Socho
            > rusz
            > > a cen
            > > > trum
            > > > > wolontariatu....
            > > >
            > > >
            > > > Nawet jeśli napiszesz o tym jeszcze 10 postów to nic się nie zmieni.
            > W Soh
            > > o
            > > > powstają różne organizacje, a forum nie jest od tego żeby o każdej pi
            > sać.
            > > > Radziłbym lepiej wykupić sobie anons w Ziemii Sochaczewskiej - to wła
            > ściwe
            > > medi
            > > > um
            > > > na taką rewelację. Zresztą z tego co wiadomo to jeszcze owe centrum n
            > ie po
            > > wstał
            > > > o.
            > > >
            > > > pozdr.
            > > >
            > > > Ps. Ile znasz miejskich (sochaczewskich) forów? Bo ja poza tym (zresz
            > tą tr
            > > udno
            > > > uznać je za miejskie skoro jest na portalu Gazety) znam tylko jedno:
            > www.e
            > > -
            > > > sochaczew.pl - proponuję tam napisać, efekt gwarantowany i zaintereso
            > wanie
            > > z
            > > > pewnością będzie większe!
            > >
            > > Cenzurowanie w głowie co?
            > > ma prawo pisać wszystko co chce.
            >
            > To pokaż gdzie napisałem, że ktoś nie ma prawa czegoś pisać. Napisałem tylko,
            > żeby się nie dziwić, że takie rewelacje się nie pojawiły (bo nikt o nich nie wi
            > e,
            > albo go to nie interesuje) i tyle. A pisanie kilka razy o tym samym nie jest
            > dobrym obyczajem. Zresztą sam(a) widzisz, że to jedyny post w tym wątku. Dlateg
            > o
            > podtrzymuję, że lepszy efekt (publicity) dałoby ogłoszenie z Ziemii
            > Sochaczewskiej lub na stronie e-sochaczew.
            >
            > > jak się nie zgadzacie to zmknijcie to forum, chyba że sam sie wyrwałeś do
            > takie
            > > go
            > > działania ( nie wiem jak cię nazwać ) - Myszka? ( od Mysiej)
            > > a.
            >
            > Radziłbym zwracać większą uwagę na to co jest napisane, a nie snuć domysły i
            > dochodzić kto co napisał. Tak będzie prościej, życie i tak bez tego nie jest
            > łatwe.
            >
            > pozdr.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
            To pokaż gdzie napisałem, że ktoś nie ma prawa czegoś pisać.
            aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
            Tu:
            " ... , a forum nie jest od tego żeby o każdej pisać. "
            pozdrawiam
            a.

• marketing_service Re: Wolontariat...../ czy cenzura 06.11.01, 11:00

> aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
              > To pokaż gdzie napisałem, że ktoś nie ma prawa czegoś pisać.
              > aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
              > Tu:
              > " ... , a forum nie jest od tego żeby o każdej pisać. "
              > pozdrawiam
              > a.

:-))))))))))) Dość skrzywione jest Twoje myślenie i rzekłbym nosi oznaki
              obsesji...
              jeśli Ci napiszę, że samochód nie służy do pływania po jeziorze to wg. Ciebie
              znaczy to że Ty nie masz prawa nim jeździć... ;-))))
              Zastanów się nad tym głębiej.

Ja z kolei zastanawiam skąd się biorą tacy ludzie, którzy wszystko rozumieją
              wspak i wszędzie wietrzą podstęp. Ciekawe?

pozdr. i radzę głębiej się nad tym zastanowić, dla własnej higieny psychicznej ;-)
              • Gość: a. Re: do: "dr Dobra Rada" IP: 212.244.160.* 07.11.01, 11:56

>
                > > aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                > > To pokaż gdzie napisałem, że ktoś nie ma prawa czegoś pisać.
                > > aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                > > Tu:
                > > " ... , a forum nie jest od tego żeby o każdej pisać. "
                > > pozdrawiam
                > > a.
                >
                > :-))))))))))) Dość skrzywione jest Twoje myślenie i rzekłbym nosi oznaki
                > obsesji...
                > jeśli Ci napiszę, że samochód nie służy do pływania po jeziorze to wg. Ciebie
                > znaczy to że Ty nie masz prawa nim jeździć... ;-))))
                > Zastanów się nad tym głębiej.
                >
                > Ja z kolei zastanawiam skąd się biorą tacy ludzie, którzy wszystko rozumieją
                > wspak i wszędzie wietrzą podstęp. Ciekawe?
                >
                > pozdr. i radzę głębiej się nad tym zastanowić, dla własnej higieny psychicznej
                > ;-)

żeby dawać rady, trzeba mieć do tego jakieś podstawy.
                twoje zaufanie do własnej nieomylności ( które jak rozumiem stało sie podstawą do
                dawania rad )zaprawadzi cię tam, gdzie twoje miejsce i dobrze.
                nie pokuszę się o analizę tego co i jak napisałeś bo mi tego nie wolno, starczy,
                że powiem, że masz chłopie problem. Przeczytaj tekst, który napisałeś - to
                wszystko odnosi sie do ciebie i sam to wiesz, choć nigdy się do tego nie
                przyznasz.
                Jeżeli chcesz wiedzieć skąd biora się tacy ludzie rozumiejący wszystko w spak (
                zastanawiasz się nad tym )zapytaj rodziców ( tak twoich).
                a.
                P.S.
                stać cię na lepsze porównania niż to z tym samochodem.
                głębsza analiza ( która mi proponujesz) tego porównania świadczy, że nie
                przemyślałeś tego co tak łatwo spod twej ręki wyszło.
                Ja proponuję, żebyśmy bardziej rzeczowo dyskutowali, osobiste wycieczki można
                odłozyć w kąt. Choć sam rozumiesz, że mój post nie mógł byc tym razem inny.
                a.

• zeus wolontariat 05.11.01, 15:45
        Tak sie składa, że munia??? napisała o czymś czego zupełnie nie tworzy
        (widocznie spodobał jej się pomysł ;-) ). Więc naprawdę dziwne wydaje mi się
        obskakiwanie jej/jego i proponowanie mu/jej wykupywanie ogłoszeń tudzież zmianę
        forum - jest to chyba względem jej/jego nie na miejscu.

A jeśli ktoś jest zainteresowany tą tematyką to zapraszam na stronę
        www.cw.sochaczew.prv.pl

pozdrawiam
        • marketing_service Re: wolontariat 06.11.01, 11:07
          zeus napisał(a):

> Tak sie składa, że munia??? napisała o czymś czego zupełnie nie tworzy
          > (widocznie spodobał jej się pomysł ;-) ). Więc naprawdę dziwne wydaje mi się
          > obskakiwanie jej/jego i proponowanie mu/jej wykupywanie ogłoszeń tudzież zmianę
          >
          > forum - jest to chyba względem jej/jego nie na miejscu.
          >
          > A jeśli ktoś jest zainteresowany tą tematyką to zapraszam na stronę
          > www.cw.sochaczew.prv.pl
          >
          > pozdrawiam

Tak się składa, że nie wszyscy są tacy naiwni, żeby nie wiedzieć, że munia =
          Marta z Klonu. Pewnie, że pomysł się jej podoba bo sama pomaga Ci go
          zrealizować...
          • zeus munia????? 06.11.01, 11:40
            Tak się składa ;-) - super to brzmi - Sochaczewskie Centrum Wolontariatu
            rozkręca pare osób, ale zapewniam Ciebie, że nie ma wśród nich Marty z Klonu ;-
            ), choć sam pracuję w Klonie.
            Centrum zacząłem zakładać ja ze swoją bliską przyjaciółką Karoliną z Wawy -
            teraz jest już kilkanaście osób w różnym stopniu zaangażowanych w ten projekt...
            Liczymy na to, że przyłączą się do nas kolejne osoby, chćące pomóc innym, oraz
            sobie....

pozdrawiam
            • Gość: harcerz Re: munia????? IP: 10.111.0.* 19.11.01, 11:42
              smieszne...
              Zeus powolal centrum czegos tam i stala sie jasnosc, teraz juz bedzie OK.
              Zapomnial ten mlody czlowiek o harcerzach, ktorzy od wielu lat robia swoje i
              nie krzycza w nieboglosy domagajac sie pochwal zachwytow. Szczytna idea
              szkoda, ze "maly" czlowiek.
              Zrob cos, wnies troche wegla staruszce to pogadamy...
              To wszystko nie dzieje sie w internecie, na Twoich stronach Zeusie, ludzie,
              ktorzy potrzebuja pomocy nigdy ich nie zobacza...
              Rozumiesz to?
              Pamietasz o tym?
              • zeus ???????????? 23.11.01, 23:55
                A to ciekawe?
                Śmiem przypuszczć, że słabo lub wcale nie odrobiłeć pracy domowej - jeśli
                przejrzałbyś/ ałabyć strony serwisu dokładniej wiedziałbyś, że
                www.cw.sochaczew.prv.pl jest jedynie medium do publikacji naszych poczynań - bo
                są one jawne (ale to dobrze, że przynajmniej wiesz, że strona i Centrum
                istnieją - będziesz mógł/ogła nas kontrolować...
                A co do potrzebujących - docieramy do nich przez odpowiednie organizacjie np.
                MOPS, DPS, Caritas, St. Przystań, PUP i inne - tak więc nie ma (a może nie
                będzie) z tym problemu... jeśli tylko uda nam się przełamać powszechną w
                społeczeństwie apatię i niechęć do wszystkiego co nieznane - jeśli chcesz się o
                tym sam/ama przekonać to zapraszam - zostań wolontariuszem lub choćby pofatyguj
                się osobiście by zobaczyć co robimy - a robimy już ciut ciut lepiej w tym
                mieście - nasi wolontariusze (w tym ja) już pracują, a w bibliotekach
                publicznych już niedługo będą dostępne publikację z serii Poznaj Swoje Prawa,
                które tam przekażemy...
                A co do harcerzy - to nie zapomnieliśmy o nich - czynnie włączamy się do pomocy
                podczas WOŚP (jak co roku niektórzy nasi wolontariusze) - zapewnimy im również
                w przyszłości szkolenia...

pozdrawiam
                • Gość: harcerz Re: ???????????? IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.01, 19:23
                  > A to ciekawe?
                  > Śmiem przypuszczć, że słabo lub wcale nie odrobiłeć pracy domowej - jeśli
                  > przejrzałbyś/ ałabyć strony serwisu dokładniej wiedziałbyś, że
                  > www.cw.sochaczew.prv.pl jest jedynie medium do publikacji naszych poczynań - bo
                  >
                  > są one jawne (ale to dobrze, że przynajmniej wiesz, że strona i Centrum
                  > istnieją - będziesz mógł/ogła nas kontrolować...
                  > A co do potrzebujących - docieramy do nich przez odpowiednie organizacjie np.
                  > MOPS, DPS, Caritas, St. Przystań, PUP i inne - tak więc nie ma (a może nie
                  > będzie) z tym problemu...

Co to znaczy "docieramy"? O czym ty piszesz i to w takiej formie! Za chwile okaze
                  sie, ze to Ty zarzadzasz tymi instytucjami a smiem twierdzic mlody
                  czlowieku? /podobno masz az 20 lat/, ze instytucje te dzialaly dlugo przedtem
                  zanim skonczyl sie w Twoim zyciu etap pieluch. Nie chce tu na sile dyskredytowac
                  Twojej osoby ani tym bardziej prob, ktore czynisz, ale... z tego co wiem np. z
                  PUP'em nie wspolpracujesz, jak do tej pory na rozmowach sie skonczylo... Czy ja
                  mam potrzbe kogokolwiek kontrolowac? Oczywiscie, ze nie. Zycze dobrze kazdej
                  akcji, ktora na na celu pomoc najbardziej potrzebujacym.

jeśli chcesz się o
                  > tym sam/ama przekonać to zapraszam - zostań wolontariuszem lub choćby pofatyguj
                  > się osobiście by zobaczyć co robimy - a robimy już ciut ciut lepiej w tym
                  > mieście - nasi wolontariusze (w tym ja) już pracują, a w bibliotekach
                  > publicznych już niedługo będą dostępne publikację z serii Poznaj Swoje Prawa,
                  > które tam przekażemy...

W bibliotece? No co Ty? Czy tam bywaja osoby najbardziej potrzebujace, chociaz
                  jest tam cieplo, przyjemnie, nie tak jak w wiekszosci nieogrzewanych mieszkaniach
                  osob biednych, nieprawdaz?

> A co do harcerzy - to nie zapomnieliśmy o nich - czynnie włączamy się do
                  pomocy
                  > podczas WOŚP (jak co roku niektórzy nasi wolontariusze) - zapewnimy im również
                  > w przyszłości szkolenia...

Wielka Orkiestra jest wspanialym medium do wypromowania sie, ale co z reszta roku
                  kalendarzowego. Z czego chcesz szkolic? Z matematyki z zakresu szkoly sredniej?
                  Nie zapomniales o harcerzach? To milo, ale harcerstwo ma troche wieksze tradycje,
                  wybacz Lukaszu Andzrzeju Adamczyku. Z tego powodu tez pozostane przy swojej
                  dzialalnosci harcerskiej a przygladajac sie Twojej osobie zastanawiam sie tylko,
                  skad w Tobie potrzeba uzywania drugiego imienia /vide: strona wolontariatu i jej
                  webmaster/, skad pomysl na taki Nick jak "zeus" itd.... Jakis maly kompleksik? A
                  propo Twoich stron, do czego wszelkie prawa zastrzezone?
                  • Gość: 79 Re: ???????????? IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 26.11.01, 15:41
                    dawaj Zeus, walcz!bo przyjdzie harcerz i się osmarcesz
                    • zeus Re: ???????????? 26.11.01, 16:39
                      W imieniu swoim, wolontariuszy i centrum dziękuję za wsparcie...
                  • zeus Odpowiedź Centrum 26.11.01, 16:38
                    Niniejszy post będzie zawierał odpowiedź na zarzuty stawiane głównie mojej
                    osobie przez „harcerza”

1.) „Co to znaczy "docieramy"? O czym ty piszesz i to w takiej formie! Za
                    chwile okaze
                    sie, ze to Ty zarzadzasz tymi instytucjami a smiem twierdzic mlody
                    czlowieku? /podobno masz az 20 lat/, ze instytucje te dzialaly dlugo przedtem
                    zanim skonczyl sie w Twoim zyciu etap pieluch.”
                    - otóż Sochaczewskie Centrum Wolontariatu rozumie słowo docieramy jako: kontakt
                    bezpośredni, bądź pośredni z osobą potrzebującą pomocy. Przy czym kontakt
                    realizowany jest poprzez naszych wolontariuszy oraz poprzez same organizacje, z
                    którymi współpracujemy (ich pełna i wciąż aktualizowana lista znajduje się na
                    naszej stronie: www.cw.sochaczew.prv.pl ew. poprzez e-mail:
                    biuro@cw.sochaczew.prv.pl. Sochaczewskie Centrum Wolontariatu pod
                    pojęciem „osoba potrzebująca pomocy” rozumie zarówno osoby w trudnej/ciężkiej
                    sytuacji finansowej, rodziny patologiczne (a dokładnie „dysfunkcyjne
                    społecznie”) oraz np. młody człowiek (a dokładniej młody mężczyzna) poszukujący
                    informacji nt. prawa do odmowy służby wojskowej. Dodam tylko, że nigdy nie
                    twierdziłem, że instytucje, z którymi współpracujemy powstały/istneją krócej od
                    nas...

2.) „ale... z tego co wiem np. z PUP'em nie wspolpracujesz”
                    - wg. definicji słowa „wspólpraca” Sochaczewskie Centrum Wolontariatu
                    współpracuje: w PUPie są np. dostępne ulotki z serii Poznaj Swoje Prawa, które
                    tam przekazaliśmy (do wolnego dostępu dla wszystkich), w szkoleniach
                    organizowanych przez Sochaczewskie Centrum Wolontariatu będą uczestniczyć
                    (oczywiście poza wolontariuszami) bezrobotni, harcerze i praktycznie każdy
                    zainteresowany; i tu od razy wyjaśnię kolejny zarzut:

3.) „Z czego chcesz szkolic? Z matematyki z zakresu szkoly sredniej?”
                    - Sochaczewskie Centrum Wolontariatu na opracowany program szkoleń, który
                    będzie realizowany sukcesywnie w ramach potrzeb. Wszystkie informacje dot.
                    szkoleń znajdują się na już raz wspomnianej stronie www.cw.sochaczew.prv.pl. (i
                    tu drogi oponencie muszę po raz kolejny raz zarzucić Tobie, że albo nigdy nie
                    byłeś na tej stronie, albo uporczywie starasz się nie przyjmować faktu
                    istnienia Centrum w Sochaczewie) Program szkoleń obejmuję min. techniki
                    kontaktów z klientami (klientem jest każda osoba/instytucja zgłaszająca się do
                    Centrum) – więc właściwie jest to szkolenie z właściwych kontaktów
                    międzyludzkich i sztuki porozumiewania się, techniki aktywnego słuchania,
                    szkolenia komputerowe i inne.

Kolejny zarzut dotyczy przekazywania ulotek do bibliotek:
                    4.) „{W bibliotece? No co Ty? Czy tam bywaja osoby najbardziej potrzebujace,
                    chociaz
                    jest tam cieplo, przyjemnie, nie tak jak w wiekszosci nieogrzewanych
                    mieszkaniach
                    osob biednych, nieprawdaz?”
                    - Ulotki z serii Poznaj Swoje Prawa i inne, które przekażemy/przekazujemy
                    bibliotekom są adresowane do osób potrzebujących (i tu należy cofnąć się do
                    naszej definicji osoby potrzebującej – bowiem identycznym nazewnictwem
                    posługują się wydawcy, z którymi współpracujemy, tychże publikacji. Z tego
                    powodu uważamy, iż biblioteki są odpowiednim miejscem do publicznego
                    udostępnienia tychże publikacji. Broszurki będziemy oczywiście przekazywać
                    również osobą indywidualnym – bezpłatnie i z pełną informacją (do czego
                    przygotowuje się wolontariuszka)

5.) „Wielka Orkiestra jest wspanialym medium do wypromowania sie, ale co z
                    reszta roku
                    kalendarzowego.”
                    - jest to zarzut o tyleż niedorzeczny o ile nieprawdziwy. Sochaczewskie Centrum
                    Wolontariatu (i tu użyję niezbyt pięknego słowa) „sprzedawała się” doskonale
                    jeszcze przed oficjalnym terminem rozpoczęcia działalności. Otrzymywaliśmy
                    telefony, maile, listy od osób i instytucji potrzebujących pomocy oraz o
                    przyszłych? i obecnych wolontariuszy. Dodam tylko, że Centrum i Wolontariusze
                    już pracują z pożytkiem dla innych i siebie (o czym więcej na naszej stronie).
                    Ponadto (i tu pozwolę sobie zacytować Jurka Owsiaka) „gramy/działamy/pracujemy
                    do końca świata i jeszcze dzień dłużej” ;-)))))

6.) „Nie zapomniales o harcerzach? To milo, ale harcerstwo ma troche wieksze
                    tradycje,
                    wybacz Lukaszu Andzrzeju Adamczyku. Z tego powodu tez pozostane przy swojej
                    dzialalnosci harcerskiej”
                    - o harcerzach nigdy nie zapomniałem, jest wręcz przeciwnie zawsze staram się
                    ich, w miarę możliwości, żywo wspierać... O mojej pamięci do nich (długo
                    szukałem mniej patetycznego sformułowania, ale niestety nic ciekawego nie
                    przyszło mi do głowy – za co przepraszam, bo nie było to moim celem) niech
                    świadczy choćby fakt, iż centrum swoją ofertę szkoleniową w pierwszej
                    kolejności kieruje min. do harcerzy.

7.) „a przygladajac sie Twojej osobie zastanawiam sie tylko, skad w Tobie
                    potrzeba uzywania drugiego imienia /vide: strona wolontariatu i jej webmaster/,
                    skad pomysl na taki Nick jak "zeus" itd.... Jakis maly kompleksik?”
                    - nic podobnego (nie cierpię na kompleksy – lub przynajmniej nie odczuwam
                    tego). A jeśli uważasz, że jednak jestem zakompleksiony i dlatego posługuję się
                    pseudonimem/nickiem to nie pozostaje mi nic więcej drogi oponencie
                    vel „harcerz” jak tylko powiedzieć: drogi harcerzu uważaj na swoje kompleksy –
                    bowiem jest taki dobry zwyczaj by krytykę rozpocząć od siebie (a u Ciebie tego
                    elementu jednak zabrakło).

Kolejna uwaga jest tak jak poprzednia skierowana wyłącznie do mnie:
                    8.) „A propo Twoich stron, do czego wszelkie prawa zastrzezone?”
                    - A propos (bo tak wygląda prawidłowa pisownia tego zwrotu) w naszym pięknym
                    kraju obowiązują pewne uregulowania prawne, wśród nich chciałbym wspomnieć dwa –
                    Konstytucję RP oraz Ustawę o Ochronie Praw Autorskich. Zgodnie z tymi
                    regulacjami prawnymi każdy obywatel naszego kraju (w tym i ja) może domagać się
                    ochrony prawnej swojego dorobku kulturowego (a jako taki dorobek traktować
                    należy np. publikacje, utwory literackie, zdjęcia, filmy oraz wszelkiego typu
                    publikacje elektroniczne w tym strony/witrymy www). Zwrot „wszelkie prawa
                    zastrzeżone” określa ni mniej ni więcej, iż osoba/autor (w tym przypadku ja)
                    takiej prawnej ochrony się domagają. (niestety z doświadczenia wiem, że znajdą
                    się chętni by wykorzystać cudzy dorobek do własnych celów – w skrajnych
                    przypadkach związane jest to z zafałszowaniem ich pierwotnego przekazu)

Na koniec dodam, iż takie posty/listy/publikacje są skierowane nie tylko
                    przeciw Centrum, czy też mojej osobie (z czym się pogodziłem) ale przede
                    wszystkim przeciw wolontariuszom. Niestety godzą one w dobre imię wolontariuszy
                    i wolontariatu przeciw czemu w tej chwili protestuję.

Jeden fragment postu harcerza publikuję z ochotą i bardzo chętnie: „Zycze
                    dobrze kazdej akcji, ktora na na celu pomoc najbardziej potrzebujacym.”

Dziękuję w imieniu Centrum, wolontariuszy, potrzebujących i w swoim za życzenia
                    sukcesu.

z poważaniem
                    Łukasz Adamczyk i wszyscy wolontariusze
                    • Gość: harcerz Re: Odpowiedź Centrum IP: 10.111.0.* 28.11.01, 20:30
                      Duzo slow a malo tresci.
                      Nie atakuje wolontariuszy, nie zaslaniaj sie nimi, przyznam Ci sie jednak do
                      czegos. Mam problem, to ja go mam, z takimi ludzmi jak Ty, nie potrafie przejsc
                      obok nich obojetnie. A powinienem, bo nie ma po co sie zatrzymywac. Poswiecajac
                      Ci jakakolwiek uwage robie Ci przysluge, wiec koniec. Zyj dalej w swiecie
                      swojej wyobrazni a ja bede zyl w swoim.
                      A gdybym chcial byc wulgarny i skrocil wszystk maksymalnie to napisalbym:
                      "Pieprzysz Lukaszu Andrzeju Adamczyku - nawet nie wiedzac o tym."
                      A maniera wielkosci jak widze Cie nie opuszcza;-)
                      i mala zagadka:
                      zeus + centrum = ...
                      /moze Olimp + Marta vel Afrodyta;-), choc brzydka jest jak noc, w sumie co ja
                      sie czepiam nocy;-)/
                      juz skoncze, bo to co najgorsze ze mnie wylazi, nie odpisuj zeusie, dajmy sobie
                      spokoj, w sumie trzymam kciuki, bo moze uda Ci sie cos jednak pozytecznego
                      zrobic, nie zawiedz swoich wolontariuszy/
                      • zeus do Harcerza 30.11.01, 11:33
                        Cóż - jeśli masz jakiś uraz do mnie to napisz mi to wprost - a nie próbuj się
                        zasłaniać innymi...
                        A tak na marginesie Centrum tworzy wolontariuszka Karolina z Wawy - a nie Marta
                        (masz niesprawdzone informacje - a podobno e-socho tu nie zagląda...).

W dobrym tonie leżałoby również sprawdzanie/potwierdzanie swoich informacji -
                        tu nawiązuję do twoich poprzednich postów

pozdrawiam
                      • zeus do Harcerza - raz jeszcze ;-)))) 30.11.01, 11:36
                        A ZeuS + Centrum to raczej nie jest Olimp....
                        A Afrodytą zacznij jednak nazywać Karolinę - jeśli tak bardzo lubisz greckich
                        bogów ;-) - bo to ona współtworzy Centrum...
                • Gość: Mops Re: ???????????? IP: 212.160.148.* 28.11.01, 11:21
                  zeus napisał(a):

> A co do potrzebujących - docieramy do nich przez odpowiednie organizacjie np.
                  > MOPS, DPS, Caritas, St. Przystań, PUP i inne

Czy możesz mi napisać z kim z Mopsu już cokolwiek Ustaliłeś i do kogo docieracie?

bo z tego co mi wiadomo to w Mopsie sie nawet jeszcze nie Pojawiłeś!
                  więc nie Pisz tych dyrdymałów

• zeus do Mops 30.11.01, 11:30
                    Muszę Ciebie, drogi openęcie, zasmucić - jestem po długiej i bardzo przyjemnej
                    rozmowie w MOPSie (rozamawiałem z panią kierownik oraz z panią odpowiedzialną
                    za sprawy społeczne - opiekę społeczną).
                    Rozmowę uważam za bardzo udaną - Centrum wraza z wolontariuszqami (w tym i ze
                    mną) już rozpoczęło współpracę - mam nadzieję, że pierwsi wolontariusze na
                    dniach zostaną skierowani przez pracowników MOPS (muszą uzyskać zgodę osób,
                    potrzebujących pomocy) do potrzebujących.

pozdrawiam serdecznie
                    Łukasz Adamczyk

ps. na przyszłość radziłbym sprawdzać swoje informacje...
          • Gość: nikt Re: wolontariat IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 06.11.01, 15:19
            no i o co tu się szarpać?
            • Gość: Mariusz Re: wolontariat IP: 217.97.133.* 07.11.01, 18:39
              popieram....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka