vidasov1 10.07.06, 18:26 Nosze sie z zamiarem zalozenia netu w swoim mieszkaniu? Jakie macie doswiadczenia na osiedlu? telkab? neostrada? ktoras z sieci komorkowych? jakies lacze radiowe? Jakie sa ceny w/w? no i jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uasiczka Re: Jaki internet? 11.07.06, 07:51 miałam przez jakiś czas blukonekta - bardzo kiepsko interesowałam się też sferią - chyba 99 zeta i podobno sięga na nasze osiedle w kazdym razie - na razie nic nie mamy Odpowiedz Link Zgłoś
flins Re: Jaki internet? 11.07.06, 20:38 Ja korzystam ze SFERII od 3 lat i akurat mnie ta predkosc wystarcza. Z innych spostrzezen - rzeczywiscie odbior na naszym osiedlu jest bez zarzutu , nie zdarzylo mi sie miec jakiejkolwiek awarii. Podaliscie mylne informacje w postach o cenie abonamentu. Te dziewiecdziesiat kilka zlotych za 500 MB to cena podstawowa , ktorej prawie nigdy sie nie placi. Bo przez pierwsze 3 miesiace jest upust 50%a potem im dluzej sie z internetu korzysta tym upust powiekszany jest znowu do maksymalnie 50% po roku. Ja place ok 45 zlotych brutto. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok sferia - mylne informacje o cenie 11.07.06, 21:39 Faktycznie - kiedyś chyba nie było tego upustu i z tamtych czasów zapamiętałem, a teraz się nie przyjrzałem dokładnie ofercie. Przepraszam za dezinformację. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok Re: Jaki internet? 11.07.06, 11:33 Telefon mam w Sferii, ale z ich Internetu nie korzystam - prędkość do 115 kbit/s, pakiet 500Mb kosztuje prawie 100 zł, raczej drogo. Neostrady nie lubię, zatem wiszę na Telkabie - jakoś działa. Tylko modem czasami muszę resetować. Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: Jaki internet? 11.07.06, 21:46 A właśnie, czy ktoś byłby taki uprzejmy i poinformował mnie jak teraz ceni się telkab? Instalacja, pakiety etc. Odpowiedz Link Zgłoś
erleusortok ceny telkabu 11.07.06, 22:25 O ile się orientuję, to obowiązują ceny podane na stosownej telkabowej stronie: www.telkab.pl/internet_cennik.htm Ceny jak ceny, tyle dobrego że nie ma ograniczenia na ilość danych. W cenę ponoć wliczone jest "Konto pocztowe o pojemności 75MB", ale w życiu go na oczy nie widziałem - przeczytałem to dopiero na telkabowej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
fush Re: ceny telkabu 12.07.06, 08:11 No proszę, po wielu latach telkab zdecydował się na publikację swojej strony. W życiu nie przypuszczałem, że to nadejdzie, stąd pytanie na forum (a nie ->google.com). Odpowiedz Link Zgłoś
doska01 internet 12.07.06, 12:13 Radiowy net wychodzil BARDZO drogo (jakis rok temu) kilkaset zlotych za instalacje. Telekomunikacja powiedziala ze nie ma warunkow do poldaczenia (nowe bloki na osiedlu) Blueconect byl ok, ale korzystalam krotko i niezbyt intensywnie. Pozostal TElKab, jesli chodzi o jakosc to ok, ceny mogliby miec nizsze. Niedawno widzialam ze maja ("wieczna", chyba juz) promocje na instalacje za 1zl. Wpadka bylo to jak zmienili IP i nie raczyli nikogo poinformowac, no chyba ze na ta skrzynke, ktorej tez na oczy nie widzialam... Odpowiedz Link Zgłoś
beta77 Re: internet 27.07.06, 19:05 My mamy telkab od 2 lat, czasami wolny. Średnio jesteśmy z niego zadowoleni, i to że trzeba pisac podanie żeby mieć zewnętrzne IP i możliwość korzystania z p2p :( Odpowiedz Link Zgłoś
margot79 Re: Jaki internet? 17.08.06, 18:46 erleusortok napisał: > Telefon mam w Sferii, ale z ich Internetu nie korzystam - prędkość do 115 kbit/ > s, pakiet 500Mb kosztuje prawie 100 zł, raczej drogo. Neostrady nie lubię, zate > m wiszę na Telkabie - jakoś działa. Tylko modem czasami muszę resetować. Też mamy telkab. I tak tylko zadam pytanie: czasami? U nas jak źle pójdzie resetujemy modem kilka razy na godzinę. Nie powiem, zeby mnie to zachwycało... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
orchidka77 czy są jeszcze jakieś opcje? 02.11.06, 15:05 własnie kupiłam mieszkanie na tym osiedlu i kombinuje skad internet. Czy pojawiły sie jakieś opcje? TP odpada - nawet torturami mnie nie zmuszą! Moze jakis radiowy? Pozdrawiam, Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
doska01 Re: czy są jeszcze jakieś opcje? 03.11.06, 11:05 Ja juz chyba 1-1,5 roku temu sprawdzalam mozliwosci i za radiowy zaspiewano mi zbyt wygorowana kwote za podlaczenie, korzystanie tez nie bylo zbyt korzystne. Przez kilka tygodni uzywalam blueconnect, bez wiekszych zarzutow, ale nie przekonal mnie. TPSA powiedziala ze nie ma warunkow do podlaczenia. Wiec zostal mi TELKAB, (o dziwo strona byla juz wtedy), place 79 pln (troche drogo, ale nie narzekam, predkosc mi wystarcza, limitow brak. Zewn IP dostalam od razu bez najmniejszego problemu. Co do restartu modemu to zdarza mi sie srednio raz na miesiac. Raz bylo tak ze zmienili konfiguracje podczas mojego urlopu i mnie nie poinformowali. Raz mialam tez awarie (i nie bylo komu tego zglosic). I to chyba tyle. Niestety nie wypowiem sie na temat Aster itp Odpowiedz Link Zgłoś
esesen Re: czy są jeszcze jakieś opcje? 05.11.06, 12:45 Jeżeli chodzi o Telkab, mam u nich Internet prawie od około 5 lat, z czego około 1 rok mieszkając w centrum Pruszkowa i resztę na naszym osiedlu. Przerwy w dostępie zdarzyły się do tej pory tylko kilka razy, a wierzcie mi, że z Internetu moja rodzina korzysta ciągle. Czasami trzeba tylko włączyć, albo wyłączyć PROXY w przeglądarce... Nie ma limitów, nie ma blokady portów, można dostać kilka adresów IP w ramach jednego mieszkania, jeżeli ktoś ma więcej niż jeden komputer w domu. Jeżeli 79 zł jest dla kogoś za drogie, jest też tańsza opcja. Acha, jeżeli chodzi o resetowanie modemu, moi rodzice z osiedla obok, mieli ten sam problem, po kilku zgłoszeniach modem został im wymieniony na nowy - od tamtej poty nie mają żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
orchidka77 dziękuję:) 15.11.06, 21:37 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi:) Wyglada na to, ze na Telkab sie zdecyduje:) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.jasinski Re: Jaki internet? 03.11.06, 14:26 Używałem telkabu od momentu pojawienia się tegoż na osiedlu. Były wzloty i upadki, ale generalnie mi bez większych zastrzeżeń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arrtiipruszkow Re: Jaki internet? 03.11.06, 17:57 Miałem Telkab, zmieniłem na Neostrade. Z liveboxem pracuje aż miło. Odpowiedz Link Zgłoś
alekpr Re: Jaki internet? 06.11.06, 20:47 Od półtora roku telkab żadnych limitów ściągania, prędkość nie oszałamia ale mi starcza raz na jakiś czas (niezbyt często) trzeba zresetować modem Odpowiedz Link Zgłoś