Dodaj do ulubionych

Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info

15.02.07, 08:33
Niedawno przeprowadziłam sie z rodziną do Żyrardowa i potrzebuje Waszej
pomocy; a mianowicie informacji. Poradzcie do którego przedszkola warto
zapisac synka, gdzie isc do przychodni (młodszy jest w trakcie szczepien),
gdzie szukac dentysty (i dla dorosłych i dla dzieciaków), gdzie robic zakupy,
gdzie szukac jakis zajęc sportowych dla dzieci, gdzie pójsc z rodziną w
niedziele. Gdzie kupic fajne meble za rozsądną cenę. I gdzie można spotkac
inne mamy, bo placyki zabaw z powodu pogody swiecą pustkami.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pola315 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 15.02.07, 17:36
      witam. ja właśnie w poniedziałek przeprowadzam się do Żyrardowa. Nie jestem
      szczęśliwa z tego powodu, ale zmusza mnie do tego sytuacja życiowa. Jestem mamą
      2 miesięcznego synka. w tym mieście nie znam nikogo. Nie wiem gdzie
      można chodzić na spacery z dzieckiem. Jeśli chcesz napisz coś o sobie i swojej
      rodzinie? może kiedyś spotkamy się z dziećmi na spacerze. Pozdrawiam.
      • fikolka1 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 17.02.07, 07:16
        Nasza decyzja o przeprowadzeniu sie do żyrardowa też była wymuszona sytuacją
        życiową. Bywa. Troche ciężko, sama wiesz, jak sie jest całkiem samemu w obcym
        miejscu. Mam dwóch chłopaków; 4,5-letniego i półrocznego :) Nic nie wiem o tym
        miescie, oprócz garstki informacji wyciągnietej z internetu, nikogo nie znam i
        dopiero ucze sie tu funkcjonowac. Z wielką chęcią spotkam sie z Tobą, a
        wczesniej pogadam na forum lub jak bys chciała (i miała) to może na gg?? :)
        Pozdrawiam serdecznie
        • pati098 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 17.02.07, 20:26
          Dziewczyny proponuje z pytaniami zwrócić się na zyrardow24h.pl/forum
          Tam wszyscy chętnie odpowiedzą na wasze pytania.
          A Żyrardów nie jest taki starszny jak go malują :-)
          Życzę powodzenia i mam nadzieję że bedzie wam sie u nas podobało !!!!

Pozdrawiam bardzo serdecznie
          • huann Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 17.02.07, 23:27
            pati098 napisała:

> A Żyrardów nie jest taki starszny jak go malują :-)

a jak już skończą to malowanie, to wręcz jest siuuuuper! :D
      • fikolka1 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 18.02.07, 15:33
        pola315 - napisz na maila mojego (fikolka1@gazeta.pl) gdzie będziesz mieszkac,
        kiedy zjezdzasz do żyrardowa i czy masz nr na gadu-gadu. Fajnie byłoby pogadac
        z kims w podobnej sytuacji.
        Pozdrawiam
    • fikolka1 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 18.02.07, 12:10
      Dzięki dziewczyny, serdeczne. Jestem przerażona czy dam sobie rade z dwoójką
      dzieci, sama, w obcym miejscu?
      Pozdrawiam
    • mariola233 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 27.02.07, 15:46
      heydziewcyny teszz jestem nowa w lipcu bedzie dwa lata jak tu mieszkam mam
      tylko jenada kolzezanke tez mi sie tu zabardzo nie podoba smusila nas pewna
      sytuacja mam coreczk 4.5 roku
      • fikolka1 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 28.02.07, 08:19
        Ciesze sie, ze jest ktos w podobnej sytuacji. Dwa lata to już kawał czasu (z
        mojego punktu widzenia-jestem tu od miesiąca). mariola masz córeczke w tym
        samym wieku co mój starszy chłopak. Moze wiesz gdzie warto pójsc do dentysty z
        maluchem, bo mamy problem z ząbkiem.
        Pozdrawiam
      • terrorek1 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 28.02.07, 08:23
        hej ja mieszkam w żyrardowie od kwietnia 2006 wiec też niedlugo i nieznam za
        wiele osob bo dojeżdzam do pracy do w-wy też zmusila mnie sytuacja życiowa tzn
        finansowo-mieszkaniowa. Nie mam dzieci ale usilnie sie staram.
        Mam juz wybrane miejsca gdzie chodze na zakupy do dentysty ... napiszcie na
        meila gazetowego (terrorek1@gazeta.pl) napewno odpowiem i doradze oczywiscie to
        co sama wyprobowalam bo u mnie to byla metoda prob i bledow bo tez nikogo tu
        nie znalam ...i prawie nadal tak jest...
      • fikolka1 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 28.02.07, 09:46
        Ciesze sie, ze jest ktos w podobnej sytuacji. Dwa lata to już kawał czasu (z
        mojego punktu widzenia-jestem tu od miesiąca). mariola masz córeczke w tym
        samym wieku co mój starszy chłopak. Moze wiesz gdzie warto pójsc do dentysty z
        maluchem, bo mamy problem z ząbkiem.
        Pozdrawiam
    • mariola233 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 28.02.07, 18:38
      moj numer gg 3740199
      • kasiunia62 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 04.03.07, 12:35
        jako rdzenna mieszkanka Żyrardowa serdecznie witam Was drogie Kobietki
        Mam nadzieję, że szybko się zadomowicie u Nas i nie będziecie żałowały
        przeprowadzki....ja jeszcze panienka( do wrzesnia), nie mam za wiele
        doświadczenia,ale postaram się pomóc :)
        Kasia
        • fikolka1 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 08.03.07, 08:23
          Dzięki wielkie! Mam nadzieję że będziesz czuwac nad nami :) i odpowiadac na
          pytania, które pewnie będą się mnożyć. U mnie zostały już tylko 4 pudła do
          rozpakowania, więc nie jest źle :):)
          Pozdrawiam
    • krewetka13 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 08.03.07, 10:12
      Hej dziewczyny. Ja mieszkam w Żyrardowie od kilku lat, ale nadal tu się nie
      zaaklimatyzowałam. Do niedawna pracowałam w Warszawie, więc mieszkanie tutaj
      traktowałam jako sypialnię, bo w domu byłam po 19. Od jakiegoś czasu moje życie
      powywracało sie do góry nogami - straciłam pracę, jestem w ciąży i staram się
      byc dzielną samodzielną (i niestety samotną) przyszłą mamą. Mieszkam na osiedlu
      Wschód. Jeżeli któras z Was mieszka niedaleko mnie lub po prostu chciałaby
      czasami pogadać, to odezwijcie się do mnie na maila. Będzie miło poplotkować po
      babsku o różowych i szarych stronach życia. Pozdrawiam.
      • kasiunia62 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 11.03.07, 16:49
        krewetko...rzeczywiście los dla Ciebie nie był łaskawy ;(
        Ale mam nadzieję, że dzielnie sie trzymasz! Który to miesiąc? jak się czujesz
        jako "ciężarówka"?
        • krewetka13 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 12.03.07, 15:01
          Hej, hej. Kasiunia26 - czy się dzielnie trzymam? - na pewno sie staram, ale już
          teraz bywa ciężko. Nie muszę pisać o finansach, bo nikt pewnie nie ma ich w
          nadmiarze, ale mnie perspektywa braku pracy strasznie dołuje. Pozostaje mi mieć
          nadzieję, że po urodzeniu dzieciaczka los w końcu się do mnie uśmiechnie i uda
          mi się znależć jakąś pracę, bo oszczędności powoli topnieją:( Jestem w 5
          miesiącu ciąży i tak naprawdę dopiero zaczynam odczuwać uroki bycia
          ciężarówką;) Teraz czuję się znośnie, ale początki ciąży były najtrudniejsze -
          stres nie sprzyjał zdrowiu, ciąża była zagrożona. Ale dałam radę i mam
          nadzieję, że tak będzie do końca ciąży. A brzuszek rośnie mi niemal w oczach;)i
          chyba będę super hiper ciężarówką;) Cieplutko pozdrawiam:)
          • kasiunia62 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 12.03.07, 18:28
            Ja teraz jestem na etapie przygotowań do ślubu i wspólnego zamieszkania :D
            Mieszkanko się buduje, a slub 1 wrzesnia. Narazie najwazniejsze to odkładac
            pieniązki, chcemy skromne przyjątko w Restauracji- tylko rodzina. Niestety na
            więcej nas nie stac...ja codziennie żyję myslą o mieszkaniu- jak umebluję,
            urządzę, co kupię...odliczam dni!
            Pozdrawiam! Uwazaj na przeziębienie- teraz panuje epidemia, wszyscy chorują.
            Buziak!
            Kasia
            • krewetka13 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 12.03.07, 20:44
              Kasiu, pamiętam siebie, gdy snułam plany dot. swojego mieszkania - wybieranie
              koloru ścian, mebli i wszystkich dodatków - to fajne zajęcia:) Trzymam kciuki
              za pomyślną realizację Twoich planów i za wszystkie przygotowania do ślubu i
              przyjęcia.
              A ja?... uważam na siebie i mojego maluszka w brzuchu i też zaczynam powoli
              odliczać tygodnie, dni do porodu... Już chciałabym mieć ten okes za sobą i mieć
              swoje maleństwo przy mnie:)
              Do usłyszenia.
          • fikolka1 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 13.03.07, 07:21
            krewetka13 napisała:
            A brzuszek rośnie mi niemal w oczach;)i
            > chyba będę super hiper ciężarówką;) Cieplutko pozdrawiam:)

Moja droga, w pierwszej ciąży na wage wskoczyło mi 33 kg!!!! Normalnie ważę ok
            50 kg i mam 160 cm wzrostu, więc sobie wyobraź :) Co prawda miałam gestozę i
            puchłam w oczach dramatycznie, nie mniej jednak w koncowym rezultacie byłam
            mega ciężarówką.
            Pozdrawiam cieplutko

• kasiunia62 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 22.03.07, 10:48
              wstrętna zima wróciła!!! ;)
              • kasiunia62 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 25.03.07, 15:03
                jak tam żyrardowianki?
    • pavia To ja też chcę... :) 29.03.07, 15:01
      Hej,
      Co za pocieszający wątek. Widzę, że nie tylko ja ze względów finansowo-życiowych
      zawitałam w progi Żyrardowa... :) Ja wprowadziłam się do swojego mieszkanka na
      os. Batorego zaraz po Nowym Roku, udało mi się wyjechać na dwumiesięczny staż i
      właśnie przed Wielkanocą wracam. Mam nadzieję, że uda mi się w miarę szybko i
      sprawnie dokończyć remont i kupić jakieś meble, bo na razie mam tylko łóżko i
      stołki w kuchni... :)
      Mam nadzieję, że uda nam się "zakolegować" :)
      Pozdrawiam serdecznie
      • kasiunia62 Re: To ja też chcę... :) 29.03.07, 18:45
        aaaa to witam "sąsiadkę" ja również zamieszkuję Batorego :) juz niedlugo, bo
        raptem pare miesięcy i wreszcie pójdziemy na swoje.Miłe jest to nasze osiedle,
        prawda? spokój, raczej czyste i ładne ..pozdrawiam!
    • fikolka1 Re: Od tygodnia w Żyrardowie-potrzebuję info 31.03.07, 08:04
      Ciesze sie dziewczyny, że jest nas sporo :) Nie wiem gdzie jest osiedle
      Batorego, bo posiałam gdzies mape, ale odnajde i sprawdze :) Zresztą gdzie by
      to nie było, zawsze warto sie spotkac, poplotkowac i miło spędzic czas.
      Pozdrawiam
      • pavia hej 02.04.07, 16:50
        Osiedle Batorego całkiem miłe. Szkoda tylko, że do pociągu trochę daleko. Na
        nogach całe 15 minut... :) No, ale to dobre na kondycję, więc narzekam tylko,
        kiedy pada deszcz.
        Jak Wasze przygotowania do świąt?
        Pozdrowienia :)
        • kasiunia62 Re: hej 04.04.07, 18:55
          pavia jak leje deszcze to wskakuj w busa- zawiezie Cię prosto na stację :) Mi
          szkoda 2 zł i wolę się przejść, moim szybkim krokiem dojscie na stację zajmuje
          mi ok 8 minut :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka