cezariano 23.07.09, 09:59 Witam. Czy kiedykolwiek zepsuł Wam się modem/komputer podłączony do Telkab w skutek wyładowań atmosferycznych? Pozdrawiam, C. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matixrr Re: Internet w Telkab - zabezpieczenia 24.07.09, 07:58 1. Nie 2. Jeżeli miałby się popsuć to raczej z winy nadmiernego napięcia a wtedy to idzie sporo włączonej elektroniki, więc raczej czy będziesz mieć urządzenie Samsunga czy Pentagramu itp. to i tak nie bezie co z niego zbierać. 3. Zepsucie spowodowane przepływem sygnału jest raczej mało możliwe i na razie nie było z tym problemów w kablówce. Odpowiedz Link Zgłoś
cezariano Re: Internet w Telkab - zabezpieczenia 24.07.09, 10:08 W TP miałem taki przypadek. Komputer już się wyłączał, kiedy piorun uderzył. Rozwaliło tylko modem i telefon, który dało się naprawić. Dlatego pytam o Telkab. Bo w umowie i regulaminie jest napisane, że trzeba odłączyć sprzęt w czasie burzy. I tak to zrobię, ale jestem ciekawy czy były podobne przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
matixrr Re: Internet w Telkab - zabezpieczenia 24.07.09, 11:11 Ok. 5 lat i nigdy nie było problemów mimo że sprzęt działa podczas burzy. Odpowiedz Link Zgłoś
soloviev Re: Internet w Telkab - zabezpieczenia 24.07.09, 22:46 4,5 roku w Telkabie i nie rozwaliło. Kiedyś sprzedałem kumplowi modem telefoniczny V90 - burza mu go uszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
luskan Re: Internet w Telkab - zabezpieczenia 24.07.09, 22:51 mnie to nie spotkalo jeszcze - tak przynajmniej mi sie wydaje, modem w TelKabie mialem od 4-5 lat, dopiero jakis miesiac temu zaczal szwankowac, po zawiadomieniu o awarii przyjechal pan i powiedzial ze jest pewnie popsuty i wymienil na nowy. Odpowiedz Link Zgłoś
cezariano Re: Internet w Telkab - zabezpieczenia 24.07.09, 23:12 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Wychodzi na to, że sieć jest w miarę bezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś