kulaszpiegula 11.03.05, 21:59 Ekipa Interwencji to nie Kempa, żeby ich do czegokolwiek wzywać lub coś im kazać (jeżeli chodzi o urzędasów)! Jak temat jest ciekawy, interesujący, bulwersujący lub skandaliczny - to przyjeżdżają i tyle! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siwy_27 Re: Że co???? 11.03.05, 22:25 Oj zdziwiłabyś się kulaszpiegula, bardzo bardzo:))) Nawet nie wiesz jak łatwo podkupić jakąś stację lub "poprosić" z kopertą o odpowiedni reportaż czy tez wykupić transmisję z imprezy :((( i to nie tylko komercyjną, żeby tak nie ganić tylko Polstau:(( Niestety, prawda jest brutalna - dziennikarz to najbardziej k....ski zawód na świecie - wydaje mi się że troszkę o tym wiem :((( Nie ma czegoś takiego jak niezależne dziennikarstwo, o treści artykułów i materiałów decyduje wydawca, a jego poglądy wyznacza rachumek ekonomiczny - niestety:(( Patrz - Trybuna Śląska, Sport - gazety z tradycją już prawktycznie zlikwidowane. W tym smutnym tonie pozdrawiam wszystkich - dla zainteresowanych obecność interwencji kosztuje ok. 5 tysięcy złotych, transmisja na żywo w Polsacie Sport meczu np. futsalu - 25 tysięcy itd, itp :((( Odpowiedz Link Zgłoś
paco22 Re: Że co???? 12.03.05, 10:12 Ale obraz nam się rysuje, nie ma mądrych polityków, teraz siwy rzuca teorie, że i dziennikarzy niezaleznych nie ma. Współczuje Wam Odpowiedz Link Zgłoś
rekin368 Re: Że co???? 12.03.05, 13:09 Zgadzam się z Siwym. Współczuję Ci Paco naiwności. Też kiedyś byłem idealistą. Niezależni dziennikarze mogą pisać jedynie do własnej szuflady. Jeżeli ktoś nie jest właścicielem lub redaktorem naczelnym to swą tzw. niezależność może przypłacić utratą pracy. Mnie nie dziwi manipulowanie wybranymi faktami, ich kolejnością itd. Jak ktoś wierzy w "obiektywizm" mediów to chyba jest związany z ECHEM ;) Tam są sami niezależni dziennikarze i mądrzy politycy. Jedno w drugim jak w szamponie przeciwłupieżowym. Dlaczego nic nie pisali Ci niezależni dziennikarze, politycy jak byli w koalicji? Polityk to też bardzo, jeśli nie bardziej k...ski zawód. Gdyby nie manipulacja i przekręcanie faktów to sensacja podana w Polsacie nie byłaby waarta 5 tys. Gościniak też wystąpił w niej bezinteresownie jako gwiazda. A prezydent uciekł do Rumuni jak kiedyś... Odpowiedz Link Zgłoś
kulaszpiegula Re: Że co???? 12.03.05, 14:21 Zgadzam się.... nie ma par esxellance niezależnego dziennikarstwa (poza pewnymi wyjątkami, kiedy dziennikarz lub publicysta ma na tyle dobrą pozycję, że mogą mu naskoczyć). I bez przesady nie o treści wszytkich artykułów decyduje wydawca... a kasa niestety jest najważniejsza (tak jak wszędzie)... sprzedaż... wyniki słuchalności itd... Ale w tym konkretnym przypadku (nawet o ile Madeja, czy inny pajac poinformował, że taka sprawą będzie omawiana) to temat siemianowickiej straży miejskiej ciągnie się już długo i interesowały się nim wszystkie lokalne media... więc pisanie, że Madeja wezwał Polsat jest bardzo naciągane - zresztą Madeja jest na garnuszku Szandara.... P.S. Na pocieszenie! SPORT nadal wychodzi! Wydają go sami dziennikarze, a Marquard (który gazetę zamknął) jest wielce zdziwiony... dziennikarze zagrali na nosie wielkiemu wydawcy! Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś