rzepka11111 12.08.10, 17:03 Czy ktoś z was karmił dziecko butelką lovi silikonową ze zwykłym smoczkiem przed operacją podniebienia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna1-2 Re: butelka Lovi 12.08.10, 19:48 Witam ja karmiłam smoczkiem saturn nakładanym na szklaną butelkę a po zszyciu wargi (podniebienie jeszcze nie) karmię standardowym smokiem i jest ok Odpowiedz Link
rzepka11111 Re: butelka Lovi 12.08.10, 20:13 Ja w tej chwili karmię smoczkiem na rozszczep podniebienia firmy NUK ale chce spróbować butelką lovi silikonową żeby przyzwyczaić małego do zwykłego smoczka. A twoje dziecko w jakim stopniu ma rozszczepione podniebienie? Bo u nas jest całe rozszczepione i miękkie i twarde i nie udało nam się karmić za pomocą zwykłego smoczka-dziecko nie może zassać bo powietrze nosem ucieka. Odpowiedz Link
katarzyna1-2 Re: butelka Lovi 12.08.10, 22:39 Malutka ma całkowity prawostronny ale ja wycięłam sporą dziurkę i normalne nie ssie tylko naciska i wydusza Odpowiedz Link
motylek-28 Re: butelka Lovi 12.08.10, 23:34 my od poczatku uzywamy lovi-zwykly smoczek silikonowy, synek mial rozszczep podniebienia miekkiego, jezyczka i czesciowo twardego..Nigdy nie bylo problemow przed zabiegiem z piciem z tego smoka-jak chcialam sie pozbyc i wprowadzic niekapek (pije ze smoka tylko mleko) to niesttey sie nie udalo..Po zabiegu tez pijemy z lovi..doktor operujacy ktory nigdy nie godzi sie na smoczek po zabiegu po obejrzeniu lovi powiedzial ze z atkiego smoka moze pic-bo synek nie chcial pic ze slomki o lyzeczce nie wspomne:).. Odpowiedz Link
jowitka345 Re: mi ta butelka cieknie 13.08.10, 21:42 kupilam dzisiaj tą butelke miękką bo chciałam moją mała po operacji przestawić bo podawanie picia łyzeczką to masakra. I tak...dałam jej smoczek canpola co prawda nie z LOVI ale to ta sama firma jednak, myślalam, ze źle zakręcilam ale...póżniej dokładnie wszystko sprawdziłam i załozyłam ten zółty ustnik LOVi i tez kapie!!!! powiedzcie mi jak to możliwe skoro zakładam smoczek i ustnik tej firmy co czemu to kapie???? Tylko z łyżeczką nie kapało ale picie podawac to to samo co zwykłą lyżeczka bez butelki, zresztą napisane jest na instrukcji, zeby nie podawac tym picia ani mleka a napisane dalej, ze mozna załozyc smoczek. Czy ja jestem jakaś lewa, ze nie umiem sie tym posługiwac????? Odpowiedz Link
motylek-28 Re: mi ta butelka cieknie 15.08.10, 23:02 my mamy tą butlę już dość długo bo mały pił z niej kaszkę, ale nie za pomocą łyżeczki tylko smoczka lovi do kaszki..nie kapało..przy używaniu do niej zwykłego smoka tzn.do mleka - smoczek lovi-też nie kapało..zakręciłam na niej ustnik pomarańczowy od pomarańczowej butli lovi i też nie cieknie..a sprawdzałaś czy ta silikonowa część butli dobrze nachodzi w tym miejscu gdzie powinna? czy cieknie Ci typowo w miejscu zakręcania? bo może przy smoczkach canpol a nie typowych lovi to byłoby dopuszczalne ale przy ustniku -nie powinno ciec..pamiętam że mi wyleciała kaszka jak silikonowa część była źle zamontowana na plastikowej... Odpowiedz Link
jowitka345 Re: mi ta butelka cieknie 16.08.10, 09:39 Mi nie ciekło w miejscu zakręcenia tylko między zakrętką a smoczkiem lub ustnikiem tym pomarańczowym. Sprawdzałam wszystko dokładnie jak mi za pierwszym razem pociekło i napewno dobrze złożyłam. Wczoraj zakręciłam do tej butelki smoczek aventu i odziwo...nie ciekło;). Więc może moja butelka jest jakaś felerna? Odpowiedz Link
rzepka11111 Re: mi ta butelka cieknie 16.08.10, 13:05 mi czasami też tak ciekną butelki innych firm-raz ciekna a raz nie, nie wiem od czego to zależy-może sie gdzieś smoczek podwija. Odpowiedz Link
motylek-28 Re: mi ta butelka cieknie 16.08.10, 14:50 zdarza sie ze cieknie jak zakrece i niby wyglada ze jest ok a jak zaczynam wstrzasac zeby mleko wymieszac to cieknie- w miejscu gdzie smoczek umiejscawia sie w zakretce (nie zakretka -butelka) i wtedy odkrecam jeszcze raz i krece smoczkiem dookola tak aby sie dobrze ulozyl i wtedy bankowo nie cieknie juz nic:)... Odpowiedz Link
mamazosi09 Re: butelka Lovi 15.08.10, 14:21 nie męcz dziecka przed operacją na siłę normalnym smoczkiem jak nie chce, my jesteśmy trzeci dzień po operacji i mała pije teraz butelką avent i lovi taką jak piszesz, jak zobaczyła NUK i normalny kauczukowy smoczek dostała ataku płaczu:( po operacji "rozszczepowy" nuk po prostu nie zmieści się w buzi, ja też próbowałam przed operacją normalnych smoczków ale nie uszczęśliwiajmy dzieci na siłę Odpowiedz Link
purple11 Re: butelka Lovi 16.08.10, 18:13 My karmiliśmy się tą butelką przed operacją i było ok, natomiast po (10dni po) mały nie chce łapać żadnego smoczka, tylko łyżeczka. Nie wiem jak na nowo przyzwyczaić go do smoczka Odpowiedz Link
jowitka345 Re: butelka Lovi 16.08.10, 20:04 No i u mnie jest to samo tyle, ze my 3 tyg po operacji jesteśmy. Próbowałam różnych smoczków i butelek poszło na nie koope kasy i tylko jeden wielki ryk jak widzi butelke. Kto ma jakis super pomysł? Bo ja wiem, ze konsekwencja jest najlepsza tyle, ze po operacji dziecko nie powinno płakać a każda kolejna próba to płacz/ Odpowiedz Link
motylek-28 Lovi 360 16.08.10, 23:26 u nas po zabiegu najlepiej jesli chodzi o picie soku i wody sprawdzil sie kubek (niestety tez) lovi 360 , czyli taki z ktorego pije sie jak ze zwyklego kubka tylko ze ten ma nakretke i jest niekapkiem...coprawda z niego czasem tez kapie;) ale maly najchetniej z niego pil..sprawdzil sei tez kubek ze slomka-bidon Tommee Tipee..(slomka miekka silikonowa)..ale musze zaznaczyc ze maly pil z nich przed zabiegiem rowniez wiec nie wiem jakby sie sprawdzily gdyby dzieciaczki trzeba bylo do nich najpierw "przekonac"... Odpowiedz Link