Dodaj do ulubionych

operacja w IMID

04.06.11, 23:09
Witam serdecznie . Mam pytanie kto operuje obecnie w IMID w Warszawie ? .Moja coreczka bedzie tam operowana za kilka miesiecy , nie wiem kto bedzie operowal. Ma clakowity rozszczep wargi i podniebienia jednostronny,pozdrawiam wszystkich rodzicow.
Obserwuj wątek
    • mag_kon1 Re: operacja w IMID 05.06.11, 18:34
      Witam
      Operuje ten chirurg u którego było się na konsultacji+dodatkowy chirurg. Mojego syna operował dr.Szczygielski z dr.Piwowarem w marcu tego roku. Byliśmy teraz w maju na kontroli i wszystko wyglada rewelacyjnie prawie nie ma śladu a miał rozszczep lewostronny wargi i podniebienia:), wszyscy specjalisci co oglądają syna są w szoku że tak rewelacyjnie ma zrobione, więc głowa do góry tam są dobrzy specjaliści
      Pozdrawiam
    • diabelek-1 Re: operacja w IMID 06.06.11, 23:31
      Witam! Jeśli chodzi o rozszczepy operują głównie: prof. Dudkiewicz, dr. Piwowar, dr.Surowiec, dr. Szczygielski, dr. Offert.
      I nie jest tak , jak to pisze mag kon, że operuje ten lekarz, który wyznaczył termin operacji.
      Nam termin wyznaczył dr. Szczygielski a operował dr. Piwowar z dr. Offert.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka dla córeczki.
      • ib.ag Re: operacja w IMID 07.06.11, 21:51
        Dokładnie tak. Nam termin wyznaczała dr Offert, miał operować dr Piwowar. Operował dr Surowiec z dr B. (nie pamiętam nazwiska tej pani, dość obcesowa i antypatyczna). Na kontroli po 6 tygodniach byliśmy u jeszcze innego lekarza bo dr Surowiec nie dojechał na dyżur...
        Myślę jednak, że każdy z nich robi co w jego mocy żeby wyszło dobrze i ładnie.
        • beatricze81 Re: operacja w IMID 29.06.11, 13:33
          Witam...jestem tu nowa...czeka mnie operacja małej...mamy termin na 14 lipiec...powiedzcie prosze, czy to prawda ze w 3 dobie sie wychodzi jak wszystko ok?karme małą smoczkiem medela...czy po operacji tez bede mogła czy jakis normalny smocze trzeba miec...moja mała jest alergikiem, tzn na białko mleka krowiego..czy to jest jakas przeszkoda?
          z góry dzieki za odpowiedzi:-)
          • gosiam25 Re: operacja w IMID 29.06.11, 14:12
            cześć. Nie martw się tym że możesz wyjść na trzecia dobę. Powiem ci będzie wam o wiele lepiej w warunkach domowych niż szpitalnych. A z jedzeniem jest różnie u naszych dzieciaczków, mój był operowany w czwartek a wyszliśmy w poniedziałek bo mój to już wogóle zbuntował się na jedzenie i był na kroplówce do niedzieli, dopiero w niedzielę zaczął coś tam jeść. W domu było dobrze z karmieniem przez kilka dni, później znowu bunt, ale da się wytrzymać. My mieliśmy butelką medela i karmiłam nią jeszcze 5 miesięcy po operacji. Jedni mówią że lepiej tylko łyżeczką żeby szwy się nie rozeszły na wardze i podniebieniu, u nas wszystko ok z wargą a przetoka - lekarz nam wyjaśnił że to nie przez butelką tylko to zależy od rodzaju i szerokości rozszczepu itd. I alergia też nie ma znaczenia, tam przed operacją będziesz miała formularze do wypełnienia, gdzie i na co leczysz dziecko i to wpiszesz. Mój też nie pije żadnego mleka tylko bebilon pepti bo od razu ma wysypkę.
            Głowa do góry, rozumiem ciebie dobrze bo też się bałam i przeżywałam ale byłoby chyba to nienormalne gdyby było to dla ciebie mało ważne. Jak to cię pocieszy to powiem ci że przed nami jeszcze dużo bo czeka nas przeszczep, to jeszcze operacja w październiku spodziectwa i drenaż uszków bo mamy płyn w uszach.
            Ale wiem że nasze dzieciaczki są w dobrych rękach i to podtrzymuje mnie na duchu.
            pozdrawiam, w razie czego pisz albo tu albo na e mail do mnie odpowiem na wszystko gosiar22@wp.pl lub gg 3240618
          • kryspinek-7 Re: do beatricze81 29.06.11, 16:47
            Witam! Jeśli dziecko po operacji będzie jadło i nic nie będzie się złego dziać możecie wyjść na przepustkę do domu. My jednak byliśmy w szpitalu do końca, gdyż w siódmej dobie po operacji ściągane są szwy, a że mamy daleko do domu postanowiliśmy zostać i nie męczyć dziecka długimi podróżami.
            Po operacji wskazane jest przez logopedów całkowite odrzucenie smoczka, my tuż po operacji do jedzenia używaliśmy strzykawek, a później jedliśmy łyżeczką.
            Pozdrawiam.
            • beatricze81 Re: do beatricze81 04.07.11, 09:07
              Dziękuje Wam za wyjaśnienia...moja mała potrafi jeść łyżeczką..mam tylko nadzieje,że będzie buzinke chciała otworzyć:-(mi jak byłam na konsultacji to ta Pani dr powiedziała, że dziecko ma szwy rozpuszczalne, że ich się nie zdejmuje...teraz jestem troche zaskoczona...my też mamy daleko, ale myśle że chyba wolała bym jechać do domu jak będzie wszystko w porządku...dziękuje Wam dziewczynki za odpowiedzi
              • gosiam25 Re: do beatricze81 04.07.11, 10:22
                tak są rozpuszczalne na podniebieniu, a jak twoja dzidzia ma jeszcze rozszczep wargi to tu zakładają zwykłe szwy gdzie trzeba po tyg zdjąć.
                • beatricze81 Re: do beatricze81 04.07.11, 14:35
                  Witaj...moja ma czesciowy podniebienia...ja pozwoliłam sobie do Ciebie na maila napisać...dzięki za odpowiedz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka