Dodaj do ulubionych

badanie CT 3D

02.11.12, 23:56
Syn ma mieć zrobione badanie CT 3D. Czy ktoś się orientuje, czy badanie to jest na czczo oraz jak długo się czeka na wyniki. Próbowałam się do nich dodzwonić, ale albo zajęte lub nie odbierają. I czy trzeba mieć skierowanie ? czy wystarczy, że sam lekarz umówił nas na konkretny termin (dzwonił do radiologii przy mnie i ustalił termin)
Obserwuj wątek
    • zielonatosia Re: badanie CT 3D 04.11.12, 10:38
      zależy czy będą dziecko usypiać do tomografii, jeśli tak to musi być na czczo. Zdjęcie jest od razu, ale trzeba poczekać na opis, ja u starszej czekałam 3 dni. I miałam skierowanie od lekarza specjalisty.
      • marzena123marzena Re: badanie CT 3D 07.11.12, 17:31
        My mieliśmy robione badanie w czasie pobytu na oddziale, na wynik czekaliśmy chyba z tydzień.To zaleczy jaki pacjent jeśli starszy i będzie leżał spokojnie można bez znieczulenia, można też w naturalnym śnie (jeśli się uda) albo ze znieczuleniem- wtedy musi być na czczo. Pamiętam,że z IMiDz przewieli nas do CZD a tam od godz. 9 do 15 siedziałam z głodnym dzieckiem (niemowlęciem). Potem okazało się,że jest 15 i był problem czy kierowca karetki jeszcze po nas przyjedzie, czy poszedł już do domu. Organizacja fatalna. Po 3 dniowym pobycie na oddziale poszliśmy do domu i później wyznaczono termin operacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka