Dodaj do ulubionych

Choroba na 3 tygodnie przed operacją

02.01.05, 13:21
Za trzy tygodnie operacja, a tu moją Oliwkę cos zaczyna "rozbierać".
Zastanawiam się czy mogę podac jej zapobiegawczo Eurespal, aby nie rozłozyła
się na dobre. To naprawdę okropny pech. Całą jesień i zimę nawet razu nie
chorowała, a tu proszę. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe osłabienie.
Napiszcie, proszę czy nic nie mozna podawać , czy ten Eurespal (a może jakis
inny syropek na wzmocnienie) mogę jej podać.

Pozdrawiam,
Magda
Obserwuj wątek
    • mimarzena Re: Choroba na 3 tygodnie przed operacją 02.01.05, 19:58
      Witaj. Podawać nie można leków typu aspiyna i antybiotyków, ale leki na
      wzmocnienie mozna np. Esberitox, Echinacea, witaminy. Eurespal jest
      przeciwzapalny, więc lepiej zasięgnij porady lekarza.
      Możesz jej zrobić np. ciepłą kąpiel z dodatkiem jakiegoś olejku lub maści dla
      dzieci (do nacierania) - cos w rodzaju inhalacji, o ile nie jest alergiczką.
      Jakis malinowy soczekitp. domowe sposoby,syrop z cebuli, calcium.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka. Trzy tygodnie to dużo czasu. Na pewno wyzdrowieje.
      • asia.mama.marcelego Re: Choroba na 3 tygodnie przed operacją 02.01.05, 20:43
        Sprostowanie: wszystko co powyżej oprócz syropu z cebuli (wg pediatrów bardziej
        szkodzi np. na brzuszek niż pomaga. Od siebie jeszcze polecam olejek olbas.
        • mimarzena Re: Choroba na 3 tygodnie przed operacją 02.01.05, 21:30
          To ciekawe, a taki stary sposób???
    • zmrocznik Re: Choroba na 3 tygodnie przed operacją 03.01.05, 17:26
      My też mamy operację za trzy tygodnie ( 26 stycznia) i jestem jednym wielkim
      nerwem, bo boję się jakiejś infekcji,a z tego co czytam to pech prześladuje...
      • mag55 Re: Choroba na 3 tygodnie przed operacją 04.01.05, 14:05
        Podobnie jak ja, tez bardzo się denerwuję. Prawie juz nie myślę o niczym innym
        jak tylko o operacji. Na szczęście (choć nie zapeszam) nic nie "rozebrało"
        Oliwię. Pomogła zwiększona dawka Cebionu multi. Mam nadzieję, że tak wytrwamy
        do końca!!!

Pozdrawiam,
        Magda
    • kysia73 Re: Choroba na 3 tygodnie przed operacją 06.01.05, 12:31
      Witam! Ja już to przezyłam tydzień przed zabiegiem wylądowaliśmy w szpitalu na
      zapalenie płuc. Właśnie dziś wyszliśmy, następny termin Filip ma na 2 lutego
      mam wielką nadzieję że mały znowu nie wykręci mi jakiegoś numeru bo zedjadę z
      tego świata na zawał serca.Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo, dużo zdrowia
      Krysia mama 6-cio miesięcznego Filipa
      • mamaadika Re: Choroba na 3 tygodnie przed operacją 06.01.05, 16:06
        Nas tez dopadl pech ,na tydzien przed operacja zapalenie pluc i oczywiscie
        silny antybiotyk .Teraz musimy odczekac trzy tygodnie ,niestety w IMiDz brak
        wolnych terminow ,dlatego zdecydowalismy sie zoperowac ADIKA prywatnie u
        p.prof.ja tez jestem jednym strzepkiem nerwow a jak przyszlo by mi codziennie
        wydzwaniac do IMiD i pytac czy moze ktos ,,wypadl'' abysmy my mogli przyjechac
        to zbyt duzy dodatkowy stres ,bo w kazdej chwili pani wyznaczajaca operacje
        moze powiedziec ze np. jutro prosze przyjechac.ZYCZE WAM DUZO ZDROWKA !!!
    • asia.mama.marcelego Re: Choroba na 3 tygodnie przed operacją 12.08.05, 08:19
      up

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka