arleta.kamilek
13.07.05, 10:33
Dawno nie udzielałam sie aktywnie na naszym forum. Pomimo, że wchodziłam na nie kilka razy dziennie, co dzień.
Dla przypomnienia mojej skromnej osoby i mojego dziecka: Kamilek miał rozszczep podniebienia całkowity i był operowany przez dr Piwowara 21 kwietnia 2005r.
Jestem bardzo zadowolona z efektów operacji. Kamil ma przepiekne podniebienie. Szwy mu zeszły po ok. 2 miesiacach. Teraz pięknie zajada chlebek, biszkopciki i nie martwimy sie ze mu gdzieś do dziurki rozszczepowej wleci. A najpiekniejszy odruch i odgłos to jak mój synek pije z niekapka. Przepieknie ssa (a przed operacją to było niemozliwe). Naśladuje konika (cykanie językiem) i próbuje dmuchać (naśladuje nas, jak dmuchamy aby np. ostudzić mu zupkę na łyżeczce). 29 sierpnia mamy 2 kontrolę, tym razem u dr Piwowara. Kontrola powinna wypaść prawidłowo, bo nie ma zadnych widocznych objawów ewentualnej przetoki. I wtedy też dowiemy się czy potrzebujemy teraz jakiegos logopedy, foniatry itp. Kamil dosyć ładnie gaworzy. Mówi mama, baba, papa i tata.
Pozdrawiam
Arleta