Dodaj do ulubionych

ortodonta w IMiDZ

21.02.06, 15:22
Czy zna ktoś może nazwisko lekarza ortodonty (mężczyzny), który przyjmuje w
IMiDZ. I może macie namiar czy przyjmuje prywatnie i gdzie. Podobno jest
bardzo dobry ale w IMiDZ trzeba czekać ok. 3 m-cy na wizytę. Z góry dziękuję
za wszelkie informacje. Anka mama Bartoszka
Obserwuj wątek
    • mamatomka5 Re: ortodonta w IMiDZ 21.02.06, 18:29
      Pan doktor nazywa się Król .Niestety niewiem gdzie przyjmuje prywatnie .Ja tak długo nie czekałam na wizytę do pana doktora .Pozdrawiam Kasia
      • ankalenka Re: ortodonta w IMiDZ 22.02.06, 09:02
        Jeśli dzieje się coś bardo niepokojącego z zębami to na pewno zapiszą Cię na
        dużo szybciej. Jeśli wszystko jest w normie (dla tej wady oczywiście) to można
        trafić na terminy od 6 tyg do 3 mcy, ale akurat tutaj nic nie tracisz, bo
        prawdziwa "praca" ortodonty zaczyna się dopiero jak dziecku wyjdą pełne piątki
        czyli między 2 a 3 rokiem życia. Jeśli nawet macie już te piątki, to te 6 tyg
        oczekiwania nic nie zmienia.
        • bartoszekd Re: ortodonta w IMiDZ 22.02.06, 17:19
          Bartoszek właśnie skończył 3 latka i ma juz dawno piątki. Dr Piwowar
          zakwalifikował już nas do operacji wyrostka ale Bartoszek ma wadę zgryzu wiec
          termin operacji zależy od opinii ortodonty. I ortodonta orzekł, że lepiej z
          operacją zaczekać bo teraz łatwiej będziej nam "powalczyć" z zebami niż po
          operacji jak wszystko zostanie zasklepione. Problem twi w tym, że Bartek nie
          pozwala zrobić odcisku. Do tej pory byliśmy na 3 wizytach u dr Marzec (ona już
          nie pracuje w IMiDZ). Mileliśmy wyzaczony ternim na 16 lutego do dr. Miller ale
          jej nie było i trafiliśmy właśnie do dr Króla, Bardzo mi się podoba jego
          podejście do pacjętów i słyszałam o Nim dużo dobrego.Ale na następną wizytę
          zostaliśmy zapisani dopiero na 27 kwietnia. Dużo w domu z Bartoszkiem pracwałam
          nad kwestią odcisku wzieliśmy nawet tą speclaną łyżeczkę za pomocą której robi
          się odcisk żeby się przyzwyczaił i myślę że jest OK i da sobie zrobić ten
          odcisk, ale chyba wolałambym prywatnie bo w IMiDZ te gabinety są przejściowe
          tam jest zawsze taki ruch dużo ludzi, foteli tu doktor z nami rozmawia a obok
          innemu pacjetwi ktoś inny piłuje aparat. Myślę że Bartoszka to wystraszyło,
          Prywatnie byłby spokojniej i może większa szansa że da sie ten odcisk zrobic.
          • ankalenka Re: ortodonta w IMiDZ 23.02.06, 12:14
            Nie wiem, czy uda się Wam prywatnie tym wyciskiem, bo darmowy aparat jest
            sponorowany tylko dla dzieci leczonych w Instytucie... My byliśmy prywatnie u
            dr Obłoj, podawałam tu kiedyś namiary, żeby porozmawiać o dalszym postępowaniu.
            Też fajna kobitka, może spróbuj u niej... A może zopatrzcie się prywatnie w
            tego "danonka" do wycisków i zróbcie sami parę w domu, a ortodonta oceni czy
            któryś się nadaje... Moja Lena na szcęście siedziała jak trusia i wycisk się
            udał za pierwszym razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka