ulunia_dominiczek 07.10.08, 20:15 Witam.Czy ktos miał robione badanie sluchu ABR w Kajetanach?Jestesmy zapisani na pojutrze i zaczynam sie martwic czy badanie bedzie odrazu wykonane czy nie??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ulunia_dominiczek Re: Kajetany 11.10.08, 21:31 Wrocilismy z Kajetan. Dwie godziny czekania,rozmowa z lekarzem,tympanometria+dwa inne badania,a bylismy nastawieni na ABR.PLYN W LEWYM USZKU,MALO ALE JEST. Kazali cekac na telefon,kieruja nas do IFiPS na ABR.Pytam ile sie czeka,lekarz twierdzi 3 miesiace,moze 4.Na plyn nasivin do noska i kontrloa u siebie po miesiacu.Pomozcie co robic,czekac tyle czasu? maly ma juz 13 miesiecy,ostatnie badanie ABR mial w lipcu,byl jeszcze niedosluch,prawe uszko 50 db,lewe 30 db,teraz niewiem,przeciez nie moge tyle czekac,itak z mowa u nas po malu,mama,baba,nanan,blabla,bez zrozumienia a reszta w swoim jezyku. Oczekiwałam tam pomocy fachowej:( Odpowiedz Link
dorci741 Re: Kajetany 13.10.08, 09:37 Witam Moim zdaniem nie czekajcie tyle, tylko trzeba szukac dalej. Wejdź na nasze forum - zaburzenia słuchu i mowy, tam znajdziesz adres prywatnego gabinetu na Konwiktorskiej, w którym myślę, że sam ABR uda sie wykonać szybciej. Możesz też spróbować w CZD u dr Radziszewskiej. Tam też wykonują te badania i ewentualnie dobierają aparaty słuchowe. Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 16.10.08, 12:48 My zostaliśmy skierowani do Kajetan na badanie ale niestety mały nie dał się zbadać i przekierowali nas na badania do ifips. W poniedziałek jedziemy. Badania robią przez 3 dni. W środę wypis ok południa. Czy ktoś tak miał? na badania czekamy już pół roku. Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: Kajetany 16.10.08, 14:02 my bylismy 9.10 w Kajetanach,bylismy nastawieni na abr ktorego nie zrobili,mielismy tympanometrie,otoemisje i cos jeszczenie pamietam nazwy.Maly ma plyn w uszku.tekze przekierowali nas do IFiPS,KAZAli CZEKAC NA TEL.I takze od 3 miesiecy do 6.Dla mnie to jednak zbyt długo i zadzwonilam do Medincusa na płatne abr.Termin mamy na 21 listopad wiec nie tak odległy. Mam pytanie do Pani,czekac bedziemy nadal na tel.ale dlaczego badania wykonywane beda u was przez 3 dni?nam lekarz nic nie mowił o tak dlugi czasie,mowil tylko o nocy.Czy wasze malenstwo ma jakies problemy słuchowe???w jakim jest wieku?? i kedy was wogole powiadomili o dacie badania i tak dlugim czasie badan? powiem szczerza ze ja to nie mam cierpliwosc tyle czekac!! Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 16.10.08, 14:36 Wiktor ma teraz półtora roku. Operację miał w wieku 6 miesięcy. Pół roku po operacji logopeda kazała odczekać i zaczeliśmy robić babania słuchu. Nie wiadomo czy Wiktor ma jakąś wadę gdyż żadne badania nie doszły do skutku. Mały jak na złość nie chciał spać płakał odpychał lekarzy itp. Badania najpierw roboliśmy w imid ale nie zbadali małego gdyż nie było takiej możliwości:( dostaliśmy skierowanie do Kajetan a tak jak wcześniej pisałam też nie zbadali małego. Przekierowali nas do ifips. Zadzwonili po ok miesiącu i podali termin kiedy trzeba się zgłosić. Pani poinformowała nas ze badania robią w nocy i ze na 3 dni musimy być w instytucie. Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: Kajetany 16.10.08, 14:44 to zapewne nas tez to czeka. z tego co wyczytalam dostaje sie pokoj z lazienka,mama spi z dzidziusiem. u nas tez jest ciezko na badaniach ale jak narazie udawaly sie,chociaz Doiminik dostaje histerii na widok lekarzy. u nas niedosluch byl,teraz niewiem jak to bedzie,wiem,ze mamy plyn w uszku i tym sie martwie. Zycze wam powodzenia i niech Pani wszystko napisze po powrocie. pozdrawiam. Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 16.10.08, 14:58 napewno się odezwę:) w tej chwili sama strasznie się denerwuję i boję tego co wykażą badania. Wiem że pokoje są dwu osobowe i mama śpi z dzieckiem. 3 posiłki dla dziecka zapewnione. Mamusie muszą kupować. Jest dostęp do lodówki i kuchenki mikrofalowej. Ale pocieszenie... Coś mam przeczucia że będą mi małego usypiać skoro on taki wyjątkowo niespokojny... znowu... jak zrobimy badania i będziemy w domu to napiszę... Trzymajcie kciuki:) Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 16.10.08, 15:45 znalazłam informację na jakimś innym forum:) Pobyt całkiem przyjemny, pokoje czteroosobowe ale podzielone na pół, czyli w sumie dwuosobowa sala, tylko ze wspólnym wejściem. W sali tylko umywalka, łazienka naprzeciwko. Jedzenie przewidziane tylko dla pacjenta, tak naprawdę dla dorosłego (zupa i drugie danie na obiad, chleb i wędlina na śniadanie i kolację). Nie wiem ile ma Twój synek, ale w większości przypadków żywili się tym rodzice a dzieciom trzeba robic samemu (niezbędne zabranie np. mleka czy tego, co jedzą dzieci). Na miejscu nie ma możliwości kupienia czegokolwiek, nawet gazety czy hustek do nosa. W pobliżu rownież nic nie ma zresztą jest zakaz wychodzenia. Jest dostępna kuchnia z kuchenką, czajnikiem elektrycznym i kuchenką gazową i mikrofalową. widziałam nawet jakiś garnek ale lepiej zabrać, jesli będzie Ci potrzebny. Lodówka też jest. Pobyt rozpoczyna się od wizyty u lekarza - żadnych zastrzeżen, profesjonaliści. On zleca to, co uważa za stosowne oprócz badania ABR. Z reguły wszyscy dostają konsultację psychologa, pedagoga, logopedy ewentualnie jakieś dodatkowe badania sluchu. To robi się w dzień, planują Ci to i chodzisz na konkretną godzinę do konkretnego gabinetu. My zroboiliśmy wszystko w dwa dni i wyjechaliśmy dzień wcześniej. Na nocny ABR usypia się dziecko w pokoju a potem niesie się je lub wiezie wózkiem na badanie. Czasami dzieci się wybudzają, więc jest powtórka. nie ma żadnego problemu ze strony osób robiących badania - profesjonalizm i uprzejmość. Pytają, kiedy Twoje dziecko zasypia i się dostosowują. Zaśnie o północy - nie ma problemu. Wybudzi się i zaśnie o pierwszej też dobrze. Nie ma problemu. To chyba tyle. Acha, to wszystko dotyczy pobytu w Instytucie na Pstrowskiego (obecnie zgupowania AK Kampinos), bo niektórzy jeżdżą do Kajetan, tam podobno hotel pięciogwiazdkowy, tu nieco gorzej ale sympatycznie. Acha, jeśli konieczny będzie jakiś aparat pokażą Ci go żebyś wiedziała co i jak, można dotknąć, obejrzeć i o wszystko dopytać. Odpowiedz Link
macca4 Re: Kajetany 16.10.08, 16:10 jeżeli robicie ten abr w ifips prywatnie, przez medinkusa to raczej jedziecie na samo badanie (max 1-1,5h) i do domu :) Odpowiedz Link
macca4 Re: Kajetany 16.10.08, 17:11 pisałam do uluni bo wiem (z drugiego forum), ze zamierza robić prywatnie. A wy jak macie już wyznaczony termin państwowo to jak najbardziej z niego korzystajcie :) Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 22.10.08, 19:16 Witam, jesteśmy już po badaniach w ifips. Było dokładnie tak jak napisał ktoś w wątku który wkleiłam:) Wysiękowe zapalenie uszu mamy:( czeka nas zabieg w kajetanach. Podobno ok roku czekania:( Pozdrawiam Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 22.10.08, 22:19 Nam lekarz powiedziała że po nowym roku mamy zadzwonić i wtedy podadzą nam termin kiedy zabieg się odbędzie. Dziewczyna która była z nami na hospitalizacji od tej samej lekarz dowiedziała się że w obecnej chwili czeka się ok roku. Ach... biedne dzieciaczki:( Powiedz jak po zabiegu? rozumiem że słuch całkowicie wrócił do normy i nie było żadnych problemów? Odpowiedz Link
agnieszka.rzeznik Re: Kajetany 24.10.08, 10:00 ja w kwestii słuch po drenażu: Patryk miał robiony drenaż uszu na koniec sierpnia, (wtedy 2,5 roku, wysiękowe zapalenie uszu, niedosłuch na poziomie 40 dB) po zabiegu - KOLOSALNA poprawa, ja nie przypuszczałam, że będzie tak dobrze słyszał, konkretnych badań słuchu jeszcze nie miał robionych, ale kiedy pierwszy raz porozmawiałam z nim przez telefon normalnym głosem, bez krzyczenia, to się najzwyczajniej popłakałam ze szczęścia. Teraz widzę, że zaczyna lepiej mówić, tzn. wyraźniej, bo jeśli chodzi o zasób głosek, to niestety na razie postępów brak Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 24.10.08, 10:29 U nas słuch bo konkretnych badaniach w ifips wygląda tak żę mały na niedosłuch 50 dB na niskie dzwięki i 20 na wysokie. Otolaryngolog powiedziała że po drenażu słuch powinien być idealny. Chociaż ktoś kiedyś na forum napisał że poprawia się o 20 dB. Zobaczymy jak to będzie. Dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam Renia mamusia Wikusia Odpowiedz Link
szymon0804 Re: Kajetany 24.10.08, 13:16 Ptwierdzam okres oczekiwania na dreaż w KAJETANACH 11-m-cy -NFZ. My załtwiliśmy to odpłatnie przez MEDINCUS CZEKALIŚMY 2 m-ce.Wczoraj w ramach zabiegu była kontrol-narazie ok.Chyba nie warto czekać bo nam trzykrotnie przekładali terminy.A tu chodzi o nasze maleństwa. Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 24.10.08, 15:08 ooo... no to kiepsko:( jaki koszt samego drenażu w medincusie? Odpowiedz Link
anieczka81 Re: Kajetany 25.10.08, 14:38 ja mam pytanie.moja córcia ma rozszczep wargi i w związku z tym też mamy skierowanie na badanie ABRpomimo tego że badanie po porodzie pokazało norme w zwiazku z tym chcialabym wiedziec na czym polega to badanie i co ona stwierdza? Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek re: RENIBLANK!!! 14.11.08, 22:07 CZY MOZE MI PANI COS POWIEDZIEC.MIESIAC TEMU W KAJETANACH OKAZALO SIE ZE MOJ SYNEK MA PLYN W JEDNYM USZKU.DZIS BYLISMY U OTOLARYNGOLOGA.OKAZUJE SIE ZWEPLYN NADAL JEST.MIELISMY CZEKAC NA HOSPITALIZACJE W IFIPS ALE TO ZBYT ODLEGLY TERMIN.ZAPISALAM GO NA ABR I IFIPS PRZEZ MEDINCUSA.ALE PONIEWAZ PLYN JEST NADAL CHCIALABYM UMOWIC GO NA WIZYTE I USTALIC ODRAZU PRZEZ TEL.TERMIN NA DRENAz,PONIEWAZ JESTESMY Z POD POZNANIA MAMY PONAD 5 GODZIN JAZDY.CZY JEST TO MOZLIWE????? Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: Kajetany 28.10.08, 13:58 Dzisiaj przeżyłam szok.Dostałam tel.z IFiPS,Kajetany nas skierowały na 3 dniową hospitalizację,termin 15-17 czerwca 2009,aż mi sie gorąco zrobiło 8 miesięcy czekania.Dominik bedzie miał wtedy 21 miesięcy a pozniej nie daj Boże 11 miesięcy czekania na zabieg,to straszne. Czy ktoś wie czy tą hospitalizacje można załatwic wcześniej prywatnie?? Przez Medicusa mamy umowione badanie ABR 21 listopada ale samo ABR, a ta hospitalizacja to już wszystkie szczegolowe badania,konsultacje,decyzje.Czy ktoś mi coś doradzi????bo juz niewiem co robic:( Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 02.11.08, 18:59 Jeżeli chodzi o hospitalizację to trwa 3 dni gdyż chodzi o obowiązkowe badanie ABR które robią w nocy. Jeżeli nie uda się zrobić pierwszej nocy to ewentualna powtórka może być drugiej nocy. W między czasie konsultacje logopedy psychologa pedagoga i badanie na reakcję dzwięków. Nie pamiętam jak ono się nazywa. Moim zdaniem te 3 dni hospitalizacji nie są potrzebne. My jesteśmy z Wawy. Jesteśmy też pod stałą opieką logopedy a od psychologa i pedagoga nie dowiedziałam się nic nowego:) Jeżeli uda Wam się zrobić prywatnie ABR i będzie wszystko ok to myślę żę powinniście dać sobie spokój z tą hospitalizacją. Pozatym myślę żę w Medicusie też są specjaliści i napewno po badaniu powiedzą co dalej ale to oczywiście płatne leczenie. W IFIPS czeka się ale nie płaci. My w styczniu w Medicusie robimy zabieg drenażu. Nie będziemy czekali 1,5 roku na drenaż w kajetanach. Mały ma 1,6 roku. zaczyna mówić i nie słyszy dobrze. Nie chcę czekać... Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: reniblank 05.11.08, 13:54 a jak jest z mowa u waszego maluszka??moj Domino ma niedlugo 14 miesiecy yez mowa jest powoli i niewiem czy to taka natura czy słuch??od paru dni calymi dniami jest tylko nie,nie,nie,na mnie mowi aba,awa,aga,czasami jest papapa.mama bardzo rzadko ,dzisiaj tata jest mama,od dwoch dni slysze kaka,gaga ale sprawia mu to trudnosci ciezko jest mu wymowic kkk. czekam z niecierpliwoscia na 21 listopada i zostaje przy Medincusie.terminy na NFZ sa smieszne. Odpowiedz Link
reniblank Re: reniblank 05.11.08, 14:02 u nas z mową nie jest źle. Mały mówi: mama, tata (świadomie i wie do kogo:)) kaka, pa pa pa, halo,no no no, ma, da i eja eja a także wiele po swojemu w dziwnym, języku:) jak nie umie czegoś powiedzieć to pokazuje i całkiem nieźle mu to wychodzi. Wiktor nie ma dużego niedosłuchu i myślę że po drenażu zacznie mówić dużo lepiej. Odpowiedz Link
sabineks Re: Kajetany 05.11.08, 21:31 Podpinam się pod wątek o Kajetanach. Nasz audiolog u córki proponuje założenie drenów najlepiej w Kajetanach. Proszę powiedzcie: 1.Jak długo dziecko chodzi z tymi drenami. 2. Przy braku szczęścia, gdy dren wypadnie np. po 1 miesiącu, to znów zakłada sie dren. Na ponowne założenie drenu, ile czasu się czeka w Kajetanach. 3. Czy może ktoś wie, ile kosztuje założenie drenów w Medincusie? Odpowiedz Link
szymon0804 Re: Kajetany 12.11.08, 11:58 Cena drenów przez MEDINCUS-1 ucho 1950, oba 2900 cena z pażdziernika- zabieg też w Kajetanach w cenie przez 3 m-ce darmowe wizyty.Dreny wypadają same po ok 4-8 miesiącach.Nas po trzech przesunięciach chcieli zapisać za 11 m-cy (kasowo). Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 14.11.08, 17:47 w listopadzie podali nam taka samą cene:) miesiąc przed zabiegiem mają zadzwonic w celu podania konkretnego terminu. Nam w IFIPS otolaryngolog powiedziała że dreny wypadają po ok roku a u innych dzieci nawet i półtora:( nie wiem czemu kazdy mówi co innego. Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: Kajetany do reninblank 26.11.08, 22:15 CZY DOSTALISCIE JUZ TERMIN DRENAZU? MY JESTESMY PO WIZYCIE TEZ MZZY CZEKAC NA TEL.POD KONIEC STYCZNIA,TEZ PLYN W USZKACH JUZ W OBYDWUCH. NIEDOSLUCH MAMY MALUTKI NA PO 10 DB LEWE USZKO I 30 PRAWE. Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany do reninblank 02.12.08, 12:01 Dzwoniłam już w sprawie zabiegu drenazu ale przemiła pani powiedziała ze nadal jesteśmy na liście oczekującuch. Trudno powiedzieć czy to styczen czy luty. miesiąc przed zabiegiem zadzwonią... Odpowiedz Link
marzena123marzena Re: Kajetany 02.12.08, 13:36 Uluniu, tak za bardzo w sprawie uszek Ci nie pomogę bo akurat ten problem nas nie dotyczył.Jednak jeśli takie są kolejki w Kajetanach to może dasz radę coś załatwić szybciej w Poznaniu.To duże miasto może znajdziesz jakąś dobrą placówkę, choć Kajetany się właśnie w tym specjalizują.Powodzenia. Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 12.01.09, 15:36 10 stycznia w kajetanach mieliśmy zabieg drenażu. Zabieg robiliśmy prywatnie. Czekaliśmy ponad 2 miesiące. Rewelacyje podejście, fachowa obsługa i naprawde polecam!!! Macie jakieś pytania? z chęcią pomogę:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: Kajetany 12.01.09, 21:45 Fajnie,że jesteście już po.My czekamy nadal na tel.ale chyba jutro sama zadzwonie zapytam.Może Pani powiedziec ile trwał zabieg,jak maly go zniósł i jak wygladał pobyt?Kiedy musieliście się tam stawic i kiedy jest powrot do domu?? Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 13.01.09, 23:12 zabieg trwał 20 minut. Mały zniósł go bardzo dobrze pewnie dlatego że to nie bolało i bez bólu się obudził:) Mieliśmy być w kajetanach na 9:30. Rejestracja, dają papierki i mówią gdzie się kierować. Lekarz ogląda badania i robi usg i decyduje o zabiegu. Póżniej zakwaterowanie. Dzieciaczki w piźamki i czekaliśmy na pielęgniarkę która prosi z dzidzią na uśpienie:) za 20 miniu oddają dzieciaczka obudzonego i zapłakanego bo oczka otwierają a rodziców nie ma:( później znów do pokoiku i tam dzidzia śpi. Kontrola obiadek i ok 17 wyjście do domu (po narkozie 6 godzin pod obserwacją). Oczywiście jeżeli to sam drenaż. Przy wycinaniu migdałka wypisują na drugi dzień. to chyba tyle... Koniecznie trzeba zabrać wodę niegazowaną bo dzieciaczki muszą na początku pić wodę. Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 15.01.09, 22:18 usg uszu:) wkładają taki sprzecik z kamerką i wszystko na monitorku widać. Lekarz pokazał nam jak wyglądaja dreny w uszach. To nie boli ale dzieciaczka trzeba trzymac jak lekarz wkłada rureczke do uszka. Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: Kajetany 16.01.09, 15:39 A może mi Pani jeszcze powiedziec czy przed zabiegiem jest robione badanie żeby sprawdzic czy nadal jest płyn?I jak dlugo czekaliście na zabieg po telefonie z Medincusa? My jeszcze czekamy,dzwonilam pytałam,mamy czekac dzies koło 10 lutego mają dzwonic,wiec troche dłużej bedziemy czekac od was bo w Medincusie Byliśmy 26 listopada. Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 16.01.09, 20:54 Przed zabiegiem jest konsultacja z lekarzem. Tam oddaje się wyniki badań i lekarz robi usg. Wtedy zapada decyzja o zabiegu. Ja dzwoniłam do Medincusa ok 26 października jak tyklo wróciliśmy z hospitalizacji z IFPS. Więc chyba czeka się tyle samo... Zaraz po nowym roku zadzwoniła do nas Pani i powiedziała o której godzinie mamy się zgłosić i co będzie potrzebne. W razie pytań zawsze odpowiadają treściwie:) Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: Kajetany 17.01.09, 09:17 A jak jest z jedzeniem przed zabiegiem?Pamietam,że przed operacja na Koziej dzieci nie moga jesc 6 godzin.Po ich telefonie z terminem ile czekaliście? dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiamy:)) Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 17.01.09, 22:54 Przed zabiegiem 6 godz na czczo. Jakieś 3 godz przed można podać pół szklanki wody lub herbaty czy soku jabłkowego. Po zabiegu woda niegazowana a póżniej coś lekkostrawnego albo zupkę... Nie ma innych przeciwskazań. jak poinformowali nas o zabiegu to tydzień czekaliśmy na zabieg:) Odpowiedz Link
sabineks Re: Kajetany 20.01.09, 22:13 Reniblank i ulunia_dominiczek, dzięki Waszej korespondencji dowiedziałam się o wielu sprawach organizacyjnych w Kajetanach. My na płatny zabieg w Kajetanach wybieramy się początkiem lutego, jeszcze dokładnie nie wiem. W Medincusie byliśmy 17.11.2008. Reniblank, proszę napisz ile latek ma Twoja pociecha? Czy już zauważyłaś po kilku dniach poprawę u dziecka? Jak dziecko zachowuje się po zabiegu, chodzi mi o następną dobę i kolejne dni. Czy cierpi, tak jak po zszyciu rozszczepu? Pytam się, aby odpowiednio przygotować się psychicznie. Do Kajetan jedziemy pociągiem z Dolnego Śląska, z noclegiem w Warszawie u rodzinki. A jak jest z płatnością za zabieg? Czy można płacić kartą, czy jest bankomat na miejscu? Boję się wieźć ze sobą tyle gotówki. Prawdopodobnie będę jechać sama z 2-letnim dzieckiem pociągiem. A może napiszesz na GG 8455134 lub na maila gazetowego. Bardzo proszę o kontakt. Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 21.01.09, 23:00 sabineks napisałam na maila. Pozdrawiam i czekam na telefon:) Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 21.01.09, 23:45 Wiktor ma teraz 20 miesięcy. Jeżeli chodzi o poprawę słuchu po drenażu to owszem następuje. Wikus nie miał dużego niedosłuchu więc ta paprawa ne jest taka duża z dnie na dzień... Jak po zabiegu dziecko się zachowuje??? Jak po popołudniowej drzemce. To nic nie boli i Mały nawet nie wie że miał coś robione. Kolejne dni są takie same:)no poza tym że nie ma welfronu... Jeżeli chodzi o płatność to w dniu zabiegu płacisz 30 zł kaucji i odbierasz ją jak wychodzisz. Za zabieg płaci się za tydzień na kontroli na Konwiktorskiej w medincusie (kartą lub gotówką) lub najpóźniej 3 dni po zabiegu przelewem więc nie masz co się denerwować... Wszystkie informacje jeżeli chodzi o płatność podają w kajetanach. Numer przelewu ico kiedy... Czekam na telefon mimo wszystko. Jeżeli będę umiała to napewno pomogę:) A czemu??? Bo zbyt dużo ludzi na tym forum pomogło mi:) i nie tylko:) Pozdrawiam Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: Kajetany 22.01.09, 13:43 My także czekamy na zabieg telefon ma by około 10 lutego wiec pewnie w polowie lutego czeka nas zabieg.Ja najbardziej obawiam sie tego glodu,bo moj maly ciagle cos chrupie,popija,a tu nic,tyle czasu... Odpowiedz Link
reniblank Re: Kajetany 23.01.09, 16:25 Zabiegi prywatne odbywają się tylko w soboty więc możesz się nastawić że to któraś sobota:) Głodu się nie obawiaj... z rana będziesz musiała obudzić dziecko i jechać do kajetan więc nawet nie pomyślisz o jedzeniu. Wiktor po zabiegu wcale dużo nie zjadł a od rana był na czczo... Więc nie jest tak źle... Jak się pacjent obudzi to podasz wodę do picia a później pójdziecie na obiadek... Wszystko będzie ok:) trzymam kciuki! Odpowiedz Link
ulunia_dominiczek Re: Kajetany 19.02.09, 14:36 6 marca mamy drenaż w Kajetanach.Czy ktoś wie czy tydzien przed można dziecko szczepic,czy szczepienie przełożyc?? Odpowiedz Link