Dodaj do ulubionych

Polanica Zdrój

24.04.09, 21:12
Mój 9 letni syn ma mięć operacje w Polanicy-przeszczep ubytku
kostnego.Mamy zgłosić sięz własnymi wynikami badań:morfologia,czas
krzepniecia krwi grupa krwi .W związku z tym mam pytanie czy
tamtejszy szpital nie wykonuje swoich badan?Jeżeli ktoś z państwa ma
doświadczenia związane z leczeniem w Polanicy proszę o opinie
dziękuje
Obserwuj wątek
    • micra Re: Polanica Zdrój 30.04.09, 00:12
      Czy wykonują badania w Polanicy? Jeżeli dziecko przyjeżdża z własnymi, a musi
      przyjechać, bo inaczej lekarz kierujący do szpitala (lekarz pierwszego kontaktu)
      musi zobaczyć podstawowe parametry krwi, by powiedzieć, czy dziecko może mieć
      przeprowadzoną operację - tak mi się wydaje. Od kiedy pamiętam (rok 1999) zawsze
      chcieli badań w momencie przyjęcia do szpitala.

Co do opinii o Polanicy to poszukaj na forum. Jest trochę wypowiedzi, choć
      oczywiście dużo mniej niż dla Koziej i IMiDu. W razie pytań pisz na mój adres
      gazetowy lub prościej zadaj pytanie na forum (w tym wątku).
    • marzena123marzena Re: Polanica Zdrój 30.04.09, 20:21
      Szpital, który ma zamiar operować dziecko ma obowiązek wykonać badania potrzebne
      do operacji. Nie wiem jak jest w Polanicy ale jest też tak w IMiDZ,że badania
      robi się u siebie. Jest to o tyle wygodne dla pacjenta,że nie musi przemierzać
      dalekiej drogi by na oddziale dowiedzieć się,że ma złe wyniki badań i nie będzie
      operacji lub w razie wątpliwości można je powtórzyć.Jednak przychodnia rejonowa
      nie musi wydać skierowania na potrzebne badania.U nas tego nie chcą robić a dr
      tłumaczy,że to obciąża kosztami przychodnię a powinien obciążony być szpital.
      • micra Re: Polanica Zdrój 04.05.09, 10:01
        1. W Polanicy dziecko po przyjęciu na oddział jedzie na pobranie krwi. To mi się
        przypomniało.

2. Dokładnie jest to po to, by dziecko przyjeżdżało zdrowe, a komplet badań jest
        po to, by lekarz pierwszego kontaktu, kierujący dziecko do szpitala (który
        powinien znać dziecko najlepiej), powiedział, że z dostępnych mu parametrów
        badań i badania ogólnego wynika, że dziecko może mieć wykonaną operację w
        znieczuleniu ogólnym. Szpital to tylko potwierdza. Z badań wykonanych tydzień
        lub dwa tygodnie temu oraz w dniu przyjęcia do szpitala widać, czy coś się
        zmieniło w organizmie małego pacjenta.
        • kuba010718 Re: Polanica Zdrój 13.01.19, 15:32
          Kochani czy kolo szpitala w polanicy zdrój mozna gdzies zostawic samochod
    • stysiak80 Re: Polanica Zdrój 12.05.09, 11:15
      Jesteśmy 2 tygonie po operacji, do szpitala mielismy się zgłosić z
      wymienionymi badaniami,pediatra zlecił wykonanie badań pod koniec
      marca by był czas na jakies działania gdyby było coś nie tak.
      Badania wyszły bardzo dobrze i pediatra stwierdziała że dziecko jest
      zdrowe i nie ma potrzeby robić jeszcze raz. Z wynikami z dnia
      30.03.2009 zgłosilismy się na oddział w dniu 29.04.2009, przyjmujący
      lek miała wątpliwości że badania sa stare :( i zleciała wykonie
      nowych badań :)
      Więc się nie martw, jak im się coś nie spodoba to zlecą wykonanie
      badan od nowa. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka