Dodaj do ulubionych

Targi Turystyki...

28.03.04, 23:21
Zaciągnęłam dzisiaj rodzinkę na targi turystyki Globtarg 2004 w Katowicach.
Już przy wejściu na główną halę zostaliśmy obdzieleni ulotkami reklamowymi
przez bardzo miłą, uśmiechniętą panią. Pierwszą ulotką, która trafiła nam w
ręce był... ZAMOŚĆ I ROZTOCZE!!! Mile zaskoczeni ruszyliśmy na poszukiwanie
stoiska przechodząc obok innych promujących różne regiony naszego kraju.
Widzieliśmy różnych wystawców ubranych w swoje regionalne stroje, ekspozycje
nawiązujące wystrojem do danego regionu - makiety budynków, np. ruchoma
miniaturka młyna z Tomaszowa Mazowieckiego, która bardzo zainteresowała moje
dziecko, produkty charakterystyczne dla danego regionu, np. miód gdzieś znad
morza, duże kolorowe napisy i poustawiane foldery zachęcające do
zainteresowania się ofertą turystyczną danego regionu itd...
I tutaj przeżyliśmy rozczarowanie - gdzieś na samym końcu znaleźliśmy
nieatrakcyjne stoisko z mało rzucającym się w oczy napisem "Lubelskie", a tam
porozrzucane byle jak na ladzie ulotki, reklamujące głównie Krasnobród,
Susiec i muzeum Zamoyskich w Kozłówce.
Zdołałam się jedynie dowiedzieć, że wystawcą jest jakaś firma z ...Krakowa.

To tyle... bez komentarza
B...
Obserwuj wątek
    • jan651 Re: Targi Turystyki... 29.03.04, 08:43
      benia30 napisała:

> Zaciągnęłam dzisiaj rodzinkę na targi turystyki Globtarg 2004 w Katowicach.
      > Już przy wejściu na główną halę zostaliśmy obdzieleni ulotkami reklamowymi
      > przez bardzo miłą, uśmiechniętą panią. Pierwszą ulotką, która trafiła nam w
      > ręce był... ZAMOŚĆ I ROZTOCZE!!! Mile zaskoczeni ruszyliśmy na poszukiwanie
      > stoiska przechodząc obok innych promujących różne regiony naszego kraju.
      > Widzieliśmy różnych wystawców ubranych w swoje regionalne stroje, ekspozycje
      > nawiązujące wystrojem do danego regionu - makiety budynków, np. ruchoma
      > miniaturka młyna z Tomaszowa Mazowieckiego, która bardzo zainteresowała moje
      > dziecko, produkty charakterystyczne dla danego regionu, np. miód gdzieś znad
      > morza, duże kolorowe napisy i poustawiane foldery zachęcające do
      > zainteresowania się ofertą turystyczną danego regionu itd...
      > I tutaj przeżyliśmy rozczarowanie - gdzieś na samym końcu znaleźliśmy
      > nieatrakcyjne stoisko z mało rzucającym się w oczy napisem "Lubelskie", a tam
      > porozrzucane byle jak na ladzie ulotki, reklamujące głównie Krasnobród,
      > Susiec i muzeum Zamoyskich w Kozłówce.
      > Zdołałam się jedynie dowiedzieć, że wystawcą jest jakaś firma z ...Krakowa.
      >
      > To tyle... bez komentarza
      > B...

Beniu.
      Pozwoliłem sobie - bez uzgodnienia z Tobą (też dla "podniesienia " wątku do
      Rzecznika Prezydenta) przekazać Twoje spostrzeżenie o słabym zaistnieniu
      Zamościa na GLOBTARGU 2004. Ten sam temat został poruszony na "Forum on line".
      Cel - niepokoić władze aż runie mur obojetności do nas forumowiczow piszących
      o Zamościu i dla Zamościa. M
      • users1 Re: Targi Turystyki... 29.03.04, 09:31
        Witam, juz nie bedę mówił, że to skandal. Pozwoliłem sobie zadzwonić do BIP
        Urzędu Miejskiego, obiecano mi odpowiedź czekam na telefon, jeżli moje
        oczekiwania będą bez efektu, zadzwonie jeszcze raz.
        Pozdrawiam.
        W.2
        • januszx Re: Targi Turystyki... 29.03.04, 10:43
          Prawde powiedziawszy obawiałem się ,że tak sie skończy sad , a przecież tak
          staramy sie zwracać uwagę na promocje , ręcę opadają
          Może Users uzyska jakieś informacje? smile
          pozdrowienia
          • users1 Re: Targi Turystyki... 29.03.04, 12:53
            Ponownie rozmawiałem z Ratuszem. Odpowiadajac krótko - wiem że wiem niewiele.
            Pani z którą rozmiawiałem jest zaskoczona Twoim Beniu odbiorem promocjii
            Zamościa i regionu. Osoba które była z ramienia Miasta na targach w Katowicach
            wróciła w nocy do Zamościa, więc puki co nie można z nią jeszcze rozmawiać. Mam
            obiecaną rozmowę w tym przedmiocie. Wszelkie otrzymane wiadomości przekażę na
            forum.
            Beniu, mam jeszcze wielką prośbę; opisz jeszcze raz publicznie i z
            najdrobniejszymi szczegółami, o ile to możliwe, jak to stoisko promujace Zamość
            i Roztocze dokładnie wyglądało.
            Już dzisiaj Pani z Biura Obsługi Interesantów czytała Twój post, mam nadzieję
            że czytała go również Pani z która rozmawiałem z Wydziału Promocji. Niech osoby
            odpowiedzialne za promocję Zamościa i okolic dowiedza sie jak ich promocja
            odbierana jest przez potencjalnych gości roztoczańskiej krainy.
            Pozdrawiam
            W.2
            PS Jak będę wiedział coś nowego w tym przedmiocie napewno się odezwę.
            • benia30 Re: Targi Turystyki... 29.03.04, 15:36
              Ojej, nie przypuszczałam, że zrobi się z tego takie zamieszanie... Zdałam tylko
              swoją relację, nie podejrzewałam, że będziecie gdziekolwiek interweniować.
              Ale mój opis był bardzo obiektywny, napisałam to, co widziałam, okiem
              potencjalnego turysty. Dodam, że byłam w niedzielę, ale wątpię, by w sobotę
              kiedy ruch był jeszcze bardziej wzmożony, zobaczyć było można coś bardziej
              atrakcyjnego: ulotki na ladzie i to wszystko. No i jeszcze ta miła pani,
              wręczająca folder (ładny, nie powiem, zawierający zdjęcia, mini - mapkę i
              informator ważniejszych instytucji, adresów i telefonów oraz wybrane imprezy
              kulturalno - rekreacyjne) pt. ZAMOŚĆ I ROZTOCZE już w drzwiach.
              Przy innych stoiskach widziałam spory ruch, było gwarnie, kolorowo i wesoło,
              przy stoisku z napisem LUBELSKIE raczej mało ciekawie i jakoś tak nijak,
              dlatego nie zauważyłam, by zainteresowanie było duże.
              A przecież wystarczyło tylko powiesić plakaty - powiększone zdjęcia naszego
              regionu, takie widoki przecież przyciągają...
              Pozdrawiam
              Benia

• januszx Re: Targi Turystyki... 31.03.04, 11:43
                Promocja nam leży na łopatkach sad, a przecież trzeba tylko trochę chęci,
                pomysłów, inwencji ...
                Postarajmy się bardziej :
                Naprawdę warto!!!- jak mawiali znani redaktorzy, w owym czasie dwójki TVP
                pozdrawiam
                J
                • ubott.1 Re: Targi Turystyki... 05.04.04, 01:55
                  A moze tylko nie odpowiedni ludzie jada na takie targi. Wiecej trzeba nam ludzi
                  pozytywnie zakreconych a nie takich co ida tylko do pracy. A sa tacy wiec niech
                  nasi wlodarze poszukaja ich chocby tu na naszym forum.
                  • czuk1 Re: Targi Turystyki... 05.04.04, 07:52
                    ubott.1 napisał:

> A moze tylko nie odpowiedni ludzie jada na takie targi. Wiecej trzeba nam
                    ludzi
                    >
                    > pozytywnie zakreconych a nie takich co ida tylko do pracy. A sa tacy wiec
                    niech
                    >
                    > nasi wlodarze poszukaja ich chocby tu na naszym forum.

Jak zawsze jesteś "dobry". "Słabi promotorzy " regionu. !!!!!To jest główny
                    powód dlaczego nas region jest mało widoczny w mediach i u potencjalnych
                    turystów (tych przyszłych) - bo tych co byłi nie trzeba namawiać, zdanie o
                    Roztoczu i Zamościu mają wyrobione. M
                    • kris4t Re: Targi Turystyki... 08.04.04, 20:13
                      Witam miłośników Roztocza!
                      W dniach 2-4.04. w Krakowie odbył się XIV Salon Turystyczny, który miałem
                      okazję odwiedzić. Według mnie to właśnie stoisko województwa lubelskiego
                      cieszyło się największym zainteresowaniem zwiedzających. Magiczne
                      słowo "Roztocze" przyciągało do stoiska zarówno starsze osoby jak i młodzież
                      szkolną. Chyba nadchodzi "moda" na Roztocze smile
                      • users1 Re: Targi Turystyki... 08.04.04, 22:25
                        Brawo. Po informacji Beni na temat targów w Katowicach rozmawiałem ze
                        specjalistami od promocji miasta z zamojskiego Ratusza zwracając uwagę na jej
                        wypowiedź. Wówczas zostałem poinformowany, że następne targi (Salon
                        Turystyczny) odbędą się w Krakowie i nasze uwagi w przedmiocie promocji regionu
                        zostaną wzięte pod uwagę.
                        To cieszy. Zapraszamy do Zamościa i na Roztocze
                        Wiesołych Świąt
                        W.2
                        • ubott.1 Re: Targi Turystyki... 09.04.04, 10:52
                          Az milo poczytac takie wypowiedzi. Oby tak dalej.
                      • czuk1 Re: Targi Turystyki... 09.04.04, 11:49
                        kris4t napisała:

> Witam miłośników Roztocza!
                        > W dniach 2-4.04. w Krakowie odbył się XIV Salon Turystyczny, który miałem
                        > okazję odwiedzić. Według mnie to właśnie stoisko województwa lubelskiego
                        > cieszyło się największym zainteresowaniem zwiedzających. Magiczne
                        > słowo "Roztocze" przyciągało do stoiska zarówno starsze osoby jak i młodzież
                        > szkolną. Chyba nadchodzi "moda" na Roztocze smile

A wiec warto różnymi kanałami naciskać, zawstydzać, oddziaływać...aż w nawyk
                        wejdzie solidna robota... też opłacanych przez nas urzędników samorządowych M
                      • januszx "Magiczne słowo Roztocze" 09.04.04, 12:17
                        "Magiczne słowo Roztocze"
                        to miód na moje serce ..przyjdzie jeszcze casz tej cudnej krainy nad Wieprzem
                        i Tanwią
                        pozdrawiam świątecznie
                        J
                        • ubott.1 Re: "Magiczne słowo Roztocze" 14.04.04, 13:19
                          Ciekawe tylko jak bedzie na nastepnych targach turystycznych.
                          • users1 Re: "Magiczne słowo Roztocze" 14.04.04, 13:53
                            Pod koniec kwietnia w Warszawie. "Delegowałem" tam swego czlowieka, tak więc
                            wiadomości będę miał z pierwszej ręki. Obawiam się jednak czy na frekwencje na
                            targach nie bedzie miała wpływu "globalizacja"
                            W.2
    • ubott.1 Re: Targi Turystyki... 19.01.05, 01:32
      Niedługo nowy sezon, ciekawe jak tym razem bedzie reklamowane Roztocze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka