ubott.1 17.10.04, 17:00 Ja już o niej myślę, ta biała szata, święta, sylwester...... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miet.b Nie strasz zimą jesienią 17.10.04, 17:04 Zobaczysz śniegu w tym roku jak na lekarstwo Odpowiedz Link
benia30 Re: Piekna śnieżna zima ! 17.10.04, 17:09 Ubottcie!!! Nie zdążyliśmy jeszcze nacieszyć się złotą polską jesienią, a Ty nam już tu o zimie... A tak przy okazji - gdzie byłeś jak Cię nie było??? pozdrowienia b... Odpowiedz Link
arwen.a Re: Piekna śnieżna zima ! 17.10.04, 19:45 ubott.1 napisał: > Ja już o niej myślę, ta biała szata, święta, sylwester...... Ubocie!!!!!!! nie mów takich strasznych rzeczy!!! cóz za pomysły Ci chodzą po głowie! no! biała szata!!! co to za przyjemność - śnieg, mróz, gdy wicher chula i wszystkie żywe stworzenia szukają ciepłego schronienia. Brrrrrr... Odpowiedz Link
miet.b A ja myślę, że zimy nie będzoe 17.10.04, 20:20 W grudniu skończy się jesień, a od stycznia wiosna. Czytałem, że w styczniu ma być około 20 stopni ciepła. Więc nie strasz zimą, której może nie być. Odpowiedz Link
benia30 Re: A ja myślę, że zimy nie będzoe 18.10.04, 16:41 No i jak to tak? Boże Narodzenie bez śniegu, bez mrozu tu i ówdzie szczypiącego?! Zima bez kuligu w roztoczańskich lasach?! Zima bez górek śniegowych, bez zjazdów na sankach, workach wypchanych słomą i na bele czym?! Zima bez wykopywania tunelów w śniegu?! Zima bez gorącej herbatki z cytrynką i długich wieczorów spędzanych przy piecu?! Ja dziękuję za taką zimę, nie godzi się... Odpowiedz Link
ubott.1 Re: A ja myślę, że zimy nie będzoe 05.11.04, 00:42 Teraz to Wy mnie nie straszcie. Jak to nie bedzie zimy ? Zima musi byc i już, zaraz bedzie jasniej, wszystko biały puch pokryje a i gałka bedzie mozna dostać. Odpowiedz Link
mamix Re: A ja myślę, że zimy nie będzoe 05.11.04, 17:56 Ja również uważam, że trochę mroźnej i śnieżnej zimy musi być. Bo choć w innym wątku napisałam, że wolę upał od mrozu, to jednak przez cały rok upał też się znudzi. Chcemy zimy, ale jeszcze nie teraz, Pani Jesień jeszcze z nami się bawi, wiatrem dmucha, deszczem kropi, liśćmi kręci, ostatnimi kolorami wabi... Odpowiedz Link
ubott.1 Re: A ja myślę, że zimy nie będzoe 05.11.04, 18:06 Wiec niech bedzie wtedy kiedy taki pan z siwą brodą nosi grzecznym ludziom prezenty. Odpowiedz Link
arwen.a Re: A ja myślę, że zimy nie będzoe 05.11.04, 20:21 ubott.1 napisał: > Teraz to Wy mnie nie straszcie. Jak to nie bedzie zimy ? Zima musi byc i już, > zaraz bedzie jasniej, wszystko biały puch pokryje a i gałka bedzie mozna dostać. Oczywiście, że w tym roku zimy nie będzie. WIOSNA idzie )))) Liście z drzew opadły a tu zamiast śniegu słoneczko nadal grzeje całkiem nieźle. Dziś w południe 15 st. Ja do pracy nadal na rowerku pomykam i wcale nie mam ochoty przestawić się na... sanie. Bo kto by miał je ciągnąc??? Zimy nie będzie. Innego rozwiązania nie biorę pod uwagę )) A. Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: A ja myślę, że zimy nie będzoe 05.11.04, 20:27 Brawo Arwen! Pewnie sie Ubottowi naraze, jak Ciebie popre... Zima jest mi potrzebna tylko na Wigilie, a potem juz moze byc wiosna! Nie lubie machac lopata, odsniezac, slizgac sie po drodze, wkladac szalikow, czap i rekawic. Odpowiedz Link
ubott.1 Re: A ja myślę, że zimy nie będzoe 06.11.04, 01:17 Ale zima bedzie i to juz mnie cieszy. Odpowiedz Link
czuk1 Re: A ja myślę, że zimy nie będzoe 08.11.04, 16:35 Na razie w sąsiedztwie przeplatają się tu jesienno - zimowe roztoczańskie wątki. m Odpowiedz Link
czuk1 Re: A ja myślę, że zimy nie będzoe 13.11.04, 15:59 A u nas - w Zamościu - od kilku godzin (po południu) - deszcz. Ciepło stounkowo - 12 stopni. Następne dni spadek temperatury. W poniedziałek temperatura ok.1-3 stopni i zanik opadów. Choć gdzie indziej zapowiadono na najbliższe dni - snieg z deszczem. m Odpowiedz Link
szekla Re: Piekna śnieżna zima ! 13.11.04, 14:10 a ja juz ja powitalam te piekna Pania w bialej szacie. Bylismy u syna na przysiedze, a ze przysiega w Alpach wiec wszystko nie tylko do nieba wysokie ale tez i biale bylo. Snieg wlasnie wielkimi platami padal, cicho bylo, bielusienko, wieczor wczesnie zapadl, zolnierze go pochodniami rozswietlali.Uroczyscie tak bylo, w sercu lekko drzalo, i tylko dziwnie sie jakos zrobilo gdy po hymnie Bawarii hymn niemiecki zagrano. Ale ja o zimie mialam, sniegu tyle napadalo, ze ciezko do domu wracac bylo, i nie marudzilam juz na meza ze mnie w buty i kurtke zimowa wsadzil Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Re: Piekna śnieżna zima ! 13.11.04, 14:46 Musiala to byc piekna uroczystosc... A jesli juz Szeklo jestes w domu i masz bialo za progiem, to moze napiszesz nam kolejne "okno"? Pozdrowienia, B. Odpowiedz Link
szekla do blotniarki 13.11.04, 20:35 za progiem to zimno i szaro, ja do Alp ok. 100 km mam.Ale przedsmak zimy juz mialama okno bedzie tylko nie dzisiaj bo sie na jutrzejszy dyzur szykuje.Obiecuje solennie w najblizszym czasie przez okienko popatrzec Odpowiedz Link
ksfiona Re: do szekli 13.11.04, 20:46 i ja też na dyżur się szykuję,i tego nam nie zazdroszczę... Odpowiedz Link
blotniarka.stawowa Do Szekli i Ksfiony 13.11.04, 22:11 No to idzcie Panie dyzurowac, by nam, jesiennym zdechlakom zylo sie zdrowiej... Milych i spokojnych dyzurow zycze! Odpowiedz Link
ubott.1 No i nadeszła ! 20.11.04, 10:00 Jest zima i chociaż niespodziewana ale jest . I to mnie cieszy bo ja ją lubię chociaż tez lubie ciepełko i słoneczko. Zima w długie wieczory dodaje nam światła, a także troche ruchu z łopatą czy też ze skrobaczką do szyb. No i wreszcie mozna ulepic pare bałwanów na wzór tych z sejmu. Odpowiedz Link