14.12.06, 18:08
Żadnego nowego posta od prawie tygodnia. Wygląda na to, że Roztocze nie
istnieje. A ja co tydzień tam jestem i szukam miejsca dla siebie
Obserwuj wątek
    • leszeks Re: Ale cisza 14.12.06, 19:48
      Pisz o swoich wrażeniach. Może zobaczysz nowe ciekawe miejsca. Też o tym pisz.

Pewnie wszyscy są zabiegani w przed świątecznym wirze i dlatego jest cisza. sad

Pozdrawiam, Leszek.
    • czuk1 Re: Ale cisza 14.12.06, 21:55
      Czytam. Nie inspiruję jednak forumowiczów finiszujących w końcówce roku.
      W tej ciszy też jest urok.
      Jak tylko poruszysz jakiś problem, zaraz będziesz miał odzew.
      Póki co ..... życzę Ci udanych świąt.
      Co nie znaczy, że zmieniają one coś na tym forum.

pozdrawiam Czuk.
      ps. trochę byłem nieobecny.
      • dul1 Re: Ale cisza 15.12.06, 00:08
        Tak myślałem - leszeks i czuk 1. Stali bywalcy. Za jakiś czas może
        dołączę...Wrażeń z szukania nie za dużo. Coś tam oglądam, ale sprzedają z
        reguły "turyści" i to za byle co chcą całkiem sporo. Objeżdzam już i okolice
        Szczebrzeszyna. Też ciekawie. Znalazłem coś, co prawie mi podchodzi, ale
        działka wąska, za to dobry dojazd, we wsi z cywilizacją. I ogladałem też
        okropne odludzie, na skraju lasu, ale strach dojechać, nawet terenówką. Szukam
        dalej...
        Do Swiąt jeszcze trochę, z życzeniami poczekam
        Pozdrawiam
        • czuk1 Re: Ale cisza 15.12.06, 04:05
          Tam właśnie przy wjeździe w dolinę kawęczyńską na stoku po prawej i lewej
          stronie, nie daleko od drogi i sąsiadów są chyba nieruchomości do sprzedaży.
          Słyszałem o tym rok temu. Warto zapytać sołtysa wsi Topólcza.
          Pozdrawiam Cię mariusz czuk
          • leszeks Re: Ale cisza 15.12.06, 18:07
            Dul1, jeszcze jedna porada. Zwróć uwage na sprawy własności. często się zdaża
            ze pole należy do babci w zwiazku z tym trzeba przeprawadzić sprawę spadkową.
            Niby nic ale jeśli rodzina w konflikcie to robią się schody, a pożniej jeszcze
            okazuje się że jest wielu spoadkobierców. A to wszystko wymaga czasu. Więc
            lepiej sprawdzic i uwzględnić takie rzeczy. smile

Pozdrawiam, Leszek.
            • dul1 Re: Ale cisza 15.12.06, 20:43
              Dzięki, ale najpierw muszę coś trafic. Reszta, rzeczywiście, to kwestia czasu.
              Generalnie sprawy nieruchomości, począwszy od zagadnień prawnych, skończywszy
              na realizacji wnętrz są mi zawodowo bardzo bliskie. Ale każdemu może być dane
              wdepnąć w g..wink)
              • czuk1 Forum jest dla forumowiczów a nie jego założyciela 15.12.06, 23:01
                Nie myślę - wymuszać, inspirować i podkręcać dyskusji. Ani też wymyślać na siłę
                tematów na naszym forum. Założone zostało ono by dyskutować tu o Roztoczu,
                jego urokliwości i pięknie, problemach, historii, zwyczajach, ludziach Roztocza.
                Słowem o wszystkim co Roztocza dotyczy i służyć będzie dobrze turystom tu
                przybywającym i mieszkańcom tej krainy. Pięknie to forum dyskusyjne
                funkcjonowało 2-3 lata temu. Teraz zmniejszyło się grono forumowiczów i spłyciła
                tematyka dyskusji. Jest tu kilka powodów. Jednym z nich jest konkurencja,
                ściślej atrakcyjność innych miejsc dyskutowania o regionie. Brak (zaniechanie)
                spotkań forumowiczów w realu. Brak profesjonalizmu i podejścia marketingowego
                w prowadzeniu forum, przezemnie. Też "martwy sezon".
                Trzeba też przy okazji szczerze powiedzieć. Jeśli nie chcemy, nie potrafimy,
                nie potrzebujemy spotkań miłośników Roztocza na tym forum ? To nasza
                forumowiczów taka wola. Roztocze , turyści i mieszkańcy Roztocza na tym wiele
                nie ucierpią. Udział w forum ma dawać zadowolenie i satysfakcję z udziału w nim,
                nam forumowiczom.

Pozdrawiam przy okazji wszystkich serdecznie i życzę miłych świąt.
                mariusz
                • dul1 Re: Forum jest dla forumowiczów a nie jego założy 16.12.06, 15:54
                  Chyba rzeczywiście jesień Cię przygnębiła. Za długo bez śniegu. Forum już żyje
                  własnym życiem, a to, że czasem jest spokojniej i nie na temat - trudno- tak
                  bywa.
                  I nie ma sobie co wyrzucać. Czuku - głowa do góry. Jak ktoś wspomniał, zaraz
                  majowy weekend i nowi forumowicze nie dadzą Ci spokoju.
                  Osbiście jestem bardzo zadowolony z istnienia forum, bo dzięki Wam zobaczyłem
                  więcej niż pierwotnie zamierzałem. I nie tylko w naturze, ale i na Waszych
                  zdjęciach. I dalej zazdroszczę leszkowi-s jego super miesca na odpoczynek. I
                  dzięki za rady..
                  Pozdrawiam
                  • czuk1 Forum jest dla forumowiczów a nie jego założyciela 16.12.06, 17:04
                    Dziękuję Ci za miłe słowa. Byłem dziś na Roztoczu. Faktycznie szarość z zielenią
                    dobrego nastroju nie przynosi.
                    Zajrzałem do okolicznych lasów wprowadzony w błąd reportażami TVP3 w których
                    pokazywano pąki na drzewach, kwitnący rzepak i kwiaty wiosenne a w lasach
                    rosnące podgrzybki. Nic takiego nie znalazłem. Przyroda doskonale przygotowana
                    jest do zimy. Może tylko rzepak ozimy za mocno wyrósł.
                    Zawsze zdarzy jest jakaś ciekawostka. Pan leśniczy w Obroczy (ale ten
                    zamieszkały na obrzeżu rezerwatu przyrody, jadąc od Obroczy przez most na
                    Wieprzu) a także Państwo Rudy zamieszkali w Kosobudach (przy drodze, pierwsze
                    gospodarstwo agroturystyczne na początku wsi na lewo jadąc od Obroczy, położone
                    na skraju kompleksu lasów RPN) hodują koniki polskie. Może kupili w RPN.
    • blotniarka.stawowa Ano, cisza :-) 15.12.06, 04:54
      Prawda, ze forum nieco zwolnilo, a moze tylko zmienilo charakter? Ewoluowalo?
      Z pierwotnego profilu 'klubu milosnikow Roztocza' majacego promowac swoj region
      szybko przeobrazilo sie w pogaduchy wspominkowe, etniczne, historyczne,
      kulinarne, zawsze mniej lub wiecej zwiazane z Roztoczem. Atmosfera byla swietna,
      a kultura i wzajemna zyczliwosc rozmowcow niespotykana na innych otwartych
      forach. Zreszta czesc forumowiczow zaprzyjaznila sie wirtualnie poza forum, inni
      spotykaja sie w realu na roztoczanskich trasach. Ostatnio forum staje sie
      "poradnikowym" - widocznie jest zapotrzebowanie na informacje typu co zwiedzic,
      jak spedzic urlop, gdzie nocowac itp. Nic w tym zlego, panta rei...
      • koziorozka Re: Ano, cisza :-) 15.12.06, 12:45
        może mimo braku śniegu zapada w sen zimowy? wink
        Na pewno ożywi sie wiosną, bo coraz więcej ludzi na roztocze przyjeżdza i szuka
        informacji smile
        • szpak_zam Re: Ano, cisza :-) 15.12.06, 17:44
          o tak - przed weekendem majowym to Czuk nie może się opędzić o postów tyczących
          się kwater smile
          • dul1 Ano, cisza :-) 31.12.06, 12:51
            A dziś miałem z rana wyskoczyć na Roztocze, ale tak wiało, a w łóżeczko ciepło
            było, że sobie odpuściłem. A teraz słoneczko i super pogoda, zaczynam żałować.
            Wszystkim wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
            • czuk1 Re: Ano, cisza :-) 31.12.06, 15:34
              My Tobie również....dostatniego roku ... szczęśliwego, bez kłoptów.
              • leszeks Re: Ano, cisza :-) 31.12.06, 16:49
                No i poletka ładnego z widokiem, oczywiście na Roztoczu. smile

Pozdrawiam, Leszek.
                • dul1 ???? 02.02.07, 21:14
                  Cóz to, internet na Roztoczu przestał działać ?
                  • czuk1 Re: ???? 04.02.07, 12:29
                    Zmalało zainteresowanie....
                    Pozdrawiam Cię i mile witam.
                    Czuwam..... założyciel Mariusz Czuk
    • leszeks A jak tam Twoje poszukiwania? 06.02.07, 23:35
      Dul, a jak tam Twoje poszukiwania? Czy skończyły się już sukcesem?

Pozdrawiam, Leszek.
      • dul1 Re: A jak tam Twoje poszukiwania? 07.02.07, 15:36
        Niestety. Przyjdzie mi jeszcze poczekać. Myślałem,że będzie łatwiej. Pozdrawiam
        • leszeks Re: A jak tam Twoje poszukiwania? 07.02.07, 22:57
          To w takim razie wciąż życzę powodzenia. Ja nie byłem przez dłuższy czas na
          Roztoczu, aby móc coś teraz doradzić. sad
          Wiem że masz 'trudne' wymagania, ale na pewno znajdziesz to swoje miejsce! smile

Pozdrawiam, Leszek.
          • czuk1 Nawiązując do ciszy 11.02.07, 10:53
            Ja też nie byłem przez dłuższy czas na Roztoczu.
            Robię malutki wypadzik , dziś.
            • warum Re: Nawiązując do ciszy 11.02.07, 11:51
              Jak wrocisz - opisz stan drog i ich przejezdnosc /dla zwyklego autasmile/A poza
              tym, podziel sie wrazeniami, ktorych nie da sie opisac.
              Pozdrawiam Forumowych Milosnikow Roztocza. Dzis chyba jest tam przepieknie .
            • leszeks Re: Nawiązując do ciszy 11.02.07, 13:04
              Mariusz, zazdroszczę Ci. smile

Pozdrawiam, Leszek.
              • czuk1 Re: Nawiązując do ciszy 11.02.07, 21:26
                "Warum mam nie napisać."
                Zrobiłem krótką trasę, bo wyjechałem po 13-tej:
                Szczebrzeszyn-Kawęczyn-Topólcza-Wywłoczka-Zwierzyniec-Obrocz-Guciów-Bondyrz-Jacnia-domWaWW
                -dom. W nocy przyprószył śnieg. Mało go jednak na drzewach i polach. Drogi na
                terenach leśnych niebezpieczne. Mamy dwie szerokie ale głębokie koleiny i
                mijanie samochodów wymaga aby obydwa samochody wcześniej zjechały na pobocze.
                Tak jest na trasie Obrocz-Guciów i z Zwierzyńcu do Stawu Echo.Na trasie
                Szczebrzeszyn-Wywłoczka i do Obroczy następnie od Guciowa do Kaczórek
                nawierzchnia biała, na zakrętach posypana piachem. Pozostałe trasy czarne bo
                sypana jest systematycznie sól.
                Turystów na trasach mało mało, także przy kwaterach. W Zwierzyńcu kilka
                samochodów przy Stawie Echo i przed miejscami żywienia . W ogóle mało ludzi
                spaceruje.Ruch spory na trasie od Krasnobrodu do Zamoscia i w okolicach Jacni.
                To dowód zainteresowania zjazdami narciarskimi.
                Ogólnie spokojnie i cicho. Może dlatego, że było pochmurno i zimno, wiatr,
                temp. - 6 st.
                Może jakieś zdjęcia ustawię na foto forum Roztocze.
                pozdrawiam wszystkich forumowiczow Mariusz Czuk
                • dul1 I ja tez byłem! 12.02.07, 17:29
                  Faktycznie, od Zamościa na drogach biało i niebezpiecznie. Nawet widziałem
                  jakiś samochód po dachowaniu i w rowie. Dobrze po południu część dróg w okolicy
                  Szewni, Jacni, Krasnobrodu już była czarna, ale w koleinach. Droga z Zamościa
                  na Szczebrzeszyn ok. Wszystkie boczne białe i śliskie. Na stokach spokojnie.
                  Pozdrawiam
                  • czuk1 Re: I ja tez byłem! 12.02.07, 18:00
                    Potwierdzam. Samochód wyprzedzający mój samochód zaraz przede mną obrócił się o
                    180 stopni. Mało na niego nie wjechałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka