Gość: Lukasz z USA IP: 206.198.5.* 25.03.04, 23:47 Kto gral i jakie wrazenia? Uffff juz chyba nie bede sie produkowal w forum swiat bo czuje sie opluty, zbluzgany z blotem i szambem i innymi substancjami..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antidisestablishmentarianism Re: Morrowwind :) 29.03.04, 10:11 Gralem, gram i bede gral - rewelka :D !! Jeszcze nie skonczylem, z powodu natloku zajec - kilkanascie tygodni przerwy, ale kontynuuje i przymierzam sie do Morrowind:Bloodmoon i Morrowind:Tribunal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz z USA Re: Morrowwind :) IP: 206.198.5.* 29.03.04, 20:17 Wlasnie niedawno kupilem bloodmoon i tribunal...raptem $24..... rewelacja, naprawde...w ta gre mozna grac naprawde latami.... swoja droga zobaczylem FAQ na internecie i walkthrough, ale wydalem $20 na ksiazkowy guide i oczy mi sie otworzyly naprawde jaka potezna ta gra jest...naprawde, w to mozna grac calymi latami... w jakim momencie w morrowwind jestes w blades quest? i jakie guilds popierasz plus jaki glowny dom? ja jestem w hlaalu (to byl blad, slaby ten dom i malo daja, chociaz nastepny quest dostaje glass armor, wiec spoko), guild magow (ehhh zobaczylem ze telvanni sa znacznie lepsi i naprawde daja duzo zabawek za wykonanie zadan), guild zlodzei (beznadzieja...) i fighters' (lepszy ale jak wykonam nastepne zadanie to zlodzieje mnie wyrzuca - dylemat). na razie pomimo zainstalowana tribunal i bloodmoon jedyne co zrobilem to zabilem assassin po przebudzeniu sie u...zabralem mu caly ekwipunek, jak na moj level 7 fantastyczny... aha, i jako bron uzywam bound daedric dagger (czar - nie trzeba nosic i nigdy sie nie psuje, plus dodaje bonus do krotkiej broni i szybkosci...wow :) no i czasami uzywam czaru wielka slabosc do ognia i wyciagam moj miecz co dodatkowo daje im flame touch...ouch :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: Morrowwind :) 10.04.04, 12:14 A ja gralam juz 4 razy, 2 razy w Hlalu, 1 w Redoran, teraz w Telvanni - daja najladniejsza twierdze :) Bloodmoon nie kupie dopoki nie skoncze pisac magisterki. Ksiazkowy guide chyba w Polsce niedostepny??? W kazdym razie nigdzie nie widzialam. No i wstyd przyznac, mimo 4 razy nie bylam ani razu w zlodziejach... Za 5 na pewno wstapie ;) To niesamowite, jak przy kazdym razie odkrywa sie cos nowego... Gram od roku i jeszcze mi sie nie znudzilo. A ten swiat, ach... Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: Morrowwind :) 10.04.04, 20:45 Aha, a na dylemat co lepsze gildia zlodziei czy wojownikow jest rozwiazanie: trzeba najpierw wspiac sie na szczyt hierarchii w zlodziejach (zeby nie bylo zal niewykonanych zadan), a potem wszystkich przywodcow gildii zlodziei sprowokowac do walki zniewagami - wtedy straznicy sie nie przyczepiaja, nie ma kary wyznaczonej za glowe ani nie wyrzucaja z gildii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz z USA Re: Morrowwind :) IP: 206.198.5.* 12.04.04, 19:15 najlepsza jest guild telvanni - daja najlepsze rzeczy za przyslugi :) to jest udowodnione i cicho byc :) a poza tym trzeba uwazac bo jak sie zniewazy i zabije wazna postac to pozniej moze sie okazac ze ta osoba byla potrzebna do jakiegos quest i wtedy juz po ptokach... j_u, zaloze sie ze mimo tego ze tyle juz gralas to i tak nie przeszlas 40% tej gry...czy wiesz np o tym ze w grze mozna zostac vampirem? ;) najgorsze miasto - vivec ughhhh ulubione miasto - balmora moj dom (noo teraz moj dom jak zabilem tepaka co tam byl przede mna :) a ksiazkowy guide jest fenomenalny, tylko psuje gre bo tlumaczy wszystko co tam jest do zrobienia - ale mnie otworzyl oczy, bo jak zbieralem kwiatki dla aijira to myslalem ze cos znacze :) Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: Morrowwind :) 12.04.04, 22:55 Ja tez doszlam do wniosku, ze Telvanni to najlepszy rod, ale wlasnie wczoraj spotkala mnie niesamowita niespodzianka: mam postac na 63 poziomie, prawie wszystkie staty na 100, boss pokonany, profesor nauk magicznych (czyli szef telvanni), gram stara postacia w chwilach wytchnienia od pisania czerstwej magisterki... :))) a tu nagle ksiaze Vedam Dren przyjmuje mnie do rodu Hlalu! I jestem w 2 rodach! Jak znow bede miala chwile wolnego, sprawdze czy moge tez taki numer wykrecic z Redoran. O wampirze wiedzialam, poniewaz znalazlam ksiege ktora instruuje, jak sie z wampirstwa wyleczyc, z czego wnosze, ze istnieje zagrozenie stania sie wampirem. Ale nigdy nie bylam. 40% to moze przesada, ale, powiedzmy, 60... 40% to ja mapy znam na pamiec... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: Morrowwind :) 12.04.04, 23:02 Aaaa, bylabym zapomniala. To moze ktos z graczy wie, co do ciezkiej cholery trzeba zrobic, kiedy sie- bedac w Swiatyni - odprawia pielgrzymke do kaplicy (chyba Odwagi?) w Podziemnym Labiryncie w Vivek? Tam, w samym środku podziemi pod palacem Viveka, jest mala kapliczka, jak sie na nia kliknie, pojawia sie napis: Zakosztuj Wody Jego Chwaly, a droga zostanie ci ukazana. I jest takie drugie pomieszczenie, oddzielone taka magiczna zapora, podobna do Upiornej Bariery. Za ta zapora jest - jak mniemam - wlasciwa kaplica z Dremora przy niej, ktoremu trzeba dac srebrny miecz, zeby wypelnic pielgrzymke. Ale nie mam pojecia, jak sie tam dostac przez te zapore. Co to jest: Woda Jego Chwaly? O co chodzi? Moze guide cos pomoze, Lukaszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz z USA Re: Morrowwind :) IP: *.ded.ameritech.net 13.04.04, 04:17 hehe oczywiscie ze wiem :) (no bo przeczytalem w book guide hehehehe) jezeli nie masz fruwania to pojdz sie utop...nie zartuje :) na serio this is cool sprobuj to pojdz pod wode i dojdz do tego ze tracisz oddech i tracisz zdrowie i....uslyszysz taki glosny zgrzyt....wydostan sie z wody, presto masz most do kaplicy no i wrocilo ci zdrowie :) IT'S THE COOOOLEST :) "skosztuj wody jego chwaly"....pod wode i czekaj :) notabene ja gram w wersje PC wiec nie bylo bariery.... mozna bylo przefrunac :) w kaplicy stoi daedra iu znudzony mowi "masz srebrny miecz?"...oczywiscie nie (o kurde - obla mnie zimny pot...znow gdzies leciec po to ****). ale chwilka - przy tym daedra jest skrzynia a w niej....SREBRNE miecze.. wiec bierz ten miecz i oddaj go jemu - daedra doslownie ziewa z nudow i mowi super nastepny madrala zaglowkowal :) moja ulubiona kaplica :) :) sluchaj jak sie nie boisz to podaj email to mozemy korespondowac o tej grze ja gram dopiero 1szy raz jestem hlaalu, magiczny guild, zlodziejski guild, swiatynia (temple), legionista, no i ten szpieg od caiusa blades....dopiero jestem (nie smiej sie....) level 8 :/ dopiero zabilem 1szego dagoth i dostalem choroby i dziwnym trafem nikt nie chce ze mna gadac hhmmm dlaczego :) Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: Morrowwind :) 13.04.04, 13:05 Napisz na adres gazety: j_u@gazeta.pl to Ci dam adres do korespondencji :) Wielkie dzieki za rozwiazanie zagadki! O glupia ja, wiele razy plywalam pod woda w poszukiwaniu CZEGOS, co pomogloby sie tam dostac, ale zawsze z czarem odddychania w wodzie, bo to zawsze jeden z pierwszych czarow, ktorych sie ucze... Srebrny miecz nosze od dawna, bo czytalam Szlak Pielgrzyma i wiem, ze potrzebny. Jak zabiles na 8 poziomie tego Dagotha, co rzuca spaczenie, to bardzo dobrze. Ja chyba nigdy tam nie dotarlam na tak niskim poziomie. Zreszta zawsze bardzo szybku skacze z poziomu na poziom, bo wszystkie zdobycze sprzedaja i laduje w szkolenia... no, juz koniec na razie. Dalszy ciag na privie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
endogeniczna Re: Morrowwind :) 10.04.04, 19:53 Gość portalu: Lukasz z USA napisał(a): > Kto gral i jakie wrazenia? > Młóce od 2 miesiecy w Elder scrolls - dla mnie bomba!!! Odpowiedz Link Zgłoś