Dodaj do ulubionych

***Trochę bardziej optymistyczny wtorek***

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 08:08
Cześć, optymistyczny, bo ciut cieplej chyba, a poza tym na dzisiaj właśnie
zaplanowałam sobie zakup wielkiej torby. "Poproszę taką, co się mieści A4 i
niekoniecvznie wygląda jak aktówka" - to moje zdanie skutecznie płoszy
większość sprzedawczyń w sklepach. Niektóre z nich pogardliwie wydymają usta -
o znowu jakiś babochłop - zamiast fikuśnej, zrecznej, wytwornej, koniecznie a
la mode wybiera torbisko, do którego bezczelnie będzie ładowało klucze,
komórkę, portfel, A4, chusteczki, kosmetyczkę, zapalniczkę, małe perfumiki,
szczotke d o włosów, mała apaszkę - na wszelki wypadek, ładowarkę do komórki,
ksero planu pokoju, do którego chce kupić firany z tiulu..... itd...itp:)
Pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Nala Re: ***Trochę bardziej optymistyczny wtorek*** IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 08:20

Witam !
      Meve, ja tak trochę nieśmiało ..., dlaczego chcąc kupić firanki, nosisz plan
      pokoju formatu A4 ???????????????????????????????
      Same wymiary spisane na karteczce wielkości np., no niech będzie, kartki
      zeszytu, nie wystarczy ???????????????????????????
      Tamte, inne rzeczy - oczywiśćie!!! - bardzo niezbędne, ale TO ??????????????
      Hmmmm???????????? :-)))

U mnie nadal zzzzzimno i paskudnie !!!
      Pzdrawiam. Nala
      • Gość: Jarek Re: ***Trochę bardziej optymistyczny wtorek*** IP: 80.72.33.* 09.04.02, 08:44
        WItam, witam!!! ;-)

U mnie troche cieplej niz ostatnio.

Torba na A4?!? Jakbym musial nosic tyle rzeczy to bym chyba sobie kupil plecak
        ze stelarzem. ;-) Na szczescie moge sie ratowac bagaznikiem w kombi.

;-)
        • Gość: tiges Re: ***Trochę bardziej optymistyczny wtorek*** IP: *.silvershark.com.pl 09.04.02, 08:51
          Moze te panie w sklepie mysla ze to A4 to autostrada a ty chcesz tam asfalt
          wozic? :)
          • Gość: Meve Re: ***Trochę bardziej optymistyczny wtorek*** IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 08:53
            Gość portalu: tiges napisał(a):

> Moze te panie w sklepie mysla ze to A4 to autostrada a ty chcesz tam asfalt
            > wozic? :)

Chacha to teraz rozumiem dlaczego tak dziwnie się uśmiechają:))))))
      • Gość: Meve Firany IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 08:52
        Gość portalu: Nala napisał(a):

>
        > Witam !
        > Meve, ja tak trochę nieśmiało ..., dlaczego chcąc kupić firanki, nosisz plan
        > pokoju formatu A4 ???????????????????????????????
        > Same wymiary spisane na karteczce wielkości np., no niech będzie, kartki
        > zeszytu, nie wystarczy ???????????????????????????
        No akurat mam skserowany plan pokoju a czasu mam mało - nie starcza na spisywanie
        rozmairów na małe karteczki, a poza tym, z takim planem łatwiej o wizję:))))))
        Wyobraźnia szaleje, na szkicu okien majaczą się kotary zielone z falbanami i
        sznurami...itop ....itd:)))
        • Gość: monia Re: Firany IP: 217.97.138.* 09.04.02, 10:37
          Meve, uważaj, bo jak Joannie Chmielewskiej rozszalała się wyobraźnia, to na końcu paska od
          damskiego fartucha zobaczyła powieszonego Tadeusza Stolarka...A ty masz wizje
          sznurów...falban...nie daj co ujrzysz jakowąs niewiastę w fałdy zaplątaną...
    • Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 10:45
      Ale przecież Duża Torba jest niezbędna każdej kobiecie...W jakiej innej mogłaby pomiescić te
      wszystkie niezbędne do egzystencji rzeczy (plus panel do radia i inne mężowskie zabawki - patrz
      dyskusja parę tygodni temu).
      Ja ostatnio kupiłam sobie własnie taką torbę - A4 wchodzi i "nie aktówka"...i bez ozdobników, i
      skórzana....i jak wracam z pracy, to mieszczę do niej połowę zakupów...i tylko trochę to trwa, zanim
      dokopię się do kluczy...:-)))
      • Gość: tiges Re: Duża Torba IP: *.silvershark.com.pl 09.04.02, 10:52
        radio z auta wywalic .... (nie ukradna i w samochodzie muzyka jest dzwiek
        silnika ;)) .. a klucze na sznureczku trzymac ;))))))))))
        • Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 11:03
          ...a sznureczek na szyi...??? :-))) Pewnie...To takie odmładzające...Tylko wiesz, ja mam taki spoty pęk
          tych kluczy...głowa by mi pod koniec dnia opadała....
          A za muzykę czteroletniego silnika poloneza to ja dziękuję...To radio jest własnie po to, żeby ją choć
          trochę zagłuszyło...:-)))
          • Gość: Meve Re: Duża Torba IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 11:31
            U mnie pomysł ze sznureczkiem by się nie sprawdził - zazwyczaj różne
            sznureczki, łańcuszki od kurtek urywają sie po 3 dniach od momentu
            zakupienia:)))
            Radio w samochodzie to ważna rzecz - Mysz, 3 sekundy po zapakowaniu do fotelika
            wrzeszczy : Tata!! La!LA! LALALa!" I potem kręci głową w tak muzyki, jak te
            ruchome pieski na tych, no tych, deskach czy jak to się nazywa:)
            • Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 11:44
              ...te, co mają łebki na sprężynach? No, to musi Mysza Wasza cudnie wyglądać...Czy ma jakies preferencje
              muzyczne, czy po prostu jakiekolwiek LA! LA! LA! w samochodzie wprowadza ją w trans???
              ...co do kluczy i sznureczków...to może sznureczek należałoby przywiązać do torebki...i potem, ciągnąc za ww
              sznureczek wyciągać klucze jak iluzjonista królika z cylindra...?
              Ale duża torba - to jest to!
              Buty na zmianę też do niej weszły...i butelka...no, coca-coli...:-)))
              • Gość: Meve Re: Duża Torba IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 11:52
                Gość portalu: monia napisał(a):

> ...te, co mają łebki na sprężynach? No, to musi Mysza Wasza cudnie wyglądać...C
                > zy ma jakies preferencje
                > muzyczne, czy po prostu jakiekolwiek LA! LA! LA! w samochodzie wprowadza ją w
                > trans???
                Trudno określic preferencje Myszy - kiwa się przy jazzie, muzyce klasycznej, Arce
                Noego, AC DC, Piosenkach Jedyneczki, Alalnis Morriset itd. Czsem po prostu jej
                się coś nie spodoba (rzadko) - i mówi: Nie cie. Nie Nie.
                Kryterii do dziś nie poznaliśmy:))

• Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 12:13
                  O ile dobrze pamiętam, to ostatnio mówiła "NIE! MAMA! NIE!" na głosne spiewy w kosciele...? :-)))
                  No, ale na wszelki wypadek możecie już zacząć odkładać pieniądze na pianino dla Myszęcia...:-)))
                  • Gość: monia Re: Nuuuuuda IP: 217.97.138.* 09.04.02, 12:39
                    Co tu dzisiaj tak spokojnie??? Nalu, ciebie już "wywiało"????
                    • Gość: Meve Re: Nuuuuuda IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 13:12
                      Ejże, a konwersacja ze mną nie wystarcza??!!!!!!!!!
                      Nudno mówisz!!!!??
                      Obrażona Meve
                      • Gość: monia Re: Nuuuuuda IP: 217.97.138.* 09.04.02, 13:19
                        Oj!!!! Meve, baaaaaardzo mi przykro, kajam się bardzo, ale to miało być stwierdzenie stymulujące dla innych, a nie
                        obraźliwe dla Ciebie, o Łaskawa!!!!
                  • Gość: Meve Re: Duża Torba IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 13:02

> O ile dobrze pamiętam, to ostatnio mówiła "NIE! MAMA! NIE!" na głosne spiewy w
                    > kosciele...? :-)))
                    O kurcze, faktycznie - o matko, hmmm.
                    No ie wiem, ja jej jakoś specjalnie nie nastawiałam:)
                    > No, ale na wszelki wypadek możecie już zacząć odkładać pieniądze na pianino dla
                    > Myszęcia...:-)))

Eeeee, chyba nie:))))
                    • Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 13:23
                      Nie nastawiałas...??? :-)))) To ona sama z siebie tak...???? UUUuuuuuuuu....!!! :-))))
                      Pianinko nie??? Czemu???? I Myszątko sobie pogra...i w salonie ładnie się komponuje...i sąsiadów szlag trafia
                      (jesli ich masz, oczywiscie..).....:-))))))))))))))))))))))))))
                      • Gość: Meve Re: Duża Torba IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 13:51
                        No wiem, ze niedobrze z tym kościołem:)
                        Sąsiadów mam - na dole, u góry tylko niebo bydgoskie nade mną (prawo moralne we
                        mnie). Prosto mówiąc: mieszkam na czwartym pietrze:)
                        Pianinko nie, Luby z Hameryki przywiózł pianinko-zabawkę- hmm- ciesze się, jak
                        jest wyłączona, albo nagle gdzieś się zgubią baterie:))))
                        Nudna Meve
                        • Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 13:56
                          ...się zgubią baterie??? :-))) A czy nie jest przypadkiem tak, że Sprytna Meve w kąciku baterie z
                          pianinka wydłubuje, dziecinie mówi "Zepsuło się!" a sama ciszą się delektuje, hmmm..??? :-)))
                          P.S. Nudna??? Nieeee...ale Pamiętliwa! :-)))
                          • Gość: Meve Re: Duża Torba IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 14:11
                            A wiesz, ile to trzeba się nakombinować, zeby wyjąć te baterie tak, zeby Mysza
                            nie zauważyła?:)))
                            Cały szoł odwalamy z Lubym:)
                            Pamiętliwa jak cholera ten tego jak Skorpion chjciałam powiedzieć:)
                            • Gość: tiges Re: Duża Torba IP: *.silvershark.com.pl 09.04.02, 14:21
                              o niedobre :) Dziecku sie wyzyc artystycznie nie daja :)))...

jak moje dziecko bedzie za glosne to wezme gitare i zaczne grac :D .. efekt
                              murowany i sasiedzi sie wyprowadza ;)))
                              • Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 14:26
                                ...nie mówiąc o Twojej Miłej..:-)))))
                                Chociaż...jesli miłosc oslepia...to może i ogłusza..??? :-)
                                • Gość: tiges Re: Duża Torba IP: *.silvershark.com.pl 09.04.02, 14:40
                                  Bo to bedzie sztuka .. tylko glosna ;)))

Ballada hardcore'owa troszeczke wzmocniona ... brzmi tak:

[walenie w struny gitary i glosnik na maksa, "gramy" e-dur]
                                  eeeee .... aaaaaaa ... eeerrrrrrr
                                  [walenie jeszcze szybsze, cos ala a-dur]
                                  swiat jest wspamialy aaaaaaaaaaaaaarrrrrrgghhhhh
                                  [tym razem delikatniej, fis]
                                  nienawidze nazguli .... dadadadadada yeyeyeyeyeyeye
                                  [i z calej pary g-dur]
                                  bo bo bo yeyeyeyeye rrrrrrr aaaaaa zimno jest!!!!!

no i na koncu tradycyjnie rozwalamy gitare i wzmacniacz ....

:)
                                  • Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 14:47
                                    ....rany.....................!!!!!

piłes cos ....albo ten rower ci szkodzi......:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

to kołysanka..??? :-)))))))))))))))))))
                                    • Gość: tiges Re: Duża Torba IP: *.silvershark.com.pl 09.04.02, 15:08
                                      no pilem .. rano Karotke i teraz troszke herbarki ;)
                                      Ja juz tak mam :))).
                                      Co moje Slonko czasem ze mna ma jak mnie glupawka chwyci :D
                                • Gość: Yula Re: Duża Torba IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.02, 17:19

> ...nie mówiąc o Twojej Miłej..:-)))))
                                  > Chociaż...jesli miłosc oslepia...to może i ogłusza..??? :-)

No ogłusza to może nie, ale przy pierwszych oznakach koncertu wybiorę sie w
                                  odwiedziny do babci:)))
                            • Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 14:24
                              ...ale cholera też ładnie..:-)))))

A Luby spod jakiego znaku??? Kto kogo ugłaskuje??? :-)))
                              • Gość: monia Re: Duża Torba IP: 217.97.138.* 09.04.02, 15:03
                                No cóż...komu w drogę..:-))))))))))
                                Do jutra!!! Pa, pa wszystkim - zwłaszcza chole....tej, Skorpionicy - Meve (lub odwrotnie)...:-))))))))
    • Gość: Jarek Pa, pa, pa (no text) IP: 80.72.33.* 09.04.02, 17:28
      • jolajola1 popołudnie 09.04.02, 17:52
        znowu pusto okropnie, wszyscy sobie poszli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka