kosa891 01.10.04, 21:51 Co myślicie o książce "Zew Cthulhu" Lovecrafta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rysiek.muller Re: Lovecraft 02.10.04, 12:26 "Zew Cthulhu" to naprawdę opowiadanie i chyba najbardziej znany utwór Lovecrafta, co nieznaczy, że najlepszy. Ja czytałem je w antologii "Elektryczny kat", o której był niedawno wątek na tym forum. "Zew Cthulhu" podobał mi się raczej średnio. Dużo lepsze są "Widmo nad Innsmouth", "Kolor z przestworzy", "Muzyka Ericha Zanna", "Bestia w jaskini" i "Dagon". W wielu opowiadaniach przewija się wątek kultu Cthulhu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uszczypnij_muzo Re: Lovecraft IP: *.toya.net.pl 02.10.04, 12:52 Generalnie rzecz biorąc "Kolor z przestworzy" to jedno z moich ulubionych opowiadań Lovecrafta. Zbiór "Zew.." byl moim pierwszym kontaktem z prozą tego autora i zrobił na mnie ogromne wrażenie. Chociaż, z drugiej strony trudno porownać, co jest lepsze - "Coś na progu", "W górach szaleństwa", czy "dagon". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S.J. Jest bluźnierczy i amorficzny. Polecam :) (n/txt) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 11:56 Odpowiedz Link Zgłoś