Dodaj do ulubionych

Kim jest Darth Bane?

IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 14:47

Może niektórzy powiedzą, że jestem ignorantem, ale obiło mi się o uszy takie
miano, czy wśród Sithów był ktoś taki?
Pytanie drugie, czy tylko mi się zdawało, czy w scenie, gdy Anakin jedzie
szukać matki i obejmuje Amidalę jego cień na ścianie zmienił się w cień Vadera?
Pozdr.
T
Obserwuj wątek
    • Gość: Xionc Re: Kim jest Darth Bane? IP: *.intrum.pl / 10.48.11.* 20.05.02, 16:09
      Gość portalu: Turek napisał(a):

> Pytanie drugie, czy tylko mi się zdawało, czy w scenie, gdy Anakin jedzie
      > szukać matki i obejmuje Amidalę jego cień na ścianie zmienił się w cień Vadera?

NIe nie zdawało ci się, tak było naprawdę. I to było zajebiste!!!
      Pozdrawiam
      Xionc
      • Gość: Turek Re: Kim jest Darth Bane? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 16:28

Już myślałem, że to tylko moje pobożne życzenia, zeby tak było, pomysł jest
        genialnie zajebisty. Naszła mnie jeszcze jedna wątpliwość - czy Owen, wuj Luke,
        zapomnniał o C3PO i R2D2. Kupił oba roboty w Epizodzie IV. Może Owen zapomniał,
        widział pewnie wiele robotów, ale C3PO ma przecież komputerową pamięć, powinien
        pamiętać, gdzie był i u kogo.
        • _enola C3PO i wyczyszczenie pamieci ;-) 20.05.02, 22:46

> Może Owen zapomniał,
          >
          > widział pewnie wiele robotów, ale C3PO ma przecież komputerową pamięć, powinien
          >
          > pamiętać, gdzie był i u kogo.

MOze to byl inny C3PO, albo wyczyscili mu pamiec. Przeciez on sam nie rozpoznal
          imienia Obi Wana w czwartej czesci ;-)) Ep 3 pokaze ;-)
          • okazja Re: C3PO i wyczyszczenie pamieci ;-) 21.05.02, 13:43
            ale nam fanom trudno bedzie wyczyscic pamiec.... mam juz tytul dla 3 czesci SW -
            gwiezdne porzadki - szorowanie pamieci (Star Klar - Memory Vacuuming)
      • Gość: SamoZlo Re: Kim jest Darth Bane? IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 10:53
        > > szukać matki i obejmuje Amidalę jego cień na ścianie zmienił się w cień Va
        > dera?
        >
        > NIe nie zdawało ci się, tak było naprawdę. I to było zajebiste!!!
        > Pozdrawiam
        > Xionc

heh
        mam inne zdanie na ten temat:
        nie wiem, czy zwróciliście uwagę na to, jak STRASZNIE długo pokazywali ten cień... tak, jakby na siłę chcieli, żeby wszyscy zauważyli i o tym rozprawiali... dla mnie to była tandeta.
        ale jeszcze większą tandetą była dla mnie

UWAGA SPOILER!!! NIE OGLĄDAŁEŚ - NIE CZYTAJ!!!!

śmierć matki... jak zmarła, to miałem łzy w oczach, ale ze śmiechu..
        i jeszcze to jej charczenie na koniec... miałem wrażnie, że ten film George nakręcił dla 16-o latków z poważnym opóźnieniem w rozwoju...
        heh
        ale ja się nie znam
        :)
    • mikolaj7 Re: Kim jest Darth Bane? 20.05.02, 18:30

>
      > Może niektórzy powiedzą, że jestem ignorantem, ale obiło mi się o uszy takie
      > miano, czy wśród Sithów był ktoś taki?

cos slyszalem. tzn czytalem w ksiegarnii albo w internecie.
      szkoda, ze wiekszosc opowiesci o sithach to komiksy :(
      • Gość: Alex Re: Kim jest Darth Bane? IP: 193.0.117.* 22.05.02, 09:09
        Dart Bane to jeden z Jedi, któzych skusiła ciemna strona mocy. Żył on ok. 2000
        lat po wielkiej wojnie rozpoczętej przez Exara Kuna i Ulic Quel Dromę (też
        Sithów którzy byli wcześniej Jedi)a 2000 lat przed Nową Nadzieją. Poznał pisma
        Sithów i został jednym z nich. To on zreformował zakon Sith wprowadzając
        zasadę, że Sithów może być tylko 2 mistrz i uczeń
        • Gość: Turek Re: Kim jest Darth Bane? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.05.02, 10:34
          Gość portalu: Alex napisał(a):

> Dart Bane to jeden z Jedi, któzych skusiła ciemna strona mocy. Żył on ok. 2000
          > lat po wielkiej wojnie rozpoczętej przez Exara Kuna i Ulic Quel Dromę (też
          > Sithów którzy byli wcześniej Jedi)a 2000 lat przed Nową Nadzieją. Poznał pisma
          > Sithów i został jednym z nich. To on zreformował zakon Sith wprowadzając
          > zasadę, że Sithów może być tylko 2 mistrz i uczeń

Dzięki, ale zapytam przez ciekawość, gdzie to wyczytałeś? Rozumiem, że w którejś
          z książek, bo w scenariuszu chyba tego nie ma? Skoro się tak dobrze orientujesz,
          to zapytam Cię jeszcze, czy to prawda, że mistrz Jedi, który w Ataku Klonów jest
          wspomniany jako zamawiający armię, to Darth Maul. I co to znaczy Darth? Czy jest
          to tytuł, w stylu Lord, Sir itp. Zastanawia mnie, dlaczego Jedi, nie wytępili
          szybko Sithów, skoro było zawsze tylko dwóch - gdzie mogę o ich poczytać?
          Pozdrawiam
          T
          • okazja Darth Bane 22.05.02, 14:04
            w databanku www.starwars.com
            www.starwars.com/databank/organization/thesith/index.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka