Dodaj do ulubionych

ŚRODA:)))))

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 07:42
Czytałam wczorajszy wątek, JoluJolu- już Tobie kiedyś tłumaczyliśmy, że Dziecię
Twoje roztropne, uważne i swą Matke miłujące- ono po prostu martwiło się
wczoraj o Twoje skołatane nerwy.
Chociaz widok wściekłej Joli w wannie - to nie byle co:))))))))))
W każdym razie: przegryź sobie jabłuszko (jakaś dieta tam ostatnio panuje u
Ciebie)na tę narodową klęskę:)
A i reszte witam i jabłka z królewskiego sadu rozdaję:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Nala Re: ŚRODA:))))) IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 08:01

Ooooo, taktaktaktak.....! ....jabłuszko proszę..., na moją biedną, skołataną
      (???) głowę !!!
      Dlaczego jest takie oślepiające to słońce ??? ...czemu...???
      ..oojjjj, ale mi się spać chce !!!!!!!!!!
      Mevuniu, poproszę o jabłuszko. ...i coś mokrego do picia !
      • Gość: tiges Re: ŚRODA:))))) IP: *.silvershark.com.pl 05.06.02, 08:30
        a ja chce do picia cos suchego ;)
        • Gość: Meve Oranżada w proszku.. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 08:39
          .. może być?
          Taka co syczy, jak się ja na język położy?
          Jak może - to prosze - jedna pomarańczowa, jedna wiśniowa.
          Droga Nalu - Tobie to chyba ani coś suchego, ni mokrego nie pomoże- "na kaca
          najlepsza jest praca".
          Auuuu, no co rzucasz długopisem, !! Nalu, zostw ten segregator, żartowałam - no
          masz kochanie takie syczące Aolka Seltzer:))
          • Gość: Nala Re: Oranżada w proszku.. IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 09:08

.....łłłłłłoooooooaaaauuuuu.....!!!
            Buzia mi się nie zamyka... :-(, ...za to oczęta TAK!!!
            Meve ! No wiesz!!!??? Tak na sucho ??? Mam to pogryźć, czy jak....???
            A tak w ogóle, to Alka Seltzer jest na co innego...! ...a nie na pomroczność
            jasną...! (...a może ja się mylę...???????)
            Wcale tak duż nie wypiłam, wcale..., wcale.....
            Za to dużo zjadłam ! Truskawek !
            ...a truskawki, jak wiadomo, fermentują, wcześniej czy później, i
            potem........, ten....., tego......, no wiecie...???!

• Gość: Meve Alka Seltzer IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 09:24
              Gość portalu: Nala napisał(a):

> Meve ! No wiesz!!!??? Tak na sucho ??? Mam to pogryźć, czy jak....???

No syczące przeciez mówię - więc już w wodzie!:)

> A tak w ogóle, to Alka Seltzer jest na co innego...! ...a nie na pomroczność
              > jasną...! (...a może ja się mylę...???????)

Pij Nalu, jak Królowa daje i nie dyskutuj- sposób sprawdzony i skuteczny.

> Wcale tak duż nie wypiłam, wcale..., wcale.....
              > Za to dużo zjadłam ! Truskawek !
              > ...a truskawki, jak wiadomo, fermentują, wcześniej czy później, i
              > potem........, ten....., tego......, no wiecie...???!

Tak tak i sprawdzałyście zawartość cukru w cukrze na pewno:))))))))
              >

• Gość: Jarek Fermentacja IP: 80.72.33.* 05.06.02, 09:26
              Gość portalu: Nala napisał(a):

> Za to dużo zjadłam ! Truskawek !
              > ...a truskawki, jak wiadomo, fermentują, wcześniej czy później, i
              > potem........, ten....., tego......, no wiecie...???!

Wiemy... i po fermentacji nazywa sie to WINO OWOCOWE "Krycha"
              • Gość: Nala Re: Fermentacja IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 09:44

...żadnego zrozu....chlip.., chlip...-mienia.... :-(
                ..już u nikogo ...chlip.., chlip..., nie można ...buuuu..., liczyć na
                zrozumienie.... :-(((

...dlaczego to słońce tak jasno świeci...? ...zgasić..., zgasić...., :-(

• Gość: monia Re: Fermentacja IP: 217.97.138.* 05.06.02, 10:07
                  Nie dosć, że jasno swieci, to jeszcze pewnie jest za głosno, co? :-)))A nie masz ochoty na kefirek lub
                  jogurcik truskawkowy do picia? Z lodówki, oczywiscie...Jesli tak - to bardzo proszę!
                  No a nagadałyscie się "w opór" ??? No i jak wyszła zapiekanka lakafiorkowa i pieczyfffko?
                  Oj, chyba robię sie........:-(
                  • Gość: Nala Re: Fermentacja IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 10:29

:-))) Za głośno TEŻ!!!

Monia, mówię Ci, taka zakiepanka kalafiorowa to coś pysznego !!!!!!!!
                    .. z kawałeczkami piersi indyczej, .. z pomidorkami zasmażonymi z cezbulką,
                    ..i to wszystko zapieczone w piekarniku !!!!
                    PYCHA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    Do tego schłodzone białe winko...., mmmmmmmmhhhhmmmmm..., marzenie....!
                    Pieczywko było w piekarniku trochę dłużej niż powinno, ale od czego są
                    ząbki ???? :-)))
                    • Gość: monia Re: Fermentacja IP: 217.97.138.* 05.06.02, 10:37
                      Niam!!!!!
                      Dobrze mi się wydawało, że robię się głodna...:-))) przez chwilę miałam jeszcze naszieję, że to dziwaczne
                      uczucie w okolicach żołądka to jakis stres czy inna nerwacja (albo też fragment garderoby za ciasny), ale
                      nie...niestety....po prostu, najzwyczajniej w życiu zaczęło mnie ssać..Ssanie zas nabrało mocy przy czytaniu
                      opisu zakiepanki....och, no i pieczywka, oczywiscie (lubię własnie takie BARDZIEJ rumiane). Mmmmm....
                      Chyba czas się posilić...:-)))
                      • Gość: monia Re: Orły nieloty...... IP: 217.97.138.* 05.06.02, 10:48
                        Chyba trochę nie wyszło naszym chłopakom...:-( Pocieszałam wczoraj mojego Miłego jak mogłam..Z całą
                        stanowczoscią stwierdziłam, że nasi są bez wątpienia przystojniejsi..W końcu sieknęli sobie nie tak dawno
                        rozbieraną sesję zdjęciową dla ELLE więc wiem, co mówię...No, naprawdę, było na co popatrzeć....A że mecze
                        nie wychodzą im tak dobrze, jak zdjęcia....:-))) Luby nie wyglądał na zachwyconego moją argumentacją, fuknął na
                        mnie, że nadmiernie dbali o swieżosć swego oddechu i suchosć koszulek...
                        No, ale naprawdę....Taki Hajto jaki sympatyczny..jak jest bez ciuchów i bez głosu...
                        • Gość: Meve Re: Orły nieloty...... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 11:16
                          Gość portalu: monia napisał(a):

> Chyba trochę nie wyszło naszym chłopakom...:-( Pocieszałam wczoraj mojego Miłeg
                          > o jak mogłam..
                          Hm:))))

> No, ale naprawdę....Taki Hajto jaki sympatyczny..jak jest bez ciuchów i bez gło
                          > su...
                          Niestey nie wiem, który to Hajto - wiem tylko, że to nie Dudek i nie Emmnuel
                          Olisadebe:)))
                          Przystojni to może i są - ale sympatyczni- chyba nie bardzo:(

• Gość: Nala Re: Orły nieloty...... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 11:17

...rozbieraną, mówisz..? ...sesję...???
                          ..hmmmm...? ..chyba pójdę kupić to wydanie Elle ..?! :-)

..chi chii, właśnie powiedzieli, że USA strzeliło gola Portugalii, jakl wczoraj
                          mówiłam mojemu Słońcu że nasi nie mają najmniejszej szansy NAWET! z USA, to się
                          wśiekał i uparcie twierdził, że Amerykanie "to małe piffo" (to miało być
                          porównanie z Portugalią).
                          Ja od początku mówiłam że nie mamy !!!! najmniejszych szans wyjścia z
                          grupy!, ...no tak, ale ja się podobno nie znam...??? :-)

*[Tak w tajemnicy Monia, między nami :-), fakt!, nie znam SIĘ! na piłce
                          nożnej!, ale mam oczy (i uszy!) i widzę co się dzieje z naszymi chłopakami -
                          dużo potrafią, BARDZO DUŻO (np. ta "ob-sesja!), ale chyba nie grać !?!? :-)]*

• Gość: monia Re: Orły nieloty...... IP: 217.97.138.* 05.06.02, 11:29
                            Nie znam się na piłce, strategiach i taktykach...Ale oni byłi tak bardzo elokwentni i pewni siebie przed wyjazdem,
                            że aż strach. No, same gwiazdy - jedna w drugą...Po czym - co było, niestety, do przewidzenia - dali ciała (jak
                            stwierdziła wieczorem Monika Olejnik w TVN, gryząc się w samą porę w język).
                            Nalu, to było ELLE chyba kwietniowe, więc niestety, niestety....uwierz na słowo. Było na co popatrzeć...(niestety,
                            Dudka zabrakło i Oliego też). Ale przecież i teraz pełno ich "po gazetach". Nic dziwnego, że czasu na solidne
                            treningi im zabrakło....
                            Nie ma to, jak nasz Gapcio...:-))) Nie jest obdarzony takim gwiazdorskim zacięciem, a jest dobry...:-)))
                            • Gość: Nala Re: Orły nieloty...... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 11:37

:-)))))...chi chi chiii...., już 2:0 dla Amerykanów !!!
                              Moje Słońce trafia chyba teraz "jasny szlaczek" ! :-) A niechciało nawet
                              słuchać jak "przepowiadałam" :-))))))))) !

Gapcio - to Gapcio !!!!! Orzełek nasz kochany !!! :-)
                              To co...? Po pyfffku za zdrówko maleństwa ????

• Gość: Nala Re: Orły nieloty...... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 11:39

:-)))))))))))
                                ...nieeee...!!! ...nie wierzę ....????!!!!!!
                                ...już 3:0 !!!!!!!!
                                • Gość: monia Re: Orły nieloty...... IP: 217.97.138.* 05.06.02, 11:46
                                  Nalu, to jeszcze tylko szybciutko mi powiedz, kiedy będzie lepsza pogoda - w lipcu czy w sierpniu..??? :-))))))))
                                  A pewnie, że po pyfffku - niech nam lata jak najdalej...!!! :-)))
                                  Nie wiem, czy nie 3:1
                                  Żywiec, Tyskie czy Warka?
                                  • Gość: Nala Re: Orły nieloty...... IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 11:52

Taaaak, już 3:1 !!! :-)
                                    Teraz jest przewa. Zobaczymy jak będzie dalej ?!

Moniu, w lipcu tylko pierwsza połowa będzie słoneczna i upalna, a w sierpiniu
                                    to tak w kratkę ! :-)

Jak to jakie, jasne że ......, jasne ...! :-)
                                    Żywiec Moniu, dzisiaj Żywiec ! Ewent. Hevelius ? Może być ??????????????

Ja już pędzę, pa pa pa.... ! Do jutra !!!
                                    :-)))
                                    • Gość: monia Re: no, jak to.. IP: 217.97.138.* 05.06.02, 11:56
                                      O! :-(
                                      To z kim teraz się napiję tego yfffka???
                                      • Gość: tiges Re: no, jak to.. IP: *.silvershark.com.pl 05.06.02, 11:58
                                        Szok :O .. czemu ja tego nie widze :`( ...
                                        • Gość: monia Re: no, jak to.. IP: 217.97.138.* 05.06.02, 12:10
                                          Czego??? Meczu????
                                          • Gość: tiges Re: no, jak to.. IP: *.silvershark.com.pl 05.06.02, 12:20
                                            w pracy siedze i gapie sie w monitor kompa zamiast taki mecz ogladac :0
                                            • Gość: monia Re: no, jak to.. IP: 217.97.138.* 05.06.02, 12:38
                                              No, wiesz co....To naprawdę wolałbys NIE siedzieć w pracy tylko w domu? No, nawet mecz oglądając.......
                                              Pomysl o tych, co nie muszą siedzieć w pracy - a chcieliby...
                                              Czujesz się pocieszony?
                                              • Gość: tiges Re: no, jak to.. IP: *.silvershark.com.pl 05.06.02, 13:02
                                                nie ;)
                            • Gość: monia Re: Orły nieloty...... IP: 217.97.138.* 05.06.02, 12:10
                              Oj, to chyba było w Cosmo...
                              • Gość: Meve Re: Orły nieloty...... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 12:45
                                Jak z tym lipcem/sierpniem?????
                                A czemu Nala jest tu ekspertką?????
                                No to jak , bo ja mam urlop zapolanowany na drugą połowę lipca, cholerka!!
                                Meve nerwowa:))
                                • Gość: monia Re: Orły nieloty...... IP: 217.97.138.* 05.06.02, 12:59
                                  Nie jest ekspertką, tylko wieszczką...No, skoro trafnie przewiduje, kto wygra mecz, to wytypowanie własciwego
                                  miesiąca na urlop nie powinno jej sprawić najmniejszego problemu...No a ja sobie jeszcze "nie zaklepałam"
                                  terminu .Ale ponieważ nie wyjeżdżam w żadne ciepłe z założenia miejsce, więc bardzo chciałabym dobrze trafić
                                  z wyborem miesiąca wakacyjnego...Zawsze wolałam lipiec - że niby dzień dłuższy i na pewno cieplej...Ale
                                  również słyszałam, że lipiec w tym roku ma być wyjątkowo niepiękny...:-(((
                                  • Gość: tiges Re: Orły nieloty...... IP: *.silvershark.com.pl 05.06.02, 13:03
                                    USA:POR 3:2 .. to fantasy czy science-fiction? ;)))
                                    • jolajola1 Re: Orły nieloty...... 05.06.02, 13:10
                                      Gość portalu: tiges napisał(a):
                                      > USA:POR 3:2 .. to fantasy czy science-fiction? ;)))

nie, to skwiercząca ( w słońcu) rzeczywistość
                                      wyobrażacie sobie nasze mecze z uSA i Portiganami. Oj, siedzenie bedzie boleć od
                                      lania.
                                      Królowo, może jakiś edykcik, że nasi nie mogą przegrywać

dziendobry w ogóle
                                      • Gość: monia Re: Orły nieloty...... IP: 217.97.138.* 05.06.02, 13:24
                                        nie fantasy i nie sf...no to Reality - niestety nie nasze...Nasze Orły są najmocniejsze w dziobach...
                                        Witaj, jolujolu.:-))) humor poprawił ci się nieco od wczoraj????
                                        Chciałam ci powiedzieć (ostatnio zapomniałam), że również "zaliczyłam" Ep. II Mistrza Lucasa...Ogólne wrażenie
                                        jest takie - cały czas "to nie to, co kiedys", ale jest lepsze, zdecydowanie, od Mrocznego Widła...

• jolajola1 SW 05.06.02, 13:34
                                          > ...
                                          > Chciałam ci powiedzieć (ostatnio zapomniałam), że również "zaliczyłam" Ep. II
                                          > Mistrza Lucasa...Ogólne wrażenie
                                          > jest takie - cały czas "to nie to, co kiedys", ale jest lepsze, zdecydowanie, o
                                          > d Mrocznego Widła...
                                          >

"to nie to, co kiedys"
                                          no pewno, tamto oględaliśmy, będąc hm.. młodymi. Teraźniejszym młodym to nawet
                                          się podoba. Ale my wtedy i oni terraz co innego uważamy za najważniejsze:
                                          opozycja magia i zwycięstwo dobra, moralne wątpliwości, a teraz techniczna
                                          maesteria, technikalia.
                                          Aczkolwiek, gdy młody Anakin cierpiałi/lub sie buntował, to już było widać w nim
                                          cień Vaderowy. Te sceny najbardziej mi sie podobały...

A i inni sa docelowi odbiorcy kolejnych serii. Tamto było dla 20 latków ( tacy
                                          byli bohaterowie), to dla starszych dzieci i nastolatków.

w weekend idę znowu na SW do kina, tym razem z córką, ne werscje dubbingowaną.
                                          ps.kocham SW, w domu mam już trzeci komplet trylogii, bo poprzednie zostały do
                                          ostatniego piksela zużyte oglądanie na okrągo
                                          • Gość: Meve Re: SW IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 13:49
                                            jolajola1 napisał(a):

>
                                            > w weekend idę znowu na SW do kina, tym razem z córką, ne werscje dubbingowaną.
                                            > ps.kocham SW, w domu mam już trzeci komplet trylogii, bo poprzednie zostały do
                                            > ostatniego piksela zużyte oglądanie na okrągo

A może jakieś malutkie DVD?:))))))

• Gość: monia Re::-))) IP: 217.97.138.* 05.06.02, 13:55
                                              A ja muszę swego Miłego "wyciągnąć" na E.T. Parę dni temu przyznał się, że nie oglądał. A przed slubem nie
                                              powiedział mi o tym! :-))))))))))))))))))))))))))))))))

Ciekawe, kiedy pojawi się WP na kasetach..Nie mogę się doczekać!
                                              • jolajola1 Re::-))) 05.06.02, 14:16
                                                > A ja muszę swego Miłego "wyciągnąć" na E.T. Parę dni temu przyznał się, że nie
                                                > oglądał. A przed slubem nie
                                                > powiedział mi o tym! :-))))))))))))))))))))))))))))))))

bo co, nie wychodziłabyś na niego ????

sorry, tak mi sie tylko napisało.
                                                rozumiem, za zaciągnęłabyś go na ten film, albo chociaż video
                                                • Gość: monia Re::-))) IP: 217.97.138.* 05.06.02, 14:23
                                                  Co to znaczy: "nie wchodziłabys na niego" ??? Zabrzmiało dwuznacznie...albo nawet...
                                                  a nie...źle przeczytałam....:-))))))))))))))))
                                                  No, musiałabym na nim..e...NAD nim popracować...Koniecznie musiałby obejrzeć! "101 dalmatyńczyków"
                                                  zaliczylismy na 3 randce...:-))) (mówię o tych "rysunkowych")
                                          • Gość: monia Re: SW IP: 217.97.138.* 05.06.02, 13:51
                                            Och, ja też uwielbiam SW, mój własny komplet jakos się jeszcze trzyma, ale nie ulega wątpliwosci, że kiedy go
                                            "zużyję" to kupię sobie nowy..:-))) Pamiętam, że na częsci pierwszej (która w rzeczywistosci była Ep. IV) byłam
                                            13 razy...raz wybrałam się z magnetofonem i nagrałam sobie wybrane fragmenty...
                                            A wiesz...po obejrzeniu "Mrocznego widma" doszłam do wniosku, że gdyby Lucas mógł ponownie nakręcić SW,
                                            to byłyby one w klimacie bardziej podobne do Ep. I niż do tych, które z rozrzewnieniem wspominam, jako "te
                                            własciwe".25 lat temu nie miał po prostu takich możliwosci, i dlatego filmy były....ja wiem....takie..."normalniejsze"?
                                            Oj, strasznie mętnie tłumaczę, prawda??? Chyba się zaplątałam we własne zdania...:-)))
                                            • okazja Stare Warsy 05.06.02, 14:50
                                              fotoreceptoryszcze zatopione w obrazach zuchwalych pelnych chwaly.....
                                              dwadziescia z okladem zesztywnien stawow od zimna minelo...... o obrazy
                                              zuchwale grzeja nadal...... mego cieliszcza okno na swiat zoczylo onegadaj
                                              dawno dawno wersje najpierwszego starwarsa...... o horrorze nadpalonych diod i
                                              przepalonych zwojow...... brrrrr...... owe straszliwosci wychynely gdy lepniak
                                              glowny wczesniejsze historie poruszyc zechcial...... a fuj.....
                                              • jolajola1 Re: Stare Warsy 05.06.02, 14:55
                                                okazja napisał(a):
                                                > fotoreceptoryszcze zatopione w obrazach zuchwalych pelnych chwaly.....
                                                > dwadziescia z okladem zesztywnien stawow od zimna minelo...... o obrazy
                                                > zuchwale grzeja nadal...... mego cieliszcza okno na swiat zoczylo onegadaj
                                                > dawno dawno wersje najpierwszego starwarsa...... o horrorze nadpalonych diod i
                                                > przepalonych zwojow...... brrrrr...... owe straszliwosci wychynely gdy lepniak
                                                > glowny wczesniejsze historie poruszyc zechcial...... a fuj.....

ZROZUMIAŁAM !!!!
                                                to/ten/ta okazja (alien najpewniej jakiś) też 20 lat temu oglądał SW i do dzis
                                                bardzo mu sie podobają. A teraz robi "fuja", bo nowych nie lubi i warczy na Lukasa
                                                • Gość: monia Re: Stare Warsy IP: 217.97.138.* 05.06.02, 15:10
                                                  Gratuluję, jolujolu...Ja nawet nie próbowałam zrozumieć...:-)))
                                                  Pozdrawiam!
                                                  Pa
                                                  • Gość: jola1 pa IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.06.02, 15:13
                                                    pa
                                                • okazja Re: Stare Warsy 05.06.02, 16:11
                                                  uradowan uratowan od niekompatybilizacyjnosci .... wielce gornych odnozy
                                                  potrzasaniem godna... radosc....radosc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka