08.09.10, 21:52
jak wrażenia?
Obserwuj wątek
    • laracroft82 Re: top model 08.09.10, 22:15
      po wczorajszym wystapieniu Gardiasowej u Wojewódzkiego byłam zażenowana, tutaj jestem zażenowana razy pięc :/ a pozniej sie dzwic ze kobiety maja zaburzenia odżywania bo niejaki Tyszka mowi do dziewczyny w rozmiarze 34 ze jest za gruba i nie nadaje sie na wybieg..poziom kandydatek rowniez "powalajacy". Z całego grona jury najnormaniejsza chyba Korwin Piotrowska, chociaz jej nie lubie..amerykanska wersja to przy tym majstersztyk
      • novalijka1 Jeden wielki żal!!! 08.09.10, 22:25
        Żałosny jest ten program,a te dziewczyny tam tak puste,ze szkoda słów.
        Krupa ze swoim krzywym nosem udaje wielka znawczynie a Woliński ma mniemanie o sobie jakby nie wiadomo kim był.
        Dno,dno,dno.
      • flojd2 Re: top model 08.09.10, 22:25
        czy tylko ja mam wrażenie że to przekombinowane?
        chaotyczne, psuedodynamiczne? az oczy bolą od tego montażu:)
        a i mówie to ja - osoba potencjalnie wpisujaca się w target tego show;)
        • dona.a Re: top model 08.09.10, 22:44
          flojd2 napisał:

> czy tylko ja mam wrażenie że to przekombinowane?
          > chaotyczne, psuedodynamiczne? az oczy bolą od tego montażu:)

Też odniosłam takie wrażenie, szczególnie w kwestii przekombinowania. Wszystkiego jakoś za dużo od samego początku czyli od czołówki, potem czwórka jurorów plus Piróg i Mielcarz w kulisach, jakoś zbyt tłoczno i hałaśliwie, zresztą Piroga mogli sobie darować, bo mocno zaistniał w YCD i wystarczy. Korwin Piotrowska w którymś momencie miała fatalny makijaż. To, że pojawiają się tam różne dziewczyny wcale mnie nie dziwi, podobną plejadę oglądamy w Idolu, YCD czy Mam Talent, no i jak zwykle dużą szansę mają osoby z rysami w życiorysie co już pokazał dzisiejszy odcinek.
    • kum-nye Re: top model 08.09.10, 22:57
      Lubię oglądać amerykańską wersję, mimo że to głupoty, jednak głupoty zrobione z dużym rozmachem, świetnie zrobione. Tutaj niestety wypada to o wiele gorzej. Rzeczywiście zbyt duży chaos. Woliński i o dziwo Korwin- Piotrowska całkiem ok. Co do Krupy to nie mogę się skupić na niczym innym jak jej łamana polszczynza:) Nie podoba mi się Tyszka w roli jurora. Zwłaszcza tego jego pożal się Boże zadania. Jedno mnie też dziwi- slusznie moim zdaniem, w amerykańskiej wersji bardzo zwracaja uwagę, żeby nie bylo za bardzo seksownie, erotycznie, bo czesto staje sie to wulgarne i nie ma nic wspólnego z high fashion, a tutaj oblewanie się wodą, tarzanie w mące. Po co to? No i niestety większość dziewczyn rzeczywiście prezentuje marny poziom.
      • ankas4 Re: top model 08.09.10, 23:07
        Tez sie zgadzam,ze te popisy dziewczyn to raczej bylo jakies erotyczne show w remizie, nie podobaly mi sie te zadania. Nie wiem tez gdzie Ci ludzie maja oczy...jedna dziewczyna mi sie podobala tylko....a reszta zero zero polotu, wdzieku itd...nie wiem czemu zachwycali sie np ostatnią żóltowlosą modelką....

Poza tym za bardzo chcą byc 'amerykanscy' i wychodzi sztucznie...
        • andywaw Re: top model 08.09.10, 23:32
          Piróg flekował bez żenady prawie wszystkich w YCD a teraz służy jako przytulak niedocenionych panienek i ocieracz ich łez z tekstami typu "jak mogli ci tak powiedzieć?!". Żałosny susz.
          • tulejka_lejka Re: top model 08.09.10, 23:48
            Okropne to było..sztuczne płytkie i żenujące..szkoda czasu na takie dzieła...
          • lalka-on-line Re: top model 08.09.10, 23:52
            kolejny programik majacy na celu podbudowanie ogladalnosci tvn,zwabiajacy niedocenione panienki ktore wierza ze dzieki temu cos osiagna.watpliwe okrutnie,nawet jak cos tam wygra to cindy crawford sie nie stanie,w swiecie mody wybicie sie jest qrewsko trudne.
            krupa sie sadzi na wielka modelke a jest playboyowatym wytworem i niczym wiecej,nigdy nie miala zadnej powaznej okladki typu vogue,nie byla twarza projektanta ani high fashion-co ona w ogole tam robi.anja rubik tam powinna byc ,mielcarz juz predzej ale ta kobieta to pomylka,z tymi silikonami ,sztucznymi rzesami i jedna mina ktora serwuje na okraglo.
            dobra,drazni mnie:)) ale nie z powodu swojej "wielkiej" urody tylko przerostu ego
            mielcarz bardzo na plus,pirog tez,tyszka naturalnie wypadl
      • wypasiona_foczka Re: top model 05.11.10, 13:37
        He, he, mnie najbardziej bawi, że te młode niewiasty na pstrykniecie palcami ochoczo zdejmują staniki, majtki, świecą cycami przy byle okazji i bez okazji wzamian za mglistą obietnicę "jakiejśtam" kariery w ściślej nieokreślonym przedziale czasowym... Jak naiwnym i głupim trzeba być by dać się tak przeżuć i wypluć TVNowi.
        Czym ten program różni się od pokazywanego już lata temu, o stajni Czarka Mończyka z "Ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym", który obiecywał dziewczynom kariery "w Italii" i bez żenady macał je po cycach? :D
        Wiadomo: jest cycek - jest ogladalność a kto by tam się martwił jakimiś wieśniaczkami które zderzone z brutalną rzeczywistoscią po programie dostaną załamania nerwowego bo żadna kariera na nie nie czeka... pokazywały tyłki totalnie za free...
    • melisazrana Re: top model 09.09.10, 08:10
      Krupa- dramat; Woliński- nadety; Tyszka- koszmar każde kobiety, dramat- jak mozna tak powiedziec do dziewczyny????; Korwin Piotrowska- rewelacja- jedyna normalna, a pisze to, chociaż nie jestem fanem- juz wiem, po co ja tam TVN wziął- i na szczęście. Jest świetna w tej roli.
      Mielcarz- drewno; Piróg- a co on tam robi????
      Program- luz- będe ogladac- świetnie zrobiony.
    • dona.a "Ballada o lekkim zabarwieniu erotycznym" 09.09.10, 11:33
      No takie miałam skojarzenie jak oglądałam te dziewczyny zgadzające się na wszystko i Piróg rozbierający dziewczynę od zakonnic do tych nieszczęsnych stringów prawie jak pan M. Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać...
      • em.haa Re: "Ballada o lekkim zabarwieniu erotycznym" 15.09.10, 22:41
        Haha tego pana to czasem w mieście widzę :D
    • liza_s Re: top model 09.09.10, 11:42
      Obejrzałam tylko mały fragment pod koniec. Żenujący popis chamstwa i głupoty z obu stron. Scena tarzania się w cieście kwalifikuje jej bohaterów do leczenia psychiatrycznego.
      • dona.a Re: top model 09.09.10, 12:21
        liza_s napisała:

> Obejrzałam tylko mały fragment pod koniec. Żenujący popis chamstwa i głupoty z
        > obu stron. Scena tarzania się w cieście kwalifikuje jej bohaterów do leczenia p
        > sychiatrycznego.

Ciekawe czy basen z kisielem się pojawi;)
    • jankij Re: top model 09.09.10, 12:06
      Oceniać modelki bez Czarka Mończyka?! Nie oglądam ;)
      • dona.a Re: top model 09.09.10, 12:24
        jankij napisał:

> Oceniać modelki bez Czarka Mończyka?! Nie oglądam ;)

Niestety Mończyka chyba zamknęli, ale panowie jurorzy godnie przejęli pałeczkę, nawet powiedziałabym, że są nadgorliwi w porównaniu z oryginałem.
        • jankij Re: top model 09.09.10, 13:50
          Czarka? Wiem, że zatrzymano męża obywatelki, która do kamery mówiła z namaszczeniem (cytuję z pamięci): "dziewczyny z naszej agencji są różnymi osobami".
          • agnetha04 Re: top model 23.09.10, 07:24
            Mirka Naturalnego zamkneli ;))
    • inaa1 Re: top model 09.09.10, 19:10
      esencja żenady.

zbiór pyskatych panienek o wątpliwej urodzie, które tak na prawdę nie mają nic ciekawego do powiedzenia, nie wspominając już o skleceniu przynajmniej jednego zdania bez kaleczenia języka.

no i jury.
      jedynie Korwin-Piotrowska sensowna.
      a dzięki takim skretyniałym bufonom jak Tyszka setki dziewczyn cierpią na anoreksję.
      • karen64 Re: top model 10.09.10, 00:14
        zgadzam się,program żenujący
        w wersji amerykańskiej wszystko mi się podobało,tu wszystko drażni
        przekombinowali i to nieźle
        zadania Tyszki...tragedia po prostu,a jego chamskie odzywki jeszcze gorsze
        poziom kandydatek dobijający
        Korwin-Piotrowska i Woliński to jedyne plusy
    • brunka21 Re: top model 10.09.10, 12:42
      Zwykle w jury znajdują się osoby mające cokolwiek wspólnego z pokazami czy przedstawianiem mody, tak więc mogliśmy liczyć na np szefa agencji modelek, szefa czasopisma branżowego, fotografa, znaną modelkę itp.
      W wersji polskiej jest lokalny projektant mody, pseudomodelka, ktróra nigdy nie "chodziła" w pokazach znanych projektantów, Tyszka ( jak bardzo by mnie nie denerwował, talentu mu nie mogę odmówić) Korwin-Piotrowska, która nie ma pojęcia o modzie, stylu itd, a zajmuje się obrabianiem tyłka ludziom bardziej znanym od siebie i promowaniem własnego wypasionego ego.
      Panny-kandydatki to osobny rozdział. Wszystko jest takie lokalne, przaśne z jednoczesnym zadęciem na program stworzony dla maluczkich przez elytę, czyli miało być ... a wyszło gorzej niż zwykle
    • kasiaba1 Re: top model 10.09.10, 14:35
      Oglądałam edycję amerykańską i brytyjską więc mogę porównać.
      Dużo "efektów specjalnych", ZA DUŻO, pięć minut efektownych ujęć jurorów a ja się zastanawiam kiedy się zacznie :(
      Zagraniczne edycje oglądała ze mną córka (9 lat) tutaj pierwszy odcinek jest nie do obejrzenia, żeby było jasne- nie chodzi mi np. o widok biustu, czy innych części ciała, dziecko wie jak wygląda kobieta, ale niewybredne komentarze, zachowanie jurorów itd. Miałam wrażenie że to nie wybór modelki tylko do zupełnie innego zawodu.
      Poza tym- całkiem pozytywnie, fajna scenografia, ciekawe dziewczyny.
      Następne odcinki na pewno obejrzę, ale nie wiem czy mi się w końcu nie znudzi.
    • kubissimo Re: top model 10.09.10, 20:17
      strasznie mnie to rozbawilo, choc poczucie zenady nie odpuszczalo prawie na krok :)

zabawne jest sciagniecie do programu Joanny Krupy, ktorej kariera opiera sie na rozbieraniu sie dla roznych magazynow. Natomiast niewiele wiadomo o jej dokonaniach na wybiegu. Niestety potwierdza to wysoki stopien zakompleksienia Polakow, ktorzy beda hołubić kazda osobe, ktora odniesie jakikolwiek sukces w Stanach.

Zabawne jest wrzucenie do jury Karoliny Korwin Piotrowskiej, ktorej zwiazki z moda polegaja na przegladaniu zdjec w prasie, tudziez bywaniu na pokazach (jak i wszystkich imprezach na ktore z racji bycia celebem jest zapraszana). Niestety z tego przegladania i bywania nic nie wynika, a Karolina niezmiennie ubiera sie tak, jakby w domu nie miala lustra. (nowy poziom zabawnosci osiagnela dajac sobie przypiac ow warkocz, z ktorym pomykala w pierwszym odcinku)

Samo zaproszenie do jury Tyszki moze i mialo sens, bo ten czlowiek od lat zajmuje sie fotografia (chociaz z reka na sercu przyznam, ze nie pamietam ani jednej jego sesji, ktora by mnie zachwycila), niestety jego zachowanie to juz zupelnie inna kaloszy. Chlopiec troche chcial nawiazac do czasow 5-10-15, a troche chcial powojewódzczyć. Efekt byl naprawde zalosny.

Jedyna osoba, ktora jestem w stanie zaakcpetowac po pierwszym odcinku byl Wolinski. Ani nie pastwil sie nad uczestniczkami, ani nie probowal sie wylansowac. Ale jak widac w wiekszosci tego typu programow w jury moze zasiasc tylko jedna osoba, ktora na to zasluguje :/

Uczestniczki to w ogole temat rzeka, ale co sie dziwic - do udzialu w takim programie nie trzeba zandego talentu, zadnej umiejetnosci, wystarczy tylko byc ladna dziewczyna, a wiadomo, ze de gustibus non autobus, wiec pchaja sie tam wszystkie panny z wysoka samoocena.

a tak poza tym nie do konca rozumiem na czym polega nagroda glowna, czyli dwuletni kontrakt o wartosci 200 tysiecy dolarow. Tzn co? Zwyciezczyzni przez rok zarobi 200 tysi?
      • kubissimo Re: top model 10.09.10, 20:18
        wrroc :)
        Zwyciezczyni zarobi przez ten czas 200 tysi?
        • karen64 Re: top model 10.09.10, 20:31
          tak właśnie zrozumiałam,że zwyciężczyni przez te 2 lata kiedy obowiązuje kontrakt zarobi 200 tys.
          aha,Korwin-Piotrowska byłaby ok,gdyby nie tekst:`nadajesz się do tej roboty`...hehe...
          i jeszcze jedno: jak pokazywali latem migawki z Sopotu,to widziałam same piękności,co się z nimi stało,no co?
          Na castingu już ich nie widziałam,czy oni specjalnie wybrali takie dziewczyny,z których Tyszka (jakkolwiek utalentowany) będzie sobie mógł drwić?
          Tyszka jako osoba-on się zgrywał w czasie programu i pluł jadem specjalnie,czy może rzeczywiście `wredota`to jego drugie imię?
          • kubissimo Re: top model 10.09.10, 20:40
            dla mnie to bylo nieudolnie wyrezyserowane. tak samo jak jego przezabawne, spontaniczne pomysly, do ktorych zawsze mial na podoredziu gotowe rekwizyty :/
            • karen64 Re: top model 10.09.10, 20:48
              no co ty,przecież każdy fotograf ZAWSZE ma przy sobie stolnicę z jajem i mąką :D
          • dona.a Re: top model 10.09.10, 22:51
            karen64 napisała:

> Tyszka jako osoba-on się zgrywał w czasie programu i pluł jadem specjalnie,czy
            > może rzeczywiście `wredota`to jego drugie imię?

Tyszka, jak widać, nie przepada za kobiecymi kształtami, chyba, że są w chłopięcym rozmiarze 34. Nieźle sobie nagrabił tym jurorowaniem, wydawałoby się, że sympatyczny fotograf(ik), a tu proszę, chamowaty buc i czar prysł:/
            Pamiętam jak w podobny, negatywny sposób obnażyła się Małgorzata Walewska oceniając w Sopocie Natalię Lesz, zamiast poprzestać na ocenie śpiewu, jakakolwiek by ta ocena nie była, wygłosiła tekst o cienkich, krzywych(?) nóżkach Natalii i cała klasa pani Walewskiej uleciała (bezpowrotnie dla mnie) z dymem.
        • paero123 Re: top model 10.09.10, 23:05
          Kontrakt polega zapewne na tym, ze przez 2 lata agencja zapewni modelce prace na 200 tys $ a jesli nie zapewni to zaplaci roznice miedzy kontraktami wypracowanymi a suma gwarantowana. W praktyce jest to prawdopodobnie obwarowane roznymi zastrzezeniami jak dyspozycyjnosc, potracenie kosztow podrozy, promocji itp.wiec nie jest to takie rozowe jak moze sie wydawac
      • lalka-on-line Re: top model 15.09.10, 20:00
        o jej dokonaniach na wybiegu niewiele wiadomo bo cos takiego nie istnialo nigdy:P
        to nie jest modelka z wyzszej polki typu anja rubik, gosia bela,,czy jagodzinska anka, pracujaca dla projektantow czy pojawiajaca sie w vogue,tylko katalogowa/rozbierajajaca sie fotomodelka jakich pelno[jak taka swietna czemu w victorias secret nie byla np,]
        nie rozumiem tego lansowania jej w ogole na jakas topmodelke[na podstawie czego?jakich osiagniec oprocz playboya ?],tvn nie stac na rubik w roli prowadzacej czy nie miala czasu?
        dziwne,w ogole nie pasuje tam
    • indian_curry Re: top model 11.09.10, 14:36
      Ja tylko współczuje dzisiejszym nastolatkom które wyrastają na takich programach, plus pudelek i w ogóle cała sieczka internetowa nt tego jak kobieta POWINNA wyglądać żeby się podobać/ być cool/ etc. Potem to już tylko psycholog potrzebny...

Producenci tego programu oraz ludzie którzy w nim uczestniczą niech mają świadomość że nie robią nic wartościowego, a tylko szkodzą psychice młodych ludzi. Niestety, młodzież jest bardzo podatna na wpływy i nie potrafi się przed tym bronić, chłonie te obrazy i komunikaty bezwiednie.
      Poniżający strasznie ten program, i traktujący ciało kobiety jak przedmiot/ towar.
      Cóż, chętnych jak widać nie brakuje, ale to są przeważnie młodziutkie 18-letnie dziewczyny...
    • n_nicky Re: top model 14.09.10, 23:58
      Znam trochę od kulis inny program, Supermodelki, nie miałam jeszcze okazji widzieć Top Model, ale chyba mogę sobie go wyobrazić...

Jeśli jakaś dziewczyna, spełniająca wymogi świata mody, chce zostać modelką i podchodzi do tego profesjonalnie, nigdy nie zgłosi się do takich programów, tylko wyśle zdjęcia do dobrych polskich lub zagranicznych agencji modelek. Uczestniczki tego typu programów jakoś nie robią zawrotnej kariery w świecie mody. To tylko program telewizyjny, show, w którym - w przypadku polskiej edycji - za pieniądze zatrudnia się do prowadzenia Krupę, która nie ma nic wspólnego z modelingiem 'fashion', Wolińskiego, który nie jest wybitnym projektantem, więc musi dorabiać reklamując dezodorant i biorąc udział w Top Model, Tyszkę, któremu nie odmawiam talentu i osiągnięć, ale od długiego czasu widuję jego sesje raczej w Pani niż w Vogue... plus tłum panienek o intelekcie ameby i odwrotnie proporcjonalnym do intelektu parciu na szkło i 'karierę'.

Program się skończy, zwyciężczyni pojawi się w edytorialu jakiegoś polskiego magazynu, a potem wszystko ucichnie...
      • makaluu Re: top model 15.09.10, 07:15
        n_nicky napisała:
        Program się skończy, zwyciężczyni pojawi się w edytorialu jakiegoś polskiego ma
        > gazynu, a potem wszystko ucichnie...

no i zapewne wystąpi jeszcze w Tańcu z Gwiazdami :)
        • karen64 Re: top model 15.09.10, 09:13
          ciekawi mnie,że w innych krajach ( co prawda widziałam zaledwie 3 edycje: amerykańską,brytyjska i australijską) aż takiej błazenady jak u nas nikt nie odstawiał,jury nie było chamskie,a uczestniczki miały więcej oleju w głowie...
      • pepsic Re: top model 15.09.10, 10:32
        A kiedy przewartościują swoje życie, nie odetną się od tego, dopóki internet żyje.
    • lajlah Re: top model 16.09.10, 09:25
      Program taki sobie, w porównaniu do amerykańskiej wersji. Tyszka wkur....ący, jak dla mnie strasznie.
      A co do osławionej modelki Anji Rubik, to ma ona okropną wadę wymowy i podejrzewam też, że zgryzu.
      • karen64 Re: top model 16.09.10, 09:58
        Lajlah napisała:
        > A co do osławionej modelki Anji Rubik, to ma ona okropną wadę wymowy i podejrze
        > wam też, że zgryzu.

hehe,dostrzegam to samo
        i nie rozumiem zachwytów nad nią
        • notting_hill Re: top model 16.09.10, 10:06
          W kwestii formalnej ta pani to Joanna Krupa.
          Nie jestem nią jakoś zachwycona, ale jej "wada wymowy" to amerykański akcent- wyjechała jako 5- letnie dziecko, więc trochę się jej narząd mowy wypaczył :). Od razu uprzedzam- nie jest to casus Maxa Kolonko, widziałam z nią jakiś dokument amerykański, gdzie mówiła po ang bez obcego akcentu.
          Mnie uderzyło, ze ta jej uroda to chwilami jakoś tak zwiędła bywa, brakuje jej świeżości. Czasem wygląda super, a czasem jakoś tak... staro. Czy to wina tych różnych poprawiań urody? Bo ewidentnie naturalna to ona nie jest.
          • karen64 notting_hill :) 16.09.10, 10:46
            ojjjjjj,lalka-on-line i lajlah pisały przede mną o Anji Rubik,więc do do tej osoby się odniosłam :)
            doskonale wiem,że prowadzącą program jest Joanna Krupa :)
            wczorajszego odcinka jeszcze nie widziałam,w niedzielę powtórka,czy coś ciekawego mnie ominęło?
            jakieś rewelacje?
            ----
            `Fotografując staraj się pokazać to,czego bez ciebie nikt by nie zobaczył.`- Robert Bresson
          • lajlah Re: top model 16.09.10, 13:47
            Nothing, nam nie chodzi o amerykański akcent Krupy, tylko o wadę wymowy Rubik.
            • princessofbabylon Re: top model 22.09.10, 22:02
              Jeśli chodzi o Rubik, to ona naprawdę sepleni czy coś. Ma wadę wymowy i to słychać.
      • pomme Re: top model 16.09.10, 10:01
        bosze, ile emocji; kiedy to wszystko leci??????
        musze zajrzeć
        :-)
        • dona.a Re: top model 16.09.10, 10:38
          pomme napisała:

> bosze, ile emocji; kiedy to wszystko leci??????
          > musze zajrzeć
          > :-)

Bez przesady z tymi emocjami, raptem czterdzieści kilka wpisów nt dwóch odcinków programu który miał być super hitem to raczej cieniutko.
    • karen64 o rety.... 16.09.10, 11:10
      skąd oni je biorą.......
      modelki.plejada.pl/37351,wideo,,199690,krupa_zrobilam_kariere__bo_jestem_sexy,newsdetal.html
      • karen64 Re: o rety.... 16.09.10, 11:12
        chodzi mi o filmik : Kornelia Sakwerda
        modelki.plejada.pl/37351,wideo,,199690,krupa_zrobilam_kariere__bo_jestem_sexy,newsdetal.html
        • karen64 i jeszcze... 16.09.10, 11:22
          modelki.plejada.pl/37351,wideo,,199286,krupa_zrobilam_kariere__bo_jestem_sexy,newsdetal.html
    • oh_wowam_azing Re: top model 16.09.10, 13:14
      Jako komercyjny program telewizyjny się sprawdza. Ciekawie się ogląda i czasem można się pośmiać. Swoją drogą jeśli chodzi o dziewczyny kandydujące na modelki, to można popaść w kompleksy :P Ale nie jest to zbyt ambitne show, dużo bardziej wolę Mam Talent :)
      • bardu Re: top model 16.09.10, 17:41
        > Swoją drogą jeśli chodzi o dziewczyny kandydujące na modelki
        > , to można popaść w kompleksy
        Żartujesz - chyba pozbyć się kompleksów. One są w ogromnej większości tak głupie, że aż przykro. I brzydkie są - z wielkimi nosami, krzywymi zębami, marnymi - często zniszczonymi farbą włosami. I do tego przekonane o własnej urodzie, inteligencji i błyskotliwości. Straszne! Wyjątki tylko potwierdzają regułę. Nie wiem, na co one liczą. Obejrzałam drugi odcinek i mam dosyć. Takie nagromadzenie miernoty w jednym programie przekracza moje możliwości.
    • karen64 Re: top model 16.09.10, 13:25
      jeszcze sobie ponarzekam: czy Krupa nie zna innych określeń tylko: `dziewczyna musi mieć d..ę i cycki` ?
      jakoś to do niej nie pasuje...
      • pomme Re: top model 17.09.10, 08:37
        czy ktos mi może powiedzieć kiedy to leci??? i na jakim kanale?
        • karen64 Re: top model 17.09.10, 10:26
          na TVN w środy o godz.21.30,powtórka w niedzielę o 13.20
          • pomme Re: top model 17.09.10, 11:57
            dzieki!
    • paskudek1 Re: top model 17.09.10, 12:27
      z progamu obejrzałam tzw zajawki i kawałek pierwszego odcinka. Nie kojarzę nazwisk tych panów, tzn nie wiem który to Tyszko a który Woliński czy jak mu tam. Wiem że jeden to fotograf a drugi chyba jakiś projektant ale też nie wiem na pewno. W jednej zajawce widziałam jak ten chyba projektant komentował którąś dziewczynę "ona ma za duży biust, wiele gorsetów na nią nie wejdzie" i tak sobie pomyślałam...... tam sa panny z niewielkimi biustami. Ja mam 96 cm w biuście, tam zazwyczaj w granicach 90 i jeżeli on nie potrafi tak uszyć gorsetu żeby pasował na pannę z obwodem 90 cm w biuście to CO z niego za projektant???? No ale fakt łatwiej ubrać deske do prasowania niż się wysilić
    • menisk Re: top model 18.09.10, 11:39
      Ze dwa razy obejrzałam jakieś fragmenty, zdaję więc sobie sprawę, że może nie będę obiektywna. Ale w końcu pytasz o wrażenia. A wrażenia są takie, że nie mam chęci marnować więcej czasu na oglądanie tego. Stado idiotek, które godzą się na każde poniżenie, a po drugiej stronie jurorzy bez klasy, którzy wymyślają te poniżające zadania. Poza tym te ileś tam kandydatek, które zdołałam obejrzeć, zdumiały mnie. Nie tylko znikomą zawartością czaszki (to nie jest najważniejsze w tym zawodzie), ale głównie wyglądem. Jakoś ciągle nie mogę się pogodzić z tym, że modelka może mieć upiornie krzywe nogi, wiszący gdzieś w okolicy pasa biust albo paskudną twarz. Wiem, że teraz jest taki "trynd", ale mnie on jakoś nie w smak. Więc jak juror mówi "weźmy ją, ona ma śliczną twarz", podczas gdy ja widzę ogromniasty, długachny nos, malutkie oczka, kwadratową szczękę i wyprasowane, upiornie zniszczone, tlenione na biało włosy, to się buntuję. A jak się buntuję, to przełączam kanał.
    • sandra1301 Re: top model 19.09.10, 23:04
      a mnie tam wcale nie jest żal tych durnych panieniek, którym Jurorzy mówią bez ogródek prawdę w oczy typu: biust do pasa, galaretowata, obwisła pupa. Widzi to cała Polska, a najwięcej to sąsiedzi z osiedla, koleżanki i kolesie... he he.
      • karen64 Re: top model 19.09.10, 23:09
        po drugim odcinku stwierdzam,ze jury już mniej chamskie,za to kandydatki bardziej pyskate :))
    • jk Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 22.09.10, 21:43
      Czy mi się wydaje, czy ja ją rzeczywiście widzę w dzisiejszym programie na poligonie?
      www.plejada.pl/199694,0,paulina-pszech,wideo.html
      • princessofbabylon Re: Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 22.09.10, 21:51
        Właśnie przed chwilą się wyjaśniło, że ją przywrócili.

Program jest beznadziejny. Ale katuję się, bo widzę pierwszy raz ;)
        • misiania Re: Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 22.09.10, 21:55
          a ja w zachwycie wlepiam gały w ekran i nastawiam uszy. 'ona jest słodkom, prostom idiotkom'. miód i orzeszki :)
          • afortunada Re: Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 22.09.10, 21:57
            tak tak tak!!! dokładnie to samo chciałam napisać - "słodkom pustom idiotkom!" :D
            • misiania Re: Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 22.09.10, 22:00
              'stara żona klechy'? Piróg też się wczuł w klimat albo się dostosowuje do poziomu otoczenia.
              • afortunada Re: Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 22.09.10, 22:07
                i jeszcze "pińdzia na beczce", eee...
                • misiania Re: Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 22.09.10, 22:11
                  o matko. czy ja teraz widzę Kasię Kowalską, która poszła w ślady Feela i śpiewa pieśń pochwalną banku?
                  • princessofbabylon Re: Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 22.09.10, 22:15
                    Taaaa ;| Już jakiś czas widzę tę reklamę. Ten sam motyw.
                  • pan99 Re: Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 23.09.10, 11:05
                    plotka głosi, że za tą reklamę Pani Kasia K. zainkasowała 300-400tys. zł.
                    no cóż, sztuka sztuką, ale żyć za coś trzeba.
                    a zresztą - "wszyscy artyści to prostytutki, w oparach lepszych..."
        • jk Re: Modelki - 22-09-10 Paulina Pszech? 22.09.10, 22:10
          princessofbabylon napisała:

> Właśnie przed chwilą się wyjaśniło, że ją przywrócili.

Eee, no właśnie. A już sądziłem, że zapłaciła :-)

> Program jest beznadziejny. Ale katuję się, bo widzę pierwszy raz ;)

Jestem fanem modelek na tvn, to mój - jak to mówi Joanna Krupa - number one jesiennej ramówki :-)))
    • princessofbabylon Re: top model 22.09.10, 22:17
      "Marta, która tańczy na rurze, żeby utrzymać młodszą siostrę." O_o
      • afortunada Re: top model 22.09.10, 22:25
        "chce być modelkom! wiem, że się do tego nadaję!" :>
        • afortunada Re: top model 22.09.10, 22:27
          ooo! a za tydzień będą giga karaluchy i inne karaczany! kto ogląda? :D
          • misiania Re: top model 22.09.10, 22:29
            ja, ja, ja!!! to pasikoń był?
            • afortunada Re: top model 22.09.10, 22:41
              może wielki poń kolny :P
              matkozcórką, jaki ten program jest głupi! a te dziołchy, łomatko raz jeszcze!

(gdyby ktoś pytał: "a to po co oglądasz?", odpowiadam - a bo se podbudowuję ego!)
          • jk Re: top model 22.09.10, 22:30
            afortunada napisała:

> ooo! a za tydzień będą giga karaluchy i inne karaczany! kto ogląda? :D

Spotkamy się przed telewizorem! :-)
      • em.haa Re: top model 23.09.10, 17:53
        Jakbym miała takie ciało i umiejętności a co za tym idzie i odwagę to tez bym się pogibała za taką kasę...
        • afortunada Re: top model 24.09.10, 18:49
          ludzie, paczta!

www.plotek.pl/plotek/51,79592,8421062.html?i=0&bo=1
          ale je wylaszczyli, nie?
          • baba67 Re: top model 25.09.10, 16:35
            Byla blachara do Carli Bruni podobna. A Bruni tez ma charakterek.
    • princessofbabylon Re: top model 22.09.10, 22:28
      Jejku, jakie te dziewczyny są głupie :| A ta Zuza krótko obcięta to porażka jakaś. Ja się zastanawiam co sobie jej rodzina myśli jak to ogląda teraz.

No i w następnym odcinku wcześniej wspomniana sepleniąca Ania Rubik.
      • em.haa Re: top model 23.09.10, 17:49
        Ja to myślałam, że ta Rubikowa to w innym języku mówi a ona tak kaleczy :D
    • bell82 Re: top model 22.09.10, 22:48
      z ta Pszech to chyba jakis przekręt i to gruby :/ całe jury bylo na nie pod kazdym względem i nagle ja przywrocili z tysiaca innych ktore odpadły ( o wiele ładniejszych z reszta)..totalnie nie rozumiem tez przepsutki dla pani z rury - ona razem z Pszech prezentuja typowa "blacharska" tandetna urode, dodatkow pani z rury podlizywała sie niesamowicie, az myslalam ze zwymiotuje na ekran...odpadły za to o wiele ładniejsze dziewczyny , np taka rudawa - nazwiska nie pamietam - ale nie uwazam zeby jakos gorzej wyszła na zdjeciu od tych dwoch panienek ( a nawet i lepiej )...dzieki Bogu widzialam juz szostke finalistek i mi ulzylo troche
      • afortunada Re: top model 22.09.10, 22:50
        no, też mi szkoda tej rudej, jakaś taka najnormalniejsza z nich wszystkich była.
      • pan99 Re: top model 23.09.10, 11:16
        dziwicie się, że przywrócono blacharę, albo została ta krótko obcięta co cyce wywala przy czołgu?

to jest szoł, ludzie chcą wyrazistości, mięcha, cyców i rzucania k...ami. nikogo nie interesują ciche myszki, choćby by były najpiękniejsze, bo oglądalność spadnie a po co to komu (tvn-owi) potrzebne? myszki śa tylko dla kontrastu.
        ta tleniona blachara to jest szczyt "shit model", ale ważne że wzbudza emocje, co zresztą widać po temperaturze niektórych postów. zapewne producenci, srając na opinię tzw. jury, przywrócili ją do programu i ten solarowy pustak jeszcze długo pociągnie w tym programie.

a w przyszłym tygodniu będą gołe cycki, więc słupki pójdą jeszcze w górę. a jak ktoś z was wierzy, że z tego programiku powstanie jakaś prawdziwa top modelka to powinien chyba poważnie porozmawiać ze swoim spowiednikiem na temat sensu życia.
        • monia515 Re: top model 23.09.10, 12:27
          Krupa najbardziej jest znana z tej akcji reklamowej:
          www.fluf.pl/wp-content/uploads/2009/12/fr_joanna_krupa_adu_260683g.jpg
        • bell82 Re: top model 23.09.10, 12:54
          pan99 napisał:
          tzw. jury, przywrócili ją do programu i ten solarowy pustak jeszcze d
          > ługo pociągnie w tym programie.
          >

dzieki Bogu nie pociagnie długo...ale faktycznie widac ze cos jest na rzeczy bo z ta cała zuza sie nei lubia a wiadomo ze klotnie sprzedaja sie najlepiej
          • pomme Re: top model 23.09.10, 15:03
            mnie się udało kilka dni temu oglądnąć jeden odcinek zagranicznej wersji. I jakby nie odbiega za bardzo od tego, co widać u nas. takie jest moje zdanie, choć może mam słabą próbkę, bo widziałam po 1 odcinku.
            Nie wiem czy oglądnę jeszcze jakiś jeden, bo to strasznie męczące jest, choć myślałam, że zmęczyć to mnie może inteligentny wywiad lub intelektualny, zawiły film. Ale cóż nigdy nie znamy się tak do końca:-)
            sprawdza się stara, banalna prawda, głupota ludzka jest bezdenna.
            lepiej mi się oglądało te wycinki z castingów, przynajmniej się pośmiałam, w całości to się zrobiło żałosne
        • em.haa Re: top model 23.09.10, 17:52
          Jakoś mnie te jej placki nie przekonały.
    • em.haa Panna Zuzanna 23.09.10, 17:49
      Modlę się by ją wywalili na zbity pysk...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka