Dodaj do ulubionych

Mam talent - FINAŁ 27.11.2010

26.11.10, 23:29
Obstawiamy , kto wygra?

Finaliści:
Magda Welc
Patrycja Malinowska
Sabina Jeszka
Me Myself And I
Piotr Lisiecki
Ania i Jacek
Kamil Bednarek
UDS
Paweł Ejzenberg
Kasia Sochacka

Osobiście chciałabym, aby wygrali Me Myself and I. Ale nie sądzę, aby taka muzyka trafiła do ludzi, raczej głosów nie zbiorą. A szkoda..
Myślę, że wygra ktoś z trójki Lisiecki -Bednarek-Jeszka.
Żałuję, że ten finał jest zdominowany przez śpiewajacych..
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 08:54
      No tańczący raczej nie mają szans.
      Wg mnie Bednarek wygra. Chociaż ten niewidomy też wzbudził zachwyt...
      Tak czy siak mam nadzieje że Kamil Bednarek wygra.
      Miały być talenty wszechstronne a jest konkurs piosenki z dwoma przerywnikami na taniec.
      • elgeb Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:03
        em.haa wściekasz sie jakby to Twoja nagrode mała zgarnęła :)
    • bonnie75 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 09:32
      Mysle, ze walka rozegra sie pomiedzy Lisieckim, Bednarkiem i Ejzenbergiem.
      • sedno-sprawy Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 10:34
        Ja bym do tego składu dodała młodą Welc. Dzieci zawsze mają powodzenie w takich konkursach...niestety
    • kelle1986 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 13:01
      Ja kibicuję Lisieckiemu, Jeszce, może Malinowskiej i Eizenbergowi. Mam nadzieję że Bednarek nie wygra - nie rozumiem zachwytów nad nim. Podobnie Me Myself & I w ogóle do mnie nie przemawiają nie mówiąc już o tej małej Magdzie...
    • sid.leniwiec Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 18:42
      Moja trójka to Piotr Lisiecki, Kamil Bednarek i Patrycja Malinowska. Myślę, że wygra Bednarek lub Magda Welc.
    • spacey1 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 18:52
      Myślę, podobnie jak ktoś wcześniej, że wygra ktoś z trójki" Bednarek, Lisiecki, Ejzenberg. Byłam za Lisieckim, ale ostatnio coś zaczynam się skłaniac do Bednarka. Ku mojemu zdumieniu znalazłam w sklepie jego płytę (znaczy jego zespołu), nie wiedziałam, że już nagrał. W każdym razie brzmi po prostu niesamowicie! To jest gotowy artysta, Piotrek, jakkolwiek wzbudził we mnie wielkie emocje swoja osobowością, głosem, doborem repertuaru, myslę, że jeszcze nie jest tak dojrzałym artystą.
      Sercem jestem za Lisieckim, ale uważam, ze kamil bardziej zasługuje na wygraną.
      Ejzenberg może wygrać z powodu handicapu, jaki ma (sorki za cynizm), który zawsze wzbudza w ludziach dodatkowe emocje. Jest dobry, ale moim zdaniem wiele mu brakuje do dwójki moich faworytów. Welc - podobnie.
      Aha, ja jestem w ogóle wielbicielką Me, Myself an I, ale nie widze szans na ich zwycięstwo.
    • princessofbabylon Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 20:32
      Ci tancerze zapomnieli układu??
      • konopielka80 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 21:08
        Niestety akurat się zagapiłam i nie widziałam co się stało...
        Wydaje mi się, że walka jest jak na razie równa, wszyscy są świetni.
        Me myself and I mnie zaskoczyli repertuarem;-)))!
        • princessofbabylon Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 21:13
          Tańczyli i w pewnym momencie stanęli na scenie i zonk. ;) Nie wiedzieli co robić dalej. Już myślałam, że przerwą występ, ale kontynuowali. Tyle, że długo się wahali jakoś.

Oni do tej pory najgorzej, jak dla mnie. Jestem ciekawa tego zespołu.
        • dorota.be Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 21:34
          Dziewczyna z pary sportowego rocka wyutlumaczyla co sie stalo - przekrecila obrot , nie zmieccila sie w czasie i wypadli z rytmu. Robiac dluga przerwe liczyli chyba na umozliwienie
          rozpoczecia pokazu od poczatku. Gdy zrozumieli ze nie ma takiej mozliwosci, pojechali dalej.
          Szansy na wygrana nie widzialam dla nich, ale szkoda dziewczyny , bo partnerchcial chcial ja oczami zabic.

♥♥♥♥♥
    • shayah Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 21:12
      Wszyscy dotychczasowi (a pewnie i kolejni) finaliści są świetni. Bardzo wyrównany poziom, każdy, w swojej klasie najlepszy. Jednak moim zdaniem absolutnie fenomenalna jest Jeszka. Ona jest zdecydowanie najbardziej profesjonalna i utalentowana. Gotowy materiał na gwiazdę. Bednarek nie przemawia do mnie wcale, podobnie MeMyselfAndI, ale gust mam bardzo komercyjny ;)
    • zalobanarodowa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 21:32
      Pierwsza śpiewająca laska - bardzo dobrze, druga też. Tylko co z tego? Za miesiąc nikt nie będzie o nich pamiętał. Czy ktoś jeszcze pamięta choćby o Ani Teliczan? Sam głos nie wystarczy by być artystą.

Dwójka tancerzy - końcowy młynek naprawdę zrobił wrażenie. Poza tym, wciąż tańczą ten sam układ, podobnie jak w pierwszej edycji zwycięscy Merkant's Ball. Zachowanie po wpadce - bardzo nieprofesjonalne. Rozumiałbym jeszcze, gdyby nastąpiła jakaś kontuzja. Ale zwykła pomyłka? Udać że się nic nie stało i tańczyć dalej.

Trzecia śpiewająca niunia - dobry głos ale... patrz pierwsze wokalistki. Poza tym położona aranżacja.

Lisiecki - głos niewątpliwie ciekawy, ale zabrakło tego czegoś. Może i kawałek niedobry.

Trójka bitbokserów - bardzo ciekawe. Po raz pierwszy zaskoczenie.

Niewidomy - o ile tydzień temu był naprawdę znakomity, dziś przeciętnie.
      • shayah Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 21:49
        Co do wokalistek, masz sporo racji, jednak brak faktycznego sukcesu po tego typu programach nie jest winą uczestników (przynajmniej nie zawsze, wspomniana Ania była zbyt mało charakterystyczna). Nasz rynek muzyczny jest od wieków nasycony wciąż i wciąż tymi samymi osobami. Polska scena stoi w miejscu od lat. Debiutantom nikt nie pomaga, nikt w nich nie inwestuje. W Stanach to żyła złota. Choćby Leona Lewis czy Kelly Clarkson.
        Szkoda tylko rzeczywistych, wielkich talentów, zmarnowanych i zapomnianych.
    • maniaczytania wygrac powinna Sabina Jeszka, 27.11.10, 22:05
      o lata swietlne przewyzsza wszystkich uczestnikow, niestety pewnie bedzie tak, jak powiedziala A. Chylinska :(
      • shayah Re: wygrac powinna Sabina Jeszka, 27.11.10, 22:12
        dokładnie tak, zgadzam się :)
    • kum-nye Re: Mam talent 27.11.10, 22:07
      Mam nadzieję, że wygra Kamil Bednarek. Co prawda zgadzam się z Kubą, że wybór piosenki średnio trafiony, ale to jakie ten człowiek ma ciepło z głosie to koniec świata. We mnie też jest tu i ówdzie podczas śpiewania:)
    • aasiek Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:08
      Tylko Me, Myself And I.
    • zalobanarodowa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:12
      c.d.

Bednarek - nie rozumiałem tych zachwytów po eliminacjach i półfinale, ot gość se dość przeciętnie śpiewa. Dzisiejszy kawałek podszedł mu bardzo dobrze i wykonał go świetnie, podobnie jak swój utwór niewidomy Ejzelberg w półfinale. Tańcząca grupa też mi wcale nie przeszkadzała, nie rozumiem tego stękania Wojewódzkiego. Saksofon - zaskoczenie, duży plus. Dizajn (wzorki, kolorki) też był fajny. Zdecydowanie najlepszy występ tego wieczoru.

Mała - rewelacji nie ma, chociaż dziewczynka fajna, mądra, charakterna. Mogli przynajmniej postawić na zaskoczenie i wybrać jej kawałek z zupełnie innej bajki (miałaby może wtedy i szansę na zwycięstwo), ale postanowili dalej tłuc temat Klaudia Kulawik bis.

Stawiam że wygra Bednarek a drugi będzie Lisiecki albo ta mała.
    • afortunada gdzie można obejrzeć MT w necie? 27.11.10, 22:17
      słuchajcie,
      czy gdzieś w necie można obejrzeć Mam Talent? ktoś mógłby zarzucić linkiem? :-)
      bo ani dziś, ani jutro nie mam dostępu do tv, za to do neta jak najbardziej :-)
      dzięki!
      • konopielka80 Re: gdzie można obejrzeć MT w necie? 27.11.10, 22:24
        Tragedia..normalnie tragedia..
        Mały wyjec wygrał.
        Za kilka tygodni nikt o niej nie będzie pamietał.
        Granie na emocjach, bo dziecko, bo smutne piosenki..bla bla bla...
        A ten dzisiejszy występ..Piękna piosenka Edyty Geppert, klasyk wręcz a tu balowa sukienka i baloniki...To była dobra scenografia do piosenki o pajacyku lub krolewnie...
        Me, Myself and I byli od samego poczatku moim faworytem. Oryginalność, pomysłowość, oni zrobili coś czego jeszcze nie było.
        Już wolałam, aby ten Bednarek wygrał. O ile wczesniej mnie w ogole nie zachwycał, to dzisiaj zaspiewał fajnie.
        • hania.mala Re: gdzie można obejrzeć MT w necie? 28.11.10, 07:51
          Zauważcie proszę, że praktycznie każdy z uczestników został zapytany o to, co zrobi z wygraną, jeśli ją otrzyma. Nikt nie powiedział nic sensownego, oprócz dziewczynki, która określiła, że kupi dom i są potrzebne jej skrzypce. Konkret. A cała reszta nurzała się w wywodach o tym, że "coś z muzyką" itp. Dziewczynka albo była bardzo dobrze przygotowana do swej roli albo jest wyjątkowo rezolutna i dlatego wygrała. Ani w telewizji ani w żadnej innej sytuacji, kiedy masz kogoś do siebie przekonać, chaotyczne paplanie bez sensu dobrze nie wyjdzie.
          Oceniający narzucili pewien schemat komentowania, każdy uczestnik już był mocno określony (vel upalony gość, z którego zrobiono wioskowego głupka, dziewczyna w latexie jako tancerka z klubu Go Go, niewidomy radny). To rodzi uprzedzenia. Natomiast nawet oni powstrzymali się od złośliwych komentarzy względem dziewczynki nie narzucając w ten sposób sposobu jej odbierania.
          Tak, jest w tym wiele racji, że Polską zawładnęło współczucie i zagłosowali na biedną dziewczynkę. A co w tym złego? Że kolesie i koleżanki wysilili się i słali płatne SMSy na chłopaka od reggae i nie wyszło?
          Trio najbardziej mi się podobało ale to nie jest muzyka popularna. To jest wydarzenie na raz, niewielu będzie w stanie słuchać ich w domu czy w samochodzie. Kilka osób doceni nowinkę ale reszta idzie za tym, co już dobrze zna. Reggae było beznadziejne, moi znajomi, którzy taką muzykę grają, tego zakochanego w sobie chłopaka wymietliby ze sceny. Z wokalistów i wokalistek zapamiętałam tylko pierwszą występującą. I zgodzę się z wynikami - dziewczynka musiała wygrać, gdyż kompleksowo miała potencjał, który wykorzystała a nie byli w stanie tego dokonać pozostali, jakże od niej starsi. A to czy zaśpiewała, czy zarecytowała, miało drugorzędne znaczenie. Na tym polega show.
    • maniaczytania Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:18
      no i kicha :(
    • shayah Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:20
      Bez komentarza....
      :(
    • princessofbabylon Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:20
      Ku*wa ;| Chciałam, żeby wygrał Bednarek, bo mam dość małych wyjących dziewczynek.
      • amikeo Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:23
        Ch.... Bez komenatarza.
    • em.haa Pffff biadna jest to jej dali :D 27.11.10, 22:22
      Bez sensu, do d...
    • em.haa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:23
      Nie no bez sensu, truło to dziecko i smędziło tyle razy i dali wygrać, Boże...
      KAMIL jest wygrany.

Do MOPSu po zapomogę niech idą. K...!!!!!
      • konopielka80 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:27
        Jeszka dostała nagrodę od Apartu, a to jest producent bizuterii. Nie wiem czy dali jej dlatego, że jest kobietą? Zresztą mniejsza z tym, dziewczyna ma talent i jej występ z castingu był świetny, ten dzisiejszy też był dobry!
      • lalka-on-line Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:33
        p#ierdolnieci ludzie,wiadomo bylo ze ta mala wygra,sierotka psiakrew-glos moze i ma mocny,fajny,ale naprawde nie zasluzyla na to.jeszka,bednarek,nawet ta tanczaca grupa powinni.
        jessu co za kraj,wystarczy byc cholerna maloletnia marysia z koziej wolki i zasadzic teksty pod publiczke i juz serduszka topnieja,bleeeee.
        i zeby jeszcze cos z dziecka miala a nie jak 40 tka przemawia,jeszcze ta gepert w repertuarze 11latki.cos pieknego.
        po-ra-zka.
        I'm lookin like a star
        you can't stop my shinin:))
        • em.haa Stara baba w skórze dziecka 27.11.10, 22:45

• dr.verte Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:12

em.haa napisała:

> Do MOPSu po zapomogę niech idą. K...!!!!!
        >

sam sobie idz do MOPSu po zapomoge , och...zapomnialem , tam tylko pieniadze daja
        a tobie by sie przydal nowy mozg , wiec nawet MOPS ci nie pomoze
        • em.haa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:13
          Goń się.
        • em.haa Pod kościół żebrać :D 27.11.10, 23:15
          Hahaha.
          Idę spać, mam nadzieje że jutro już nie będę pamiętać o tym BIEDNYM dziecku :D
    • maniaczytania Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:24
      jakos przegapilam chwile i nie wiem, skad ta nagroda specjalna dla Sabiny?
      Super, ze ja dostala :)
    • kelle1986 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:25
      Ech.... :/ Kluczem do zwycięstwa Magdy była jej wypowiedź, że za pieniądze wybudowałaby dom dla swojej rodziny.. to się telewidzowie ulitowali nad biedną dziewczynką.

Fajnie że Sabina dostała wyróżnienie! I Fajnie że nie wygrał Bednarek.
      • shayah Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:31
        Szkoda czasu na realizację takich programów, skoro i tak głosujący kierują się litością i "dobrym sercem". Ludzie, którzy są utalentowani i ciężko nad sobą pracują przegrywają z sympatyczną, ale marną wokalnie dziewczynką. Gdzie tu tytułowy talent?
    • shayah Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:25
      A ta nagroda specjalna to od kogo, bo nie dosłyszałam?
      • princessofbabylon Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:29
        Dla Sabiny.
        • shayah Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:34
          No że dla Sabiny to wiem, ale od kogo i dlaczego? Uważam, że jak najbardziej słusznie, ale ciekawi mnie co to za nagroda, tzn. z jakiej okazji?
          • princessofbabylon Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:39
            Aaaaaa, bo ja zamiast "od" to "do" widziałam ;)
            • shayah Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:42
              :) No ciekawi mnie to okrutnie, bo nagrodę za najsłodszą uczestniczkę dostała mała, a za najlepszą musi co, Jeszka właśnie ;)
              • afortunada to chyba o to chodziło... 27.11.10, 22:49
                www.apart.pl/pl/firma,konkurs-mam-talent

• em.haa Re: to chyba o to chodziło... 27.11.10, 22:52
                  No niech ma, zasłużyła.
                  Kamil nagrał już CD ze swoim zespołem, teraz go wypromuje i gra gitara.
                  A ta mała pewno zaszczyci swoją obecnością marne festiwaliki, program jutrzejszy śniadaniowy, później w poniedziałek Miedzy kuchnią a salonem, do Wojewódzkiego za młoda, ale może Majewski ją zaprosi. W między czasie wysmętni się do kotleta gdzieś i spoko, może niebawem zniknie :D
                • shayah Re: to chyba o to chodziło... 27.11.10, 23:07
                  dziękuję :)
                  • afortunada Re: to chyba o to chodziło... 27.11.10, 23:10
                    ni ma za co ;-)
                    w ramach ewentualnego rewanżu (:-P) proszę o link, gdzie bym se wreszcie mogła obejrzeć ten dzisiejszy odcinek, bo jutro też nie mam dostępu do telewizorni :(
                    :D
                    • shayah Re: to chyba o to chodziło... 27.11.10, 23:25
                      nie ma nigdzie na razie. na vod będzie na pewno, ale jutro lub pojutrze :)
                      tu pilnować trzeba aż się pojawi vod.onet.pl/mam-talent,324,serial.html :)
                      • afortunada Re: to chyba o to chodziło... 27.11.10, 23:30
                        dziękuję prze-przeserdecznie! :-)
                        • shayah Re: to chyba o to chodziło... 27.11.10, 23:48
                          bardzo proszę :)
    • ghiro Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:26
      A wygrała litość...Trudno :(
      • dr.verte Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:14

ghiro napisała:

> A wygrała litość...Trudno :(

jakby litosc triumfowala nagrode zebralby eisenhowerberger(czy jakos tak)
    • zalobanarodowa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:31
      "Podaj komórkę, wyślę esemesa na tą dziewczynkę, zobacz taka mała a taka mądra, tyle już wie o życiu i jak ładnie śpiewa! A ten tam coś pieje i dziwny jakiś w ogóle jakiś jest."

Dzisiejszego wieczoru przed telewizorami siedziała ta Polska. I ona wysyłała esemesy.
      • konopielka80 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:46
        I jeszcze coś mała mówiła o skrzypcach....Normalnie Janko Muzykant!
        Żenada.
        • em.haa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:49
          Kupiła bym jej ten dom (jakbym sama nie była biedna) dała te skrzypki i poprosiła żeby poszła w cholerę i wróciła jak dorośnie do tego do czego porywa się w śpiewaniu.
          Mała słodka dziewczyna a odkopuje coś co było dobre lata temu.
        • shayah Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:50
          a efekt będzie taki, że starzy capną kasę, rozpuszczą w pięć minut a mała nic z tego nie zobaczy.
          • em.haa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:53
            Może jej coś na dupę normalnego kupią, bo w tych ciuchach to średnio wyglądała.
            Ta dzisiejsza "suknia balowa" do tych wełnianych rajtek to wypas wsi mazowieckiej :|
            • lalka-on-line Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:07

wojewodzki chyba specjalnie zachwycony nie byl:P
              kurcze ja nie mam nic do dzieci,utalentowana jest jakos,fajnie--ale nie takie ordynarne jechanie na sentymentach w stylu "mala dziewczynka z biednej rodziny,w obciachowych sukieneczkach,zbiera na dom dla rodzicow i skrzypeczki"i musi wygrac,chocby tam mariah carey startowala:D
              nie zasluzyla na wygrana,absolutnie,byli lepsi i to nie fair w stosunku do nich.i fakt ze granica wieku powinna obowiazywac bo jechanie na slodkich malolatach zaczyna byc nudne.
            • shayah Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:15
              Finalistów zdaje się ubiera TVN, więc gratulacje kieruj do nich :D a kupić kupią, ale pewnie kasa rozleci się na samochód, remont i inne pierdoły, a na inwestowanie w "talent" już nie starczy...
              • aniani7 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 08:18
                Nie zapominaj jeszcze o plaźmie na całą ścianę.
              • em.haa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 12:42
                Może chociaż te sksypki dostanie :D
              • lalka-on-line Re: shayah 28.11.10, 18:17

finalistow moze i tvn ubiera ale ona od poczatku jak ta sierota poubierana-byl przeciez motyw ze foremniak zwrocila uwage ze dziewczyna wyglada jak z bidula,takze nie sadze ze wszystko zwalic na tvn sie da:PP--
      • em.haa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 22:47
        Ja wysłałam na Kamila i Anie & Jacka. :D
        • elgeb Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:05
          em.haa wściekasz sie jakby to Twoja nagrode mała zgarnęła :)
          • em.haa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:12
            Bo poświęciłam wieczór i się zawiodłam.
            Nie sądziłam że ona wygra, a nie zasłużyła po prostu.
            Byli lepsi!
            A swoją drogą 300 tyś dla takiego gnojka :D ech...
          • stary_zgred1 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:22
            Wynik trochę mnie zdziwił, ale ... Jeśli mała dostanie szanse rozwijania talentu, to za kilkanaście lat może zaskoczyć. Już teraz ma potężny głos, a lekcje śpiewu mogą spowodować, że dojdzie do niezłych wyników. do tego - jest ładna i ma sporo wdzięku. Jeśli rodzice zainwestują w jej rozwój to dzieciak ma szanse na karierę.
            Lisiecki i Bednarek, którym kibicowałam, także szansy nie są pozbawieni. Tylko kto ich zasponsoruje?
            • em.haa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 28.11.10, 12:43
              Za kilkanaście lat to mi będzie koło tyłka latać kto tam w TV śpiewa.
    • 1maaryniaa Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:07
      a ja za cholerę nie mogę zrozumieć tego uwielbienia dla Sabiny, głos może i ma dobry ale jakoś nie przekonują mnie jej wykonania. Jak śpiewa Bednarek albo Lisiecki to widać w tym uczucie, a u niej tylko same ozdobniki i wycie. nie wiem, nie wiem...
      No cóz, werdykt nie po mojej myśli :D i jak widze nie tylko mojej :D
      osobiscie byłam za Lisieckim i Bednarkiem, ale oni i tak się wybiją ;) mają chłopaki talent !
      • dorota.be Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:20

Historia lubi się powtarzać.
        Nie pierwszy raz jurorzy zaprzepaszczają wygraną dobrym uczestnikom.
        Kuba kilka razy prorokował wygraną Bednarka, to telewidzowie pokazali mu, że sie myli.
        Minę miał Kuba nietęgą po ogłoszeniu wyników.
        Ja też.

♥♥♥♥♥
        • konopielka80 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 27.11.10, 23:31
          Oj, nie zgodzę się z tym, że gdyby wygrała litość, to program wygrałby niewidomy chłopak. Róznica jest taka, że chłopak jest radosny, energiczny, pełen życia i nie żeruje na czyjejś litości i współczuciu. Zagrała, zaśpiewał, tydzień temu wręcz dał czadu.
          A Madzia wrecz przeciwnie- smutne minki, smutne piosenki, skrzypeczki, dom dla rodziców, wizerunek biednej dziewczynki ze wsi co ma talent, tylko pieniędzy brak... Tydzień temu była w programie bodajże jej rówieśniczka, gimnastyczka i zachowywała się zupelnie inaczej, jak normalna, wesoła dziewczynka a nie jak 40latka w skórze dziecka.
        • piotr33k2 Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 -przekret i tyle 27.11.10, 23:39
          wydaje mi sie ze to była jednak manipulacja stacji tvn tymi sms żeby ta biedna "dziewczynka z zapałkami" zwycieżyła ,w imie sprawiedliwosci, zwyciestwu dobra itp podobne populistyczne bzdury , he he. taka była decyzja programowo -wizerunkowa i tyle . ten wystep tej dziewczynki która ma jednak talent (zeby nie było że go nie ma) byl balsamem na serce dla starych panien ,starych bab ,dewot ,kucharek ,gospodyn miejskich wiejskich i ciemnej gawiedzi w jednym ,dlatego musiała wygrać bo tak wypadało, bo to uwiarygodnia stacje w oczach tej sporej liczacej się grupy odbiorców . żeby nie byla tylko kojarzona z kontrowersyjnym wojewódzkim, walką z krzyzem pod pałcem i ironizowaniem z moherów, he he.
          • surfen Decyzja taka a nie inna i tyle 28.11.10, 15:26
            Znam kilkanaście osób, które kibicowały Magdzie Welc (i pewnie wczoraj też słali na nią smsy) i całkowicie przeczą oni twojemu opisowi. Każdy mierzy swoją miarą, ale weź pod uwagę, że przedstawiłeś swoją opinię, a nie fakt. Rozumiem, że ktoś może mieć inne zdanie - ale reguły były jasne - wygrywa osoba, która zdobędzie najwięcej głosów widzów. I teraz moralizowanie jakiekolwiek nie ma sensu i założę się, że gdyby wygrał ulubieniec tych osób, które teraz wszystkich pouczają - wstawialiby same uśmiechy i achy. Więc darujcie sobie. Również nie wygrała osoba na którą głosowałem osobiście, ale to nie powód do histerii czy do oskarżeń, że ktoś coś oszukał etc.
          • sid.leniwiec Re: Mam talent - FINAŁ 27.11.2010 -przekret i tyl 28.11.10, 16:44
            > byl balsamem na serce dla starych panien ,starych bab

I tu się pogrążyłeś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka