Dodaj do ulubionych

x-factor 2013

23.02.13, 20:54
Oglądacie? Same wyjce... Mnie słoń na ucho nadepnął, to prawda, ale mam wrażenie, że mogłabym tam stanąć razem z nimi i towarzyszyć im w tym fałszowaniu.

No i co to teraz odbywa się na tej scenie? Tatiana łapie się ostatniej deski ratunku, czy jak?

Obserwuj wątek
    • jolecka-22 Re: x-factor 2013 23.02.13, 20:56
      oj widzę, że moglam sie wstrzymać ze swoim watkiem o Tatjanie i dopisac sie do Twojego ;)
    • barbasia1 Re: x-factor 2013 23.02.13, 23:32
      Co za zuchwalstwo i brak samokrytycyzmu przyjść do programu z piosenką-aktulanym hiciorem, którego nie umie się kompletnie śpiewać.

Tatiana też nie zaśpiewała tej piosenki ładnie. Ta jej chrakterystyczna maniera się włączała ciągle.
    • kawa48 Re: x-factor 2013 24.02.13, 00:08
      Mi się podobał tylko chłopak od "She's like the wind". W miarę ok jeszcze było to małżeństwo z naciskiem na nią.

Okupnik nie zaśpiewała dużo lepiej od uczestniczki.
    • kroliczyca80 Re: x-factor 2013 24.02.13, 12:40
      No co wy, Ewa Szlempo zaczarowała utwór No Doubt, dawno nic w tv tak mi się nie podobało jak to wykonanie.
      • kelle1986 Re: x-factor 2013 24.02.13, 13:25
        kroliczyca80 napisała:

> No co wy, Ewa Szlempo zaczarowała utwór No Doubt, dawno nic w tv tak mi się nie
        > podobało jak to wykonanie.

a mi sie nie podobalo, strasznie sennie.. wole te pisenke w oryginalnym, szybszym tempie
        fajny byl chlopak z czupryna i malzenstwo, ale nie wiem dlaczego przeszla ta laska od dzikich tacow i ten chlopak z fryzura jak he-man:]
    • muneca.brava Re: x-factor 2013 24.02.13, 13:36
      W moim odbiorze nie bylo tak zle ;) Podobala mi sie dziewczyna, ktora spiewala No Doubt, kudlaty, ktory spiewal She's Like The Wind (jak sie tu pojawi Kubu, to na pewno mi wypomni, ze wizualne skojarzenie z Kuba Kesym i Dawidem Podsiadlo ewidentnie mu pomoglo :P i bedzie mial racje ;) ) i oba Hyzy - ze wskazaniem na niego. Blizniaczki byly ok od momentu, jak zaczely spiewac razem - poki spiewaly kazda z osobna, byly nijakie. Poza tym program zyskal na podmianie Kuzniara na Kazadi :) Natomiast numer Tatiany byl slaby, bo zaspiewala po kiepskim wystepie, chciala idziewczynie cos udowodnic i... nie wyszlo. Po prostu wiecej sie gibala, ale wokalnie nie bylo to wiele lepsze, tylko glosniejsze.

O ile dobrze pamietam, poprzedni sezon, jesli chodzi o przesluchania, skonczyl sie na pierwszym odcinku, potem juz bylo coraz slabiej. Mam nadzieje, ze w tym roku tendencja bedzie odwrotna...
      • zakochana.w.nim Re: x-factor 2013 24.02.13, 17:00
        W programie śpiewali amatorzy , a wyszło lepiej niż impreza z zadęciem skonstruowana przez TVP, w której biorą udział pożal się boże gwiazdy. Tu przynajmniej ktoś śpiewał i czasem nawet całkiem nieźle, pomijając Okupnik
    • czesiekkk Re: x-factor 2013 24.02.13, 18:37
      Tania telewizyjna produkcja, taniej naziemnej telewizji TVN, która zapełnia czas antenowy amatorami, którzy myślą, że zrobią jakąś karierę. Do tego jury, które chce zarobić i lansować się w TV. TVN na pewno zarobi na reklamach i może na sms-ach, na pewno zaoszczędzi na tym, że nie musi kupować serialu albo filmu.
      • kklekss Re: x-factor 2013 24.02.13, 20:32
        Coraz więcej reklam w tym programie , o wiele za dużo.
    • kubissimo Re: x-factor 2013 05.03.13, 16:02
      po dwoch odcinkach dwie refleksje:
      1. niech oni zrezygnuja z tych grup wokalnych. To i tak sie w Polsce nie przyjmie, wiec lepiej to wywalic i grupe mlodziezowa podzielic na dziewczyny i chlopakow. Grupa spiewajaca Queen byla straszna :/
      2. żachnąłem się przy pierwszym odcinku, kiedy to po jakimś dobrym występie Wojewódzki rozmarzonym głosem powiedział, że ten program jest właśnie dla takich ludzi. Tjaaaa, tylko czemu potem biora tych ludzi, wbijają w dziwne pomysły stylistów i każą śpiewać repertuar, którego ci wykonawcy nie chcą/nie lubią/nie czują? :/
    • aasiek Re: x-factor 2013 24.03.13, 13:16
      Po wczorajszym odcinku największym zaskoczeniem było wspomnienie przez Wojewódzkiego o Armii, Budzyńskim i "Niezwyciężonym". Oj, siedzi w nim ta Armia, siedzi...
      • rodzynia Re: x-factor 2013 01.04.13, 22:52
        Jak oceniacie wybór najlepszej piętnastki. Ja o dziwo jestem zadowolona :) W dalszym ciągu bez sensu wydaje mi się grupa "zespoły", w której niewiele mieli do wyboru..
        • spacey1 Re: x-factor 2013 02.04.13, 18:04
          Nie znoszę gościa, który śpiewał Bon Jovi na castingu (ten blondyn, którego nie trawi Tatiana. Ja też!!!). Żałuję natomiast, że nie wybrali Nelli i Grzegorza Kopycińskiego. Grzegorz co prawda dramatycznie położył ten etap, ale She's like a wind zaśpiewał pięknie i ma w sobie dużo uroku i charyzmy, myślę, ze coś by zdziałał w tym programie. A Nella - podobała mi się już w poprzedniej edycji. Cieszę się, ze Grzegorz Hyży się załapał i Filip Metler. Z kobiet - Marta Ławska i Diana John. No i ciekawa jestem Wojtka Ezzata, czy oprócz uroku osobistego ma coś do zaproponowania jeszcze. Tylko z każdym takim programem coraz wyraźniejszy znak zapytania w głowie: i co z tych pięknych głosów? REPERTUAR!!!!
          • kubissimo Re: x-factor 2013 02.04.13, 18:50
            za cholere nie rozumiem sytuacji Wojtka Ezzata. On na razie nie wykazal sie niczym co by uprawiedliwialo jego obecnosc w tym programie. Przeszedl przez gesto sito eliminacyjne dzięki miłej buzi. bez sensu :/
            • muneca.brava Re: x-factor 2013 04.04.13, 10:34
              dla mnie te fenomen tego goscia jest niezrozumialy. w ogole nie kojarze, jak spiewa, jak na niego patrze, to widze Huberta Urbanskiego w wersji szatyn. jakies nieporozumienie.

a drugie nieporozumienie to brak Grzeska Kopycinskiego w finalach. szkoda.

reszta - poza grupami, ale tu winie format - zapowiada sie dobrze. ale dobrze zapowiadaly sie i poprzednie finaly, a decyzje repertuarowe i tak potem polozyly sprawe. ciekawe, czy jurorzy odrobili lekcje z poprzednich sezonow, czy znowu bedziemy zmuszeni patrzec na uczestnikow meczacych sie w zgranych do bolu kawalkach, ktorych nie czuja i nie rozumieja, i ktore im kompletnie nie pasuja.
    • makgirt Re: x-factor 2013 04.04.13, 12:51
      Nie ma nikogo kogo dałoby się słuchać. Poza tym zauważyłem w tym programie coś takiego, że nawet jeśli koleś źle zaśpiewa to i tak jurorzy dają mu szansę, bo ma potencjał, ale jak przyjdzie ktoś kto dobrze zaśpiewa to mu nie dają szansy twierdząc, że wybrał złą piosenkę.

--
      elotek.pl/
    • deczka2013 Re: x-factor 2013 06.04.13, 17:43
      Tego nigdy się nie dąło oglądać moim zdaniem , jedyny plus to Wojewódzki, ale ileż mozna czekać na jego jedno zdanie :P
      • zakochana.w.nim Re: x-factor 2013 06.04.13, 23:27
        Beznadziejny wybór Wojewódzkiego. Wybrał ładną Maję, a odrzucił świetną Dianę. Szkoda, ta ostatnia miała piękny głos i czekałam na jej występy... Program dla mnie już się skończył.
        • kelle1986 Re: x-factor 2013 07.04.13, 00:08
          Bez sensu ze Diana odpadla, tak samo dziwne ze Kuba odrzucil te dziewczyne ktora schudla. Po jej wystepie wydawaloby sie ze ja wybierze na pewno. Troche nie rozumiem tez obecnosci Wojtka Ezzata. Nie wiem po co ta kategoria zespoly...
          • roks30 Re: x-factor 2013 07.04.13, 12:40
            Dla mnie były wczoraj 3 pomyłki. Zamiast Ezzata powinien wejść Elton, przynajmniej byłyby jakieś jaja, a i ma bardzo silny głos, Ezzat za grzeczny dla mnie. Zamiast The Voice powinny wejść te laski, ale nie bliźniaczki. Diana John powinna zastąpić Gawor, która jest dla mnie bezbarwna. Mój M. jak zobaczył, że Diana John nie przeszła stwierdził, że ten program jest plastic-fantastic. Występ Mai Hyży najlepszy jak dotychczas.
        • muneca.brava Re: x-factor 2013 07.04.13, 17:45
          akurat w domu jurorskim Maja byla najlepsza tym razem, przeszla zasluzenie. natomiast Klaudia to totalne nieporozumienie. powinna przejsc Diana i zamiast Filipa ta dziewczyna w niebieskim.

w pozostalych domach z wyborami jurorow sie w zasadzie zgodzilam - Ezzat i Elton byli w moim odbiorze rownie slabi, wiec bylo mi wszystko jedno, ktory przejdzie. tak naprawde zaden z nich nie powinien byl zajsc tak daleko.
          • dziewczyna.z.bagien Re: x-factor 2013 08.04.13, 23:12
            Odrzucając Dianę, Wojewódzki zaniżył poziom tego programu. Przyznam, że nie mogłam doczekać się tej dziewczyny na scenie. Ale cóż, dla niektórych jurorów liczy się wygląd , nie talent. Może powinien zasiąść obok Joasi Krupy, tam zapewne byłby bardziej na miejscu? Szkoda, jestem zwyczajnie rozczarowana.
    • never_never odcinek 8. "na żywo" 13.04.13, 23:26
      jaka tu cisza... gdzie te niegdysiejsze czasy, gdy odbywała się tu żywa dyskusja zaraz po każdym odcinku z udziałem kubissimo, muneca (znanej jako s...) i innych?
      młodziaki, które obecnie oglądają ten program, siedzą na facebooku, gdzie dominują komentarze typu "ona jest najleprza" (pisownia oryginalna;)
      może to i dobrze, bo nic ciekawego się nie wydarzyło, jedynym zaskoczeniem odcinka był zespół "Girls on fire", a i to dlatego, że z poprzednich występów wydawało się, iż jest on pierwszym kandydatem do odpadki w odcinkach na żywo - dzisiaj zaskoczenie bardzo pozytywne
      TVN stawia zdaje się na "urzekła nas historia małżeństwa Hyży" - wobec braku silnych konkurentów mogą na tym jechać długo, może nawet do finału, jednak ja już tego nie będę oglądać, a Wy chyba też, o czym świadczy kompletne "desinteressement" na tym forum
      • barbasia1 Re: odcinek 8. "na żywo" 13.04.13, 23:48
        Najbardziej barwnymi osobowościami w tym programie są członkowie jury. ;)
      • kubissimo Re: odcinek 8. "na żywo" 14.04.13, 01:09
        Lekko wywolany do wypowiedzi przyznaje, ze nudzi mnie ta edycja. widzialem wszystkie odcinki, ale nawet nie bardzo chce mi sie gadac.
        No ale o czym tu mowic, jezeli w dzisiejszym odcinku najbardziej podobal mi sie... kaszkiet pana Hyżego, potem wystep Podsiadły, i dopiero potem wystep pana Hyżego. W sumie to koniec pozytywów. Reszta do szybkiego zapomnienia.
        A odpadniecie The Voices jak najbardziej zasłużone. Bosz, jacy oni byli irytujący. Wszystko co najgorsze z Bitwy na głosy w jednym zespole.

No i jak co roku powraca mysl, ze tvn nie umie i juz nie bedzie umial robic tego formatu.
        • kubissimo Re: odcinek 8. "na żywo" 14.04.13, 01:10
          ps. czy mi sie wydaje czy do zeszlego tygodnia w Girls on fire byly 4 dziewczyny?
        • janigor1 Re: odcinek 8. "na żywo" 14.04.13, 19:12
          W pełni się zgadzam z przedmówcą - nuda!
      • muneca.brava Re: odcinek 8. "na żywo" 14.04.13, 13:36
        ja jestem! :) tylko ogladam z jednodniowym opoznieniem zawsze, bo TV niet, wiec odtwarzam na tvnplayerze :)

moje wrazenia po dzisiejszym odcinku:

Aisha i Asteya - kurcze, takie fajne maja glosy, a taka badziewna piosenke dostaly. one powinny spiewac repertuar blizej Mary J. Blige czy Anastacii, pokazywac swoje mozliwosci, a tu nie mialy na to szansy.

Olga - tego, kto wpadl na swietny pomysl zeby naprawde sliczna dziewczyne przerobic na Bonnie Tyler nalezaloby wychlostac, jak rany. w przeciwienstwie do Kuby nie jestem uprzedzona do Kelly Clarkson, ale Olge tez widzialbym jednak w innym repertuarze, bardziej rockowym.

Filip – kreowany na naszego Bruno Marsa/Olly'ego Mursa. wystep dla mnie niezapamietywalny.

Girls On Fire - chyba sie starzeje, bo ten kawalek kompletnie mi nie podszedl. dziewczyny wokale maja calkiem fajne, ale tego wykonania nawet nie bede oceniac bo nie potrafie, totalnie nie moja bajka.

Wojciech Ezzat - nie jestem fanka DM, ale ten kawalek jest mocny. jakos nie pasowal mi w wykonaniu kogos, kto wyglada jak skrzyzowanie Huberta Urbanskiego z Piotrem Polkiem, ubranego jak na wystep na statku wycieczkowym. Ezzat nadal mnie nie przekonuje wokalnie, a dzis do tego mialam wrazenie, ze niekoniecznie wiedzial, o czym spiewa. no, wizerunkowo klocil mi sie strasznie z utworem i to mi bardzo utrudnialo odbior.

Klaudia – polegla w starciu z wlasnymi nerwami. bylo nieczysto, glos jej sie lamal i kompletnie nie miala nad nim kontroli. I znowu – slaba piosenka, niedopasowana nijak do stylu i mozliwosci wykonawcy.

The Voices – straszne to bylo. nie dosc, ze sam spiew był okropny, to do tego ta dyrygentka, ciskajaca się po scenie i wykonujaca jakieś takie osmiornicze ruchy rekoma, brr. a na domiar zlego od początku wywolywal we mnie dziwny niepokoj sobowtor Matthew Foxa, mam nieustajace wrazenie, ze zachwile pojawi się reszta obsady Zagubionych i okaze się, ze nic nie jest tym, czym sie wydaje :P dobrze, ze odpadli, byli w tym odcinku najslabsi.

Grzegorz Hyzy – bardzo poprawny wystep. ale znowu – Olly Murs to nie jest najambitniejszy mozliwy repertuar, a Troublemaker to nie jest utwor, w ktorym można zablysnac. Ja zreszta mam duzy zal do Olly'ego, bo w brytyjskim X Factorze pokazal, ze jest wystarczajaco zdolny, zeby spiewac ciekawsze rzeczy, niz takie nijakie popowe pioseneczki. i wydaje mi sie, ze Grzegorz tez.

Maja Hyzy – moj ulubiony wystep tego odcinka. nie zeby był rewelacyjny, ale z uczestnikow była dzis najlepsza, i piosenke miala najlepiej – choc tez nie w dziesiatke – dobrana. poza tym, Hyzych sie nie da nie lubic, bardzo dobrze to sobie w TVNie obmyslili ;) szkoda, ze na innych polach nie maja takiego nosa.

najjasniejszym punktem odcinka byl zas wystep Dawida Podsiadlo. ciesze sie, ze chlopak dalej spiewa, i to spiewa fajnie, nadal gada od rzeczy i chyba zmeznial od zeszlego roku ;)

ogolnie mam po tym odcinku dwie refleksje: pierwsza, ze poprzednia edycje wygrala ta osoba, ktora powinna i z nieskrywana satysfakcja stwierdzam, ze nie pomylilam sie, kibicujac mu rok temu ;) a druga, ze stara doopa jestem i dzisiejsze hity nijak do mnie nie trafiaja.
        • stary_zgred1 Re: odcinek 8. "na żywo" 14.04.13, 13:42
          Głupio się przyznać, ale tak naprawdę podobał mi się występ Dawida Podsiadło (a może Dawida Podsiadły?). Uczestnicy tegorocznej edycji po prostu mnie nudzą. Mam wrażenie, że byli dobierani pod względem urody - odpadły osoby "z duszą", które ciut gorzej prezentowały się przed kamera, a do programu weszli ładni ludzie o przeciętnych umiejętnościach. Wszystko mi jedno kto wygra, ani mnie to ziębi ani grzeje.
    • kelle1986 Re: x-factor 2013 14.04.13, 21:54
      A mnie najbardziej wkurw.. Aisha i Asteya, zmasakrowaly MoveInTheRightDirecton koncertowo, tego sie nie dalo sluchac. W drugiej piosence juz lepiej no ale jest cos w nich irytujacego:/

Podobali mi sie Filip, Grzegorz i Maja Hyży no i tyle. Mega nudna edycja, TVN powinien w ogole dostac jakas telewizyjna maline za dokumentne skopanie formatu X Factor.

A przepraszam, zapomnialam o Girls On Fire, pozytywne zaskoczenie:)

D. Podsiadlo to nie moja bajka ale milo wiedziec ze cos tam tworzy;)
      • jodipiku Re: x-factor 2013 15.04.13, 13:10
        nuuuudy....lansowanie jury-a raczej wojewodzkiego....Kazadi skrzeczy , krzyczy, nagabuje na te smsy-....żenada,..,,

nikt nie mial dorbze dobranego kawalku....piosenki za glosne podklady ik malo bylo slychac glosow wykonawcow...

ja ogaldam Voice of the Poland-gdzie ludzie maja kawal glosu i spiewaja PIEKNIE ! a jiury sie nie lansuuje
        • kubissimo Re: x-factor 2013 16.04.13, 20:10
          z ta muzyka to ciekawe, bo u mnie zarowno w Voice jak i w XF jest straszny problem z dzwiekiem. Wszystkie inne programy sa ok, ale w tych dwoch regularnie podklad przykrwa mi wokal. Zaczynam podejrzewac przelaczenie sygnalu na cyfrowy, bo nie widze innego powodu. W moim telewizorze ustawienia dzwieku sa solidnie schowane, wiec odpada przypadkowe przelaczenie jakiegos guzika w pilocie.
    • highway_star Re: 20 kwietnia - rockowy odcinek ?? kpina... 22.04.13, 00:01
      Sobota 20 kwietnia, odcinek rockowy, na który czekam ze sporym zainteresowaniem, jako zwolennik tej muzy i co słyszę ?
      Filip Mettler śpiewa Justina Timberlake'a, Klaudia balladę pop-duetu Roxette, duet od Tatiany piosnkę wybitnej rockowej wokalistki Spears Britney, smętna Maja Hyży z której od 2 odcinków wychodzi muzyczna słabizna tłumaczy się "nie swoją bajką"... a co było ostatnio ?? powinna stać do odpadnięcia za to wykonanie.
      Zdyskwalifikowani za nierockowe kawałki powinni być Filip, Klaudia i Aicha-Asteja

szkoda gadać, poziom tegorocznej edycji marniutki
      na tle miernot w sobotę czysto i mocno się pokazali... Wojtek Ezzat (chyba nie tylko ku mojemu zaskoczeniu) i Klaudia Gawor
      • kubissimo Re: 20 kwietnia - rockowy odcinek ?? kpina... 22.04.13, 10:58
        ej no, pan Hyży też dobrze wypadł. Zresztą to chyba jedyny finalista, który mnie choc trochę interesuje. Ezzat spiewa poprawnie, ale nic ponadto.

co do Britney to jakos mnie nie razila, bo faktycznie podrasowano aranżację i wyszło drapieznie. natomiast nie bardzo rozumiem czemu ani Tatiana ani Czeslaw nie wysmiali wyboru piosenki Justia.

Maję Hyży widziałbym raczej w Top Model, bo jest prześliczna, ale z tego jej śpiewania niewiele wynika.
        • kubissimo Re: 20 kwietnia - rockowy odcinek ?? kpina... 22.04.13, 10:59
          ps. w tym sezonie The Voice zdecydowanie lepszy od XF
          • iontichy Re: 20 kwietnia - rockowy odcinek ?? kpina... 22.04.13, 11:10
            Zgadzam się. Powiedziałbym nawet, że poziom VoP jest wyjątkowo wysoki podczas gdy, mam wrażenie, XF najniższy od czasów Idola. A wykonanie "Billy Jean" w VoP - świetne,miałem łzy i gęsią skórkę.
            • jodipiku Re: 20 kwietnia - rockowy odcinek ?? kpina... 22.04.13, 11:16
              zgadzam sie w 100% - VoP jest to kawal dobrej muzyki-zarowno jury jak i wykonawcy na najwyzszym poziomie. Bardzo zyskali w moich oczach Baron i Tomson -rowne chlopaki ktore na prawde znaja sie na muzyce-sa mega sympatyczni i szczerzy w tym co robia! BRAWA>Justyna tez w porzadku, Pati tez...najbardziej irytuje mnie czwarty juror-jego decyzje sa czasem od czapy i te komentarze....i do tego polski repertuar tylko, ej nio,niesprawiedliwe.
              a Uczestnicy-rewelacja !!!!!!
              • kubissimo Re: 20 kwietnia - rockowy odcinek ?? kpina... 22.04.13, 11:23
                ja tam nie mam zadego problemu z polskim repertuarem. No moze tylko tyle, ze to sila rzeczy musza byc klasyki, bo co te dzieciaki maja spiewac ze wspolczesnych piosenek? Weekend? Dodę? :///

btw przytyk Steczkowskiej do "niektorych dzisiejszych piosenkarek" byl fajny :)
                • highway_star Re: 20 kwietnia - rockowy odcinek ?? kpina... 23.04.13, 23:24
                  Dzięki za zwrócenie uwagi na VoP, rzucę okiem, bo dotąd nie rzucałem ;-)
                  • kubissimo Re: 20 kwietnia - rockowy odcinek ?? kpina... 24.04.13, 09:24
                    w sobote pierwszy odcinek na zywo. Chwila prawdy ;)))
    • valcarcel Re: x-factor 2013 24.04.13, 15:03
      już nie mogę patrzeć na Wojewódzkiego, którego żarty są na coraz słabszym poziomie.

--
      drukowanie 3d
      • kubissimo Re: x-factor 2013 28.04.13, 17:57
        bardzo sie z Toba zgadzam. Ostatnio mialem nieprzyjemnosc zobaczyc wiekszy kawalek jego programu (z Moro i Boberkiem) i bylem zazenowany poziomem jego tekstow (nie da sie tego nazwac zartami). Byc moze on ma swiadomosc, ze jego widzowie to glownie gimnazjalisci, bo ogladajac mialem wrazenie, ze on desperacko walczy o uwage tego wlasnie targetu.
    • muneca.brava Re: x-factor 2013 30.04.13, 13:41
      no niestety, z odcinka na odcinek znowu coraz nudniej. najwieksza atrakcja ostatniego odcinka byla wtopa Tatiany, ktora pomylila chor Sound'n'Grace z mentorowanymi przeciez przez nia sama The Voices - co chyba dosc duzo mowi o poziomie tegoz mentorowania i rzeczywistym zaangazowaniu jurorow...
      • spacey1 Re: x-factor 2013 30.04.13, 21:20
        a ja mam takie spostrzeżenie, że ludzie z produkcji XF powinni unikać jak ognia wybierania tych samych utworów, co wVoP, bo wypadaja te wykonania bladziutko. W tym tygodniu było coś, co wcześniej śpiewali w VoP i różnica była powalająca. Przypadek Cry me a river był odwrotny - najpierw Filip śpiewał go w XF, a potem zakasował go Mateusz Grędziński w VoP.
        Żal patrzeć, jak przerabiają tych ludzi na plastikowe lalki. Maja tak smutna, jakby ja tam za karę trzymali. Grzegorz - karykaturalnie. Filip - już mi nawet nie żal, że odpadł. Tak szybko stracił swoją wyjątkową naturalność. Nadal wg mnie jedynym, który skorzystał na udziale w XF jest Ezzat. Podobają mi sie też Girls on fire i Aysa i Asteya nie dały się całkiem zepsuć. Reszta słabiutko
      • kubissimo Re: x-factor 2013 01.05.13, 14:45
        muneca, przełącz się na Wojsa. jest duzo lepszy. chociaz zostaly juz tylko 3 odcinki :/
        • muneca.brava Re: x-factor 2013 05.05.13, 07:33
          a jest do obejrzenia w necie?
          • virtue87 Re: x-factor 2013 05.05.13, 13:11
            Jest: vod.tvp.pl/audycje/rozrywka/the-voice-of-poland-ii
            • muneca.brava Re: x-factor 2013 08.05.13, 09:19
              dzieki :)
        • muneca.brava Re: x-factor 2013 09.05.13, 12:26
          niewazne, ze zostaly 3 odcinki, dla mnie sie dopiero zaczelo, wiec wprawdzie do watku komentatorskiego juz nie dolacze ;) ale ogladam z prawdziwa przyjemnoscia. nie rozumiem, dlaczego format XF koncertowo zostal spieprzony, tu widac, ze mozna i mozna naprawde fajnie :) a i glosy w VoP sa duzo ciekawsze. z braku czasu jestem jeszcze na etapie przesluchan w ciemno, ale juz mi sie spodobalo pare osob o wiele bardziej niz wszyscy zapiewajlowie tej edycji XF :) dzieki, Kubu!
          • kubissimo Re: x-factor 2013 10.05.13, 08:19
            polecam się :)
            • rodzynia Re: x-factor 2013 11.05.13, 00:28
              rzeczywiście poziom tego xfactora niestety marny i nie chce się pisać

a co sądzicie o utworze Ady Szulc?:) Jak dla mnie wpada w ucho i klimatyczny teledysk, przy okazji miała wycieczkę na Kubę ;)

www.youtube.com/watch?v=G7PataQf8_s&feature=player_embedded
              • redudek Re: x-factor 2013 12.05.13, 19:07
                A ja mam dość oglądania już Mai Hyży. Myślałam że wczoraj odpadnie, Czesław po niej pojechał jak po łysej kobyle,ten zespół z dziewczynami chwalił i mówił ze fajnie itp a na końcu ten zespół wywalił a Majeczkę zostawił :/
                • nickname22 Re: x-factor 2013 13.05.13, 08:50
                  cos zlego stalo sie z tym programem...Wojewodzki robi sie żenujacy, ludzie nie spiewaja dobrze.. w porowaniu do the Voice Poland, wlasciwie nie ma porownania. VoP jest świetny!
                  • aguszak Re: x-factor 2013 13.05.13, 09:44
                    ... no i jeżeli Klaudia Gawor wyglądała wczoraj zjawiskowo, w czerwonych szarfach przypiętych byle jak do cielistego body, to ja wymiękam...
                    Jak dla mnie tylko Wojtek Ezzat nadaje się do programu muzycznego...
                    • aguszak Re: x-factor 2013 13.05.13, 09:46
                      ... no i jeszcze Grześ Hyży ;-)
                      • kubissimo Re: x-factor 2013 13.05.13, 11:46
                        o ile zgodze co do Hyżego, to Ezzat jest jakimś nieporozumieniem. Spiewa dość czysto, ale nie ma za grosz osobowości scenicznej. Każdy jego występ mnie nudzi. Każdy.
                        • muneca.brava Re: x-factor 2013 14.05.13, 11:09
                          zgadzam sie. tez nie trafia do mnie Ezzat, nie wiem, jakis taki jest... dansingowy. w zyciu nie kupilabym jego plyty ani nie poszla na jego koncert. jedyny sensowny uczestnik tego programu to Grzegorz Hyzy. Maja jest straszliwie krzywdzona repertuarem - mimo pieknej barwy, jej mozliwosci wokalne i sceniczne sa bardzo ograniczone i jej mentor, gdyby znal sie na swojej robocie, to tak by jej dobral repertuar, zeby to ukryc. a Kuba tydzien w tydzien regularnie wszystkie jej braki obnaza. Klaudia Gawor spiewa czysto, glos ma mocny, ale dla mnie jest bezbarwna, jakos nie moge znalezc w niej nic interesujacego. moze po prostu nie mam zapotrzebowania na kolejna Celine Dion, wole kogos kto ma moze mniejsza skale glosu, ale ciekawsza barwe i jakis swoj styl, cos, co czyni natychmiast rozpoznawalnym - taki Dawid Podsiadlo jest wyjatkowy, jesli chodzi o glos i styl spiewania, Klaudii nie rozpoznalabym w radiu posrod innych wokalistek.

ja stawiam na Grzeska, ale wygra pewnie Ezzat. i w sumie roznica zadna, bo ten program, jak wiemy, tak naprawde kariery nie zapewnia, jak sie samemu nie tyra, nie tworzy, to mozna co najwyzej po nim zostac regularnym gosciem na lamach pudla czy innego plotka.

VoP ogladam teraz nadrabiajac zaleglosci i jestem pod wrazeniem, niektorzy wokalisci sa naprawde wyjatkowi i mam nadzieje, ze nie zgina po programie. jest tam troche irytujacych elementow - najbardziej chyba niekonsekwencja jurorow: raz puszczaja kogos dalej, bo jest niedoskonaly i moga go jeszcze czegos nauczyc, a jak ktos jest artysta kompletnym, to odpada, bo mu nic nie moga dac; innym razem uzywaja tych argumentow dokladnie na odwrot i dalej idzie artysta kompletny, gotowy na podbijanie rynku, a odpada ktos, kto musi jeszcze wlozyc wiecej pracy. no i mam zastrzezenia co do niektorych wyborow po bitwach i duetach nokautowych, ale i tak mam wieksze zaufanie do jurorow/trenerow w VoP niz pozal sie Boze mentorow w XF.
                          • never_never Re: x-factor 2013 14.05.13, 18:21
                            > i w sumie roznica zadna, bo ten
                            > program, jak wiemy, tak naprawde kariery nie zapewnia, jak sie samemu nie tyra,
                            > nie tworzy, to mozna co najwyzej po nim zostac regularnym gosciem na lamach pu
                            > dla czy innego plotka.

dlatego w tej chwili najciekawszą propozycją wydaje mi się nie "X-factor", nie "VoP", a jednak polsatowski " Must be the music", ponieważ tam uczestnicy prezentują zwykle własną twórczość
                            dwaj niepozorni chłopcy, którzy wygrali w niedzielę pokazali, że ani wygląd ani ruch sceniczny nie jest tak ważny, jeżeli ma się coś ciekawego do zaśpiewania

www.youtube.com/watch?v=K4NUMR3mKS8

• kubissimo Re: x-factor 2013 14.05.13, 20:43
                              no ale "najciekawsza propozycja" niekoniecznie przekłada się na poźniejsze zaistnienie na rynku. Bo moze sie myle, ale chyba tylko zwyciezca pierwszej edycji - Enej - wykorzystal szanse, jaka dal mu ten program. O zadnym innym innym wykonawcy z MBTM pozniej nie slyszalem.
                              Poza tym ten program jest tak skontruowany, ze kazdy artysta wykonuje maksymalnie trzy piosenki. To jednak troche za malo, zeby zaistniec w swiadomosci widzow.
                              A ostatnia wada jest to, ze w MBTM przepuszczaja roznego rodzaju muzycznych oszolomow.
                              • never_never Re: x-factor 2013 14.05.13, 22:19
                                ej, jest jeszcze LemON, który dostał Złotą Płytę i nominację do tegorocznych Fryderyków za najlepszy debiut - jak na 4 dotychczasowe edycje MBTM (plus ostatnia dopiero co zakończona) to całkiem niezły wynik - 50% sukcesu ;)

i owszem, w najlepszym wypadku możemy poznać trzy utwory danego wykonawcy, ale słowo daję, wydaje mi się, że lepiej trzy własne, niż dziesięć coverów, zwykle narzuconych przez producentów programu

a "oszołomy" bywają, ale na początku (tak jak zresztą i w "X-factor"), dalej zwykle nie przechodzą, a to że na koniec potrafią się przebić takie osobowości jak LemON czy duet Szumlas/Zaborski nie przestaje mnie zadziwiać (wiadomo, jaką sławą cieszy się Polsat i jego widownia...)
                                • grendel2011 Re: x-factor 2013 15.05.13, 10:32
                                  a jednak uważam że wiele zespołów (i nie tylko) grających w MBTM naprawdę pokazało się z bardzo dobrej strony i skutkowało to na pewno zwiększoną popularnościa. Dużo koncertują, wydają płyty mimo że grają muzykę często niszową i mało popularną. Oto przykłady: Tune (wydają drugą płytę i koncertują), Michal Kuczyński wydaje albo wydał już płytę, Olivia Anna Livki też dużo koncertuje, często słyszę wykonawców znanych z MBTM z radiowej trójce więc uważam, że nie jest aż tak źle (choćby Atmasfera, Mash Mish, Ifi Ude czy wspomniany Michał Kuczyński).
                              • spacey1 Re: x-factor 2013 14.05.13, 23:14
                                no zdecydowanie kariera zespołu Lemon jest bardziej spektakularna moim zdaniem. Poza Enejem i Lemonem zwycięzcy to maciej Czaczyk i Tomek Kowalski. Obaj wygrali jadąc na coverach, co sie odbiło na ich późniejszych losach. Chociaż Kowalski dopiero co wygrał, może jeszcze czymś zabłyśnie. Dwójce najnowszych laureatów wróżę spore powodzenie. Są oryginalni, mają charyzmę (zwłaszcza wokalista, chociaż to dziwna charyzma jasia Fasoli), a gitarzysta ma niezwykły warsztat. Czekam na ich płytę
                • echo1111 Re: x-factor 2013 13.05.13, 09:54
                  Ja nie mam dosyć. Jest taka piękna.
                  • kubissimo Re: x-factor 2013 13.05.13, 11:45
                    ale to nie jest konkurs piękności
    • spacey1 Re: x-factor 2013 14.05.13, 23:51
      a oto co wygrzebałam na Youtube. Totalne zaskoczenie! Jak sie wam podoba?
      www.youtube.com/watch?v=Lp598RBeQ6I
      • never_never Re: x-factor 2013 16.05.13, 18:22
        to jest OGROMNE zaskoczenie
        dwie twarze Wojciecha Ezzata...
        to potwierdza moje tezy, że jednak MBTM jest najbardziej wiarygodne ze wszystkich talent show, w większości poznajemy tam twórczość własną uczestników, a teraz powiedzcie, czy po występach Ezzata w "XF" spodziewaliście się czegoś takiego?
        • kelle1986 Re: x-factor 2013 19.05.13, 16:09
          wow!! teraz to w szoku jestem
          w x factor jest taki dansingowy, aseksualny a tu mniam mniam i spiewa lepiej, z jajem:]
        • _diabolique_ Re: x-factor 2013 20.05.13, 10:28
          Ezzat niestety porzucił Killing Silence po poprzednim XF, w którym nie udało mu się wejść do domów jurorskich o ile pamiętam. Teraz śpiewa w Technikolorze, a to już bardziej w "smętnym" kierunku. Polecam Latawce z Killing Silence, brzmiał wtedy świetnie.
      • lilith76 Re: x-factor 2013 19.05.13, 21:06
        No nie... Mam ochotę rzucać stanikiem, zamiast butelkami z benzyną :)
        To pokazuje, że XF każe uczestnikom śpiewać poplurę i "przeboje Mamonia", dzięki czemu jest to konkurs karaoke.
    • kubissimo Re: x-factor 2013 19.05.13, 20:08
      bozesztymoj, jakie zenujace bylo to zagranie Kazadi (a raczej producenta, ale zwerbalizowane przez Patrycję): "czy któreś z Was chce zrezygnować". ehhh

Chociaz czemu ja sie dziwie, skoro na samym poczatku ojciec Klaudii powiedzial, ze "maturę można zdawać wiele razy, a XF jest tylko raz". priorytety muszą być. smutek...
      • muneca.brava Re: x-factor 2013 19.05.13, 22:28
        i jeszcze to ciagnela, chociaz sytuacja byla ewidentnie niekomfortowa dla wszystkich. nawet dalo sie slyszec Tatiane mowiaca cos w stylu "no nieee..." :/

ale same wystepy, musze przyznac, zaskoczyly mnie dzis pozytywnie. a zaskoczenie bylo tym wieksze, ze podobaly mi sie bardziej niz final VoP. najbardziej podobal mi sie Grzegorz, uwazam, ze z Maja do dogrywki powinna byla stanac Klaudia, no ale jak widac, narod oprocz sierotek, lubi tez jak mu wmowic, ze mamy nasza polska Whitney Houston/Mariah Carey/Celine Dion... oczywiscie, mielismy ich juz na peczki w tych programach, ale to sie najwyrazniej nie nudzi. szkoda.

a na miny Ezzata kiedy spiewa nie moge patrzec. kurde, jak popatrzylam na te klipy z yt, to tam takich min nie sadzi, a tu, co by nie spiewal, to jakos tak sie dziwnie usmiecha, taki dziobek robi, i cos dziwnego z brwiami. ja nie wiem, co mu ten program zrobil, ale ewidentnie to jest dla niego krzywdzace. na tych klipach z Killing Silence jest facet. w xf jest jakas dziunia, brr.

po generalnie dobrym koncercie, koncowka byla slaba, panstwo Hyzy sie musieli mocno zestresowac, bo u obojga bylo sporo nieczystosci. Kazadi bylo mi az szkoda, bo dzis w calym programie byla jakas nieswoja, jezyk jej sie platal, a odpytywanie Hyzych to juz byla straszliwa zenada. no i nieco zbyt widoczny foch Mai tez popsul dobre wrazenie pogodnej, stapajacej twardo po ziemi dziewczyny i wspierajacej meza zony.
        • kubissimo Re: x-factor 2013 20.05.13, 01:17
          oj nie, finał Wojsa jednak o niebo lepszy.
          W tym odcinku XF tradycyjnie podobal mi sie Hyzy (chociaz w sumie nie pamietam juz drugiego wystepu). reszta na nie, na bardzo nie :/

a propos Hyzych to rozbawilo mnie to, ze po ogloszeniu oczywistego werdyktu przez Tatiane, Grzegorz najpierw wysciskal Patrycję, a dopiero potem podszedl do zony. oj, w domu chyba bedzie awantura ;)
          • kelle1986 Re: x-factor 2013 20.05.13, 21:25
            ogólnie atmosfera między nimi nie wygląda za ciekawie
            po ogłoszeniu werdyktu spodziewałam się gratulacji od Maji i jakiegoś pocałunku a przede wszystkim mogli sie trzymać za ręce albo objąć przed wynikami..
    • muneca.brava Re: x-factor 2013 21.05.13, 22:08
      wlasnie sobie slucham plyty Dawida Podsiadlo - znakomita!
      • kubissimo Re: x-factor 2013 22.05.13, 09:15
        mówisz o tej płycie, która w sprzedazy będzie od 28 maja? ;)
        przyznaj sie, skąd masz. Możesz na @ :)
        • muneca.brava Re: x-factor 2013 24.05.13, 21:47
          Dawid udostepnil na deezerze :)
      • spacey1 Re: x-factor 2013 22.05.13, 23:14
        oj, to dobrze, to bardzo dobrze :) Biegnę zaraz po 28 po nią!
        • kiwas Re: x-factor 2013 26.05.13, 21:10
          Tak kiedyś lubiłem Tanitę Tikaram...
          Co sie z nią stało ? Głos jak wyduszony, wysrrrany dosłownie :-(
          • lilith76 Re: x-factor 2013 27.05.13, 00:09
            Podłożyli świnię Ezzatowi przy realizacji tego występu, ewidentnie coś się posypało.
            Klaudii dali divę znaną nastolatkom.

A część z piosenkami "własnymi" przypominała mi program z 89-go roku pt. "Telewizyjna Lista Przebojów". Niedźwiecki byłby tam undergroundem.
            • kubissimo Re: x-factor 2013 27.05.13, 01:10
              obawiam sie, ze jestes zbyt mila. Ja przy piosence Ezzata pomyslalem o Zbigniewie Wodeckim ;)
              wszystkie trzy piosenki okropne. Jako i caly final.
              No ale jaki program, taki final.

Strasznie zabrzmialo to "do zobaczenia w kolejnym sezonie" :/
              • muneca.brava Re: x-factor 2013 27.05.13, 09:29
                straszne to bylo od poczatku do konca. moze z wyjatkiem Seven Nation Army. wystepy do bani. "utwory wlasne" - masakra. w zyciu bym nie zaplacila za sluchanie takiej chaly. wynik - porazka, ale spodziewana.

trzy sezony to chyba juz wystarczajacy kredyt zaufania dla tego programu. nie wiem, czy bede miala sily ogladac kolejny sezon, zwlaszcza, ze konkurencja nie spi i jest o trzy poziomy wyzej.
              • lilith76 Re: x-factor 2013 27.05.13, 19:44
                > obawiam sie, ze jestes zbyt mila. Ja przy piosence Ezzata pomyslalem o Zbigniew
                > ie Wodeckim ;)

A mi bioderka chodziły jak przy przebojach Andrzeja Zauchy :)
                Zawsze to szlachetne porównanie do najlepszych :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka