Dodaj do ulubionych

Kawał o sklepie -BIEDRONCE

IP: 195.136.30.* 26.11.04, 10:27
Profesor spotyka swojego byłego, dawno nie widzianego ucznia 'Ooo co tam u
Ciebie słychac, czym się zajmujesz?" Uczeń na to " wykładam chemię"
Profesor " A gdzie?" uczeń na to : " W...BIEDRONCE!!!"

Ale tak serio...kupujecie w Biedronce? Bo ja bym się bała...
Obserwuj wątek
    • Gość: grizly Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.proxy.aol.com 26.11.04, 11:19
      chemie wykladaja nie tylko w biedronce, kazdy duzy czy maly slepik ma rejony
      z "chemia", kawal troche tendencyjny, zeby jej jeszcze wiecej przywalic.
      ich system pracy i placy to juz zupelnie inna broszka, ale i tu wszedzie jest
      podobnie, max wyzysku, min placy, a ja myslalam, ze czasy niewolnikow sie
      skonczyly, ale tych czarnych
      • Gość: . Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 11:22
        trzeba najpierw zrozumieć kawał, a dopiero później pisać komentarz... a jak nie
        zrozumiałeś Grizli, to poproś kogoś mądrzejszego o wytłumaczenie.
        PS A o kąpanych kurczakach słyszałeś?
        • Gość: grizly Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.proxy.aol.com 26.11.04, 11:30
          tepa nie jestem i kawal zrozumialam!!!
          tego typu "czynnosci" sa wykonywane w kazdej sieci, auchan czy champion, zeby
          tylko ich wspomniec, nie pozostaja w tyle, wszyscy "odswiezaja" ale fajnie jest
          traktowac taki temat bardzo wybiorczo
          • Gość: . Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 11:33
            w tym kawale nie chodziło o stoisko z "chemią gospodarczą" i na tym polega Twój
            problem więc nie mów, że zrozumiałaś... bez komentarza
          • Gość: misiu Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: 217.97.134.* 26.11.04, 11:33
            jednak nie zrozumialas, litooooosci !!!!
            • Gość: grizly Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.proxy.aol.com 26.11.04, 11:50
              to wy nic nie rozumiecie tepaki z tego co ja pisze, rece do kolan opadaja na
              takich, widze ze do was trzeba duzymi literami pisac zebyscie cos pojeli,
              chemia gospodarcza... hahaha ale sie ubawilam, no comment lysole
              • facecja Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE 26.11.04, 12:05
                >chemia gospodarcza...

w pewnym sensie gospodarcza - bo niby skąd jak nie z gospodarstw to mięcho
                pochodzi? no i czym się je myje? hę? grizly - do niektórych to trzeba
                drukowanymi i o ironii zapomnieć ;)
      • Gość: Dzika Ewa Re: Nie zrozumiałeś nt. IP: 195.136.30.* 26.11.04, 12:57
    • Gość: alina Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 21:09
      no trzeba im wytłumaczyć. Nie ma tu nic o mięchu. Nic. Profesor zrozumiał, że
      uczeń WYKLADA tzn. uczy chemii na wyższej prawdopodobnie uczelni. A uczeń
      tymczasem pracuje w biedronce jako specjalista od ukladania na pólkach/a
      wykładania z np palet/ artykulow z branży chemicznej. No , rozkłada te proszki,
      krety,pianki ...itd itp. Zrozumiały blondyny ?
      • Gość: m Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.d.pppool.de 26.11.04, 21:23
        blondyny zrozumialy, ale ty nie bardzo;-)
        • Gość: Rupcio Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 26.11.04, 22:43
          Gość portalu: m napisał(a):

> blondyny zrozumialy, ale ty nie bardzo;-)

Czy to oznacza że dowcip posiada tzw. "drugie dno" ? Bo mnie takie
          wytłumaczenie jak z postu powyżej zupełnie przekonuje.
          • Gość: Dzika Ewa Ja mam na serio wyjaśniać Wam o co chodzi? IP: *.com.pl 27.11.04, 09:17
            - nie chodzi o pracę w sklepie i wykładanie towaru na półki!!!!!!!
            - nie chodzi o wykładanie chemii na uniwerku!!!!!!

Chodzi o samą opinię BIEDRONKI. Wszystko tam tanie, sztuczne, naładowane chemią
            po pachy. O to chodzi. Że cokolwiek nie wyłożysz na półkę w Biedronce jest
            naszpikowane chemią, dzięki której kupujesz np.słoik majonezu za 99 gr. Brrr!!!
            Przeraza mnie kupowanie w Biedronce. Robi to moja babcia bo tanio i czasem cos
            na przemyca. A to szampon od ktorego wypadaja wlosy,a to wlasnie taki majonez,
            a wlasciwie krem o smaku majonezu, albo balsam z napisem WYPRODUKOWANO DLA
            BIEDRONKI ktory sie nie rozsmarowuje itp
            Przeraza mnie jak ktos kupuje w biedronce, jeszcze sama zrozumiem wode
            mineralna,ale mleko....majonez...lo matko!!!!
            • Gość: george Re: Ja mam na serio wyjaśniać Wam o co chodzi? IP: *.icpnet.pl 27.11.04, 13:30
              Zielony Jakobs 250 g w sklepiku na osiedlu, na którym mieszkam kosztuje 11 zł, a
              w markecie Tesco 7, a bywa, że 6,70. Czy Twoim zdaniem w Tesco dołożyli jakiś
              chemicznych związków do kawy Jakobs i dzięki temu jest o 4 zł tańsza?
      • Gość: grizly Re:do aliny od grizly IP: *.proxy.aol.com 26.11.04, 21:40
        wytlumaczyla blondyna blondynce
    • Gość: Abigail Grizly...jesteś tępa jak nienaostrzony nóż :-)))) IP: *.aine.pl 26.11.04, 21:56
      • Gość: yossi Re: Grizly...jesteś tępa jak nienaostrzony nóż :- IP: *.crowley.pl 29.11.04, 01:07
        a ty abigail jestes nadeta jak spinaker przy dziesiatce, wypusc troche
        powietrza bo sie podrzesz..

rany boszkie dziewczyny...chcialbym was zobaczyc w realu jak sie okladacie,
        moze nawet dorzucilbym troche kisielu :)

pozdr dla wszystkich, a w szczegolnosci dla grizli
    • ariwederczi Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE 27.11.04, 10:15
      Ale mi Was żal, ludziska!... Dowcip nie został napisany w "oryginalnej" formie
      i teraz sobie co niektórzy dopisują drugie dna i inne znaczenia lub podteksty.

W "oryginale" po tym, jak uczeń stwierdza, że "wykłada chemię", profesor
      pyta "a na jakiej uczelni?" i wtedy pada odpowiedź, że "w Biedronce".

Wierzcie mi, że nie ma tu żadnego drugiego dna...
      • ariwederczi Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE 27.11.04, 10:16
        Brawa dla aliny, wstyd dla grizly i Dzikiej Ewy...
        • Gość: Dzika Ewa Re: NIE!!!!!!!!!!! IP: *.com.pl 27.11.04, 10:32
          Ludziska!!!
          Tu nie chodzi o to że uczeń pracuje w sklepie, i nie doszukujcie sie sensu w
          tym że sedno kawału jest w tym że on nie wykłada na uniwerku tylko w sklepie.
          Skupcie sie na tej CHEMII, na produktach z Biedronki i na jakosci tego sklepu!
          To o to tu chodzi !
          Gdyby chodzilo o wykładanie chemii, kawał nie brzmiałby w Biedronce,
          tylko ....w jakimkolwiek sklepie!!!

Wstyd dla arriwedercziego, myślalam że pojąłeś!!!
          • Gość: . Re: NIE!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 11:12
            zdaje się, że tylko ja zrozumiałam i dobrze mi z tym. A o Biedronce mam
            dokładnie takie samo zdanie jak Ty, Dzika Ewo.
            • Gość: Dzika Ewa W końcu ktoś pojął !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.com.pl 27.11.04, 11:16
              • Gość: . Re: W końcu ktoś pojął !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 11:19
                zaraz wczoraj. Ta "kropka" po Grizlim to ja :-)I cieszę się, że może Grizli
                pojęła... może....
          • kubissimo Re: NIE!!!!!!!!!!! 27.11.04, 12:39
            Ty jakas nieszczesliwa jestes, wiesz?
            zwykly kawal, a Ty dorabiasz do niego teorie spisku
            nie wiem, moze Biedronka czyms Cie strasznie otrula, ze z uporem maniaka
            wciskasz wszystkim swoja jedyna wlasciwa interpretacje

Biedronka nie pasuje? idz do Leader Price :P

a poza tym gratuluje wyczucia
            nie ma to jak zdradzic w tytule watku pointe dowcipu
    • gargamelowa Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE 27.11.04, 13:45
      Hmmm, a ja ten kawał znam w wersji o Tesco...
    • Gość: Barkes Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.itpp.pl 27.11.04, 15:00
      Ale fajny skecz powstał.
      Przeczytajcie wszystkie posty od początku
      do końca. Fajna zabawa.
      Pozdrawiam wszystkie "strony" knfliktu.
      Kto się czubi ten się lubi!!!
    • czarna_jagodka Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE 27.11.04, 15:03
      Ten kawał "chodził" już od pewnego czasu. Wersje były rózne... w Tesco, w
      supermarkecie, itp.
      Ewko.... dorabiasz ideologię tak gdzie jej nie ma ;-)
      • Gość: xzzzzz dzika ewa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 16:50
        poje..a jestes i tyle...nie chce mi sie pisac o tobie powiem tylko że debil z
        ciebie nie z tej ziemi..
        • Gość: alina Re: dzika ewa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 18:05
          Ale kino...Nie spodziewałam się, że tlumacze tej co opowiada.Hehehehehe
        • czarna_jagodka do xzzzzzzzz 27.11.04, 21:45
          Do kogo ten post?
          Jeśli do Ewki to czemu znajduje się pod moją wypowiedzią????
    • Gość: Leon Re: Kawał o sklepie -BIEDRONCE IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 28.11.04, 18:20
      Ale sie intelektualistki, pospierał.Ciekawy jestem co wy tam w życiu wykładacie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka