kubissimo 17.12.04, 19:47 pamietacie? Rodzina Amberville i jej mroczne sekrety ;) jezeli ktos moglby mi podpowiedziec jak sie nazywaly pisma wydawane przez mloda Maxi Amberville to bylbym bardzo wdzieczny :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brian Re: "Tylko Manhattan" IP: *.defbank.com.pl 17.12.04, 19:57 Jedno to było "B & B" ( fonetycznie bi end bi ) Innych nie pamiętam Pamiętam za to dość klimatyczną piosenkę z czołówki filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica "B& B" 17.12.04, 20:07 tak. to było od "Buttons And Bows", teraz sobie przypominam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANNABELLA Re: "Tylko Manhattan" IP: *.aine.pl 18.12.04, 13:06 Ta piosenka to "Manhattan" Elli Fitzgerald. A jedną z gazet był "Modny drobiazg" - tyle ze nie pamiętam czy to było wydawane przez MAxi, czy zamknięte przez Cuttera. Ale było takie coś ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica niestety, 17.12.04, 20:04 coś ciężko wyszperać ten tytuł... ale serial był fantastycznye (jak na tamte czasy :-)). www.imdb.com/title/tt0092378/combined mnie jeszcze na myśl przyszły seriale "Córka Mistrala" i "Księżniczka Daisy" wszystkie były adaptacjami powieści Judith Krantz. Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: "Tylko Manhattan" 17.12.04, 20:07 Hihi a ja mam tę książkę i pamiętam jak byłam mała i czytałam, hmm sceny pomiędzy chyba Justinem i jego, hmm, przyjacielem ;) "Mamo, a co to są lędźwia???" :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:08 Guziki i Kokardy to chyba ojciec Maxi wydawał? A książka zdecydowanie rewelacyjna. I wszystkie pozostałe Krantzowej też. Niby romansidło, ale w dobrym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:31 Pamiętam - dość to była banalna historia. Rodzina Amberville'ów wydawała tabloidy (tak by sie to dzisiaj nazywało). Najpierw była walka dobrego (Zachary) i złego (Cuter) o tę samą kobietę. Wyszła za Dobrego, ale zdradzała go ze Złym i zdaje się owocem tych zdrad było jedno z trójki dzieci. Potem doszło do walki miedzy braćmi i zły brat zabił dobrego a potem ożenił się z wdową i próbował przejąć jego wydawnictwa po to by je zniszczyć. Wtedy córka Ambervillów, Maxi podjęła z nim walkę i uratowała imperium (zanim to się stało zaliczyła trzy nieudane małżeństwa). Zdaje się, że miała dwóch braci - starszy był niewidomy a młodszy był gejem. Potem wyszły na jaw wszystkie łajdactwa Cutera i ogólnie skończyło się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:26 Serial pamietam, ale przede wszystkim dzieki piosence Elli Fitzgerald. No i moze jeszcze sympatyczna Valerie Bertinelli jakos mi zostala w pamieci. Ale wyczytalam wlasnie, ze grala tam rowniez Julianne Moore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: "Tylko Manhattan" IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 17.12.04, 21:22 tak. Julianne Moore grała przyjaciółkę Maxi, wschodzącą gwiazdę kina, z którą związał się straszy brat maxi - niewidomy "celebrity chef" Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Tylko Manhattan" 17.12.04, 22:19 heh no wlasnie tez to dzis odkrylem zabane, ze gdyby ktos mnie spytal kim byla India z 'Tylko Manhattan' to bym powiedzial, ze to taka rudowlosa dziewczyna, ktora wyszla za niewidomego brata Maxi Ambreville, ktory byl kucharzem a nie wiedzialbym, ze grala ja Julianne u zarania kariery :) Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: "Tylko Manhattan" 17.12.04, 22:01 Maxi Amberville miała na czubku głowy siwe pasmo, pamietam, że u nas po jakims czasie połowa starszych pań chodziła z takim siwym pasmem :) Niby, że a'la Amberville Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Tylko Manhattan" 17.12.04, 22:12 no ale nie robily tego dla Maxi, tylko dla Zacharego boszzz, moja mama bardzo sie Barrym Bostwicku kochala jestem dobrym synem i nie pokazalem jej Barry'ego w THE ROCKY HORROR PICTURE SHOW jak paraduje w gorsecie i rajstopkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:59 a ja pamętam jak oglądalam ten film na video zanimjeszcze trafil do TV i bylam bardzo zarozumiala,bo wszystko juz wczesniej wiedzialam a w tlumaczeniu domoroslych lektorow ten serial nosil tytul KAIN I ABEL pamiętam jak obejrzalam wszystkie odcinki jednym cięgiem Polnoc Poludnie zresztą tez-18 godzin non stop to byly czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:02 Eee to cos Ci sie pokrecilo, bo faktycznie byl serial pt. "Kain i Abel", ale o co innego tam chyba chodzilo. Jeden z bohaterow zdaje sie byl z pochodzenia Polakiem. Tyle, ze tez mgliscie to pamietam. Ale jestem pewna, ze w pamieci zmiksowalas dwa rozne seriale :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: "Tylko Manhattan" IP: *.chello.pl 18.12.04, 17:03 boszz boszzz jendomyslni i jednoczesni czy wyjdziesz za mnie? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YANE Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:39 No jasne, ze wyjde ;) Pokaz tylko ktoredy :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubissimo Re: "Tylko Manhattan" IP: *.chello.pl 18.12.04, 17:02 chyba cos Ci sie pomylilo :) przeciez byl serial KAIN I ABEL z Peterem Straussem i Samem Neillem us.imdb.com/title/tt0088547/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:15 oczywiscie,ze tak-pomylilam wszystko nie zmienia to jednak faktu,ze wszystkie te seriale obejrzalam na video Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P-77 Re: to skoro już o aktorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:56 Valerie Bertinelli zagrała dodatkową anielicę w ostatnich dwóch sezonach popularnego serialu telewizji CBS "Dotyk anioła". Troche szkoda, że tych odcinków z nią nie kupiła chyba żadna polska stacja. Odpowiedz Link Zgłoś