Dodaj do ulubionych

"Tylko Manhattan"

17.12.04, 19:47
pamietacie?
Rodzina Amberville i jej mroczne sekrety ;)

jezeli ktos moglby mi podpowiedziec jak sie nazywaly pisma wydawane przez
mloda Maxi Amberville to bylbym bardzo wdzieczny :)
Obserwuj wątek
    • Gość: brian Re: "Tylko Manhattan" IP: *.defbank.com.pl 17.12.04, 19:57
      Jedno to było "B & B" ( fonetycznie bi end bi )
      Innych nie pamiętam
      Pamiętam za to dość klimatyczną piosenkę z czołówki filmu.
      • lunatica "B& B" 17.12.04, 20:07
        tak. to było od "Buttons And Bows", teraz sobie przypominam...
      • Gość: ANNABELLA Re: "Tylko Manhattan" IP: *.aine.pl 18.12.04, 13:06
        Ta piosenka to "Manhattan" Elli Fitzgerald.

A jedną z gazet był "Modny drobiazg" - tyle ze nie pamiętam czy to było wydawane
        przez MAxi, czy zamknięte przez Cuttera. Ale było takie coś ;-)
    • lunatica niestety, 17.12.04, 20:04
      coś ciężko wyszperać ten tytuł...
      ale serial był fantastycznye (jak na tamte czasy :-)).
      www.imdb.com/title/tt0092378/combined
      mnie jeszcze na myśl przyszły seriale
      "Córka Mistrala" i "Księżniczka Daisy"
      wszystkie były adaptacjami powieści Judith Krantz.
    • saavage Re: "Tylko Manhattan" 17.12.04, 20:07
      Hihi a ja mam tę książkę i pamiętam jak byłam mała i czytałam, hmm sceny
      pomiędzy chyba Justinem i jego, hmm, przyjacielem ;)

"Mamo, a co to są lędźwia???" :DDD
    • Gość: Mag Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:08
      Guziki i Kokardy to chyba ojciec Maxi wydawał?

A książka zdecydowanie rewelacyjna. I wszystkie pozostałe Krantzowej też. Niby
      romansidło, ale w dobrym stylu.
      • Gość: P-77 Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:31
        Pamiętam - dość to była banalna historia.
        Rodzina Amberville'ów wydawała tabloidy (tak by sie to dzisiaj nazywało).
        Najpierw była walka dobrego (Zachary) i złego (Cuter) o tę samą kobietę. Wyszła
        za Dobrego, ale zdradzała go ze Złym i zdaje się owocem tych zdrad było jedno z
        trójki dzieci.
        Potem doszło do walki miedzy braćmi i zły brat zabił dobrego a potem ożenił się
        z wdową i próbował przejąć jego wydawnictwa po to by je zniszczyć. Wtedy córka
        Ambervillów, Maxi podjęła z nim walkę i uratowała imperium (zanim to się stało
        zaliczyła trzy nieudane małżeństwa). Zdaje się, że miała dwóch braci - starszy
        był niewidomy a młodszy był gejem. Potem wyszły na jaw wszystkie łajdactwa
        Cutera i ogólnie skończyło się dobrze.
    • Gość: YANE Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.04, 20:26
      Serial pamietam, ale przede wszystkim dzieki piosence Elli Fitzgerald. No i moze jeszcze sympatyczna Valerie Bertinelli jakos mi zostala w pamieci. Ale wyczytalam wlasnie, ze grala tam rowniez Julianne Moore.
      • Gość: g Re: "Tylko Manhattan" IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 17.12.04, 21:22
        tak. Julianne Moore grała przyjaciółkę Maxi, wschodzącą gwiazdę kina, z którą
        związał się straszy brat maxi - niewidomy "celebrity chef"
        • kubissimo Re: "Tylko Manhattan" 17.12.04, 22:19
          heh
          no wlasnie tez to dzis odkrylem
          zabane, ze gdyby ktos mnie spytal kim byla India z 'Tylko Manhattan' to bym
          powiedzial, ze to taka rudowlosa dziewczyna, ktora wyszla za niewidomego brata
          Maxi Ambreville, ktory byl kucharzem
          a nie wiedzialbym, ze grala ja Julianne u zarania kariery :)
    • ice_ice Re: "Tylko Manhattan" 17.12.04, 22:01
      Maxi Amberville miała na czubku głowy siwe pasmo, pamietam, że u nas po jakims
      czasie połowa starszych pań chodziła z takim siwym pasmem :) Niby, że a'la
      Amberville
      • kubissimo Re: "Tylko Manhattan" 17.12.04, 22:12
        no ale nie robily tego dla Maxi, tylko dla Zacharego
        boszzz, moja mama bardzo sie Barrym Bostwicku kochala
        jestem dobrym synem i nie pokazalem jej Barry'ego w THE ROCKY HORROR PICTURE
        SHOW jak paraduje w gorsecie i rajstopkach :)
        • Gość: xyz Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 16:59
          a ja pamętam jak oglądalam ten film na video zanimjeszcze trafil do TV i bylam
          bardzo zarozumiala,bo wszystko juz wczesniej wiedzialam
          a w tlumaczeniu domoroslych lektorow ten serial nosil tytul KAIN I ABEL
          pamiętam jak obejrzalam wszystkie odcinki jednym cięgiem
          Polnoc Poludnie zresztą tez-18 godzin non stop
          to byly czasy....
          • Gość: YANE Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:02
            Eee to cos Ci sie pokrecilo, bo faktycznie byl serial pt. "Kain i Abel", ale o co innego tam chyba chodzilo. Jeden z bohaterow zdaje sie byl z pochodzenia Polakiem. Tyle, ze tez mgliscie to pamietam. Ale jestem pewna, ze w pamieci zmiksowalas dwa rozne seriale :)
            • Gość: kubissimo Re: "Tylko Manhattan" IP: *.chello.pl 18.12.04, 17:03
              boszz boszzz
              jendomyslni i jednoczesni
              czy wyjdziesz za mnie? :D
              • Gość: YANE Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:39
                No jasne, ze wyjde ;) Pokaz tylko ktoredy :]
          • Gość: kubissimo Re: "Tylko Manhattan" IP: *.chello.pl 18.12.04, 17:02
            chyba cos Ci sie pomylilo :)
            przeciez byl serial KAIN I ABEL z Peterem Straussem i Samem Neillem
            us.imdb.com/title/tt0088547/
            • Gość: xyz Re: "Tylko Manhattan" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 17:15
              oczywiscie,ze tak-pomylilam wszystko
              nie zmienia to jednak faktu,ze wszystkie te seriale obejrzalam na video
              • Gość: P-77 Re: to skoro już o aktorach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.04, 18:56
                Valerie Bertinelli zagrała dodatkową anielicę w ostatnich dwóch sezonach
                popularnego serialu telewizji CBS "Dotyk anioła".
                Troche szkoda, że tych odcinków z nią nie kupiła chyba żadna polska stacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka