Dodaj do ulubionych

NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI

IP: *.mapster-net.com.pl 07.09.01, 01:23
smieszą mnie wszyscy wytykajacy irkowi ilosc przeczytanych ksiazek w liczbie 1,
wrazliwosc i madrosc nie w ksiazkach ciezkich od farby drukarskiej i kurzu
biblotecznego sie znajduje,,, tez nie w sposobie wyslawiania sie - gdyby ktos z
was chcial sie dogadac z nikiforem musialby przejsc chyba na jezyk migowy, a
odmowic mu (nikiforowi) wrazliwosci a pewnie takze madrosci nie sposob - choc
doceniaja go dopiero w kilkadzisiat lat po jego smierci,,, co innego takze
inteligencja a co innego madrosc,,, wszystkie te kalumnie skierowane ku tym
biednym ludziom, ktorzy wystawili sie z wlasnej woli na oglad publiczny,
wystawiaja swiadectwo wypowiadajacym te oceny i ich domniemanej zapewne
inteligencji,,, irek wzbudza moja sympatie i cokolwiek nawet podziw (mam
nadzieje, ze nie da plamy), zyczylbym sobie wiecej takich akrobatycznych
rolnikow na umeczonych codziennoscia i polskoscia naszych wsiach lecz to
marzenie scietej glowy,,, a wszelkie glosy szkalujace tego Oryginala wlozylbym
miedzy dzielka zapolskiej rozmilowanej w napietnowaniu tego typu mentalnosci
mialkiej i w sobie slepo zadufanej,,,
Obserwuj wątek
    • Gość: YYY Re: NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 02:06
      Ciekawe jak on szkołę skończył na 1 książce ??
    • Gość: snow Re: NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI IP: 212.160.165.* 07.09.01, 07:57
      Zdaje mi się , że chba pierwszy raz na tym forum wypowiedział się ktoś kto
      myśli trzeźwo i niepochłoneła go komercja BB (zwłaszcza II)i zawiści większości
      z nas obserwatorów tego społecznego wydażenia. Całkowicie się zgadzam z
      wcześniejszą wypowiedzią. powiedzcie na , który z uczestników BB2 ma tyle
      odwagi i szczerości co Irek, mówi to co myśli a wydaje mi się , że myśli bardzo
      szybko analizując to co mówi i dlatego często nie potrafi się wysłowić, nikt
      nie powiedział , ze tretoryka jest obrazem inteligencji człowieka. odserwójmy
      Irka myslę, że jeszcze nie raz nas zaskoczy.

XXX - gratuluję dobrego stylu
    • Gość: Majka Re: NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI IP: *.uroczec.sdi.tpnet.pl 07.09.01, 10:14
      Lepiej się nie ośmieszajcie twierdząc że nieczytanie książek nie jest złe. To
      tylko świadczy o waszej inteligencji a właściwie o jej braku. W tym że Irek się
      wręcz chwali że nie czyta nie widzę nic godnego naśladowania. To jest poprostu
      ŻAŁOSNE, tak jak całe jego zachowanie. Wydaje mu się że robi z siebie gwiazdę i
      że swoim wyzywającym zachowaniem szokuje. Najwyżej się ośmiesza. Przecież
      właśnie jego specjalnie wybrali do tego programu, dla kontrastu. Napewno mieli
      niezły ubaw ! Ciekawe jakie dostanie propozycje po opuszczeniu domu BB ?
      • Gość: Dzidka Re: NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI IP: 195.94.212.* 07.09.01, 10:55
        >. W tym że Irek się wręcz chwali że nie czyta nie widzę nic godnego naśladowania. To jest poprostu
        > ŻAŁOSNE

No i wreszcie ktoś to powiedział!!!!
        Brak wiedzy to jedno, a robienie z tego ATUTU, to drugie.
      • Gość: snow Re: NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI IP: 212.160.165.* 07.09.01, 12:05
        Chyba nie przeczytałaś tematu nie mówimy tu o czytaniu książek, tylko o tym
        jaki jest ten koleś bo napewno nie jest taki jak Kubuś -gej, castro, Oro(złoto)
        diler, Strażak czy Eustachy. jest inny i za to nie powinno sie go z tamtąd
        pozbywać. Oczywiści masz rację ,że nie ma się co chwalić , ze się nie czyta
        ksiązżek.
      • Gość: xxx Re: NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI IP: *.mapster-net.com.pl 07.09.01, 12:19
        > Lepiej się nie ośmieszajcie twierdząc że nieczytanie książek nie jest złe. To
        > tylko świadczy o waszej inteligencji a właściwie o jej braku.
        Majko Anielico Biblioteczna - Czytelniczko Niezliczonej Ilości Książek - mój post
        nie chwalił danego osobnika za nieczytanie książek! można je czytać i pozostać na
        pewnym poziomie głupiej inteligencji nie przekraczając również progu mądrości -
        czytanie nie warunkuje mądrości (vide Heidegger, Cioran I Eliade i ich romans z
        faszyzmem), inteligencję i umiejętność wysławiania zapewne ale nie więcej - ten
        biedak trafił na takie środowisko jakie trafił i tam dzielnie swoją rolniczą
        awangardę intelektualno-estetyczną uprawia, i chwała mu za to - bo jest
        Oryginałem przez bardzo duże O - i do tego niegłupim - a to że ktoś przeczytał
        wszystkie dzieła Największego Pisarza w Naszym Nadwiślańskiem Kraju = Łortona
        (ewentualnie Koejjo czy Bridżet) nie powinno mu wcale przysparzać powodów do
        chełpienia się,,, Kłaniam się nisko wszystkim post-dulskim!
        • Gość: xxx Re: NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI IP: *.chello.pl 07.09.01, 12:52
          Gość portalu: xxx napisał(a):

> > Lepiej się nie ośmieszajcie twierdząc że nieczytanie książek nie jest złe.
          > To
          > > tylko świadczy o waszej inteligencji a właściwie o jej braku.
          > Majko Anielico Biblioteczna - Czytelniczko Niezliczonej Ilości Książek - mój po
          > st
          > nie chwalił danego osobnika za nieczytanie książek! można je czytać i pozostać
          > na
          > pewnym poziomie głupiej inteligencji nie przekraczając również progu mądrości -
          >
          > czytanie nie warunkuje mądrości (vide Heidegger, Cioran I Eliade i ich romans z
          >
          > faszyzmem), inteligencję i umiejętność wysławiania zapewne ale nie więcej - ten
          >
          > biedak trafił na takie środowisko jakie trafił i tam dzielnie swoją rolniczą
          > awangardę intelektualno-estetyczną uprawia, i chwała mu za to - bo jest
          > Oryginałem przez bardzo duże O - i do tego niegłupim - a to że ktoś przeczytał
          > wszystkie dzieła Największego Pisarza w Naszym Nadwiślańskiem Kraju = Łortona
          > (ewentualnie Koejjo czy Bridżet) nie powinno mu wcale przysparzać powodów do
          > chełpienia się,,, Kłaniam się nisko wszystkim post-dulskim!

Irek glupi nie jest, trudno temu zaprzeczyc. Widac ze pod ta dziwaczna lepetyna
          zachodza rozne procesy. Ale... cala swa ewentualna wartosc psuje sileniem sie
          na "oryginalnosc" - i widzac po tutejszych postach niezle mu to wychodzi. Coz, dl
          mnie oryginalnosc to cos wiecej niz wygolony leb i brudne spodnie. Facet jest
          walniety/przebiegly (prawidlowa odpowiedz podkreslic) i dlatego sie tak
          zachowuje, ale z prawdziwa niezaleznoscia ducha malo ma to wspolnego. Tak nprawde
          w srodku siedzi prawdziwy "dulski".
          A co do ksiazek - nie, nie tylko o ilosc, takze o jakosc chodzi. Zgadzam sie,
          mozna byc czlowiekiem inteligentnym i madrym nie przeczytwaszy w zyciu ani
          jednego zdania, ale to nalezy do rzadkosci. W wiekszosci przypadkow czytanie jest
          jednym z glownych elementow rozwoju intelektualnego i ktos pozbawiony tego traci
          wiele. A chwalanie sie tym, ze sie zadnej ksiazki przeczytac nie potrafi swiadczy
          wylacznie o sileniu sie na oryginalnosc.

pzdr,
          xxx

ps to ja bylam xxx!!! :)
          • Gość: xxx/Sreb Re: NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI IP: *.mapster-net.com.pl 07.09.01, 19:32
            dobra teraz bede nie xxx - tylko Srebrempisany ;-p
            • Gość: xxx Re: NIE O ILOŚĆ KSIĄŻEK CHODZI IP: *.chello.pl 09.09.01, 14:57
              Gość portalu: xxx/Sreb napisał(a):

> dobra teraz bede nie xxx - tylko Srebrempisany ;-p

oki
              ze mna jak z dzieckiem...
    • Gość: Paulo Mają czego chcieli ! IP: *.telkab.pl 09.09.01, 16:25
      Wszystko jest prawie w porzo, za wyjątkiem jednego. Napisałeś : "wszystkie te
      kalumnie...ku tym biednym ludziom". Chwileczkę !!! Nie róbmy z nich
      męczenników.Wszyscy oni doskonale wiedzieli ,z czym wiąrze się udział w takim
      programie. Myślę ,że owszem często jest im na swój sposób ciężko, ale też
      wszyscy oni mają w sobie wiele ekshibicjonizmu. To im się musi podobać! Jedną z
      cześciej podawanych motywacji wzięcia udziału w programie była chęć przeżycia
      przygody,dobrej zabawy , bla, bla, bla...CHCIELI TEGO TO MAJĄ !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka