lear 14.05.05, 12:57 czyli OLa Lubicz znowu nadaje www.gry-online.pl/Galeria/Forum/5/168982836.gif mega ginatyczny odjazd Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piekielny.twist Re: Chinka Cziku Czikulinka 14.05.05, 13:44 :))) miałam założyć taki wątek, ale mnie ubiegłeś. Dziś w nocy na FH był link do całego teledysku/piosenki, ale został chyba wykasowany (?!) Tak się zastanawiam, o co chodzi z tą piosenką? Czy to utwór 'zaangażowany'? O nietolerancji Polaków? Kłóci się to jednak z uśmiechniętą, wijącą się i zarzucającą włosami wokalistką... No i jeszcze na końcu "gdy Pejego sytuacja materialna była zdrowsza, miałby wszystkie napiękniejsze dziwy Mazowsza.." Hę? Może jakiś 'target' ;) mi objaśni, bo nie czaję bazy? Odpowiedz Link Zgłoś
anastacia900 Re: Chinka Cziku Czikulinka 14.05.05, 14:01 heh..tez wlasnie dzis odkrylam tę piosene ;\ żenada..Ta kaja juz chyba nei ma co robic =( tu ciekawy link: kaja.xt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 link do teledysku 14.05.05, 17:09 strony.aster.pl/filonfun/download/video.wmv Uwaga tylko dla ludzi o mocnych nerwach:) Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: link do teledysku 14.05.05, 19:03 Jestem z innego pokolenia i pytam całkiem poważnie:"to" ma jakiś odbiorców? Kaja P. ma wielbicieli? Wg dostępnej mi wiedzy nt. młodzieży rzeczona piosenka wyczerpuje wszelkie znamiona określenia "buractwo". Czy może nie? To co jest buractwem jeśli nie Chinka? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 Re: link do teledysku 14.05.05, 19:07 Kaja ma tylu wielbicieli, że aż zawiesiła księgę gości na swojej stronie: cytuję: Ze względu na nieustający festiwal chamstwa (nielicznej na szczęście) grupy Gości zawieszamy KG do odwołania. Tak nielicznej na szczęście, że aż musieli księgę zamknąć bo pewnie nie nadążali z kasowaniem "pochlebnych" opinii, ale w sumie jak napisała nasza bohaterka ma teraz maturę na głowie więc nie ma się co dziwić, że czasu jej brak na tak pracochłonne zajęcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: link do teledysku 14.05.05, 20:23 Ktoś się na Kaję bardzo zdenerwował i wczoraj zhakował jej oficjalne forum. Tutaj jeszcze kopia, ale spróbujcie zrobić coś dalej. :D 64.233.183.104/search?q=cache:JYO_7dj02t4J:www.kajapaschalska.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Chinka Cziku Czikulinka 14.05.05, 17:39 "...której komornik wszedł na dom" wspaniałe słowa ma ten song, wspaniałe :) Odpowiedz Link Zgłoś
buraque komornik 15.05.05, 13:23 jk napisał: > "...której komornik wszedł na dom" > wspaniałe słowa ma ten song, wspaniałe :) hehe zwróćcie uwage co robi KP śpiewając o tym komorniku hehe, gdzie tu sens? Odpowiedz Link Zgłoś
piekielny.twist Re: Chinka Cziku Czikulinka 14.05.05, 18:32 No. Widzę, że trochę forumowego luda miało już okazję usłyszeć ten... utwór. Może znajdzie się ktoś odważny i wytłumaczy mi 'co poeta miał na myśli'? :) Jeszcze jedno. Czy w Wawie nie ma Chinek, które są Tajwankami, że trzeba było Słowiance kredką brwi dorysowywać? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 Z pamiętnika Kai o Chińce 14.05.05, 18:42 Oto co Kaja nasza najlepsza polska wokalistka napisała w swoim internetowym pamiętniku na temat omawianego dzieła: 6-02-2005 Witajcie! Jak już zostało wspomniane w księdze gości, kilka dni temu miałam przyjemność wziąć udział w nagraniu teledysku do piosenki "Mała Chinka" z płyty Funky Filona. Zostałam zaproszona, aby gościnnie zaśpiewać właśnie w tej piosence. Już wkrótce usłyszycie piosenkę w stacjach radiowych, a teledysk zobaczycie w telewizji. Bardzo miło nam się razem współpracuje. Planujemy wspólne koncerty, na których będziemy śpiewać w duecie, a także solo ;-)) Już dziś serdecznie Was na nie zapraszam! Jak Wam idzie nauka do matury?? U mnie ciężko, ale powoli trzeba, bo matura przecież już tuż, tuż...niestety... Na szczęście za tydzień zaczną mi się ferie i wtedy będzie więcej czasu na naukę! Pozdrawiam! :-** Źródło:www.kajapaschalska.pl/newsy/index.php Swoją drogą trochę mnie dziwi, że teledysk nagrali 3 miechy temu a dopiero teraz wdziera sie na malinowe listy przemysłu muzycvznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
piekielny.twist Re: Z pamiętnika Kai o Chińce 14.05.05, 18:52 > Jak już zostało wspomniane w księdze gości, kilka dni temu miałam przyjemność > wziąć udział w nagraniu teledysku do piosenki "Mała Chinka" z płyty Funky > Filona. ach, czyli ona tam gościnnie. Myślałam, że to JEJ piosenka. Tak czy siak ta piosenka to hit. Tak przynajmniej utrzymuje okładka płyty Funky Filona: strony.aster.pl/filonfun/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 Re: Chinka Cziku Czikulinka 14.05.05, 18:47 A to jest dobre: img177.echo.cx/img177/9586/czikuyakuza7tl.jpg Takie zdanie mają azjaci o nowym szlagierze Odpowiedz Link Zgłoś
asiek101 o niektóre są niezłe 14.05.05, 18:52 img19.echo.cx/img19/241/ola6si.jpg img149.echo.cx/img149/2315/chinka20xe0fd.gif img161.echo.cx/img161/9038/czikuczikuczikuczikulnikea4fi.jpg img49.echo.cx/img49/7985/kaja2kopia8ja.jpg img87.echo.cx/img87/8551/filon4hs.jpg img12.echo.cx/img12/2215/zemstayakuzy1un.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: o niektóre są niezłe 14.05.05, 19:05 Pierwszy podoba mi się najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
amorficzna Re: o niektóre są niezłe 19.06.05, 01:02 faktycznie calkiem calkiem pozwole sobie rozpropagowac dalej Odpowiedz Link Zgłoś
kingakunowska Re: Chinka Cziku Czikulinka 15.05.05, 20:41 O ja pier.! A jaki tekst! hahahah! Odpowiedz Link Zgłoś
kate-gun Re: Chinka Cziku Czikulinka 16.05.05, 19:19 "Już wkrótce usłyszycie piosenkę w stacjach radiowych" nooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooł!!!!!!!! 8/ Odpowiedz Link Zgłoś
aintha Re: Chinka Cziku Czikulinka 16.05.05, 23:33 Ja normalnie nie mogę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To jest hit tego LATA!!! Takeigo kiczu nie słyszałam, od Mandaryny !!!!!!!!!!!!!!!! Popieram kogoś powyżej!! nie ma w Wawie Chinek z Wietnamu :)))))))))))), które by mogły tę Pania zagrać??? Dwa, mam wrażenie, że Kaja znała tylko refren i nikt jej nie powiedział, że to jest smutna i powazna do głębi piosenka, o tym , że się ktoś nie może dorobić !!! Rozjaśniła mój dzień!! co ja mówię TYDzIEŃ!!! ale chyba nie jestem "target"???? Odpowiedz Link Zgłoś
aintha Re: Chinka Cziku Czikulinka 16.05.05, 23:34 *od czasu Mandaryny - miało być... Odpowiedz Link Zgłoś
mama04 Re: Chinka Cziku Czikulinka 17.05.05, 02:58 noo! na takie HITY czekamy!!!! wszyscy moi znajomi już to mają(hehe ale się zdziwią po otwarciu poczty!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
monopolowy Re: Chinka Cziku Czikulinka 17.05.05, 09:10 Ludzie, ostrzegajcie, żeby nie oglądać tego po jedzeniu:/ Ten koleś z teledysku to może neandertala bez charakteryzacji grać, a autor tekstu chyba był ciężko represjonowany w Chinach albo w Korei Płn. Odpowiedz Link Zgłoś
figa.fig Re: Chinka Cziku Czikulinka 11.06.05, 23:24 > a autor tekstu chyba był ciężko > represjonowany w Chinach albo w Korei Płn. Nieeee, chyba miał trudne dzieciństwo... Bo to przecież piosenka dla małych dzieci (sprzed 30 lat), tylko rozbudowana o "szokujące treści". Hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Chinka Cziku Czikulinka 19.05.05, 14:43 To jest nieprawdopodobna żenada, która doskonale pokazuje poziom rynku muzycznego w Polsce, wzajemne podczepianie się "artystów" popowych pod hiphopolo i na odwrót, byle wycisnąć jak największą sprzedaż. Mam nadzieję, że uTFU!r ten zajmie zaszczytne, pierwsze miejsce na liście największych muzycznych chał i porażek na 4fun tv :D. Zresztą o czym my mówimy, o poziomie rynku w Polsce doskonale świadczy powrót Papa Dance i Kombii i teksty ich uTFUrów. Odpowiedz Link Zgłoś
fromagreatheight Re: Chinka Cziku Czikulinka 20.05.05, 19:19 Czy chińskie MSZ zareagowało już jakąś notą dyplomatyczną na ten fakt ? Przecież to jest tragedia muzyczna roku. Przyznać jednak muszę, że choć masa tłuszczu na brzuchu tej małej, to zachęcająco zarzuca rudą kitą. Tak na jeden raz by się zdała nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
fromagreatheight Re: Chinka Cziku Czikulinka 20.05.05, 19:20 ona ma osiemnaście lat, right ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: Chinka Cziku Czikulinka 20.05.05, 20:28 dopiero zobaczylam wideo..spadlam z krzesla i zjadam dywan.. btw,skoro spiewaja o smutnym zyciu biednych chinczykow,to czemu sie tak ciesza? Odpowiedz Link Zgłoś
jk Re: Chinka Cziku Czikulinka 20.05.05, 20:33 fromagreatheight napisała: > ona ma osiemnaście lat, right ? ;-) chyba 19, maturę zdaje w tym roku Odpowiedz Link Zgłoś
upierdliwy_dziad Re: Chinka Cziku Czikulinka 10.06.05, 10:55 to już stara dupa jest Odpowiedz Link Zgłoś
margala powaga 10.06.05, 11:40 najbardziej podoba mi się powaga z jaką spiewają ten idiotyczny refren. Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: powaga 12.06.05, 11:21 margala napisał: > najbardziej podoba mi się powaga z jaką spiewają ten idiotyczny refren. > widać że laska ma "talent" ;o))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-czyli-nie-ty Re: Chinka Cziku Czikulinka 19.06.05, 02:08 Piekny, ambitny i wzruszający tekst, urodziwa wokalistka ach cóż za wspaniała piosenka :)))))))))) Czy ktoś powiedzial autorowi tekstu że chiny i Wietnam to 2 różne kraje???? a miny Kai i jej wicie się po prostu bezkonkurencyjne :))))))) No i ta Polka ktora udaje Chinkę. Prawdziwa Chinka by się chyba nie zgodzila zagrać w takiej żenadzie... O ranyyy ale się ubawiłam ta piosenką nieziemsko :) Odpowiedz Link Zgłoś
kleoo Re: Chinka Cziku Czikulinka 19.06.05, 18:42 co za hit! Ivan i Delfin, Mandaryna mają konkurencje hihihi a tak apropo to moze tą Paschalską trzeba uswiadomić, ze tandetnie śpiewa, żeby tak na przyszłość zaoszczedzic jej wstydu i zażenowania. Odpowiedz Link Zgłoś
fario25 Re: Chinka Cziku Czikulinka 19.06.05, 19:22 Widziałam to cudo :O teraz szczęke muszę z podłogi zbierać buahaa, kto wyłożył kasę na to DNO? Gratuluję inwestycji buahaha!A Kaya trzyma swój poziom <brawo>.Dziwię się ze ona jeszcze chce się w tv pokazywac czy gdziekolwiek, ja bym już sobie na jej miejscu odpuściła, ale widocznie lubi torturować społeczeństwo i robić z siebie idiotke;) Co do tekstu, to zastrzeliłabym tego kto to napisał:P Odpowiedz Link Zgłoś