Dodaj do ulubionych

TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY

19.10.05, 19:48
Czy myślicie, że dałoby radę w jakiś sposób nakłonić szefów naszego operatora
do zapewnienia nam dostępu do tego interesującego kanału? Ma ktoś jakiś
pomysł, na zaorganizowaną chociażby w Internecie akcję nacisku? Proszę
wpisujcie swoje uwagi :)
Obserwuj wątek
    • viking73 Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 20.10.05, 13:59
      Najprostszy (i chyba najtańszy) sposób na dostęp do TVP Kultura to zakup
      cyfrowego odbiornika FTA (plus antena sat. i inne konieczne akcesoria) a wtedy
      już żadne listy protestacyjne do dyrekcji Aster City nie będą potrzebne;)
      TVP Kultura dostępna jest cyfrowo nie tylko na satelicie Astra 19.2 st. E
      ale i (o czym, nie wiem czemu, głośno się nie mówi) na Hot Birdzie 13 st. E
      oraz Astrze 7 st. E.
      Jedyny program jaki dotychczas oglądałem na tej stacji to film "Requiem dla
      snu". Gdyby więcej było na nim tak dobrych filmów, a nie tylko w
      kółko «gadające głowy» plus powtórki starych polskich filmów, to pewnie
      częściej bym do niego zaglądał:)
      • reggatta Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 20.10.05, 14:18
        hm, dzięki za info. Niestety instalacja anteny to nie to, o czym myślałem. Czy
        to taki nudny program? Ja raczej nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Od
        początku mnóstwo było w nim koncertów ciekawych zespołów - w tym tygodniu był
        już D.Bowie, T. Stańko Quartet, zespół Pogodno, voo-voo, jazz jamboree '97 i
        Miłość. Ostatnio codziennie są tam przesłuchania konkursu Chopinowskiego. A co
        do filmów, to tylko w tym tygodniu będą : irańskie "kolory raju",
        polsko-niemiecko-szwajcarski "Weiser", seria filmów o komiksie, jakiś film
        Volkera Schlendorffa.
        Dla mnie to dość atrakcyjne pozycje. Nie mówię o teatrach telewizji, który po
        prostu zniknął z jedynki.

Myślę, że nie potrzena pisać nawet specjalnie petycji. Gdyby w tym wątku wpisało
        się odpowiednio dużo osób, to już byłby to jakiś sukces.
        • dr.verte Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 20.10.05, 14:20
          najpierw sobie obejrzyj gdzieś tą kóltóre,nic tam nie ma
          • reggatta Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 20.10.05, 14:28
            Wystarcza mi program telewizyjny i zapowiedzi. Sądzisz, że zakładałbym ten
            wątek, gdyby mi nie zależało :) ?
            • dr.verte Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 20.10.05, 14:30
              reggatta napisał:

> Sądzisz, że zakładałbym ten wątek, gdyby mi nie zależało :) ?

A nie wiem,nie znam Cię ;-)
          • habudzik Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 21.10.05, 00:32
            dr.verte napisał:

> najpierw sobie obejrzyj gdzieś tą kóltóre,nic tam nie ma

Oj nie gadaj czasami coś ciekawego leci.
            • jan_telecki Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 21.10.05, 16:29
              akcja nacisku to nie jest zla mysl.
              moze wysylanie listow protestacyjnych do krajowej rady rtv (to nie jest żart)

dla mnie brak szerokiego dostepu do tego kanału to skandal. kultura utrzymuje
              sie z publicznych pieniedzy i powinna byc w podstawowych pakietach kazdej
              kablowki. tymczasem a astercity dogadali sie tak ze trzeba dokupywac jakies
              cyfrowe gowno...
              • misiania Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 21.10.05, 16:53
                a mnie się wydaje, że program tvp kultura poprawił się dopiero od czasu, kiedy
                głośno się zrobiło o tym, ile kosztuje utrzymanie tej stacji. czyli od jakichś
                2-3 miesięcy.
                • dr.verte Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 21.10.05, 17:01
                  misiania napisała:

> a mnie się wydaje,że program tvp kultura poprawił się dopiero od czasu, kiedy
                  > głośno się zrobiło o tym, ile kosztuje utrzymanie tej stacji.czyli od jakichś
                  > 2-3 miesięcy.

Dobra to ile kasztuje utrzymanie tej stacji?
              • reggatta Re: TVP KULTURA w ofercie ASTER CITY 21.10.05, 17:32
                Dzięki za poparcie :)
                KRRiTV to dobry adres, oni nadzorują pracę kablarzy. Tylko o ile mnie pamięć nie
                myli, raz już próbowali i cała rzecz rozbiła się o kwestię kontrolowania
                płatności za abonament. Sam nie wiem co myśleć o tamtej sytuacji - kto tu
                wykazał się gorszą wolą TVP czy kablarze. Ponadto obawiam się, że sprawa w
                korytarzach urzędu rozmyłaby się z czasem, albo rozciągnęła się na wieki.
                Dlatego pomyślałem, że lepiej byłoby nacisnąć bezpośrednio na naszego operatora.
                Wydrukowałbym na przykład ten wątek (po osiągnięciu jakiejś sensownej ilości
                wpisów)i zaniósłbym go do biura Aster City z prośbą o przemyślenie i rozwiązanie
                problemu.
          • dziedzicznacytadelafinansjery Nic nie ma, tak, tak... 21.10.05, 18:04
            Tia, nie ma Mandaryny, nie ma Szymon Majewski show, nie ma Rozmów w toku, nie ma
            Baru, nie ma M jak miłość, nawet Sztefena Melera nie ma. Rzeczywiście, nic tam
            nie ma. Nawet Doda-Elektroda się tam nie pojawia. Skandal! Masowy widz nie
            potrzebuje więc tego, więc i rządcy z TVP, i wielcy kablarze mają widza
            "niszowego" gdzieś.

A ja proponuję: nie ma tvp kultura - nie ma abonamentu rtv płaconego. W końcu to
            psi obowiązek nadawcy publicznego, żeby stworzyć kablarzom takie warunki, żeby
            ten kanał dostępny był, skoro kablarstwo nie ma obowiązku umieszczania go w
            pakietach. A media publiczne, które rzekomo utrzymują się po części z tego
            haraczu, co zresztą przyczynia się do psucia całości rynku reklamy tv, coraz
            bardziej staczają się na dno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka