Dodaj do ulubionych

TVN - brak wyczucia

01.11.05, 14:58
TVN nie ma wyczucia chwili. W momencie gdy chodzimy na groby swoich bliskich
i raczej nie ma się nastroju do śmiechu to ta "kochana" stacja serwuje nam...
komedię.

16:05 Powrót do przyszłości film komedia

A w święta "na pokaz" pokażą znowu "Karola..."?
Obserwuj wątek
    • aga.p.p Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 15:03
      A może TVN to jedyna stacja, która po prostu wie o co we Wszystkich Świętych
      chodzi?

pzdr,
      A.
      • piotr7777 Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 15:07
        > A może TVN to jedyna stacja, która po prostu wie o co we Wszystkich Świętych
        > chodzi?
        >
        > pzdr,
        Dokładnie - Wszystkich Świętych to radosne święto, przypomina nam (tzn. nam
        chrześcijanom) że wszyscy mamy szansę na nagrodę w niebie.
        Dzień zadumy i refleksji jest jutro.
      • kiloff Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 15:10
        Nie nie wie. Tu nie chodzi o to żeby chodzić na cmentarze i dołować się cały
        dzień. Chodzi o to, że dzisiejszy dzień jest najmniej odpowiednim do emitowania
        komedii. Mimo wszystko ten dzień zawsze dla mnie jest smutnym świętem bo nikt
        cieszyć się nie będzie z tego, że jego bliscy na cmentarzu leżą. Ciekawe, co by
        powiedziała większośc gdyby dziś inne telewizje "poleciały" Koglami-Moglami i
        Samymi swoimi.
        • piotr7777 Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 15:17
          > Nie nie wie. Tu nie chodzi o to żeby chodzić na cmentarze i dołować się cały
          > dzień. Chodzi o to, że dzisiejszy dzień jest najmniej odpowiednim do
          emitowania
          >
          > komedii. Mimo wszystko ten dzień zawsze dla mnie jest smutnym świętem bo nikt
          > cieszyć się nie będzie z tego, że jego bliscy na cmentarzu leżą.
          Tę samą świadomość masz przez pozostałe 364 dni w roku.
          Natomiast w tradycji Kościoła 1 listopada jest świętem radosnym co zresztą
          widać po liturgii eucharystycznej.
          • kiloff Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 15:20
            No faktycznie już na 100 metrów od cmentarza słyszałem ten śmiech ludzi
            tańczących na nagrobkach, race, szampan lał się litrami... Wszyscy się radowali
            • hippeastrum Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 15:37
              Wiesz co? Całkowicie nie rozumiesz istoty dzisiejszego święta. To wcale nie jest Dzień Zmarłych! - to Wszystkich świętych i w ten dzień mamy cieszyć się nadzieją i radością Tych, którzy już je poznali (swoją drogą dobrze rozumieją to Romowie!)

Smutek pozostaw na jutro!

I trochę przewrotnie: znając pomieszanie rozumienia listopadowych świąt, TNV nadaje komedię, by wyrzucić Polaków na cmentarze.
            • mameluch Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 15:48
              polecam wyprawę na dzisiejszą Mszę Św., tam może dowiesz się na czym to święto
              polega. przynajmniej u mnie w kościele ksiądz dziś przypominał.
    • tingel-tangel Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 15:08
      kiloff napisał:

> TVN nie ma wyczucia chwili. W momencie gdy chodzimy na groby swoich bliskich

Jeśli poszedłeś na cmentarz, to co cię obchodzi co w tej chwili nadaje telewizja?
      • kiloff Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 15:12
        tingel-tangel napisał:

> kiloff napisał:
        >
        > > TVN nie ma wyczucia chwili. W momencie gdy chodzimy na groby swoich blisk
        > ich
        >
        >
        > Jeśli poszedłeś na cmentarz, to co cię obchodzi co w tej chwili nadaje
        telewizj
        > a?

JasA czy ty przesiadujesz caly dzien na cmentarzu? Rozumiem, że teraz siedzisz
        z laptopem przy grobie swojego bliskiego
    • mysleze o Jezu po prostu wylacz telewizor malkontencie! 01.11.05, 15:12
      • kiloff Re: o Jezu po prostu wylacz telewizor malkontenci 01.11.05, 15:14
        Ehh brak słow. Nie mam zamiaru oglądać tej komedii I NIE O TO TU CHODZI!!!
        • flojd2 przesadzasz 01.11.05, 16:02
          Kilof przesadzasz, naprawdę. Dla równowagi polecam TVN o 22.30 ,wtedy możesz
          obejrzeć film naprawdę rewelacyjnie dobrany na dzisiejsza okazję.
          Nastrojowy,refleksyjny, niesamowity.
        • jolaole Re: o Jezu po prostu wylacz telewizor malkontenci 01.11.05, 16:13
          > Ehh brak słow. Nie mam zamiaru oglądać tej komedii I NIE O TO TU CHODZI!!!
          no jest dokladnie tak jak napisales "nie mam zamiaru" - liczba pojedyncza,
          myslisz ze fajnie bylo by decydowac za kiladziesiat milionow czy maja ogladac
          komedie czy nie?Ustawa antyaborcyjna gdzie kler nie dopuscil do referendum i
          wolnosci wyboru(ciagle nie wiem dla czego:))bardzo zblizyla nas do Iranu!
        • reniatoja Re: o Jezu po prostu wylacz telewizor malkontenci 01.11.05, 16:13
          kiloff napisał:

> NIE O TO TU CHODZI!!!

Mnie sie wydaje, ze tobie Kilof, chodzi głównie o to: Siedzisz nad programem
          tv z lupa i markerem i szukasz z uporem maniaka czegos, o czym moglbys zalozyc
          natychmiast jakis krytykancki watek na forum Telewizja. Jak Ci sie uda cos
          takiego znalezc, natychmiast lapiesz klawiature i klikasz, wysylasz, a potem z
          zapartym tchem czekasz na odpowiedzi. Tak ja to widze.

Wiesz, mozna by powiedziec tak: Tu taki wielki dzien, 1.listopada, ludzie
          spedzaja czas na cmentarzu przy grobach swoich bliskich, a kiedy wracaja do
          domu otwieraja stare albumy i wspominaja tych, co odeszli, w zadumie puszczaja
          sobie jakas sakralna muzyke wykonujac jak najczęściej akty strzeliste w
          intencji dusz swoich zmarlych bliskich, ewentualnie ogladaja tv Plus lub Trwam,
          zgłebiaja program LPR lub słuchają adekwatnych do dnia kazań Księdza Dyrektora,
          no wszyscy jakos przezywaja ten dzien w pokorze i wyciszeniu, a tu taki Kiloff,
          zamiast sie modlic i dumac, siedzi na forum internetowym, jakby nie bylo,
          rozrywkowym kanale, i szuka dziury w całym, ględzi, niejednokrotnie uzywajac
          caps locka, wytykajac innym brak taktu, sam zas nie majac go za grosz.
    • greta_garbo Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 16:27
      proponuje wyjechać do jakiegoś państwa wyznaniowego i tam już pozostać, sądzę,
      że tam mógłbyś się poczuć doskonale. tylko trochę mnie dziwi, że osoba tak
      mocno przeżywająca dzisiejszy dzień siada przed tv...
    • sweetbrier Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 19:09
      Samo uznanie 'Powrotu do przeszlosci' za komedie jest dziwnym posunieciem, wedlug mnie to film familijny, tudziez przygodowy...

poza tym tvn rekompensuje Ci wszystko filmem o piekle i niebie o godz. 22.30
      • kiloff Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 22:15
        Rozbawił mnie ktoś tam stwierdzeniem, że zakładam wątek oczekując na to, że
        inni się będą wypowiadac. Kurcze no jak bym smiał... :D

Podsumowując napisze, że nie zmieniłem zdania. Uważam, że kompletnie do
        dzisiejszego dnia nie pasują komedie i prosze mi nie wmawiać, ze dziś jest
        dzień radowania bla bla bo wszyscy wiemy jak to w praktyce wygląda...
        • piotr7777 Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 22:25
          kiloff napisał:

> Rozbawił mnie ktoś tam stwierdzeniem, że zakładam wątek oczekując na to, że
          > inni się będą wypowiadac. Kurcze no jak bym smiał... :D
          >
          > Podsumowując napisze, że nie zmieniłem zdania. Uważam, że kompletnie do
          > dzisiejszego dnia nie pasują komedie i prosze mi nie wmawiać, ze dziś jest
          > dzień radowania bla bla bo wszyscy wiemy jak to w praktyce wygląda...
          To napisz skargę do Danuty Waniek. Może Krajowa Rada wyda rozporządzenie
          zakazujące emisji lekkich pozycji w określonych dniach. A na wszelki wypadek
          wyślij kopię do Rady Języka Polskiego, bo oni lubią być bardziej papiescy od
          papieża (historia z Biblią Ślązoka).

• sikor102 Re: TVN - brak wyczucia 01.11.05, 23:14
            jeżeli ktoś ortodokcyjnie spędza ten dzień, to w ogóle nie powinien oglądać TV,
            tylko spocząć wygodnie w fotelu i się zadumać i popaść w refleksje. Wiąc go
            gó.. obchodzi co tam leci. To już jest się trzepianie na siłę. 90% stacji
            nadaje jak codzień, świat się przez to nie zawali.
    • barti84 Re: TVN - brak wyczucia 02.11.05, 14:21
      Tak! Każda telewizja powinna 1 listopada mieć zainstalowane kamery na
      cmentarzach i przeprowadzać bezpośrednie relacje z dnia wszstkich próznych!
      Groby sie zapadają od ciężaru kwiatów, zniczy... Na cmentarzu widać najnowsze
      trendy w modzie damskiej i męskiej... można zobaczyć relikty minionych epok,
      zliniałe futra i dziewczęsta z przepaskami na biodrach. Ładny mi dzień zadumy.
      W Polsce potrzebne jest święto, aby ludzie na chwile pomyśleli o zmarlych!
      Kretynizm! Dobrze, że TVN puściło komedię (żeby było na temat).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka