shatmach 02.02.06, 22:04 I jak wam się podobał ten serial? Dla mnie może być chociaż momentami był nudnawy i jeden odcinek jest zdecydowanie za długi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
8macek Re: Kamienie śmierci 02.02.06, 22:10 mniej więcej tak mi się podoba jak niżej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=36103539 Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: Kamienie śmierci 02.02.06, 22:12 Komentarze na temat serialu są tez tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=433&w=36098518 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 10:17 Nie podobał mi się :) Atrakcyjność serialu odwrotnie proporcjonalna do stopnia jego zachwalania w "TeleTygodniu". Odpowiedz Link Zgłoś
drobo Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 10:20 mnie także serdecznie znudził - i te wątki "metafizyczne" żałosne... Podobnie "GW telewizyjna" pisze o "gwarantowanym" przeboju - no cóż, rzecz gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
markus.kembi Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 10:56 Co za koszmar - ale z drugiej strony to ciekawe, że Francuzi potrafią wymyślić serial nudniejszy niż "17 mgnień wiosny", a jednocześnie miałki jak niektóre francuskie filmy, zwłaszcza francuskie filmy akcji, które stały się właściwie odrębnym gatunkiem filmowym. Właśnie niedawno zastanawiałem się co by było gdyby taki film jak "Taxi", "Transporter" (to i tak jedne z lepszych) czy podobny pozbawić zupełnie efektownych pościgów i wybuchów, a dodatkowo wyrzucić i tak wyjątkowo mało zabawną dla kogoś z poza Francji warstwę "humorystyczną". No i teraz mam odpowiedź - powstałby taki film jak właśnie te "Kamienie śmierci", czyli zupełnie pusty - tylko tyle że aktorzy chodzą po ekranie, gadają głupoty i możemy się co najwyżej dowiedzieć, że Francuzki zdradzają mężów z młodymi chłopakami. Te "wątki metafizyczne" dodali bo nic innego nie dało tu się zrobić - gdyby nie wątki "romansowe" i ujęcia dekoltu tej raczej mało atrakcyjnej głównej bohaterki, to pomyślałbym, że próbowali zrobić serial dla dwunastolatków. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka748 Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 11:01 A mnie tam się podoba,ladne widoki,ladni aktorzy.Ja na przyklad nie znosilam LOST,wcale mnie te Losty nie wciągnęly i cieszę się,że jest coś inego niż hamerykańskie badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 13:28 Z LOSTem w ogole nie ma co tego porownywac. Kamienie to jakas tania sensacyjna historyjka ktora niczym nie wyroznia sie z calego worka podobnych produkcji. Lost jest innowacyjny pod wieloma wzgledami i dlatego nic go (w swojej kategorii) nie przebije. A moja przygoda z "Kamieniami.." konczy sie po 1 odcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
kathleen3 Anulka 748 - masz racje! 08.02.06, 18:49 ja tez mam dosc amerykanskich seriali skladajacych sie z wielu serii. na koncu pewnie bedzie tez bedzie typowo ametykanskie zakonczenie na ksztalt "z archiwum X" Odpowiedz Link Zgłoś
ambitnie.89 Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 13:57 ten serial wyjątkowo mi się nie podobał... - myślę, że został wymyślony na siłę. Bardzo natomiast żałuję, że w TVP1 nie pokazują "Lost 2".. myślę, że powinni pomyśleć o tych, którzy nie wyposażyli swojego telewizora w satelity i nie mają możliwości zobaczenia Lost2 na AXN. Miło by było, gdyby po zakończeniu "Kamieni..." puścili drugą serię Zagubionych - myślę, że oglądalność znowu się wtedy podniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka748 Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 14:03 A możecie mnie uświadomić w czym te Losty są takie innowacyjne?ALe tak ko kretnie?I dlaczego nie można mieć innego zdania niż większość? Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 14:23 anulka748 napisała: > A możecie mnie uświadomić w czym te Losty są takie innowacyjne?ALe tak ko > kretnie?I dlaczego nie można mieć innego zdania niż większość? A dlaczego niby większość nie może mieć innego zdania niż mniejszość, hę? ;-)) Zgadzam sie, ze widoki są piękne. Bretania jak by nie było. Ale to trochę za mało... Generalnie rzecz biorąc, jeśli oglądam film godzinę i nadal jest mi absolutnie wszystko jedno i zwisa kalafiorem, kogo jeszcze zabiją, zadziobią, jakie perypetie czekają główną bohaterkę, zanim dotrwa do szczęśliwego finału oraz z kim, to znaczy że mnie nie "wciągło", a tego oczekuję od kina rozrywkowego. LOST mi takiego spokoju nie dawał i w tym ma u mnie przewagę;-P Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 14:43 no i u bohaterki główną role metafizyczną grają imponujące piersi ( pokazywane z luboscią przez operatora , czy trzeba czy nie trzeba) oraz wydatna szczęka czy duzy biust pomoze bohaterce rozwikłać tejmnice rodzinną ? oto pytanie na nastepne 20 odcinków a scena w riunach klasztoru z mnichami bez glowy miał przerażać a mnie rozbawiła do łez , o to chodziło ? Odpowiedz Link Zgłoś
anulka748 Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 15:01 Ludzie,ratunku!A czy w Lostach takich scen ,gdzie nagle idzie grupa po jakiś lesie i slychać jakieś bębny czy inne tajemnicze odglosy to nie bylo? Każdy film ma coś z bajki i nie widzę sensu potępiać jednego filmu a chwlić inny. Jednych śmieszy Rejs(mnie nie) a innych Sexmisja. Odpowiedz Link Zgłoś
azalia16 Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 17:47 A ja na tym filmie usnęłam! Czy dobrze zrobiłam, że nie obejrzałam do końca tego badziewia? Odpowiedz Link Zgłoś
acryl Re: Kamienie śmierci 03.02.06, 18:34 ingrid jesr urocza ,oczym ty mówisz..www.myblog.fr/albums/plateau-tv_2/144995.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kamienie śmierci 06.02.06, 02:48 2 lutego TVP1 wyemitowała pierwszy odcinek serialu 'Kamienie śmierci'. Spotkał się on z dużym zainteresowaniem widzów. Przed telewizorami zasiadło 5,486 tys. osób (udziały 38 proc. – dane TNS OBOP). Pierwsze dwa odcinki wcześniej nadawanego serialu „Zagubieni” (3 listopada 2005) obejrzało 4 366 tys. i 4 857 tys. widzów. Serial "Kamienie śmierci" wygrał konkurencję z ofertą fabularną innych nadawców. W czasie jego emisji TVP1 miała najwyższe udziały spośród czterech głównych stacji. "Kamienie śmierci" to serial produkcji francuskiej. Swoją premierę miał w czerwcu 2005 na antenie prywatnej stacji TF1. Pierwszy odcinek zgromadził wtedy 22% widowni i uzyskał 49% udział, znacznie wyższy niż średnia tego nadawcy (w 2005 roku 32%). Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: Kamienie śmierci 06.02.06, 15:05 mozambique napisała: > no i u bohaterki główną role metafizyczną grają imponujące piersi ( pokazywane > z luboscią przez operatora , czy trzeba czy nie trzeba) oraz wydatna szczęka > czy duzy biust pomoze bohaterce rozwikłać tejmnice rodzinną ? > oto pytanie na nastepne 20 odcinków > a scena w riunach klasztoru z mnichami bez glowy miał przerażać a mnie > rozbawiła do łez , o to chodziło ? Pełna zgoda, główna bohaterka atrakcyjna, ale bardzo kiepska z niej aktorka. Scena w ruinach - tragiczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mowawe Re: Kamienie śmierci 06.02.06, 07:36 - bo serial ma mnósto zagadek, - utrzymuje napięcie mimo wielu odcinków - brak większych pomyłek - brak dłużyzn - dbałość o każdy szczegół - ogromne przedsięzwięcie marketingowe ( zostały stworozne nawet strony fikcyjnych lini lotniczych) - bo motyw z rozbitkami na wyspie był już w kinematografi nie raz a mimo to ten serial jest jednak inny - dobra muzyka - jedna z lepszych czołówek jakie zostały stworzone - bardzo dobre budownie postaci, są wielowymiarowe, barwne osobowosci - dobre aktorstwo można mieć inne zdanie niż większość, tylko najpierw trzeba troszku się znać, przeczytać, obejrzeć a nie od razu krytykować nie mając zbyt wielkiego rozeznania w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
kamuii2 Re: Kamienie śmierci 07.02.06, 00:04 Okropnie denny serial :/ głupi bez polotu i sztuczna gra... mnie śmieszył nie intrygował. A już hitem była scena kiedy na scianie pojawiły się napisy :/ I jeszcze ta LAra Croft z Bożej łaski :/ Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Kamienie śmierci 07.02.06, 01:31 Wg danych AGB Nielsen Media Research serial oglądało 6 632 302 widzów. To zdecydowanie więcej niż Zagubionych bo tych najwięcej oglądało 5,9 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Kamienie śmierci 07.02.06, 12:04 Tylko dlatego, że ten serial został bardzo rozdmychany, zobaczymy ile widzów obejrzy drugi odcinek.. Odpowiedz Link Zgłoś
arbad Re: Kamienie śmierci 07.02.06, 11:00 strasznie podobny do innego francuskiego serialu "Zodiak smierci" Odpowiedz Link Zgłoś
umfana Re: Kamienie śmierci 07.02.06, 14:28 Ja odpadłam po 10 minutach. Po Zagubionych to beznadzieja. Kamienie to film głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Kamienie śmierci cz.2 10.02.06, 12:37 Nic się nie zmieniło. Aktorka grająca główną rolę robi dwie miny: przerażoną i obrażoną. Wytrzymałem 20 minut. Nędza. Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Kamienie śmierci 10.02.06, 13:05 nie przesadzaj:) jeszcze czasem się uśmiecha:) Odpowiedz Link Zgłoś
hauabaua Re: Kamienie śmierci 10.02.06, 16:23 Wczoraj chyba na to trafiłem, akurat jakieś Kacpry latały po cmetnarzu. Dzięki za takie emocje. ;) . Odpowiedz Link Zgłoś