Dodaj do ulubionych

Tomasz Lis - cie-niut-ko

10.02.06, 09:31
Wczorajszy wywiad z premerem (Od razu napisze że jestem przeciwnikiem tego
rządu, również nie zauroczył mnie premier) wypadł dla redaktora Lisa dośc
niekorzystnie. Facet się plącze, widać wyraźnie że jest stronniczy i gada pod
publiczkę. W dodatku mu to nie wychodzi. Nawet taka miernota jak Marek Jurek
położył go na łopatki kilka tygodni wcześniej. Facet się wypala, może dlatego
że jego ukochana PO nie rządzi.
Obserwuj wątek
    • zygmunt55 Re: Tomasz Lis - cie-niut-ko 10.02.06, 09:52
      Jak to dobrze, że ktoś taki jak p. Lis, przepytuje premiera. Premier to zręczny
      gaduła, ale nic ponad to. P. Lis nie wytrzymał, co wyraźnie można było
      zauważyć, po kolejnych słodkich słówkach premierka o swoim rządzie. O swoich
      ministrach, jacy to wspaniali. I pojechał Jurgielem. A można było więcej...
    • moim_zdaniem nie-pra-wda 10.02.06, 11:15
      Premier wypadł zdecydowanie gorzej niż Lis.
      W którym momencie był Lis stronniczy? Nie zauważyłam tego
      Poza tym nie możesz mieć do niego pretensji, że był naturalny, że trochę go
      poniosło słysząc te kłamstwa i bzdety wypowiadane jak mantra przez
      Marcinkiewicza "chcemy zbudować silną Polskę, nikt nas nie rozdzieli"
      Sekta jakaś czy co, do qr.y nędzy ????!!!
      • madana Re: nie-pra-wda 10.02.06, 11:46
        Praw- da! Lis nie jest w stanie zachować bezstronności. I o ile jako pan Tomasz Lis ma prawo mieć bardzo określone i sprecyzowane poglądy polityczne, o tyle jako dziennikarz nie powinien z tym się afiszować, bo nie tego oczekuje się od dziennikarza. Mam wrażenie,że dziennikarzy (niektórych) wkurza,że premier potrafi nie dać się sprowokować, nawet gdy słyszy bardzo zjadliwe pytanie (zwróciłam na to uwagę na pierwszej konferencji prasowej, gdy żal z przegranej PO był przeogromny, więc i pytania były wyrazem tego rozczarowania).
        Dlatego lubię rozmowy z politykami na TVPuls, zupełnie inny sposób pytania, rozmowy, a także potrafią zadawać trudne pytania, tylko poziom wyższy.
        • kajkai Re: nie-pra-wda 10.02.06, 11:51
          Bo nie przyklaskuje PISOWI to juz sie nie podoba ???
          Brawo Panie Lis - Pan i tak wie, ze ma PAn swietna ogladalnosc :))
          A Premier umie tylko "nawijac" piekne slogany ...szczegolnie po pytaniu o ojca
          Rydzyka i pieniadze zbierane na stocznie...
          • flc99 Re: nie-pra-wda 10.02.06, 11:55
            Oczywiście, Lis powinien delikatnie głaskać prezesunia Kazika po łysince, i
            broń panie boże nie drażnić jakimiś pytaniami spoza protokołu, bo biedak spać
            po tych kawach i stresach w ogóle nie będzie mógł. No i delikatnie pociągać go
            za jajeczka, a nie od razu z kopa w krocze.
        • kajkai Re: nie-pra-wda 10.02.06, 11:52
          taaaak ..TV PULS i TRWAM I RM
          To sa dopiero niestronnicze stacje :)))
          • madana Re: nie-pra-wda 10.02.06, 12:08
            Trwam nie oglądam, RM- nie słucham, ale mam pytanie: słuchałeś kiedyś rozowy z politykami na tej stacji? Nie ma żadnej czołobitności wobec obecnie rządzących, ani złośliwości wobec np. SLD czy Samoobrony, jest spokojna, rzetelna rozmowa i tyle. Dlaczego nieumiejętność rozmowy pana Lisa mylona jest z jego niby odwagą i dorabia się mu gębę,że nie podlizuje się Pisowi? Dziennikarz NIE POWIENIE ujawniać w trakcie rozmowy swoich sympatii politycznych i tyle.A tego pana Lis nie ptrafi.
            • kajkai Re: nie-pra-wda 10.02.06, 14:13
              A wyobraz sobie ze slucham (co za wstyd !!! Koledzy mnie wysmieją :)) jak wracam
              samochodem ...
              Dowiedzialam się stamtad ze np. Tv polsat to masoni a Cyfra+ - diably wcielone.
              Rozsmieszylo mnie to i od tamtej pory, zaprogramowalam RM w radio.
              nie slyszlam jeszcze obiektywnej rozmowy ...
              No ale jesli dla ciebie bluzganie na innych niz PIS i Rydzyk to obiektywizm ..to
              gratuluję logiki
              • madana Re: nie-pra-wda 10.02.06, 16:24
                Napisałam poprzednio nieprecyzyjnie: chodziło mi o Puls, bo RM nie słucham.
        • devegas Re: nie-pra-wda 10.02.06, 22:09
          madana napisała:

> Praw- da! Lis nie jest w stanie zachować bezstronności. I o ile jako pan Tomasz
          > Lis ma prawo mieć bardzo określone i sprecyzowane poglądy polityczne, o tyle j
          > ako dziennikarz nie powinien z tym się afiszować, bo nie tego oczekuje się od d
          > ziennikarza. Mam wrażenie,że dziennikarzy (niektórych) wkurza,że premier potraf
          > i nie dać się sprowokować, nawet gdy słyszy bardzo zjadliwe pytanie (zwróciłam
          > na to uwagę na pierwszej konferencji prasowej, gdy żal z przegranej PO był prze
          > ogromny, więc i pytania były wyrazem tego rozczarowania).
          > Dlatego lubię rozmowy z politykami na TVPuls, zupełnie inny sposób pytania, roz
          > mowy, a także potrafią zadawać trudne pytania, tylko poziom wyższy.
          A ja uważam wręcz odwrotnie. Nasi dziennikarze poza wyjątkami (Lis jest tutaj właśnie wyjątkiem) są uładzeni i mało agresywni. Bojaźliwie i nieumiejętnie prezentują swoje preferencje i orientację polityczną w polemicznych dyskusjach z politykami. Wynika to z kilku rzeczy , z koniunkturalizmu ale w głównej mierze z braków merytorycznej wiedzy i przygotowania fachowego. Nie przyjmują konfrontacyjnych pozycji w stosunku do polityków z obawy ośmieszenia się i braku kompetencji merytorycznych i małej wiedzy ogólnej.
    • hamlet1111 Re: Tomasz Lis - cie-niut-ko 10.02.06, 12:48
      Albo jesteś ślepy, albo to kolejny "bezstronna" opinia malowanych "przeciwników
      rządu". Lis niestety obnażył bezradność intelektualną Kazia i jego chore
      przywązanie do braci. Ja uważam, że Marcinkiewicz to jest jednak swój chłop,
      tylko wkońcu powinien odciąć pępowinę od Kaczorów, na pewno by więcej zdziałał i
      ludzie by go pamiętali. Buzek przy mim to szczyt niezależności.
      • madana Re: Tomasz Lis - cie-niut-ko 10.02.06, 12:52
        Wydaje mi się,że założycielowi wątku chodzi raczej o SPOSÓB rozmowy z politykami.
        • kajkai Re: Tomasz Lis - cie-niut-ko 10.02.06, 14:16
          Ale na tym do chol...polega taki program !!!
          Co to bylaby za rozmowa, gdyby zadawal mu tylko sliczne i latwe pytania !!!
          Ja nie chce takiego programu !!!
          On kazdemu zadaje takie pytania a Wy jak zwykle obrzucacie blotem kazdego , kto
          dokuczy Kwaczkom !!!
          nie mam nic do marcinkiewicza ale niech sie tak nie trzyma blizniakow i nie
          wciska kitu, ze nie slyszal o aferze z pieniedzmi zbieranym przez Ojca Dyr. na
          Stocznie Gdanska !!!!
    • mroofka2 Re: Tomasz Lis - cie-niut-ko 10.02.06, 12:59

"w którym momencie Lis był stronniczy"??????
      a w którym nie był???
      • kajkai Re: Tomasz Lis - cie-niut-ko 10.02.06, 14:18
        tego Ci juz Kwaczki nie powiedzą...
        Zadawal trudne pytania i tyle.
        • flora1 Re: Premier bardzo słabo wypadł 10.02.06, 14:23
          Premier musiał wczoraj bardzo słabo wypaść, skoro jego sympatycy aż tak atakują
          Lisa ;)
    • radamant Ależ Tomek może być stronniczy bo 10.02.06, 15:04
      jest to program TOMASZA LISA tyle tylko, że emitowany w Polsacie. Taka jest
      formuła programu a suchego przekazywania faktów to ja oczekuję po programach
      informacyjnych.
      Nudno wam? przełączcie się na TRWAM a rzetelność i bezstronność znajdziecie tam!
      • tele_sfor bravo Tomek 10.02.06, 15:28
        super sparing
        pan Kaziu leciał samymi sloganami wyjętymi zywcem z broszury partyjnej WKPB o
        naprawie, poprawie, odbudowie, przebudowie IV najjasniejszej.
        szkoda ,ze chodzi na smyczy Pepina Małego, bo w sumie sympatyczny gość.

• kaskoss101 Re: Ależ Tomek może być stronniczy bo 10.02.06, 16:00
        Dokładnie. Jeśli komuś się nie podoba, proponuję Rozmowy niedokończone.
        Programy tydzień temu i wczorajszy były najlepszymi do tej pory.
        • czesiekkk Re: Ależ Tomek może być stronniczy bo 10.02.06, 16:41
          Ktoś wspomniał prof. Buzka. Cztery ciężkie reformy z którymi wiązały się koszty
          polityczne jakie należało ponieść, ale to był bardzo dobry prawicowy premier,
          tylko potrzeba było trochę czasu, żeby to zrozumieć.
          A Tomasz Lis jak zwykle zrobił pierwszorzędny program taki jaki oczekuje się od
          tak dobrego dziennikarza. Brawo.
      • ksbatory Re: Ależ Tomek może być stronniczy bo 10.02.06, 17:51
        www.gazetapolska.pl/?module=content&article_id=758
        • mixy Re: Ależ Tomek może być stronniczy bo 10.02.06, 19:12
          hm z obiektywizmem coraz gorzej panie lisie...ciekawe jak pan sądzi oglądając
          własne programy potem...
          • kajkai Re: Ależ Tomek może być stronniczy bo 10.02.06, 21:48
            zapewniam CIe, ze zbiera same pochwaly od prezesa ZS
    • wacek69 Re: Tomasz Lis - cie-niut-ko 13.02.06, 10:14
      jeśli Lis był cieniutki to może weź sobie człowieku urlop i odpocznij. A juz
      niedługo w TVN zobaczysz tow.Durczoka i będzie cool
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka