Dodaj do ulubionych

skandaliczny tekst Szaranowicza

20.02.06, 18:53
Własnie usiadłam przed tv, gdzie trwa konkurs drużynowy w skokach. Każda z
druzyn oddała juz po 3 skoki, i na tym etapie zajmujemy szóste miejsce, co pan
Szaranowicz skomentował:
"Zobaczymy, może przynajmniej ci czterej skoczkowie zachowaja sie jak
mężczyźni, w przeciwieńswtwie do KUTTINA."

Brak słów.

Ja rozumiem, że można mieć pretensje do trenera, ale on jest pieprzonym
dziennikarzem i ma komentować skoki a nie Kutina, podlizując sie
towarzyszącemu mu Tajnerowi.
Obserwuj wątek
    • barti84 Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 20.02.06, 18:57
      Szaranowicz to idiota! Z niego taki komentator jak z Begerowej Dziewica
      Orleańska!
      • forresty Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 20.02.06, 19:05
        przecież to szaranowicz. czego tu wymagać? buc i tyle. Zawsze śmieszyły mnie te
        jego dygresje. niby takie wysublimowane i kąśliwe a w rzeczywistości
        zaściankowo-buraczane. czy on jest rzecznikiem pzn czy pracownikiem tvp?
    • jhbsk Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 20.02.06, 19:09
      Żałosny, zapatrzony w siebie bubek.
    • mameluch Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 20.02.06, 19:24
      też nieźle mnie to zdziwiło. akurat wróciłem do domu, nie widziałem dwóch
      pierwszych serii, kiedy usłyszałem ten text pomyślałem, że może Kuttin wypiął
      się na kadrę i nie przyszedł na wieżyczkę trenerską. ale nic z tych rzeczy,
      potem cieszył się ze skoku Matei chyba, a ja całkiem zbaraniałem:)
    • inga_iga Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 20.02.06, 19:42
      Szaranowicz jest dzisiaj taki ciety na Kuttina za jego dzisiejsza wypowiedz, z
      której wynikało,że wszyscy prócz niego są winni niepowodzeń skoczków a
      najbardziej Tajnier i fizjoterapeuta.
      • ankas4 Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 20.02.06, 20:02
        inga_iga napisała:

> Szaranowicz jest dzisiaj taki ciety na Kuttina za jego dzisiejsza wypowiedz, z
        > której wynikało,że wszyscy prócz niego są winni niepowodzeń skoczków a
        > najbardziej Tajnier i fizjoterapeuta.

Ale Szaranowicz pojechał na końcu ... Kuttin powinien mu powiedzieć parę słów
        ... po tych komentarzach...
        • anaila Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 20.02.06, 20:30
          Szaranowicz jest piękna mężczyzna i proszę nie pisać o tej mężczyźnie
          krytycznie, bo ja jestem zachwycona jego komentarzami. ach! och! dochodzę gdy go
          słyszę...
    • bartleby Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 00:28
      On juz na poczatku, zanim doszedl Tajner zaczal ostro jechac na Kutina, juz
      wtedy przegial. Akcja z tym ze ci co skoczyli mogla sie dla niego zakonczyc
      jeszcze gorzej (poza tym ze mu siano z sandalow wylazlo), Malysz mogl skoczyc
      zle i wtedy on tez nie bylby mezczyzna... Szaranowicz przekroczyl dzis w moich
      oczach ostatnia bariere, pakowal sie w d... aferzyscie Tajnerowi bez mydla co
      chwila, pierniczyl jak zwykle o kasie zamiast o sporcie i zawodach. Moze
      rzeczywiscie liczy na jakies stanowisko w PZN jak go w koncu wykopia z TVP albo
      zesla do relacionowania meczykow Pcim dolny Blacha falowana - Biskitki gorne
      Batonik Toffik 7 do 0, sedzia wzial 230zl, bedzie wtedy na swoim miejscu. Az mi
      szkoda ze to nie TVN, daloby sie mu moze dokopac jak Molkownie... Nie trawie
      juz cfoka! Won mi z panstwowego telewizora!
      • mister2006 Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 02:22
        Warto najpierw troche posluchac i poczytac na temat konfliktu i nie obarczac
        tymi zdarzeniami Szaranowicza, ktoremu zalezy tez na dobrych wystepach Polakow.
        Dla wielu z was lepiej pewnie gdyby udawal i mowil, ze jest pieknie i wspaniale
        a wszyscy sa zadowoleni, chociaz wiadomo, ze tak nie jest - minely juz czasy
        PRLu. Juz sobie wyobrazam jaka bylaby "masakra slowna", gdyby niektorzy z was
        sprobowali komentowac zawody sportowe. Zreszta... jak wam nie odpowiada
        komentowanie zawsze mozna sobie wyciszyc komentarz i wtedy zobaczycie jak nudny
        staje sie przekaz.
        • ronron Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 08:54
          Tak się składa, że znam tło konfliktu w PZN i nie jestem wielbicielem Kuttina.
          Nie zmienia to faktu, że Szaranowicz jest ignorantem i pajacem, a Ty broniąc go
          nie użyłeś żadnego argumentu merytorycznego.
          • mister2006 Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 09:09
            ronron,
            a jakiego argumentu merytorycznego ty uzyles?
            • ronron Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 09:48
              Odniosłem się do fragmentu Twej wypowiedzi o tle konfliktu. Napisz coś więcej, a
              chętnie się ustosunkuję merytorycznie, choć uważam, że dyskusja o Szaranowiczu
              to raczej zabawa w kopanie leżącego.
              • mister2006 Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 10:23
                I ja rowniez odnioslem sie do fragmentu Twojej wypowiedzi i w zasadzie jestesmy
                w punkcie wyjscia. Jezeli komus zarzucasz brak merytorycznych argumentow, a sam
                ich nie podajesz to zawsze dyskusja bedzie stala w martwym punkcie.
                Ja generalnie na mam nic do zarzucenia Szaranowiczowi, ale rowniez nie oskarzam
                Kuttina - jednak konflikt na linii obecny-poprzedni trener trwa i my na to nie
                mamy wplywu.
                • ronron Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 10:54
                  Nie wiadomo kto ma rację w owym konflikcie, ale daleki jestem od stawiania
                  Tajnera jako wzoru nieskazitelności. Tak czy siak, Szaranowicz wypowiadając się
                  w ten sposób o Kuttinie, wystawia świadectwo samemu sobie. Mówisz, że nie
                  oskarżasz Kuttina, ale bronisz Szaranowicza, który go oskarża - gdzie tu
                  konsekwencja?
                  • mister2006 Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 11:10
                    Prosze uwaznie czytac moje posty. Nikogo nie bronie, ale i nie oskarzam -
                    wypowiedz Szaranowicza, jest jego wypowiedzia i nie wszyscy musza miec takie
                    samo zdanie na ten temat, co nie jest powodem do takich ostrych atakow, jakie
                    niektorzy przeprowadzili na jego osobei i nie jest rowniez powiedziane, ze
                    akurat oni maja racje. Ja jednak wole, by glosno mowic o pewnych niepokojacych
                    sprawach niz udawac, ze wszystko jest pieknie i w porzadku, a za niepowodzenia
                    w druzynie skoczkow odpowiada tylko wiatr i pogoda.
                    • ronron Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 11:26
                      Ech, Ty naprawdę nic nie rozumiesz. Szaranowicz pozwolił sobie na prywatną
                      wycieczkę pod adresem Kuttina, czego robić nie powinien. Jest od komentowania
                      wydarzeń sportowych i na tym powinien poprzestać. Z drugiej strony jego
                      "występy" rzadko już kogo dziwią. Wszak od dawien dawna daje się poznać jako
                      dziennikarz niekompetentny, nieumiejący posługiwać się poprawną polszczyzną i
                      często robiący z siebie pajaca. Jeśli nie chcesz tego zauważyć, Twój wybór. Nikt
                      Cię reformować nie będzie.
                      • mister2006 Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 11:37
                        Tak, tak... ja nic nie rozumiem. A Tobie sie pewnie wydaje, ze wszyscy
                        pozostali komentatorzy sa wspaniali i nieomylni i moze jeszcze jak Ty bys
                        zostal komentatorem to na pewno komentarz przesycony bylby obiektywnoscia i nie
                        wyhylal sie poza ramy konkretnego wydarzenia sportowego - dopiero wtedy bylyby
                        nudy. Wiele osob kieruje sie zasada "Jak jabym zostal Prezydentem, to dopiero
                        bylby dobrobyt w panstwie". Kazdy chce zmian, ale jak juz przystepuje do ich
                        realizacji napotyka problemy i fale krytyki.
                        Chyba jestem jedyna osoba na forum, ktora nie widzi skandalu w wypowiedzi
                        Szaranowicza i chyba jest to jedyne forum, na ktorym zrobiono skandal z tej
                        wypowiedzi.
                        • ronron Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 11:49
                          To, że poza Szaranowiczem istnieją inni niekompetentni dziennikarze sportowi,
                          nie zmienia faktu, że Szaranowicz jest jednym z nich. Po wtóre, ja nie jestem
                          komentatorem i nie zanierzam nim być. Ten argument również ma się nijak do oceny
                          Szaranowicza.
                        • setorika Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 18:11
                          Ale jakoś Miklas na przykład potrafi skoncentrować sie na skokach, zawodnikach i
                          technice, nie uzywając neologizmów typu "Fińczyk" czy przynajmniej poprawnie
                          wymawiać nazwiska zawodników. To chyba nie wymaga wielkiego wysiłku tylko
                          myslenia o tym, co sie widzi a nie wtracania swoich stronniczych uwag na temat
                          konfliktu w PZN...
                        • setorika Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 18:19
                          Zapomniałam dopisać: nie jest to jedyne forum - zapraszam na forum SPORT a nawet
                          na Klub Matek Wyrodnych i Forum Humorum
        • ben-oni Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 10:46
          Stojak na mikrofon (czyli dziennikarzyna sportowy) jest od relacji sportowych.
          jego poglądy na Kuttina nikogo nie interesują, niech nimi błyszczy przed żoną!
          Po prostu w d.. mu się poprzewracało. A wynik drużynowy zniszczył mu
          koncepcje "jechania" więc sie burak pogubił. Jego Żołądź i kochany Blecharz
          nawet 4 lata temu (gdy Malysz był wielki) nie mieli drużyny. Kuttin umiał ją
          stworzyć, i to go boli.
        • bartleby Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 10:56
          mister2006, nie rozumiesz chyba o co mi chodzi, ja chce po prostu cieszyc sie
          zawodami i sluchac komentatora ktory mi to umili, poda informacje o przebiegu
          imprezy, opowie troche o zawodnikach, druzynach. Nie chce natomiast na
          olimpiadze sluchac ze trener naszej reprezentacji to palant. Nie zamierzam
          sciszac telewizora, ustawy zmuszaja mnie do placenia abonamenty weic za te
          pieniadze wymagam zatrudnienia zawodoca, nie pieniacza z ambicjami i sloma w
          butach, nie te czasy ze "nie matura a chec szczera... Nikt to nie pisal ze by
          lepiej komentowal wiec po co to piszesz?
          • mister2006 Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 11:20
            bartleby, czy Szaranowicz okreslil trenera "palantem"? Chyba delikatnie mowiac
            przesadzasz. Widocznie sluchasz podczas komentowania, to co chcesz uslyszec -
            bo, jezeli piszesz
            >ja chce po prostu cieszyc sie
            > zawodami i sluchac komentatora ktory mi to umili, poda informacje o przebiegu
            > imprezy, opowie troche o zawodnikach, druzynach
            i sadzisz, ze Szaranowicz o tym nie mowi to juz kwestia gustu i ... sluchu.
            • kwiat_paproci Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 19:10
              może i nie palantem, ale z jego wypowiedzi łatwo można wywnioskować, że nazwał
              Kuttina "niemężczyzną", co chyba dla faceta komplementem nie jest ;) A ja
              "folkloru" Szaranowicza, który on śmie nazywać komentowaniem, mam już dosyć i
              barrrdzo się cieszę, że od tygodnia mogę oglądać skoki na Eurosporcie :)
      • zitta Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 08:18
        bartleby - pięknie napisane. nic dodać nic ująć. a do wszystkich, którzy
        twierdzą, że Szaranowiczowi WOLNO mówić co mu siedzi na wątrobie, a ja mam
        sobie wyciszyć komentarz: oglądam skoki narciarskie na Boga, a nie występ
        Szaranowicza i Tajnera, a rolą komentatora jest zdaje się komentować to, co się
        dzieje na skoczni. I tylko tyle. Podejrzewam, że gdyby panowie Sz. i T. mogli
        władować się na ekran i zasłonić swoimi pięknymi jestestwami skocznię (mamuta
        nawet), to pewnie nie omieszkaliby tak zrobić.
        • magorny Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 11:57
          szaranowicz=mister2006 ?
          • mister2006 Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 12:25
            Kuttin=magorny?
    • mala.filipinka Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 08:02
      dla mnie to co piszecie jest nie do pomyślenia. Wydaje mi się, że "odwagi" panu
      Sz. dodał fakt, iż trener Kuttin odchodzi z funkcji. Ciekawe, czy komentator
      byłby taki "otwarty", gdyby musiał nadal komentować skoki w wykonaniu drużyny
      pod wodzą dotychczasowego trenera.

Wg mnie powinien być bezstronny i nawet w obecności Tajnera można tak
      poprowadzić komentarz, aby nie opowiadać się po żadnej ze stron.

mf
    • yavorius Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 09:29
      Kitel, Kjutel, Ljokelsoj, Ljokelsej, Roar, Ruar, k...wa zdecydujcie się, jak
      oni się nazywają :>
      • dzidzia_bojowa Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 10:51
        ja tam oglądałam na Eurosporcie i zawsze ogladam, bo Szaranowicz komentatorskie
        kwiatki tworzy, ale ja wolę o nich czytać, niż słuchać w oryginale
      • mameluch Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 11:00
        wczoraj to chyba był Kyuytel?;)
        • ben-oni Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 11:23
          A nie, bo w drugiej rundzie wystapił Kutel. W pierwszej był Kjutel, to fakt.
          • mameluch Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 21.02.06, 11:30
            ja jednak będę się upierał, że w którejś wersji pojawiło się wyraźne igrek;)
    • poniatowski a może... 21.02.06, 12:09
      setorika napisała:

> "Zobaczymy, może przynajmniej ci czterej skoczkowie zachowaja sie jak
      > mężczyźni, w przeciwieńswtwie do KUTTINA."

A może źle usłyszałaś?? Może powiedział "Putina"?
      • forresty Re: a może... 21.02.06, 14:09
        wiecie co... prawda jest taka że to iż szaranowicz jest słaby to jeszcze małe
        piwo, ale on jest niestety człowiekiem z "układu". W TVP siedzi od 24 lat co
        najmniej. Przez ten czas przeżył wszystkie ekipy rządowe i jakimś cudem nikt go
        nie zwolnił, nie szykanował. A jak łatwo o to wystarczy przykład kolegi od
        mikrofonu - Szpakowskiego który z TVP wyleciał jak coś bąknął o Kwachu co
        przynosi pecha.
        I tak słucham Szarana i słyszę jak wynosi pod niebiosa kolejne ekipy rządowe,
        związki i naszych działaczy. Pamiętam jak ciepło wypowiadał się o Buzku w Lahti,
        potem o MIllerze i Kwaśniewskim, o szefie Korzeniowskim nie wspomnę bo to co
        wygadywał w Atenach i mistrzostwach w Helsinkach to nawet trener jarząbek z
        klubu Tęcza by nie wymyślił. Teraz chwali Lipca kiedy na Eurosporcie komentator
        wręcz zrugał tego młodego człowieka za to że powiedział że za jego kadencji
        narciarstwa alpejskiego w Polsce z państwowej kieszeni się nie bedzie dotować.
        Już kilka razy słyszałem z ust szaranowicza jaki to świtny i usportowiony z
        Marcinkiewica minister podczas gdy na Eurosporcie bodaj Chruścicki zauważył ze
        dzień był w Zakopcu a potem pojechał do Czech bo u nas nie ma gdzie jeździc.
        I tak kręci sie cudowny świat Włodka Sz gdzie wszystko co nasze i u władzy jest
        super bommbastik a niemcy to same szwindle robią a konkursy w willingen to w
        ogóle lipa przy zakopcu.
        To co wygaduje w trakcie transmisji to jakiś jeden wielki bełkot
        pseudointelektualny (co by intelektu nie obrazić) a już inwencja w artykułowaniu
        zagranicznych wyrazów (imion i nazwisk zwłaszcza) jest porażająca. Zawodników o
        nazwisku zbliżonym do Kuttel przez umlaut jest na każdych zawodach kilkunastu.
        Jest kilku zawodników o dziwnie podobnie swojsko brzmiących nazwiskach Bystoel,
        Ljokelsoy. Łacznie uzbierałoby się skoczków na trzy serie kwalifikacyjne. Ale
        jak pisałem - to małe piwo. Duże piwo to Szaranowicz na fali - uzdrawiacz
        polskiego sportu, krynica mądrości treningu (awf skończył ze 30 lat temu),
        znawca BPSów. Ogólnie rzecz biorąc ma gotową receptę na każdy kryzys i każdy
        problem. Ktoś słabo biegnie - źle posmarowane narty, słaby skok - zły wiatr,
        dobry skok - zły skok... Z iście Salomonową prostotą analizuje wyczyny Kujtelów
        na skoczniach świata tym dychotomicznym podziałem... dobry - zły. Czasem jest
        wspaniały jeszcze ale to zarezerwowane dla naszego orła. A ze szpakiem to sie
        podzielili. Szpak kupił "Achhhhhh!!!!! Szansaaaaaaa!!!!!!!!"""""". A Szaran
        "UUUUUłłłaaaaaaaa". Wzór opatentowali chybha bo nikt nie śmie tych chwytów na
        antenie stosować.
        Kończąc... prosimy munistra lipca o obniżenie granicy wieku emerytalneo dla
        komentatorów TVP
        • romana_polka Re: a może... 21.02.06, 16:41
          nie wiem kto ma rację w tym konflikcie
          pewnie wina leży po obu stronach jak zwykle (w polskim bagienku związków sportowych jest jej pewnie więcej)
          natomiast zachowanie szaranowicza odebrałam jako niesamowicie chamskie,
          kim jest zwykły komentator żeby w czasie transmisji zawodów niezwykle agresywnie atakowac trenera?!
          panie Kuttin,dośc już tego dobrego,czas zacząc zachowywac się jak prawdziwy mężczyzna (nie cytuję dokładnie,ale sens był taki)- takich wypowiedzi było mnóstwo
          to że Polo jest jego przyjacielem,ulubieńcem (?) nie daje mu prawa do takiego zachowania
          mnie gó.. obchodzi co myśli komentator,chcę wysłuchac sprawnej relacji z zawodów (lepiej szaran wziął by się za siebie,bo komentuje ostatnio najgorzej z wszystkich w TVP,a ich poziom też jest żalosny)
        • mona275 Re: a może... 21.02.06, 18:56
          Święte słowa, forresty
          • katjanka Re: a może... 21.02.06, 20:44
            Ja Szaranowicza uwielbiam (to nie żart!) i wlasciwie tylko ze wzgledu na jego
            komentarze ogladam sport. gdyby nie jego dygresje, tylko sportowo-
            specjalistyczna paplanina byloby po prostu mega nudziarsko. Mam nadzieje ze on
            bedzie komentaowal Mundial w niemczech.
            • setorika Re: a może... 21.02.06, 21:22
              Dobry jest w Pytaniu na Śniadanie - jak walnie tekstem, to wszyscy się śmieją,
              bo myślą, że to żart.
              Co do układów: poplecznik Czesia Langa, widać wiele może, skoro za załatwienie
              dobrego czasu antenowego w publicznej dla TdP został nagrodzony kilka lat temu
              Fiatem Brava...
    • s.sw Re: skandaliczny tekst Szaranowicza 22.02.06, 01:00
      Marzy mi się dzień w którym nie będziemy musieli zajmować się Panem Szaranowiczem...
      Wierzę że nadejdzie czas kiedy gość wstanie rano i powie sobie „kończ waść, wstydu oszczędź”
      Tylko jest jeden problem „pecunia non olet”
    • radamant Dzięki takim komentatorom jak Włodzimierz S. 22.02.06, 11:18
      od dawna nie oglądam już sportu w TVP. Wolę Eurosport ( choć też nie jest
      idealnie ) bo tam komentatorzy nie plotą o Kuttinie, narzeczonej Ahonena czy
      listach miłosnych do Morgernsterna. A co mnie to k....obchodzi! Ja chcę
      rzetelnego, fachowego przekazu a nie pierdółek o d...Maryni.
      p.s. A Kuttin przynajmniej zbudował jakiś zespół skaczący w miarę równo. Tajner
      miał tylko Adama i nikogo więcej ( bo "rokujący" Tonio Tajner i Pochwała niczym
      więcej jak spadaniem z progu się nie popisali ).
    • pygmalion bez fonii 22.02.06, 11:31
      Często oglądam programy sportowe z wyłączoną
      fonią. To naprawdę jest możliwe.
      Polecam zwłaszcza przy oglądaniu skoków narciarskich,
      czy zmagań lekkoatletów. Przecież wszystkie wyniki
      są bardzo przejrzyście wyświetlane na ekranie.
      Pamiętam jak Bohdan Tomaszewski porównywał
      komentowanie zawodów sportowych przed kilkudziesięcioma
      laty, z komentowaniem współczesnym.
      Otóż kiedyś komentator sportowy zajmował się głównie
      przetwarzaniem wyników, ustalaniem miejsc zawodników.
      Konieczna była kartka papieru i ołówek. Łatwo możma
      się było w tym pogubić. Ta buchalteria była ponoć bardzo
      stresująca i zabierała gros czasu.
      Teraz jest zupełnie inaczej. Buchalterią zajmują się
      systemy informatyczne. Przy tym te wyniki są wyświetlane
      zarówno komentatorowi, jak i widzowi.
      Dlatego też komentatorzy koniecznie chcą udowodnić, że
      są niezbędni. Ale tak nie jest.
      Realiatorzy mogą równie dobrze transmitować reakcje
      publiczności + podkład muzyczny.
      Pan Szaranowicz lubuje się w kreśleniu plotkarskiej
      otoczki zawodów sportowych.
      Chyba najbardziej imponują mu zawodnicy, którzy
      dobrze wypadają, mimo wyskoków alkoholowych lub
      obyczajowych.
      "Narciarz X całe noce spędzał na dyskotekach.
      Nie stronił też od alkoholu. Mimo to uzyskiwał
      znakomite wyniki".
      Niektórych to może interesować - innych niekoniecznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka