ka_lamasz 16.03.06, 18:49 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8231149&rfbawp=1142531258.147 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michal_82 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 18:54 Przegięcie. Jeszcze bym zrozumiał gdyby to Wojewówdzki ją ośmieszał, ale to i tak chore. W końcu Szczuka była gościem i puścili to co mówiła nie nakręcana przez nikogo. Mieli ocenzurować? Nie widzę powodu. Mam nadzieję, że Polsat nie podkuli ogona i w Wydarzeniach będzie jakaś ostra riposta (choć pewnie nie dzisiaj). Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 18:59 michal_82 napisał: > Przegięcie. Jeszcze bym zrozumiał gdyby to Wojewówdzki ją ośmieszał, ale to i > tak chore. W końcu Szczuka była gościem i puścili to co mówiła nie nakręcana > przez nikogo. Mieli ocenzurować? Nie widzę powodu. Mam nadzieję, że Polsat nie > podkuli ogona i w Wydarzeniach będzie jakaś ostra riposta (choć pewnie nie > dzisiaj). Zgadzam się,,, co za syf... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_1988 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 18.03.06, 23:32 KRRiT tłumaczy to tym, że w końcu program nie leciał na żywo i ktoś go montował... Dla mnie jest to o tyle głupie, że w wielu innych programach, także u Wojewódzkiego, wyśmiewa się wielu ludzi z różnych powodów i jakoś nikt nikogo za to nie karze. A w tym wypadku po pierwsze Szczuka nie wiedziała (nie wierzę że poruszyłaby w ogóle ten temat gdyby wiedziała, choćby dlatego, że doskonale zdawałaby sobie sprawę jakby to mogło się skończyć), a po drugie nawet to niby wyśmiewanie się z modlitwy nie było jakoś bardzo chamskie. Poza tym dziwię się, że osoby których uczucia religijne mogą być obrażone w ogóle program Wojewódzkiego oglądały. Odpowiedz Link Zgłoś
zazulka.1 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 19:24 wszyscy czepiają się Szczuki ,jakby była winna wszelkim nieszczęsią tego świata Odpowiedz Link Zgłoś
monika19782 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 19:26 Nie słucham RM ani nie ogladam Trwam, nie wiedziałam nawet kim jest owa Magda Buczek ale moim zdaniem przegieciem było zachowanie Szczuki, nie wyobrażam sobie co by było gdyby tak zachowała sie wobec wyznawców innej religii, uważam że Polsat ma na tyle inteligentnych wydawców że mogli sie spodziewać takiej reakcji, i rozumiem że wiele osób mogło się czuć urażonymi, co innego jest parodiowanie polityków czy innych publicznych osób jednak religia szczególnie w naszym kraju jest sprawa delikatną zwłaszcza że chodziło o osobę niepełnosprawną. Odpowiedz Link Zgłoś
etyuney Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 19:51 problem w tym że wiekszość, łącznie ze Szczuką, dowiedziała się o rzekomej niepełnosprawności dopiero wtedy, gdy zaslepione nienawiścią do innych mediów maryja/trwam/nasz dziennik zaczęły burzę w szklanece wody a że krajem rządzi zchn, to mamy efekty; niedługo chyba odrodzi się inkwizycja Odpowiedz Link Zgłoś
warsawyak Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 20:32 > sobie co by było gdyby tak zachowała sie wobec wyznawców innej religii > co innego jest parodiowanie polityków czy innych publicznych osób jednak religia > szczególnie w naszym kraju jest sprawa delikatną To może tak trochę kosekwencji i przyłubudubić Rydzolowi takie kary, że pójdzie z torbami. Za spotwarzanie judaistów oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 20:37 Po prostu nie wierzę! Dokąd ten kraj zmierza? Już i tak Czesi piszą o nas, że jesteśmy na prostej drodze, by stać się "putinowską Rosją" wiadomosci.onet.pl/1279294,12,item.html Odpowiedz Link Zgłoś
dereck30 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 20:49 Najwyzszy czas! Juz sie balem, ze ujdzie jej to plazem. powinna czesc zabulic z wlasnej kieszeni. jak jej w domu nie nauczyli to kara nauczy tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
tomassi.rollo Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 20:55 RM też "toleruje" Żydów, masonów i cyklistów i jakoś kary nie buli. To jak - jest sprawiedliwość czy są równi i równiejsi? Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 20:55 dereck30 napisał: > Najwyzszy czas! > Juz sie balem, ze ujdzie jej to plazem. > powinna czesc zabulic z wlasnej kieszeni. > jak jej w domu nie nauczyli to kara nauczy tolerancji. Ciebie też należałoby ukarać za brak tolerancji dla swobody wypowiedzi i za mściwość, nie sądzisz derecku? Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 22:30 Może bym się wcześniej tym przejął, ale nie dziś. Po tym jakie wieści przychodzą dziś z Czech, też akurat nie mają zbytnich powodów do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 22:37 michal_82 napisał: > Może bym się wcześniej tym przejął, ale nie dziś. Po tym jakie wieści > przychodzą dziś z Czech, też akurat nie mają zbytnich powodów do dumy. Jakie, bo nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
bm_ka Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 20:52 No, ludzieeeee .. rynce opadajom! Co się u nas dzieje? Quo vadis, polska telewizjo? Przecież to zupełny brak konsekwencji, a kto ukarze Ojca Dyrektora za wszystkie słowa na temat tych z nas którzy "myślą inaczej" niż on? Kto mu każe zapłacić połowę rocznej opłaty za częstotliwość? hmm .. zresztą może i lepiej bo nasze babcie musiały by sprzedać nawet te swoje moherowe berety żeby Ojciec mógł zapłacić tę karę ... Nóż mi się otworzył w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
zabcia89 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 21:03 Paranoja! Mamy demokrację wg PiSu. Żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 21:21 chyba śnię! nie wierzę, po prostu nie potrafię uwierzyć,ż można z takim cynizmem odwracać sytuacje do góry nogami! oglądałem ten program, słowa tam nie było o czyjejś niepełnosprawności, żadne nazwisko nie było wymienione,w ogóle nie było wiadomo, o kogo chodzi- wiadomo było, że chodzi o pewien styl radiowej prezentacji! mam nadzieję, że Polsat będzie odwoływał się do skutku - pewnie aż do Strasburga będzie trzeba, bo w tej atmosferze tracę wiarę w rozum i niezawisłość. Boże! za co nas to spotyka?! Pozdrawiam Panią Kazimierę! Odpowiedz Link Zgłoś
kinia1987 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 21:30 ja juz nie wiem czy sie smiac czy plakac, podobno kara moze wyniesc nawet 1 050 000 zl, no normalnie cuda na kiju, mi tez opadly rece :| Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Witaj Iranie! 16.03.06, 22:54 Zart byl niezreczny zwlaszcza biorac pod uwage kim jest Buczek ale zwby za to karac? Witaj Iranie!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
bokaj Re: KRRiT pod sąd!!! 16.03.06, 23:51 "Zart byl niezreczny zwlaszcza biorac pod uwage kim jest Buczek..." powtórzę: oglądałem ten program, słowa tam nie było o czyjejś niepełnosprawności, żadne nazwisko nie było wymienione,w ogóle nie było wiadomo, o kogo chodzi- wiadomo było, że chodzi o pewien styl radiowej prezentacji! równie dobrze trzebaby ukarać TVP za to, że pokazywała nam Kryszaka, jak parodiuje Wałęsę - choc i ta analogia nie jest do końca trafiona, bo wszyscy wiedzieli, KTO jest parodiowany. nie znam żadnej Magdy Buczek, pojęcia nie miałem, że to osoba chora, niepełnosprawna - i z programu Wojewódzkiego tego się nie dowiedziałem. uśmiałem się natomiast z parodii pewnego sposobu prezentacji radiowej. tyle tam było! to jest ewidentny przekręt na zamówienie: kara za przestępstwo, którego nie było. nadużycie władzy. szefowa KRRiT powoinna zostać surowo ukarana. Ona, a nie Szczuka. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 23:19 To co powiecie o tym: slucham.radio.maryja.patrz.pl/ No, nie mogłam sie powstrzymać ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 23:43 magosiaa napisała: > To co powiecie o tym: slucham.radio.maryja.patrz.pl/ > No, nie mogłam sie powstrzymać ;)))) o matko jedyna!!! czy jest możliwe, że to była transmisja ze szpitala psychiatrycznego? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_rakieta Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 16.03.06, 23:34 wszyscy sluchacze RM sa niepelnosprawni umyslowo. w takim razie nie mozna nic zlego o nich mowic. podobnie pisiory i innne leppery. Tylko nas, zdrowych na ciele i umysle mozna obrazac ile wlezie. -- www.euromason.blox.pl Nieregularnik masońsko-pogański. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 a np. Kryszak 16.03.06, 23:52 Kryszak mógł w ten sam sposób parodiować jąkanie Michnika ( to tez niepełnosprawność, jakby się kto uparł) i cała Polska się zasmiewała, włacznie z KRRiTV pewnie ( nie jestemobrońcą Michnika - wyjaśniam od razu). Moim zdaniem, jeśli miałaby być jakakolwiek reakcja i finał w tej sprawie, to tylko taki : jeśli Magda Buczek czuje sie dotknięta, wytacza proces Szczuce i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: a np. Kryszak 17.03.06, 17:24 O! To ja dodam, że podobnie (na papierze!) zrobił Wolski w Gazecie Polskiej. Co mi się osobiście bardzo nie podobało. Bo to rzeczywiście prymitywne mocno jest naśmiewanie się z jąkania. Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 teraz się pewnie wezmą za TVP Kultura... 17.03.06, 00:44 dziś w antologii komiksu były "Moherowe sny"... Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: teraz się pewnie wezmą za TVP Kultura... 17.03.06, 00:52 apel do wszystkich normalnych(non moherowych)ludzi: śledźmy audycje RM, tv trwam, artykuły naszego dziennika - z pewnością znajdzie sie tam sporo materiałów dla prokuratury lub krritv chcą wojny niech ją mają! Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: teraz się pewnie wezmą za TVP Kultura... 17.03.06, 01:00 aha, no i warto by było przyjrzeć sie także "warto rozmawiać" Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: teraz się pewnie wezmą za TVP Kultura... 17.03.06, 01:52 henryczek-czewa napisał: > apel do wszystkich normalnych(non moherowych)ludzi: > śledźmy audycje RM, tv trwam, artykuły naszego dziennika szkoda nerwów normalnych... Odpowiedz Link Zgłoś
zazulka.1 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 08:37 Tak się rozczytuję ostatnio o tym,czy szczuka obraziła czy nie ,ale nikt sie nie zastanawia ile osób zostało obrażony przez ojca Rydzyka i jemu poddanych i nikomu to nie przeszkadza. Znowu mamy równych i równiejszych???? Odpowiedz Link Zgłoś
mashi buczek mnie irytuje, ale nie niepełnosprawnoscią! 17.03.06, 10:57 drodzy! owa buczek magda na pewno bardzo chce być traktowana jak inni, jak osoba zdrowa (podobnie jak wszyscy niepełnosprawni). więc o co chodzi? pożartowac nie można? ogladałam ją na trwam parę dni temu. smęci, nudzi, i ten jej boleściwy ton nie ma nic wspólnego z niepełnosprawnością! ludzie więcej dystansu! buczek powiedziała,że sie za szczuke modlić będzie! poszłaby lepiej po rozum do głowy i wprowadziła trochę entuzjazmu do swoich wypowiedzi, bo ględzi beznamiętnie i bez polotu, i gdybym była nawet wierząca jak nie wiem co, to by mi się jej słuchać nie chciało. a to ze ma łamliwość kości nie ma nic do rzeczy. jeśli jest się popularnym, pokazuje się gdzieś publicznie, będzie się ocenianym i krytykowanym - można o buczek powiedzieć dużo rzeczy, jedną np taką, ze jej aktywność jest bardzo cenna i to co robi jest ok, drugą taką ,że ma denerwujacy sposób wypowiadania się (i tylko tyle!straszna obraza!) , a to, ze jest niepełnosprawna to sprawa drugorzędna i pozostaje daleko w tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hlynur.bjorn Re: buczek mnie irytuje, ale nie niepełnosprawnos 17.03.06, 11:05 mashi napisała: > jeśli jest się popularnym, pokazuje się gdzieś publicznie, będzie się ocenianym > i krytykowanym to się nazywa być celebrity :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: buczek mnie irytuje, ale nie niepełnosprawnos 17.03.06, 11:07 Nie wiadom oczy Krajowa Rada w obecnej postaci jest legalna. Odpowiedz Link Zgłoś
amis711 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 11:40 Cytat z wirtualnemedia.pl: "Nakładając karę KRRiT oparła się na art. 18 ustawy o radiofonii i telewizji, który mówi m.in., że "audycje lub inne przekazy nie mogą propagować (...) postaw i poglądów sprzecznych z moralnością i dobrem społecznym, w szczególności nie mogą zawierać treści dyskryminujących ze względu na rasę, płeć lub narodowość" oraz, że "nadawcy dbają o poprawność języka swoich programów i przeciwdziałają jego wulgaryzacji". Zdaniem Różańskiego, przepisy art. 18 odnoszą się również do "etycznego i moralnego traktowania osób niepełnosprawnych, a pani Szczuka odniosła się do nich z lekceważącym stosunkiem". Moim zdaniem w takim razie przepisy wspomnianego artykułu odnoszą się również do stwierdzenia, że śnieg pada. Padanie śniegu w połowie marca jest sprzeczne z dobrem społecznym a mówienie o tym jest jakby wulgarne. Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_rzeka Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 12:54 amis711 napisał: > Moim zdaniem w takim razie przepisy wspomnianego artykułu odnoszą się również do stwierdzenia, że śnieg pada. Padanie śniegu w połowie marca jest sprzeczne z > dobrem społecznym a mówienie o tym jest jakby wulgarne. :)) Brawo! Czy nie można by jakoś zaprotestować? Wiem, że można wysyłać gdzieś tam maile, ale mam na myśli szerzej zakrojony protest. Przecież ta decyzja Rady to kpina! Odpowiedz Link Zgłoś
papilotta Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 11:44 ten program z Kazią był wyjątkowo udany. po jego emisji zaczęłam tę kobietę lubić, a tu takie pomyje na nią... bo co? pożartować nie można? zazdroszczą jej inteligencji i polotu, czy jak? a Rydzyk co? święta krowa i mu wszystko wolno? no szlag mnie trafia!!! czy katolicy to tylko moherowe berety? czy nie ma tam normalnych ludzi, którzy by w jakiś sposób ratowali obraz tego Kościoła i powiedzieli prosto w oczy, że rydzyk i to jego całe świętojebliwe radyjo to jakaś koszmarna schiza? no nie wytrzymie.... Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 13:35 ja właśnie wysłałem swój list do KRRiTV,polecam wszystkim chociaż teraz to zaczynam sie bać bo podpisałem sie imieniem i nazwiskiem,a przy tych rządach to juz wszystkiego można sie spodziewać :] Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 13:58 wiecie co mnie wkur...ia? Madzia - biedna madzia buczek, polamana, kostropata istotka na wozku a w rzeczywistosci pelnoletnia dziewczyna czyli DOROSŁA KOBIETA ktora pracuje w mediach i bierze za to kase - dlaczego robia z niej ofiare???? Jak sie parodiuje czy krytykuje pana Lisa, albo Loske albo Muche to jest ok> dlaczego? przeciez to to samo. moze wiec zabronimy JAKIEJKOLWIEK krytyki? czy krytykowac nie mozna tylko niepelnosprawnych? ale wtedy okazaloby sie ze oni sa inni, nie tacy jak my a przeciez nie o to chodzi? chodzi dokladnie o cos przeciwnego zeby ludzie niepelnosprawni byli traktowani tak samo, bo sa tacy sami wiec moze tylko wtedy nie wolno krytykowac jak ktos jest z druzyny lizydupcow ojca dyrektora? no to cala Pani Buczek jeszcze zejscie smiertelne powinna zaliczyc moglaby sie wtedy stac swieta meczennica i mohery mialyby do kogo wnosic swoje modly czytam te wszystkie doniesienia i k...wa nie wierze XXI wiek, niby cywilizacja to co sie u nas dzieje to jakis monthy pyton jak to jest mozliwe ze w kraju gdzie zyje 40mln obywateli karty rozdaje jakis obsliniony klecha z torunia>? stoi ponad prawem - obraza ludzi, nawoluje do nienawisci, nie stawia sie na wezwania prokuratury, ma wszystko w dupie (na czele z hierarchia koscielna) a prezydencik wchodzi mu w odbyt bez wazeliny Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 18:04 Jak muzeum tolerancji kiedyś otworzę, to ten post zawiśnie na honorowym miejscu! Otwartości, poszanowania dla odmienności. Braku zapiekłości, nowoczesności, postępowości. Szasunku dla poglądów, z którymi się nie zgadzam, ale będę walczyła abyś mógł je wyrażać. Otwarta Rzeczpospolita się kłania, jest w tym poście miejsce dla wielu światopoglądów. Wszystko tu jest. Cała piekna, jakże altruistyczna ideologia nowoczesnego "jasnogrodu", godnego XXI wieku! Szapoba! Piękne. Piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
irenka82 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 20:18 cytadela jestes swietna/swietny.serio mowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jr.firma Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 13:58 ZOBACZCIE TO SKANDAL! Jestem pewien, że decyzja KRRIT jest związana z poleceniem naszych Władz...a przeczytajcie sobie: (źródło: www.lechkaczynski.pl/zadaj_pytanie.php) To jest list jakiejś osoby do Prezydenta: Czy zamierza Pan przeprowadzić zmiany w mediach publicznych, które mają znaczny wpływ na kształtowanie opinii publicznej, a są także spółkami Skarbu Państwa? A oto odpowiedź: Uważam, że należy uwolnić media publiczne od nacisków politycznych oraz zobowiązać je do rzeczywistej realizacji misji w dziedzinie edukacji i kultury. Jestem przeciwko prywatyzacji publicznego radia i telewizji, co w obecnych warunkach musiałoby prowadzić do całkowitego zakwestionowania tej misji. Szczególnej ochronie powinny podlegać także rozgłośnie radiowe o ściśle kulturalnym i edukacyjnym charakterze. Będę dążyć do przyjęcia i ścisłego egzekwowania przepisów zakazujących emisji programów zawierających przemoc oraz treści demoralizujące. Opowiadam się za likwidacją KRRiT - ciała, którego działalność uderzała w pluralizm mediów i była całkowitym zaprzeczeniem wolności słowa i intersu publicznego - a więc wartości, którym miało ono służyć. Należy zastąpić KRRiT przez Urząd do Spraw Radiofonii i Telewizji, który czuwałby nad przestrzeganiem ustawowych zasad i procedur obsady organów nadzorczych i zarządzających w mediach publicznych oraz wykonywałby kompetencje regulacyjne i kontrolne w sprawach radiofonii i telewizji. Na czele urzędu stałby prezes powoływany przez prezydenta na 5-letnią kadencję. PIERWSZE ZDANIE !: Uważam, że należy uwolnić media publiczne od nacisków politycznych oraz zobowiązać je do rzeczywistej realizacji misji w dziedzinie edukacji i kultury. To jakaś kpina ! Samo sie zaprzecza... ech :/ Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 15:27 Wiedziony niepohamowaną ciekawością obejrzałem ten program z taśmy. Oto co zobaczyłem - Wojewódzki zahaczył o Radio Maryja,Szczuka na to,że raczej nie słucha,ale kiedys się jej zdarzyło,zafascynował ją pewien GŁOS "nie wiadomo do kogo należący",aby dac wyobrażenie o jaki GŁOS chodzi coś tam powiedziała w określonej intonacji,która zresztą nie odbiega od oryginału,bo i ten pozowliłem sobie zbadać, co kosztowało mnie trochę bólu,głównie przepony,ale czego się nie robi dla...hmm,sprawy. I TYLE. Nie byłoby kłopotu gdyby nie fakt,że Szczuka to wróg ideologiczny dla tej bolszewii spod kiecy Niepokalanie Poczętego Ojca,a takiej okazji by kopnąć maryjna noga nie mogła nie wykorzystać; zaś mając na usługach Kaczokodanokatoradę zadanie było ułatwione do maksimum. I nie ma sie co tutaj dopatrywac logiki, to WYRACHOWANIE, ideologia,polityka, oni,a na pewno ich Sternik, tą swoją Madziunię i jej honor mają tam gdzie plecy traca swoją szlachetną nazwę... Pytanie retoryczne,ale warto je zadać - dlaczego poprzednia Rada była taka wyrozumiała i puściła płazem tym zasmarakańcom z RM nazywanie Kuronia "staliowcem", mieszanie z błotem prezydenta (z paragrafu powinno być skierowane doniesienie do prokuratury),Michnika, Owsiaka i kilku innych, antysemityzm nagminny, faszyzm etc,etc ? Przeciez tamta Rada niby była "czerwona".Niestety, jeśli się nie zdławi w zarodku chamstwa i ideologicznego bełkotu nie wbije z powrotem do gardła pięścią , to tak urośnie w siłę,że samo to zrobi z hamletyzującym niedoszłym swym pogromcą. I tylko szkoda Szczuki, bo to przyjemna,niegłupia kobieta,a takich coraz mniej się spotyka,takzę,a może szczególnie,w mediach. Czy ktos słyszął jakąś wypowiedź tego tchórzliwego pajaca Wojewódzkiego ? Ostatnio na tle "brudnego" Urbana pięknie się prezentował jako ten dobry,co jest o tyle śmieszne,że jego pojmowanie historii,realiów w jakich działy się zdarzenia (i obecnych) takze jest na poziomie dziecka przedszkolnego ,a image chama,tak uskuteczniany i wzmaciany przezeń,nie ostygł jeszcze nawet. POwiedział wręcz,że "jak go proszą o 2 zł to on daje 5", co jest o tyle ciekawe,że ongiś Polsat w "Interwencji" zamieścił reportaż; jego cała akcja polegała na tym,ze dziennikarza udającyu biedaka chodził i prosił znane osoby o pieniądze na jedzenie. GIertycha nie trawię jak zimnej jajecznicy,ale nawet tenże Crazy HOrse dał chłopakowi 20 zł,zaś pan Wojewódzki kazał mu spadać i nawet owych mitycznych 5 zł chłopak nie zobaczył,a usłyszął tylko pogardliwe,rzucone w przelocie przez Wielkodusznego Pana Kubulka,że "nie mam pieniedzy przy sobie". No i te żarty z Jaguara i kasy Urbana... Kto to mówi ? Człowiek,który za swój życiowy sukces uważa posiadanie i chwalenie się owym posiadaniem,samochodu marki Porsche za X tysiaków ... Na to,że Panna Kubunia wesprze Kazimierę S. nie ma chyba co liczyć... Taka mentalność... Odpowiedz Link Zgłoś
tmieti Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 16:02 Gratuluję pseudnaukowego bełkotu. Ja - chociaż nie należę do słuchaczy radia maryja (i cenię Szczukę jako krytyka, można powiedzieć że jestem jej stałym widzem - "Wydanie drugie poprawione") mnie jej "wypowiedź" wprawiła w TOTALNE osłupienie. Skoro obraziła uczucia mojej skromnej Wiarę to nie dziwię się, iż mogła obrazić ludzi mocniej ode mnie wierzących. O czym tu debatować, myślę że było to nie tyle niesmaczne co bezprawne (sądzę, że lada dzień wnioski do sądu o obrazę uczuć religijnych wpłynę wielką ławą) Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 16:11 Nie ma to jak szpileczka przed wyrażeniem swojego poglądu, nie ? :) Nie wiem nadal,a z twojej wypowiedzi nie dowiaduję się ani odrobinę więcej, na czym polegała "obraza uczuć religijnych" w wykonaniu Szczuki ? Czy mógłbyś mi to łaskawie objaśnić ? Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 16:13 P.S : nie chcę się bawic w teologiczne rozważania,ale co to za kuriozum "wierzą mocniej" ? Jak można "wierzyć mocniej" ... ??? Wiara jest albo jej nie ma,a jeśli ktoś wierzy "słabiej" (czytaj : ma wątpliwości), to już jest agnostykiem zdaje się ..(?) Odpowiedz Link Zgłoś
amis711 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 16:35 Ja to tłumaczę tak: Jeden wierzy w Boga po prostu, drugi wierzy oprócz tego, że Matka Boska jest teraz święta i wiele może w Niebie, więc warto sie do niej pomodlić. Trzeci wierzy, że choć MB jest święta to również jej obraz jest święty, więc lepiej się przed nim pomodlić, bo to da lepszy efekt. Jeszcze inny do Boga, Wszystkich Świętych dorzuca jeszcze Wielebnego Ojca Dyrektora, wierząc że ten chociaż błogosławiony jest albo przynajmniej wiele może i warto z nim trzymać. Dla zróżnicowania tych ludzi przyjąc można, że ten pierwszy słabej wiary jest, a ostatni mocno wierzy, bo we wszystko i bezkrytycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anaila Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 18:37 ludzie, zróbmy coś! jakis protest, czy co? bo tą narzekającą biernościa kopiemy sobie grób! za niedługo będziemy mieli internet filtrowany jak Chinach! Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 20:42 Możesz wysłać list protestacyjny do krrt , tyle tylko, ze już im sie skrzynka chyba zapchała, bo meile wracaja - także coś już i tak się robi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 20:51 A tu jest wariant tekstowy: www.eurojihad.org/name-News-article-sid-2569.html Odpowiedz Link Zgłoś
jkr777 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 20:56 zdanka1 napisała: > A tu jest wariant tekstowy: > www.eurojihad.org/name-News-article-sid-2569.html To jest śmieszne poropstu!!!! Normalnie chyba nie mogę !!!! Głupota ludzka a co nas ineterujke jakaś Buczkowa jest to niech będzie i konieć!!! A nie jakieś hgalo odstawiają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 20:57 A swoją droga - co to za rok kurde jest, ze ciągle sie wszyscy pod jakimś protestem podpisują, a innni podpisują sie pod protestem na protest tamtych... Odpowiedz Link Zgłoś
latola Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 21:33 nareszcie macie swoja kazie:P Odpowiedz Link Zgłoś
zdanka1 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 21:41 Wolę bronić literaturoznawcy niż polityka:P Nie wiem, ile spraw i kar powinien mieć Kurski - on z sądu nie powinien wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
marti64 Re: Polsat ukarany finansowo za program ze Szczuk 17.03.06, 21:54 Szczuka to suka Odpowiedz Link Zgłoś
tmieti Agnostycyzm 18.03.06, 09:35 Nie jest tematem tegoż wątku dyskuja o wierze, ale co do definicji agnostyka. Słownik języka polskiego PWN podaje: agnostycyzm m IV, D. -u, Ms. ~zmie, blm «pogląd filozoficzny negujący całkowicie lub częściowo możliwość poznania obiektywnej rzeczywistości» Więc pudło Odpowiedz Link Zgłoś
tmieti Obraza odczuć 18.03.06, 09:46 Wyśmiewanie chorej osoby to kwestia nie obrazy uczuć religijnych ale niskiej lub braku kultury osobistej, dosadniej : prostactwa. Kpiny z modlitwy, w moim odczuciu, to jest obraza uczuć religijnych i za to, mam nadzieję Kuba dostanie po piętach. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Obraza odczuć 18.03.06, 10:40 Tam nie było kpin z modlitwy, tylko ze sposobu przesdtawiania tego w wiadomym radiu. Krajowa rada jest gorsza niż ul. Mysia. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: Obraza odczuć 18.03.06, 12:07 Czy wątpliwości w sprawie wiary nie są częscią postawy agnostyka ? Uznaje on po prostu,że nie można w 100 % potwierdzić albo w 100% zaprzeczyć istnieniu Boga, ze wg na ową właśnie niepoznawalnośc.Dziękuję za definicję ksiązkową,ale bez uzasadnienia za jej pomocą mojego "pudła",co mi imputujesz,nie służy ona niczemu. * Co do wątku # 2 - w którym momencie Szczuka "WYŚMIEWAŁA" tą dziewczynę ? Bo ja takiego czegoś nie zauwazyłem. GDzież tam były "KPINY Z MODLITWY" ? O tym co ja widziałem i słysząłem pisałem w pierwszym poście,więc nie będą się powtarzał; sądzę,że zwyczajnie histeryzujesz,lub przyświeca ci cel ideologiczny,dokładnie tak jak Rodzinie Radia Maryja czepiającej się Szczuki. Tylko ty znasz prawdziwy powód,więc z nim cię pozostawiam i życzę zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
iza331 Odraza do uczuć! 18.03.06, 21:03 Jaka to religia wiara i bóg który tak się lęka. Biada im!!! Odpowiedz Link Zgłoś