anaila 18.05.06, 22:00 Gorzej być już nie mogło: jak chlusnęła ta tandeta estradowa z ekranu, to aż przytkało mnie ze wstydu. wiem, że impra żadna, że to buraczane igrzyska - ale jednak... lepiej tam nie być, niż być w takim stylu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiak38 Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 22:03 przed chwilą odeszłam od tv z zażenowaniem,ale co tam,taki tam konkurs,reszta nielepsza:)) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 22:08 brak słów... i jeszcze to śmieszne pokazanie brzucha na koniec, co to ma niby pomóc całej tej historii (histerii) ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
paaula1 Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 22:14 A mi sie podobało, zrobili duzy postęp od ostatniego razu, poplrawili znacznie choreografię, no wisniewskiego sie nie da wymienić ale Ania ładnie śpiewała Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan zmieniam zdanie ;) 18.05.06, 22:12 nasz (?) Wiśniewski przy gościach z Finlandii to szczyt smaku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 22:15 Najpiękniejsze miał pagony, łahahaha. Incredible po prostu. I te przytulanki do brzucha, ja pierdziu! Ale wysyłam esa, bo mieszkam za granicą, to trudno się mówi i sie wysyła. Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 22:15 Bez przesady ani lepsi ani gorsi od innych Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 22:29 a mi sie podobali sposrod tych lalek barbie polnagich Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 22:38 Jak na razie dla mnie Litwa rulez. Pod każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
ankas4 Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 23:38 Nie widziałam występu "Ich Troje" ale nie mówcie mi ,,,ze P.Wiśniewski głaskał po brzuchu swoją narzeczoną??? Jesli tak - to się nazywa delikatność wobec byłej (?) żony... eh..szkoda słów...świat schodzi na psy... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiamilan Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 23:40 delikatność?? wobec której "byłej" tej co na scenie z nim śpiewała, czy tej , która być może siedziała przed tv ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 23:51 czy mozecie dokladnie powiedziec o co chodzi? z tym brzuchem? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 00:01 Jedna z wokalistek (było ich na scenie aż trzy) najwyraźniej jest w ciąży i Wiśniewski co chwila ją po tym brzuchu głaskał, a pod koniec klęknął przed nią i się do niego przytulił. Wnioskuję, iż jest sprawcą. Było to dość niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 00:06 A Majkowska chyba też jest w ciąży, nie? Bo brzuch miała wielki, chyba że to był taki kostium... Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 00:35 xtrin napisała: > Jedna z wokalistek (było ich na scenie aż trzy) najwyraźniej jest w ciąży i > Wiśniewski co chwila ją po tym brzuchu głaskał, a pod koniec klęknął przed nią i się do niego przytulił. Wnioskuję, iż jest sprawcą. Było to dość niesmaczne. Bardzo niesmaczne, zwłaszcza że nie pod wpływem chwilowej emocji. O całowaniu tegoż brzucha na próbach i występach było już głośno dużo wcześniej, a więc reżyseria najniższych lotów i z pewnością dlatego przegrali. Bo piosenka całkiem niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 00:42 O całowaniu tegoż brzucha na próbach i występach było już głośno dużo ____________________________________________________________________ o my god!:)) przepraszam za totalna ignoracje w temacie:)))) a co z mandaryna?? zyje?? robie nieprawdopodobna kariere?:)) Odpowiedz Link Zgłoś
xena_x Re: Ich Troje: żenada total 18.05.06, 23:52 Wisniewski w zielonym wygladal swietnie w ogole wspaniale kostiumy i wystep W porownaniu z innymi finalistami muzyka byla mniej ciekawa poza tym puscili zly fragment w powtorkach Nie rozumiem dlaczego zenada ? Nie ma sie czego wstydzic kilkoro moich faworytow tez nie przeszlo w kategorii kostiumow zwyciezyla Finlandia , w oryginalnosci Litwa (Winnars) W Belgii stawiano na Kate Ryan i nie wyszlo , nikt nie mowi , ze zenada chociaz zapomniala zrobic bardzo wazny ruch kolankiem :-) Prezentator belgijski podziwial polski wystep . Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 12:10 xena_x napisała: > W Belgii stawiano na Kate Ryan i nie wyszlo , nikt nie mowi , ze zenada > chociaz zapomniala zrobic bardzo wazny ruch kolankiem :-) Jaki ruch kolankiem, bo mnie zaintrygowałaś ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
xena_x Re: kolanko 19.05.06, 15:59 Postaram ci sie wytlumaczyc tak : Stoisz prosto , podnosisz prawa noge do kata prostego i potem w poziomie ruszasz nia w prawo , do srodka i w prawo po czym wracasz do pozycji wyjsciowej :-) Tak byla wymyslona pierwsza choreografia i tancerki robily podobne ruchy ( troche to glupie ale wygladalo bardzo smiesznie i zrobil sie z tego symbol Kate :-) Potem zmienila tancerzy i oni rowniez dali inna choreografie o wiele lepsza niz w preselekcjach i tu sie zaczela dyskusja czy teraz kolanko bedzie pasowalo czy nie . Poniewaz Belgia pokochala " kolanko " Kate miala je zrobic ale po wystepie przepraszala , ze zapomniala z nerwow a szkoda bo to taki gest ni przypial ni przylatal ale bardzo zaskakujacy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tmp1 Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 18.05.06, 23:53 tudzież wsłuchiwaniu się w głosy motłochu. Tak się ma Ich Troje do piosenki europejskiej, jak IV Rzeczpospolita z koalicją PiS-Samoobrona-LPR do innych państw Unii, a Polska do świata cywilizowanego. Nastał czas ciemnoty i prymitywu. Ale nie martwcie się dziatki. W stanie wojennym, było jeszcze gorzej, a jakoś dosiągnęliśmy do lepszych czasów. Jeszcze będzie normalnie, jeszcze będzie przepięknie...[cytat z Tomka Lipińskiego i zespołu Tilt] Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 18.05.06, 23:56 przestańcie jzu z tą żenadą, nadużywa sie tego słowa ich troje nie pokazało sie gorzej niżinni na tym festiwaliku problem w tym że nie jestesmy zbyt lubiani w europie i na nas nie głosują Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 19.05.06, 00:02 a kto pamieta jak po zyciestwie w krajowych eliminacjach wisniewski krzyczal: PRZYWIEZIEMY WAM TA EUROWIZJE DO WARSZAWY!!!!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 19.05.06, 00:11 w sumie w porządku występ jak na wymagania konkursowe przesada na pewno z iloscia jezyków, gdyby calosc po angielsku byla spiewana byloby lepiej, no i bardziej melodyjne mogloby to byc, zeby zapadalo w pamiec dobry pomysl z tym Mccoyem (czy jak mu tam?) spiewajacym wsrod widowni fajne pomysly ale chyba za duzo ich na raz na jednostke czasu i stad troche stracilo na wyrazie szkoda, bo przeszly slabsze, IMHO, rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 19.05.06, 00:19 W takiej sytuacji, gdy jest ileś tam występów jeden za drugim ważne są proste, wyraziste elementy. Ich Troje wrzuciło za dużo grzybów w barszcz i w efekcie wszelakie ewentualne zalety (przede wszystkim melodyjność piosenki, raper który co prawda mi się totalnie nie podobał, ale nadawał zapamiętywalną rytmiczność) po prostu utoneły w barokowej otoczce. No i ta wieża Babel... Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 19.05.06, 12:12 maro76 napisał: > dobry pomysl z tym Mccoyem (czy jak mu tam?) spiewajacym wsrod widowni własnie, ale on coś mamrotał o jakiejś gasolinie ;PPP Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 19.05.06, 15:40 aguszak napisała: > maro76 napisał: > > > dobry pomysl z tym Mccoyem (czy jak mu tam?) spiewajacym wsrod widowni > > własnie, ale on coś mamrotał o jakiejś gasolinie ;PPP > ta jego wstawka to jest taka rozwiązła troche:) z ta gazoliną to moze byc cos w stylu "daj mi paliwa" w znaczeniu nakręć mnie, wprowadz mnie na wysokie obroty;)) itp (poprzez swoją miłość, nie platoniczną raczej:))) ew. gasolina slangowo moze oznaczac alkohol czyli "uderzmy w gaz" ale to chyba mniej pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
chomsky Re: Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 19.05.06, 00:18 Heh, a co mial mowic? "Dzieki, byc moze wygramy polfinal, nic nie obiecujemy, byloby fajnie, jestesmy realistami, coz, sa na pewno lepsi od nas, postaramy sie, ale nic na 100%..."? W takich sytuacjach trzeba nadrabiac mina. Odpowiedz Link Zgłoś
tmp1 Re: Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 19.05.06, 00:19 wilkes napisał: > a kto pamieta jak po zyciestwie w krajowych eliminacjach wisniewski krzyczal: > PRZYWIEZIEMY WAM TA EUROWIZJE DO WARSZAWY!!!!!! > :D On chyba powiedział: "Ateny-2006, Warszawa-2007", co świadczy o jego kompletnym oderwaniu od rzeczywistości. Trochę go usprawiedliwia to, że w telewizji występują każdego dnia dużo gorsi, bardziej niebezpieczni kłamcy. Ostatecznie on swoje pieniądze zarobił w zasadzie uczciwie na sprzedaży płyt, koncertach (wprawdzie po jego rzuceniu się w publiczność jedna dziewczyna została kaleką) i tantiemach. Mam nadzieję, że po tym europejskim "sukcesie" przynajmniej o jednego nawiedzonego będzie w mediach mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Na banale i tandecie daleko się nie zajedzie, 19.05.06, 00:23 no patczac na to co stalo sie z wieksozscia naszych polskich reprezentantow od razu po udziale w eurowizji to mozna liczyc na co najmniej roczna cisze medialna:D (biednego ivana do dzis n slychac...) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 00:16 Oj, mocno przesadzasz z tak ostrą oceną rodaków. Oczywiście artystycznie było to żenujące, ale 3/4 tych występów taka była, z czego część jeszcze niżej niż Ich Troje. Ogólnie wpisali się w formułę i nie odstawali specjalnie. Tyle że przedobrzyli (ponownie, ten sam problem był przy "Keine Grenze") z ilością ozdobników - wokalistek, zmian tempa i języka. Gdyby kawałek ten był nieco mniej barokowo zaaranżowany i w całości po angielsku to miałby spore szanse. A tak wyszedł wielki bajzel który po prostu nie zapadał w pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 09:50 > Tyle że przedobrzyli (ponownie, ten sam problem był przy "Keine Grenze") z > ilością ozdobników - wokalistek, zmian tempa i języka. Gdyby kawałek ten był > nieco mniej barokowo zaaranżowany i w całości po angielsku to miałby spore > szanse. A tak wyszedł wielki bajzel który po prostu nie zapadał w pamięć. dokładnie! mi włosy mi się zjeżyły kiedy usłyszałam śpiew Wiśni. mógłby zaśpiewać w chórkach zespołu z Finlandii. po niemiecku. Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Wiecie co? 19.05.06, 00:38 Oni wszyscy, z wiadomych względów, po prostu boją się przyjechać do Polski, gdyby nasza piosenka wygrała ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
nnike Re: Wiecie co? 19.05.06, 02:37 chomsky napisała: > Dlaczego? Na Ukraine przyjechali. Bo tam lądują skradzione u nas ich samochody ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
starawyjadaczka Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 10:14 Na ten konkurs (??) przełączyłam przed godziną 23-cią, zupełnie przypadkowo przyznam. Akurat trafiłam na skrót utworów konkursowych. Stąd mój wniosek, że Eurowizja to festiwal tandety i gówna. Rąbanka w stylu najgorszego disco i nie wiem czego jeszcze. Kompletny brak pomysłu na piosenkę. "Podziwiam" osoby, które obejrzały/wysłuchały ten festiwal w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 14:07 starawyjadaczka napisała: > Na ten konkurs (??) przełączyłam przed godziną 23-cią, zupełnie przypadkowo > przyznam. Akurat trafiłam na skrót utworów konkursowych. > Stąd mój wniosek, że Eurowizja to festiwal tandety i gówna. To fajnie, że to wypałaś. Ja oglądałem tylko wyrywkowo (na Polsacie były GnW) i liczyłem, że ten skrót da mi ogląd na te piosenki, jednak cały czas było pieprzenie Orzecha o numerze telefonu i SMSach - że jeśli się Państwu podoba ta piosenka to to i to. I tak w kółko, zagłuszając piosenki. Wszystko było przecież napisane na ekranie i mógł chociaż wtedy zamilknąć, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
mdwe Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 10:49 Mnie się występ naszych nawet podobał. Taki na poziomie Eurowizji. Szwecja, Rosja, Bośnia i Hercegowina, ew.Litwa też ujdzie. ALe ja bym dorzuciła jeszcze Cypr. Natomiast Turcja, Irlandia to już zupełne dno. Do znudzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 11:41 Mandaryna chyba się najbardziej ucieszyła z totalnej klęski byłego mężusia i jego ciężarnej flamy Ale Wiśniak pojechał po bandzie z tym całowaniem brzucha... no sorry ale takiego odpustowego obciachu mógł sobie darować Najlepszy numer, że brzuszysko Pani Majkowskiej również sprawiało wrażenie, jakby była w ciąży. O ile Wiśniaka dopuszczą jeszcze kiedyś na podobny konkurs powinien wziąć trzy grube baby w ciąży z brzuchami i do każdego brzucha się po kolei przytulać. Mniemam, że w krajach arabskich zrobiłby tym furorę Odpowiedz Link Zgłoś
dennis26 Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 13:04 Zenujacy jest nasz narod wybierajac takiego pseudoartyste w polskich eliminacjach Odpowiedz Link Zgłoś
henryczek-czewa Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 13:17 żenująca(mam juz dosyc tego słowa)jest tez wypowiedz taka jak twoja dennis, bo oczerniasz polskiego reprezentanta, nie zauważając że nie różni się on niczym i nie odstaje od poziomu pozostałych "artystów" na eurowizji przestańcie juz to przeżywać Odpowiedz Link Zgłoś
alizda Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 13:35 Tragedia! i to polskie społeczeństwo ich wybrało.. No to mamy przekrój gustów naszych rodaków! Tak intymna sprawa jak ciąża w roli głównej.. Co kogo obchodzi w europie że jakieś beztalencie spłodziło dziecko! Niesmaczny kicz aż mi żuchwa opadła, bo nie sądziłamże coś tak bezgustownego można wymyślić... Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 13:55 nie rozumiem was sami go wybraliscie , trzeba było glosowac na innych a nie teraz być wielce zaskoczonym i zniesmaczonym :) Odpowiedz Link Zgłoś
hyacinth.bucket Re: Polskie pieklo 19.05.06, 14:32 A dlaczego tego kotla nikt nie pilnuje ? Bo tam siedza Polacy , co ktory glowe wychyli to go sami rodacy sciagaja za nogi w dol . Czy pania z Cypru tez beda kamieniwac w kraju ? A moze w Slowenii juz na lotnisku obrzuca zgnilymi jajami zespol ? W Belgii - wiadomo - noz w brzuch lub strzal ze strzelby :-) O nie kochani , w innych krajach jest szacunek i wspolczucie dla reprezentantow kraju , cale miasta kibicuja ogladajac wielki ekran na rynku nie moga zrozumiec dlaczego tak sie stalo , ze ich kandydat nie przeszedl przeciez go sami wybrali i nie zawiodl w ich oczach ... Haha do Polakow im daleko , podobnie szykuje sie Mundial i bedzie mozna wieszac psy na polskiej druzynie bo wiadomo , ze w ktoryms miejscu odpadnie a to sprawi naszemu narodowi wielka satysfakcje , czyz nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Polskie pieklo 19.05.06, 14:33 podpisuje sie pod twoja wypowiedzią - masz rację:) Odpowiedz Link Zgłoś
ksywa Re: Polskie pieklo 19.05.06, 14:47 Też nieraz zastanawiam sie, czy Polacy ucywilizują się kiedyś na tyle, żeby zacząć szanować RÓWNIEŻ tych, którzy w tej czy w innej dziedzinie, przegrają. Starają się, walczą, ale jednak przegrywają. Bo to ludzkie i normalne. Kiedy to do Polaków dotrze, że nie sztuką jest wychwalać zwycięzców, lecz godnie przyjąć RÓWNIEŻ przegranych. PS: Pamiętam jak na Eurowizji w 2003 r., Rydze Brytyjczycy otrzymali 0 (słownie: zero) punktów. W Wk. Brytanii powitano ich jak bohaterów, lansowano, wszyscy byli ZA nimi - właśnie na pohybel i na przekór całej Europie. Cóż, inny świat...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Polskie pieklo 19.05.06, 16:15 > Też nieraz zastanawiam sie, czy Polacy ucywilizują się kiedyś na tyle, żeby > zacząć szanować RÓWNIEŻ tych, którzy w tej czy w innej dziedzinie, przegrają. > Starają się, walczą, ale jednak przegrywają szczególnie, że na lekcjach historii jesteśmy pasieni tym jak to honorowo i dumnie jest przegrać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
koka_z_boliwii Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 14:55 wczoraj eurowizja była????????????? naprawdę?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! trwanie w niewiedzy czasem przynosi niewątpliwe profity!!!!!!!!! ;-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
maro76 Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 15:43 koka_z_boliwii napisał: > wczoraj eurowizja była????????????? naprawdę?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! > trwanie w niewiedzy czasem przynosi niewątpliwe profity!!!!!!!!! > ;-DDDDD w sobote tez bedzie polecam!:) Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia669 Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 15:45 Czy widzieliscie jak Majkowska tlumaczyła piosenke podczas eurowizji na migi? Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 15:46 Dajcie spokoj, nie bylo zle. najwyzsze loty to nie byly, ale i po Eurowizji nikt sie tego nie spodziewa. Polacy nie wypadli zle, zwlaszcza w porownaniu z np. ta babka z zebami (Turcja - jejku, przerazajaca ta kobieta byla, troche jak hiena) albo Coco Dance - hehehehehe - nie wspominajac o tradycyjnym holenderskim graniu na bebnach jakiegos hippie-przeboju. IMHO najfajniejsza byla Litwa, Finlandia i Islandia. Odpowiedz Link Zgłoś
wilkes Re: Ich Troje: żenada total 19.05.06, 16:09 a myslicie ze cerekwicka by przeszla do finalu i wiele zwojowala? bo ja baaaaaaaaaardzo watpie. prawda jest taka, ze te piosenki z krajowych eliminacji byly tez tragiczne. jesli juz powinny byly pojechac te trzy ladne dziewczyny z patrycja(?) wodz. croyance: masz racje te cocodance to straszny syf, albo te holenderki w piosence w jezyku kt same sobie wymyslily. no ale zaszwe cos do smiechu Odpowiedz Link Zgłoś