wetton 25.10.06, 21:20 Poszukuje na Hawajach jakiegos facia. Kolejne zdarzenia z nienagannym, amerykanskim akcentem brzmia jak jakas totalna maskarada. Moglbym uwierzyc ze ciagle mamy 1 kwietnia. Niestety. To dzieje sie rzeczywiscie. wet Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninira Re: Kraśko : żenada. 25.10.06, 22:53 Ja tez myślałam, że niechcący wyemitowali program nagrany na potrzeby dnia 1 kwietnia. To nie jest żenada - to jest albo dowcip, albo paranoja! Ten helikopter przeszukujący dżunglę, ludzie z maczetani, wyrębujące ścieżkę w gąszczu - ha, ha, ha! w poszukiwaniu jakiegoś "naukowca". A kto za to płaci? Sam Kraśko, czy my z naszego abonamentu? Odpowiedz Link Zgłoś
fjmurau Re: Kraśko : żenada. 25.10.06, 23:24 wlasnie tez mialem to napisac.. k..a facet zaginal, rodzina go szuka etc a krasko sie tu lansuje na tej historii.. cholerny indiana jones Odpowiedz Link Zgłoś
andywaw Re: Kraśko : żenada. 26.10.06, 00:06 Tez widziałem. Widocznie miał coś do załatwienia na Hawajach, w końcu ile można siedzieć w tym nudnym Waszyngtonie? No to poleciał tam, a przy okazji polatał sobie helikopterem. I na pewno bardzo sobie chwali tych, co płacą abonament :) Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: Kraśko : żenada. 26.10.06, 10:47 Taki jest efekt obierania przez wydawałoby się całkiem rozsądnego dziennikarza (Kraśkę) za wzór do naśladowania ikony pseudodziennikarstwa (Maxa Kolonkę) i przebijania jej dokonań oraz rozległych zasług na polu zarzynania pojęcia "dziennikarz". Tak rodzi się karykatura karykatury... Ja wiem, że są dziennikarze i są szołmeni, że jedni rzetelnością, inni - klaunadą próbują zdobyć sympatię widzów. I nie miałabym pretensji, gdyby i Kolonko, i Kraśko jawnie przemawiali do oglądaczy Wiadomości z trybuny błaznów, ale oni u licha chcą uchodzić za kwiat nowoczesnego, profesjonalnego, poważnego żurnalizmu! Za reprezentację ani chybi jakiejś nowej dziennikarskiej fali. No, coś tu nie gra... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Kraśko : żenada. 26.10.06, 14:21 Też miałam wrażenie, że Kraśko chcę pobić młodego Stuhra w parodiowaniu Maxa Kolonki. Tylko temat jednak smutny... Odpowiedz Link Zgłoś
postkomuna Re: Kraśko : żenada. 27.10.06, 00:12 A jaki jestem piękny w militarno-podróżniczych ciuchach i mam szkła kontaktowe zamiast okularów... Cóż za zmiana w porównaniu z grzecznym prymuskiem z kiedyś. To mu nie pasuje, trochę takie to na siłę, jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Kraśko : żenada. 27.10.06, 10:38 szkła nie szkła, panterka nie panterka, mi Krasiek zawsze przypomina przedszkolaka z grupy starszaków w żóltych rajstopkach mniej wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
pepsic Re: Kraśko : żenada. 27.10.06, 12:31 nadawał też relację z aresztowania Mazura. Jego akcent był nie do zniesienia w bądż co bądż poważnej sprawie. Co na to jęzokoznawcy, czy nie powinno się p. Kraśkę jakoś zdyscyplinować do używania poprawnej polszczyzny. Przez jego amerykański akcent nie mogłam się skupić na tym, co mówi. Przy czym równolegle nadawane są relacje z Chicago dziennikarzy Polaków od lat mieszkających w Ameryce mówiących po polsku bez naleciałości. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Kraśko : żenada. 27.10.06, 13:23 szory , że ja jusz nie mówicz po polski ... aaaammm...ale ju jusz dwa tygodnie w amerycze ...aaammmm.... adnestent ja ????? Odpowiedz Link Zgłoś
vita_bella Re: Kraśko : żenada. 27.10.06, 18:05 zlapał syndrom Kolnki, co do tego nie ma watpliwosci. teraz tylko powinien chodzic z Rosati i bedzie komplet. tragedia, bez samogłosek...he he Odpowiedz Link Zgłoś
furino Re: Kraśko : żenada. 28.10.06, 00:33 Ja przyjąłem taką teorię, że pewnie chwilowo nie miał co robić (choć na pewno coś by się tam i w Waszyngtonie znalazło) i poleciał na Hawaje. Co ciekawe jeszcze wczoraj latał za Mazurem ale w TVP już zapowiedzieli ciąg dalszy poszukiwań. Wiec co, Piotrek znowu poleci na Hawaje ? A w ogóle samo śledztwo też jest trochę marne. Wielka nie wiadoma, kto ma się zająć sprawa FBI w Salt Lake City czy Hawaje. Bo to tak trudno wypytać świadków, podróżnych albo chociaż stewardessę. Ale podobno już się znalazł ktośkto widział naukowca w samolocie na Hawajach. Tak w ogóle to najprościej byłoby przyjąć teorię, że P. Kraśko myśli iż jest to jedyny Polak który zaginął w USA ... więc trzeba go poszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
huraaa Re: Kraśko : żenada. 29.10.06, 13:23 Mnie tez wkurzaja te poszukiwania nieprofesjonalnego Kraski-detektywa w hawajskich chaszczach. A wszystko na nasz koszt. Niech ambasada wynajmie detektywa, a TVP poinformuje o wynikach a nie bawia sie w kryminal w odcinkach w ramach powaznego(?) programu informacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś