Dodaj do ulubionych

NIEDZIELNE WYSTĘP IRKA!!!

IP: 195.205.148.* 13.11.01, 10:48
W ubiegłym tygodniu napisałem na tym forum moje domysły co do występu Irka w BB
Ring. Pisałem, że wystąpi on tak jak Hannibal Lecter w "Milczeniu owiec", tzn.
w kaftanie bezpieczeństwa, masce na twarzy, zamknięty w klatce. Oczywiście
traktowałem to jako wyraz humoru absurdalnego. I tu TVN mnie zaskoczył!!! To co
ja uważałem za absurd TVN wziął za dobry pomysł. Pokazał mianowicie Ireczka na
ogrodzonym siatką "spacerniaku" szpitala psychiatrycznego. Nasz "gwiazdor",
będąc zapewne na silnych psychotropach, wesoło bawił się piłeczką. Co jescze
śmieszniejsze zapowiadany wywiad z Irkiem polegał na tym, że pokazywano Irka a
Andrzej Sołtysik mówił to co Irek ma do przekazania widzom. Zresztą całe
zachowanie stacji TVN w sprawie Irka jest delikatnie mówiąc "zabawne". Do dziś
nie powiedziano co Irek Grzegorczyk zrobił w domu Wielkiego Brata, w jaki
sposób opuścił dom, ani gdzie potem trafił. A czy nie prościej było by wydać
oświadczenie: "Szanowni Państwo, dnia tego i tego Ireneusz Grzegorczyk
zwariował, stał się agresywny, osikał współmieszkańców, demolował dom. Z uwagi
na to został wezwany do spiżarni gdzie dostał w czapę i został wywieziony
do "psychiatryka"." Prawda, że proste?
Obserwuj wątek
    • Gość: fotograf Re: NIEDZIELNE WYSTĘP IRKA!!! IP: *.netia.pl 13.11.01, 11:02
      Gość portalu: Leon_Z napisał(a):

A czy nie prościej było by wydać
      > oświadczenie: "Szanowni Państwo, dnia tego i tego Ireneusz Grzegorczyk
      > zwariował, stał się agresywny, osikał współmieszkańców, demolował dom. Z uwagi
      > na to został wezwany do spiżarni gdzie dostał w czapę i został wywieziony
      > do "psychiatryka"." Prawda, że proste?

Bardzo proste.
      Pozostaje tylko pytanie kto z zapatrzonych w swój ideał zechciałby uwierzyć w
      bolesną prawdę.

• Gość: elka Re: NIEDZIELNE WYSTĘP IRKA!!! IP: *.olsza.krakow.pl 13.11.01, 11:32
        czemu niektorzy uwazaja, ze Irek to byl ideal i fani o niczym innym nie mysla
        jedynie jak z niego uczynic bohatera niemal narodowego. To nie jest tak napewno.
        Irek ze swoja innoscia zyskal wielka liczbe zwolennikow. Zadal pare celnych
        trafien schematycznym i szablonowym dazycielom do wygranej. Mogl stac sie
        lubianym nawet z ta jakas niezrozumiala doza szalenstwa. Spelnial natomiast
        napewno nad miare wymogi uczestnika programu , ktory z zalozenia jest
        scenariuszem pisanym przez ludzi odosobnionych, zyjacych w ukladzie
        nienaturalnym. Chyba naprawde najdluzej zachowal cechy wlasnie normalnosci.
        Jakby holdowal nawet nieswiadomie regule- zrobmy cos glupiego, zeby nie
        zwariowac. Pozostawil w sobie na czas pobytu w domu BB te niezbedna odrobine
        szalenstwa.
        Nikt przeciez chyba nie moze powiedziec, ze zachowania innych sa takie jak
        nasze codzienne, powszechnie uznane za normalne. Kto z was kapie sie w ubraniu?
        Kto zyje w takim cyklu sen- aktywnosc w ciagu doby jak oni tam?
        No pewnie ze nikt. Nikt tez nie opowiada takich bzdur, tak nie slowotoczy jak
        Jurek. Nikt nie histeryzuje jak Marzena czy nie kluczy jak Ania.
        To nie sa wzory. Irek tez wzorem nie jest. Irek w odroznieniu od innych mial to
        cos dla czego chcieli telewidzowie ogladac spotkania z BB. Byl nieprzewidywalny
        czyli telewizyjnie dobry. Jak mecz pilkarski. Jak pojedynek bokserski, slowem
        jak transmisja sportowa. I to go wyroznialo to przysparzalo mu zwolennikow.
        Jesli natomiast zaplacil za to cene zdrowia i kondycji psychicznej, to chyba to
        cena zbyt wysoka.
        Ale jesli nawet dokonalo sie jakies szalenstwo to czy to znaczy, ze trzeba ko
        kopnac? Odrzucic?
        A do zaakceptowania jest wobec tego Kuba? Albo kto?
        Mnie osobiscie dziwi wytrwalosc Dawida, rozumie, ze chce chlopak jakos oderwac
        sie finansowo moze profesjonalnie jako fotografujacy, ale on ze swoimi
        prawdziwymi i pieknymi zasadami tez odstaje od tego towarzystwa.
        Dobrze ze ten nowy Arek to chlopak z jajami, zobaczycie jak bardzo beda chcieli
        go usunac, jest teraz ich wielkim konkurentem.
        Chcialbym zeby zostal. DAWID AREK i Agnieszka to bylby dosc trafiony sklad
        finalu
        elka
        • Gość: fotograf Re: NIEDZIELNE WYSTĘP IRKA!!! IP: *.netia.pl 13.11.01, 11:54
          Gość portalu: elka napisał(a):

>Chyba naprawde najdluzej zachowal cechy wlasnie normalnosci.

I tu chyba mam najwięcej wątpliwości. Czy rzeczywiście Irek zachowywał się w domu
          BB naturalnie i tak jak w życiu codziennym? śmiem raczej podejrzewać że w życiu
          codziennym raczej nie każdej puszystej kobiecie czyniL takie uwagi jak Bogusi.
          Bo zazwyczaj puchnie od tego buzia. Zazwyczaj życie takich bezczelnych zachowań
          nie znosi - raczej kopie takich bezczelniaczków w dupe.
          Czy więc rzyczywiście był naturalny czy tylko wykorzystał ochronę kamer by gnębić
          i prowokować pozostałych mieszkańców.

Też lubię Davida - chyba jako jedyny podaje prawdziwe powody nominacji.

Może i nie jest osobowością telewizyjną - wygląda jednak jakby był sobą. Może
          nudnym ale sobą.

PS jaka jest róznica między osobowością a osobowością telewizyjną?
          - taka jak miedzy krzesłem a krzesłem elektrycznym?

• Gość: elka Re: fotograf IP: *.olsza.krakow.pl 13.11.01, 12:17
            Jest taka postac jak pan Kaluzynski, krytyk filmowy. Niewatpliwie postac o
            osobowosci (tzw) telewizyjnej. Jego zachowania, a nawet niektore oswiadczenia
            np. dotyczace higieny osobistej, sa kontrowersyjne.
            Osobowosc ( tzw. osobowosc telewizyjna) to taki zespol cech, ktore pozwalaja
            danej osobie pojawiac sie na ekranie i razem z tym pojawianiem sie wywolywac
            miedzy ogladajacymi wymiane zdan. Sa to najczesciej postaci barwne, takie ktore
            cos proponuja w sposob niekoniecznie juz przyjety. Pamietasz moze takich Panow
            jak Kaminski i Kurek od telewizyjnego programu Sonda?
            To przyklad na osobowosci telewizyjne nieporownywalny z Irkiem wprost, jednak
            cecha dla ktorej ogladalo sie ich z zainteresowaniem bylo wlasnie wychodzenie
            poza konwencje. Tez niekonwencjonalny jest Kaluzynski. Nie jest bowiem przyjete
            taki poskrobywanie glowy, dlubanie wokol nosa czy tzw. wylazenie z kadru, a
            jednak slucha sie go i oglada z zainteresowaniem.
            To chyba nie jest dobry pomysl aby na Forum o BB podejmowac dyskusje o
            osobowosciach i osobowosciach telewizyjnych. Chce powiedziec , ze Irek napewno
            byl wizyjny, napewno nieprzewidywalny i napewno nietuzinkowy. Nie byl gladki
            ani ukladny. Czy byl naturalny? To dosc skomplikowane. Mozna zapytac czy
            naturalny byl Witkacy? Jesli tak to kiedy? Czy naturalny jest Kazik albo Kukiz,
            albo Chylinska?
            Nie wiem i Ty nie wiesz tez. Czy naturalna jest Sandra Walter w swoich
            programach?
            To ma byc program REALITY show i chyba nalezy wlasnie dlatego pozwalac na
            pewien nawet przerysowany realizm. Pozwala na to technika telewizyjna aby
            maskowac czy przytepiac zarowno warstwe wizji i fonii i nie dopuszczac do
            przewulgaryzowania czy naduzyc obscenicznych. Ale reszta?
            Sa tu napewno delikatnosci dosc cienkie i nalezy byc ostroznym.
            Mysle, ze w wielu miejscach osadzajac ten program zgadzamy sie. Chocby w tak
            waznym, ze tu nie chodzi na dobra sprawe o Irka, ale o zasade.
            elka
            • Gość: fotograf Re: fotograf IP: *.netia.pl 13.11.01, 12:35
              Gość portalu: elka napisał(a):

>Pamietasz moze takich Panow
              > jak Kaminski i Kurek od telewizyjnego programu Sonda?

łezka się w oku kręci

>Tez niekonwencjonalny jest Kaluzynski. Nie jest bowiem przyjete
              > taki poskrobywanie glowy, dlubanie wokol nosa czy tzw. wylazenie z kadru, a
              > jednak slucha sie go i oglada z zainteresowaniem.

To prawda . Podobnie jak z zainteresowaniem ogladało sie Irka.
              A jednak od nieumytego Kałużyńskiego będziemy odsuwać się podobnie jak mieszkańcy
              odsuwali sie od Irka po tym jak zjadł cebulkę. - I to jest własnie życie.
              Co innego oglądać a co innego odczuć na własnej skórze.

• Gość: elka Re: fotograf IP: *.olsza.krakow.pl 13.11.01, 12:41
                Sam wiesz jako FOTOGRAF, ze wlasnie zdjecie np. fotograficzne takich cech jak
                zapach nie przenosi...
                A to o czym piszesz pokazuje , ze trudnosci z rozroznieniem osobowosci od
                osobowosci telewizyjnej nie masz.
                Zycze jak najwiecej zabawy. Dobrej zabawy i jak najmniej kosztem innych
                elka
          • Gość: Mad Re: NIEDZIELNE WYSTĘP IRKA!!! IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 13:19
            Gość portalu: fotograf napisał(a):

> Czy rzeczywiście Irek zachowywał się w do
            > mu
            > BB naturalnie i tak jak w życiu codziennym? śmiem raczej podejrzewać że w życiu
            >
            > codziennym raczej nie każdej puszystej kobiecie czyniL takie uwagi jak Bogusi.
            > Bo zazwyczaj puchnie od tego buzia. Zazwyczaj życie takich bezczelnych zachowań
            >
            > nie znosi - raczej kopie takich bezczelniaczków w dupe.
            > Czy więc rzyczywiście był naturalny czy tylko wykorzystał ochronę kamer by gnęb
            > ić
            > i prowokować pozostałych mieszkańców.

I o to tu chodzi gdyby kazdy byl naturalny i taki jaki jest poza domem BB to
            programu nikt by nie ogladal ze wzgledu na ta normalnosc-nude, a nnie w tym rzecz.
            Caly problem polega na tym ze kazdy jest sztuczny i kazdy temu zaprzecza (no moze
            Bogucha jest naturalna ale jest tez nudna i irytujaca).
            Wystarczy zwrocic uwage na sceny pod prysznicem, skoro wszyscy sa naturalni to
            dlaczego kapia sie w bieliznie, czy w u siebie w domu tez tak robia?????

Pozdrowienia

• Gość: Remo Re: NIEDZIELNE WYSTĘP IRKA!!! IP: 192.168.0.* 13.11.01, 11:30
      Proste, ale niepopularne i bardzo niedochodowe. Swoją drogą ciekawe ile ma w
      gaciach zarząd TVN. Bo jeśli nie rozejdzie się to po kościach TVN dostanie
      klapsa od KRRiTV, nie mówiąc o tych rzeszach świętojebliwych przeciwników tego
      gównianego programu, którzy będą domagali się zdjęcia go na wieki wieków z
      anteny. TVN rzutem na taśmę chce tą edycję dokończyć bo następnej może już nie
      być.
      • Gość: Mayewesk Re: NIEDZIELNE WYSTĘP IRKA!!! IP: *.suwalki.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 11:51
        Ciekawe ile ma nie w gaciach, ale w gosciach piszących na tego typu "forumach"
        swoich ludzi zarząd TVN, tylko po to aby zmylic nas lewymi informacjami
        odwrócic uwagę od jakichś naprawdę istotnych ?????

Co do postu wyżej, to zgadzam się na Davida, Arka (czy jak mu tam), ale nie
        róbcie poruty i nie mówcie mi ze to tępe bydle o śmiechu szczajacego konia -
        Agnieszka, ma wejść do finału !!!

I jeszcze jedno w sprawie "teorii spisku". Dlaczego ojciec Irka był tak
        szczęśliwy w wywiadzie jeśli syn jest w Tworkach czy w jakimś innym
        psychiatryku ?
        • Gość: fotograf Re: NIEDZIELNE WYSTĘP IRKA!!! IP: *.netia.pl 13.11.01, 11:59
          Gość portalu: Mayewesk napisał(a):

> Co do postu wyżej, to zgadzam się na Davida, Arka (czy jak mu tam), ale nie
          > róbcie poruty i nie mówcie mi ze to tępe bydle o śmiechu szczajacego konia -
          > Agnieszka, ma wejść do finału !!!

Wejdzie wejdzie już TVNu w tym głowa.
          W końcu wybrali ja jako następczynię Moniki Sewioło.
          Postanowili naprawić swój bład i znaleźli kogoś kto potrafi cokolwiek zaśpiewać.

>
          > I jeszcze jedno w sprawie "teorii spisku". Dlaczego ojciec Irka był tak
          > szczęśliwy w wywiadzie jeśli syn jest w Tworkach czy w jakimś innym
          > psychiatryku ?

Mnie na szcześliwego nie wyglądał - raczej na lekko spietego.
          a nie powiedział że Irek jest w domu - tylko pod opieka rodziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka