piotr7777 06.06.07, 18:06 Skąd bierze się status megagwiazdy u osóbki, która ani muzycznie ani osobowościowo nie ma nic do zaoferowania? Nawet jako skandalistka jest cieniutka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sztuka_konwersacji Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 18:54 Ma parcie na szklo, jest zawsze tam, gdzie trzeba, znajduje sobie bogatych i znanych facetow, zachowuje sie jak idiotka, smieje sie jak kukułka, ubiera sie jak prostytutka - kazdy by uwage zwrocil na takiego dziwoląga. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 19:22 Szkoda, że Doda śpiewa taki chłam, bo głosu ma kawał. sztuka_konwersacji napisała: > znajduje sobie bogatych i > znanych facetow, A ilu to znanych i bogatych facetów już miała, hmm? Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 21:23 rozmowy_kontrolowane napisała: > > sztuka_konwersacji napisała: > > > znajduje sobie bogatych i > > znanych facetow, > > A ilu to znanych i bogatych facetów już miała, hmm? Well.... Wybieglam w przyszlosc (?) Gwarantuje Ci, ze kazdy nastepny po Radku bedzie bogaty i slawny. Policjanta ani robola sobie nie znajdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 21:57 Dorota Rabczewska ma świetny pomysł na siebie. Ma mocny, dobry głos i zapewne miliony planów na przyszłość- ambitniejszych niż śpiewanie tego chłamu. Ale zanim zacznie robić te ambitne rzeczy, musi się wylansować, żeby ludzie wiedzieli, kim ona jest. Wystarczył prosty chwyt marketingowy: mini, przekleństwa, mąż piłkarz, reżyserowane skandale i już, płyty sprzedane, nastolatki na koncertach piszczą, pieniądze lecą, ludzie kojarzą. I o to chodziło. Nazywanie jej beztalenciem i porównywanie do prostytutki jest pochopne IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgal_aegirsson Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 22:16 I tak jest w istocie. Tyle, że sporo ludzi to przyjmuje zupełnie bezkrytycznie i to jest clou. Jakkolwiek mnie to wcale nie dziwi. W tym pięknym kraju nie takie rzeczy przechodziły... Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: fenomen Dody Elektrody 07.06.07, 10:17 "Nazywanie jej beztalenciem i porównywanie do prostytutki jest pochopne IMHO". Byc moze beztalenciem nie jest ( i ja jej tak nie nazwalam) ale porownanie do prostytutki jak najbardziej trafne. Tylko prostytutki laza po ulicach w miniowach spod ktorych wystaje tylek i mają ponczochy na pasie na wierzchu (vide stroj w ktorym przyszla na kurs nauki jazdy:ciasna utra krotka dzinsowa sukienka,rozpieta do pepka i ponczochy przypiete do pasa, cale na wierzchu) Ja nie pisze, ze ona jest prostytutka, tyle ze ubiera sie jak prostytutka. Zreszta ja image a'la prostytutka najwyrazniej racuje, więc.... vide: c.wrzuta.pl/wm5219/38165fab00222698459ef1a8/doda%20zajebista? type=i&key=wLGS80BPwp&ft=d Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: fenomen Dody Elektrody 07.06.07, 10:31 Czy ja wiem czy ona ma pomysl na siebie? Wulgarne, prostackie zachowanie, przeklenstwa, tylek i cycki na wierzchu swiadcza raczej o braku pomyslu na siebie. Zrzynanie pomysłów od innych - też: img398.imageshack.us/img398/3861/1ek5.jpg img79.imageshack.us/img79/2418/normaldirrtyvideo022fq1.jpg Obawiam sie, ze ona po prostu juz taka jest, to nie zaden pomysl ani image. Po prostu taka jest. Odpowiedz Link Zgłoś
niewyparzony_jezyk Re: fenomen Dody Elektrody 08.06.07, 19:11 sztuka_konwersacji napisała: > Czy ja wiem czy ona ma pomysl na siebie? > Wulgarne, prostackie zachowanie, przeklenstwa, tylek i cycki na wierzchu > swiadcza raczej o braku pomyslu na siebie. To zachowanie, przekleństwa, tyłek i cycki na wierzchu to właśnie jest jej sposób na podbicie odbiorców. I chyba jej sie udaje, nie? Nie nad fenomenem Dody trzeba się zastanawiać, tylko nad poziomem polskiego społeczeństwa, które ją wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
pomme Re: fenomen Dody Elektrody 08.06.07, 21:17 odbiorcami Dody sa naprawdę małolaty. pamietam jak medialnie bardzo rozstawała się ze swoim menadżerem i mówiła ze dostawała sms-y od fanek ze trzymaja za nia kciuki i ze z tego całego zamiesznaia nie chce im sie isc do szkoły czy cos takiego... zakładam ze chodziło o podstawówke i gimnazjum osobiscie nie znam nikogo miedzy 25 a 35 rokiem zycia kto słuchałby Dody, co oczywiscie nie znaczy ze zaden 30-sto latek jej nie słucha ale umówmy sie teksty to naprawde na poziomie podstawówki są... Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: fenomen Dody Elektrody 08.06.07, 21:24 No Jackiem Cyganem to ona nie jest. Ale nie ma się co dziwić- w końcu małolatki nie zrozumieją ambitniejszych tekstów. Płytę kupią właśnie dla takiego czegoś: "Szansę znów dostałam Ty ją ciągle masz Więc nie martw się Uśmiechnij się Nie jest tak źle problemy są lecz zdrowie masz by rozwiązać je Więc nie martw się Uśmiechnij się Nie jest tak źle Nie tylko Ty dotykasz dna by znów odbić się Więc nie martw się uśmiechnij się i doceń to że żyjesz jak ja spraw by co dzień silny jak chcesz Więc nie martw się" lub "Snem było życie Dopóki Ty nie pojawiłeś się wtedy w nim Obudzić chcę się Wreszcie lecz nie jestem pewna Czy też chcesz" Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: fenomen Dody Elektrody 08.06.07, 21:37 mysle, ze fani dody kupiliby wszystko co tylko ona chcialaby sprzedac... niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
telenowela232 Re: fenomen Dody Elektrody 05.07.07, 11:16 sama widziała w supermarkecie jakieś wisiorki, bardzo tandetne, z jej wizerukiem, ale chętnych na to jakoś zbyt wielu nie było... jaka gwiazda- taki wisiorek. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 19:35 sztuka_konwersacji napisała: > Ma parcie na szklo, jest zawsze tam, gdzie trzeba, znajduje sobie bogatych i > znanych facetow, zachowuje sie jak idiotka, smieje sie jak kukułka, ubiera sie > jak prostytutka - kazdy by uwage zwrocil na takiego dziwoląga. zwroci uwage to jedno a uwielbiac to drugie nie rozumiem fenomenu dody, nie rozumiem jak ludzie moga sie zachwycać taka bazarowa dziewczyną Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 19:47 Doda to idolka dziewczynek w wieku 10 - 14 lat. Jest wyrazista na swój tandetny, prymitywny sposób i pewna siebie, widać tyle wystarczy. Że skandalistka słaba to się zgadzam, ale jaki kraj taka skandalistka - w USA Paris Hilton pokazuje gołą p... po czym kręci seks-wideo i idzie do więzienia, a u nas Doda mówi k... i zakłada mini a już mamy sensację.:) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 20:15 j-adore napisała: > ale jaki kraj taka skandalistka - w USA Paris Hilton pokazuje gołą p... > po czym kręci seks-wideo i idzie do więzienia, a u nas Doda mówi k... > i zakłada mini a już mamy sensację.:) To już szczerze mówiąc wolę naszą wersję, Doda przynajmniej cokolwiek swoim głosem reprezentuje, a Paris pozbawiona jest jakichkolwiek talentów poza tym od promowania swojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 20:20 Ja żadnej nie wolę.:) A ten przykład wiecej mówi o odbiorcach niz o "gwieździe". Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 22:25 j-adore napisała: > Ja żadnej nie wolę.:) A ten przykład wiecej mówi o odbiorcach niz o >"gwieździe". A co takiego, bo się poczułem zaintrygowany, ten przykład mówi o wyżej wspomnianych odbiorcach? I do jakiej grupy, jeśli nie do odbiorców, zaliczasz tych obeznanych w niuansach, wiedzących o tym, że "w USA Paris Hilton pokazuje gołą p... po czym kręci seks-wideo i idzie do więzienia, a u nas Doda mówi k... i zakłada mini a już mamy sensację"? Ukłony: Zaciekawiony Schabomił Odpowiedz Link Zgłoś
j-adore Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 22:55 > A co takiego, bo się poczułem zaintrygowany, ten przykład mówi o wyżej > wspomnianych odbiorcach? Chociażby oczywistą prawdę, że Polska to kraj konserwatywny, gdzie wystarczy powiedzieć k... i już jest skandal. Od razu wyjaśniam, bo przeczuwam następne pytanie - wcale nie twierdzę, że sytuacja gdy dopiero pokazywanie gołego tyłka czy pójście do więzienia jest skandalem to przepis na barwny szołbiznes. Ale my dopiero raczkujemy.:) > I do jakiej grupy, jeśli nie do odbiorców, zaliczasz tych obeznanych w > niuansach, wiedzących o tym, że "w USA Paris Hilton pokazuje gołą p... po czym > kręci seks-wideo i idzie do więzienia, a u nas Doda mówi k... i zakłada mini a > już mamy sensację"? Do odbiorców, ba - najzagorzalszych fanów - różnych Dód, Paris etc. którzy nic innego w życiu nie robią tylko śledzą newsy z życia wyżej wymienionych pań. No bo jakby inaczej?;) Odpowiedz Link Zgłoś
schabomil Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 23:01 Je t'adore :-). Zakochany Schabomił Odpowiedz Link Zgłoś
devegas Re: fenomen Dody Elektrody 06.06.07, 20:55 piotr7777 napisał: > Skąd bierze się status megagwiazdy u osóbki, która ani muzycznie ani > osobowościowo nie ma nic do zaoferowania? Nawet jako skandalistka jest > cieniutka. Skąd? jak nauczysz się kląć na wizji jak szewc to masz szanse zabłysnąć Odpowiedz Link Zgłoś
wislok1 No, jest polską Pamelą Anderson 06.06.07, 22:34 Spece od marketingu ją zrobili fachowo, łącznie z operacjami plastycznymi: big bamboleros, debilny smiech, śpiewa, tańczy, pokzauje to i owo, bzyka się na pokaz, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: No, jest polską Pamelą Anderson 07.06.07, 00:13 wislok1 napisał: > Spece od marketingu ją zrobili fachowo, łącznie z operacjami plastycznymi: > big bamboleros, debilny smiech, śpiewa, tańczy, pokzauje to i owo, > bzyka się na pokaz, itp. I jest idolka nastolatek, a w nastolatkach sila! Nikt tak jak one, nie kupuja plyt i przez pewien krotki czas sa wierne do bolu. Szczerze powiedziawszy, nie wiem czym mnie ta Doda moze zaskoczyc?! Wyjmie z biutu silikon?! Ogoli sobie glowe?! Pojdzie do wiezienia!? Eee,to juz bylo... Hmmm no przed nia jeszcze zdobycie swiatowej slawy. Tak sie zarzeka, ze bedzie swiatowa gwiazda. Te dziewczynki z blog27 juz ja w pewien sposob pokonaly. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_bielsko Re: No, jest polską Pamelą Anderson 07.06.07, 09:06 Doda wywala sztuczne cycki na wierzch i smieje sie jak idiotka udajac inteligenta osobe, ktora nei jest. Bez makijazu nie wyglada tak ja z makijazem. Spiewac nie umie, ale troche glosu ma. Jednak spiewa to, czego Polacy chca slucha, co tym samym przynosi jej niemale dochody. Kaczynskiego tez ktos wybral... Pytanie brzmi na czym polega fenomen Miachala Wisniewkiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
azza4 Re: No, jest polską Pamelą Anderson 07.06.07, 10:10 Doda znalazla nisze na tym niezbyt barwnym rynku muzycznym.Kogos takiego nie bylo a sadzac po jej sukcesach byl do czegos potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Re: fenomen Dody Elektrody 07.06.07, 11:55 Media muszą jakiś towar sprzedać, o czymś pisać i coś pokazywać, żeby nie pójśc z torbami albo na szmatę do Alberta. Wszystko łykną albo wszystko mogą wykreować. Doda chce się sprzedać, bo szmata u Alberta też jej nie pasi jako wizja życiowej kariery. Ma determinację,know how i niezbędny faktor chamstwa. Ostatnie ogniwo tego łańcucha pokarmowego - ludziska, kupują ten chłam, bo chcą sobie "podarować trochę luksusu" i zabić szarość własnej rzeczywistości.Kupują za kasę z przysłowiowej szmaty u Alberta. I z połączenia bierze sią status megagwiazdy Dody. Z tezą o jej braku osobowości - nie zgodziłbym się. Ma osobowość idealnie wpisującą się w kontekst, w którym ma oddziaływać. To nie ma być styl intrygujący profesorów uniwerków,jakieś filozofie wysokich lotów, tylko styl bazarowy, pociągający małolaty,dresiarzy,podpitych studentów i tabuny strzaskanych na solarium panienek z tipsami i w dżinsowej mini razem z amatorami ich urody. Nie mam większej orientacji w tematyce skandali gwiazd brukowców,ale widać lepszych od Dody nie ma. A publika czyms musi swoje potrzeby zaspokajać. A media muszą dostarczyć towar - jak dobry diler. Tysiąc razy powtórzą,że coś jest skandalem i kontrowersją - i nawet gdyby nie było, to się tym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gimnastyczka1 Jest na nią zapotrzebowanie 23.06.07, 02:51 Dobrze, że Doda Rabczewska wpakowała tyle kasy w operacje plastyczne i dobrego wizażystę. Bo dzięki temu teraz można na nią patrzeć. A nie jak kiedyś: www.big-doda.yoyo.pl/tapety/duze1/005.jpg www.big-doda.yoyo.pl/tapety/duze1/016.jpg www.big-doda.yoyo.pl/tapety/srednie2/013.jpg www.big-doda.yoyo.pl/tapety/srednie2/015.jpg www.big-doda.yoyo.pl/tapety/srednie2/011.jpg doda.barierka.pl/doda.jpg doda.barierka.pl/doda.jpg www.mjblog.pl/userfiles/gfx/dorotadAlwJQ9gl361-1.jpg www.sport.pl/sport/5,68565,3610785.html www.mjblog.pl/userfiles/gfx/dorota6CDKifPnUj468728-1.jpg img149.imageshack.us/img149/7633/dsc04167mv1.jpg Teraz, po licznych operacjach liposukcji (odsysania tłuszczu) Dorota Rabczewska jest szczuplejsza. Kiedy była młodsza i jeszcze nie było jej stać na tyle operacji plastycznych, wyglądała jak potężne babsko. Porzypomnijmy sobie: www.big-doda.yoyo.pl/tapety/srednie2/005.jpg www.big-doda.yoyo.pl/tapety/srednie3/005.jpg www.aston.isx.pl/14.jpg www.big-doda.yoyo.pl/tapety/srednie3/002.jpg Doda ma niestety problem z nieudaną operacją wszczepienia silikonów pod biust. Kiedyś było ok, ale potem zaczęły jej zjeżdżać pod skórą, gdy nie są dobrze podtrzymywane przez biustonosz. Popatrzecie na zdjęcia z kręcenia zdjęć do zeszłorocznego eledysku na brzegu Wisły w Warszawie: www.big-doda.yoyo.pl/tapety/srednie6/018.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
stara_dominikowa Re: Jest na nią zapotrzebowanie 25.06.07, 10:15 doceńmy głos w dyskusji przedstawicielki targetu: <klask, klask> Odpowiedz Link Zgłoś
deczko Re: Jest na nią zapotrzebowanie 25.06.07, 13:24 Napracowala sie dziewczyna! Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Doda dla polskich idiotów i idiotek 25.06.07, 14:10 bez tapety na ryju wygląda koszmarnie głos ma twardy, chamski i mało finezyjny teksty które pisze, to infantylna grafomania ubiera się jak tirówka jest lekko tłusta i nie za wysoka silikonowe balony a la śp. Lolo Ferrari budzą niesmak jak otworzy dzioba to się kompromituje starczy...?! Ta Pani i jej popularność to zjawisko socjologiczne, które obnaża pokłady ciemnoty, złego gustu i zacofania naszego społeczeństwa. Dużo bardziej od Dody interesuje mnie jej fan klub w narodzie - o nich powinno się pisać artykuły! Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Doda dla polskich idiotów i idiotek 05.07.07, 19:34 Doda jest jaka jest, ale tego typu "gwiazdy" bynajmniej nie są domeną narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: fenomen Dody Elektrody 05.07.07, 11:46 Polacy lubia wulgarne baby, ktore chodza z cyckami i c**a na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
smacznyziutek Re: fenomen Dody Elektrody 05.07.07, 11:56 switonemsi napisał: > Polacy lubia wulgarne baby, ktore chodza z cyckami i c**a na wierzchu. > kultura ludyczna???? Odpowiedz Link Zgłoś