arturs87 17.06.07, 13:29 Który festival był lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubissimo Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 14:13 zadnego nie widzialem w calosci, ale wydaje mi sie, ze jednak w tym roku Polsat wygral Odpowiedz Link Zgłoś
cassie_w Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 14:24 oj tak, tez mam wrażenie, że SOPOT TOP TRENDY był lepszy. W Opolu jest jakoś drętwo... wczorajsze superjedynki to porażka i nuda. Trochę lepsze były premiery i debiuty. Ale nic mnie jakoś nie zaskoczyło... chociaż z niecierpliwoscia czekam na dzisiejszy koncert piosenek poswieconych Krajewskiemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 14:31 oglądałam tylko kabareton na TT:) OTTO jak zwykle swietnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
tq12 Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 14:58 Dla mnie sopot,po drugie nieporuzemieniem jest chyba ze już po tygodniu,męczy sie widzów tymi samymi mordami,teraz za tydzien mogłby tvn zrobic swoj festiwal,za dwa tygodnie jakaś inna telewizja,aż do zrzygania... Odpowiedz Link Zgłoś
mixy Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 15:19 zobaczymy słupki oglądalności Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 15:24 Słupki oglądalności nie są miernikiem poziomu... Jedynka ma większy zasięg i ogólnie Opole jest bardziej znane niż Top Trendy. Top Trendy będą mieć zapewne mniejszą ogladalność, ale wg mnie również ten festiwal był ciekawszy (mimo tragicznej konferansjerki Dowbora ;>) Odpowiedz Link Zgłoś
mixy Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 15:26 Polsatu nie ma w całej Polsce? Pytam się dla celów informacyjnych. myślałem ze wszędzie da się go w Poslce odebrać. Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 16:07 oczywiście każdy ma prawo do samooceny..ja zdecydowanie wyżej stawiam tegoroczne Opole niż TopTrendy..może co niektórym wyda się dziwne,ale wczorajszy koncert pod każdym względem uważam za świetny / jest to także ocena wielu moju znajomych/i nie żałuję,że go nagrałem.Takie połączenie aktualnej rzeczywistości z historią festiwali opolskich.Obok aktualnych wykonawców,laureatów Suoperjedynek bardzo dobry pomysł z zaproszeniem kilku wybitnych artystów polskiej piosenki,którzy mimo upływu lat-co wczoraj zauwazyli forumowicze-nadal w wybornej formie /Kunicka,Santor,Połomski,Tadeusz Wożniak ze znakomita piosenką"Smak i zapach pomarańczy "z 1972r.i inni/.Świetny pomysł z oryginalnym wprowadzaniem wszystkich wykonawców przez "Kasę" Kasowskiego,jednym słowem koncert jak za dawnych dobrych lat Opola,czego zapewne wielu młodych forumowiczów po prostu nie pamięta... Odpowiedz Link Zgłoś
romcia.p Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 18:11 andrz_ej, jakie dragi bierzesz?bo chętnie spróbuję ;) starą gwardię i Kasę dało sie obejrzec,ale już laureci Superjedynek to była porażka Odpowiedz Link Zgłoś
andrz_ej Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 21:11 do romci: na szczęście ani w młodości ani tym bardziej teraz wśrednim wieku nigdy w życiu dragów nie używałem:)..W każdym razie podtrzymuję moją pozytywną ocenę wczorajszego koncertu,wszak wolno mi a nie każdy musi się z nią zgadzać.Dobry poziom koncertu nie tylko w/g mnie był za sprawą zaproszonych,uznanych od dziesiątków lat wykonawców ,ale także tych aktualnych tzn.superjedynkowych laureatów poza oczywiście dwoma nieporozumieniami-mianowicie występem hiphopowych wykonawców,których nazwisk i nazw nie pamiętam /był to bodaj Mezo/,gdyż w/g mnie to nie muzyka,a tym bardziej na festiwal piosenki oraz poza występem niejakiego duetu JetSet,którego udział w opolskim festiwalu dyskwalifikuje nie tyle kiczowata piosenka ile przede wszystkim śpiewanie po angielsku..pozostali z laureatów dali poprawne występy.Tak na marginesie: bardzo mi się podoba z uwagi na nietypową,jakby nieco wschodnią urodę a także oczywiście talent wokalny- Małgorzata Markiewicz,przejmująco śpiewając wraz z Januszem Radkiem i Przemkiem Brannym nagrodzoną piosenkę Rubika...pozdrowionka.. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 18.06.07, 20:02 mixy napisał: > Polsatu nie ma w całej Polsce? Pytam się dla celów informacyjnych. myślałem ze > wszędzie da się go w Poslce odebrać. No nie wszędzie. W miastach nie ma z tym problemu, ale na wsiach już tak np. u mojej babci. A jedynka i dwójka jest wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tq12 Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 19.06.07, 12:40 rodzynia napisała: . A jedynka i dwójka jest wszędzie. jedynka i dwójka może dotrzeć do 99,9% ludności a wiec nie wszedzie Natomiast polsat do 96,2% Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 19.06.07, 16:19 No to prawie wszędzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
flowerbomb5 Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 21:05 Opole super w tym roku. Duzo ciekawsze od Top Trendy - komercyjnej sieczki co chwile przerywanej reklamami. Odpowiedz Link Zgłoś
arturs87 Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 17.06.07, 23:58 To może kilka słów ode mnie.Osobiście bardziej podobał mi się festival polsatowski. I nie mają tutaj racji Ci którzy twierdzą że był on do znudzenia przerywany reklamami. Na TVP1 koncerty też były dzielone na części i też były reklamy. Ale wracając do meritum. Po niedzielnym koncercie w Opolu stwierdzam że strasznie powiało nudą w przeciwieńswie do Cyganerii. Piatek to była totalna nuuda a sobota może trochę lepsza ale chyba zamiast laureatów superjedynek większą uwagę przyciągali starzy wyjadacze opolskiej sceny a raczej nie o to chodzi w superjedynkach... Tak więc wizualnie, artystycznie i jakościowo jestem za TopTrendy. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynia Re: Opole 2007 <-> Sopot TopTrendy 2007 18.06.07, 20:13 wirtualnemedia.pl/document,,2110741,Opole_wygralo_z_Sopotem.html tak jak przewidywałam festiwal w Opolu miał większą oglądalność niż Top Trendy... Nie oglądałam 3 dnia festiwalu w Opolu, a może miałabym trochę lepsze zdanie o całości(?) Odpowiedz Link Zgłoś