Gość: eljot IP: radinet:* / 192.168.1.* 10.06.03, 23:58 W związku ze sposobem odbioru TV TRWAM ci, którzy najbardziej chcieliby ją oglądać, zapewne będą pozbawieni tej możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toni Re: Telewizja Trwam przeprowadziła pierwszą trans IP: *.telia.com 11.06.03, 00:14 Gość portalu: eljot napisał(a): > W związku ze sposobem odbioru TV TRWAM ci, którzy najbardziej > chcieliby ją oglądać, zapewne będą pozbawieni tej możliwości. ++++++++++++ I oto prawdopodobnie chodzi, ubodzy emeryci już swoją rolę spełnili, ewentualnie można ich zaprosić na wspólnę oglądanie do parafi. Teraz przymiarka do lepiej sytuowanych. Ciekawe, ciekawe, kiedu on kark skręci i kto mu pomoże ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Powstanie jakieś Stronnictwo Patriotyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 02:15 które szybko pozamiata tę nową Targowicę, razem z Ligą Przyjaciół Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Z rozpaczy zwariowal. Ze na jego nie wyszlo. Biedak. 11.06.03, 02:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Pani Gabrielo, proszę raz pomyśleć IP: *.chemd.amu.edu.pl 11.06.03, 08:29 bez angażowania hormonów, sine ira. Nie lubi Pani komuny i Kościoła, ale w tej antypatii jest asymetria. Potrafi Pani znaleźć w programie komuny lub jej członków elementy pozytywne, jeżeli takie się przez przypadek pojawią. W przypadku Kościoła przychodzi to Pani o wiele trudniej, a w przypadku Radia Maryja z założenia jest to niemożliwe. Skąd Pani wie, że program RM jest wredny? Czy słucha go Pani w UK lub Irlandii? Czy Pani wiedza jest "second hand" z wiarygodnych źródeł typu organu Jerzego U. czy GW? Nasze społeczeństwo jest chore. Między innymi dlatego głosuje na SLD i Samoobronę, dlatego jest niska kultura pracy, dlatego jest przyzwolenie na wiele afer. Jest sterowane przez media podległe lewicy lub przez nią kontrolowane. Z przerażeniem czytałem głosy w dyskusji na niniejszym forum na temat akcesji do Unii. Ile było w tym jadu i nienawiści, z obu stron zresztą, ale przeważały głosy euroentuzjastów (może dlatego, że było ich więcej?). Ile było pogardy dla myślących inaczej, ile było epitetów i wyzwisk zamiast rzeczowych argumentów! Czy widzi Pani jakąś inną siłę, która doprowadziłaby do moralnego odrodzenia Narodu, choćby porównywalnego z odrodzeniem solidarnościowym w 1980 roku, niż Kościół? Może o. Rydzyk nie reprezentuje najbardziej cywilizowanego skrzydła Kościoła. Ale jest skuteczny, w przeciwieństwie do np. TV "Puls", która była cywilizowana, ale była - i już jej nie ma. O. Rydzyk jest silny, bo popiera go tłum ludzi biednych, wydziedziczonych i trudniej nim sterować, niż środkami przekazu finansowanymi przez wielki kapitał, który ma swoje interesy, zwykle sprzeczne z interesami ludzi biednych. Oczywiście, o. Rydzyk nie jest jedynym środkiem możliwej odnowy społeczeństwa, ale jest ważnym ogniwem sił. którym zależy na Polsce. Jeżeli Pani tego nie rozumie, to znaczy, że jest Pani mniej spostrzegawcza i inteligentna od komuny, dla której o. Rydzyk jest wrogiem nr 1 lub może 2 (po Kaczyńskich). Jeżeli i dla Pani jest też wrogiem nr 1, to znaczy, że jest Pani obiektywnie sojusznikiem komuny. CBDO, z żalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wapniaczka Re: Pani Gabrielo, proszę raz pomyśleć IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 11.06.03, 09:01 Gwoli uscislenia dyskusji : radio Maryja jest w internecie i z kazdego miejsca na ziemi mozna sprawdzic, jezeli dysponuje sie wystarczajaca doza cierpliwosci, szrokosc horyzontow, prawdziwa milosc do KAZDEGO blizniego i tolerancje, ktore z niego emanuja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Pani Gabrielo, proszę raz pomyśleć IP: 213.158.197.* 11.06.03, 10:16 Gość portalu: Lykos napisał(a): > Może o. Rydzyk nie reprezentuje najbardziej cywilizowanego > skrzydła Kościoła. Ale jest skuteczny (...) Lykos, poczytaj sobie co mówi Ojciec Dyrektor. Jak poczujesz, że zaczyna Ci się marszczyć skóra na dupie to przerwij czytanie. Pozdrawiam Zdzisio -------------------------------------------------------------------------------- Radio Maryja (19 maja 2003) "Jak dzisiaj zobaczyłem na pl. św. Piotra, byłem smutny. (...) Ja nie chcę występować przeciwko komukolwiek i gdy usłyszałem jak pan prezydent mówił, to mówię: no, pewno mógłby być wielkim misjonarzem, mówi jak wielki misjonarz, tylko czy rzeczywiście, kto mu to napisał? (...) Ja nie występuję przeciwko komukolwiek, rozumiecie? Tylko trzeba wszystko widzieć. Nie dać się wymanipulować. Tak popatrzyłem - przy panu Kwaśniewskim siedział pan Mazowiecki. Nie występuję przeciwko komukolwiek z nich, proszę mnie zrozumieć, ale wiem, co się stało - gruba kreska. (...) Ojciec św. powiedział o jednoczeniu. Oczywiście, my jesteśmy wszyscy za jednoczeniem i powiedział o równych prawach Ojciec św. (...) Ja nie mówię przeciwko człowiekowi, proszę mnie jeszcze raz zrozumieć. (...) Widzę, jak są atakowani księża, chociażby biskupi też. Z byle czego robią potworne rzeczy, żeby zniszczyć nas. Nawet chociażby sytuacja ostatnia w Elblągu. Kochani, bądźmy bardzo dorośli wszyscy. Może się zdarzyć, że ktoś będzie miał 0,8 promila alkoholu. Wystarczy, że trochę koniaku się napije, a dorosły jeżeli jest chory, ciśnienie słabe, to i może wystarczy tylko tyle. Każdy się na tym zna. I dlaczego taki raban na cały świat?! (...) Ja widzę bardzo wielkie siły bezbożne przeciwko Kościołowi i przeciwko narodowi polskiemu, bo naród polski jest wierzący i ten naród trzeba zniszczyć". o. Tadeusz Rydzyk (z Rzymu), spotkanie Rodziny Radia "M" w Kartuzach -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Drogi Zdzisiu IP: *.chemd.amu.edu.pl 11.06.03, 12:23 Punkt 1) Proszę o źródło. Liczne skróty sugeruja organ Jerzego U. Punkt 2) Usprawiedliwienie jazdy po pijaku jest naganne, oczywiście. Punkt 3) Liczne skróty sugerują wyrwanie wypowiedzi z kontekstu. punkt 4) Zgadzam się z ksiedzem Rydzykiem, że reżimowa tv i inne środki przekazu opanowane przez lewicę z lubością wyciągają i wyolbrzymiają wszystkie potknięcia ludzi Kościoła. Oczywiście, nie powinno ich być wcale, ale kler liczy sobie dwadzieścia kilka tysięcy księży i zawsze znajdą się jednostki nieodpowiednie. Spośród znanych mi zespołów ludzkich dobór odpowiednich ludzi na odpowiednie urzędy i tak należy do najlepszych. Dowodem na to jest choćby wybór papieża, przynajmniej w naszych czasach. Dlatego żadna "partia nowego typu" (to chyba Lenin?) nigdy nie będzie miała na czele jednostki o takich walorach intelektualnych i moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Drogi Zdzisiu IP: 213.158.197.* 11.06.03, 13:46 Gość portalu: Lykos napisał(a): > Zgadzam się z ksiedzem Rydzykiem, że reżimowa tv i inne środki > przekazu opanowane przez lewicę z lubością wyciągają i wyolbrzymiają > wszystkie potknięcia ludzi Kościoła. A Ty chciałbyś, żeby takie brudy były prane we własnym domu i nie oglądały światła dziennego... Wiesz jakie jest na to określenie? > Oczywiście, nie powinno ich być wcale, ale kler liczy sobie dwadzieścia kilka > tysięcy księży i zawsze znajdą się jednostki nieodpowiednie. Czy kiedykolwiek słyszałeś, żeby skazali księdza w Polsce za jazdę po pijanemu, za gwałt, za pobicie, za pedofilię ? Jakimś dziwnym trafem osoby takie, które dopuściły się przestępstw znikają w niewyjaśniony sposób pod opiekuńczymi skrzydłami Kościoła, lub okazują się nagle ciężko chore i nie mogą stawić się na procesie... Kolego, jak ktoś siada za kierownice mając 0,8 promila we krwi to jest ostatnim debilem, bandytom, bez grama wyobraźni i nie jest w tym momencie istotne czy taki ktoś nosi spodnie, spódnice czy habit. Ktoś, kto próbuje upatrywać w napiętnowaniu takiego czynu ataku na Kościół jest pieprzonym obłudnym cynikiem, który swoją fałszywą logikom może trafić tylko do najbardziej ograniczonych umysłowo fanatyków. Pytasz o źródła informacji, którą zacytowałem? Zajrzyj na stronę Naszego Dziennika i poczytaj artykuł np. jak to niemiecki Stoen odcina prąd polskim zakładom w Ursusie. Człowieku, jak myślisz, kogo przekonuje takie prymitywne szczucie i judzenie? Nie dostrzegasz tego, że tego typu dzienniki, rozgłośnie radiowe itp. potrafią tylko gryźć i szczuć na wszystko co jest inne ideowo? Gdzie ta słynna katolicka tolerancja? Giordano Bruno miał okazję przekonać się jak ona wygląda. Ile czasu musiało minąć, żeby Kościół przyznał się do błędu? 300? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Drogi Zdzisiu IP: 150.254.84.* 11.06.03, 16:08 Gość portalu: zdzisio napisał(a): > A Ty chciałbyś, żeby takie brudy były prane we własnym domu i nie oglądały > światła dziennego... Wiesz jakie jest na to określenie? Przestępstwo albo wykroczenie jest przestępstwem albo wykroczeniem, obojętnie kto je popełnił. Piętnowanie księży - przestępców jest dobrem dla Kościoła (o ile jest oparte na prawdziwych faktach) - oczyszcza Kościół i dyscyplinuje księży. Chodzi mi o zachwianie proporcji i stwarzanie wrażenia, że jeżeli nie wszyscy, to w każdym razie większość księży ma skłonności przestępcze, co jest oczywistą nieprawdą. > > > Czy kiedykolwiek słyszałeś, żeby skazali księdza w Polsce za jazdę po pijanemu, > > za gwałt, za pobicie, za pedofilię ? Jakimś dziwnym trafem osoby takie, które > dopuściły się przestępstw znikają w niewyjaśniony sposób pod opiekuńczymi > skrzydłami Kościoła, lub okazują się nagle ciężko chore i nie mogą stawić się > na procesie... Nie śledzę tego typu doniesień, ale w reżimowej tv od czasu do czasu oglądam programy interwencyjne, które skazują księży bez wyroku sądu na podstawie nie zawsze rzetelnych świadectw. A że ich nie skazują, to może dlatego, że były to pomówienia? > > Kolego, jak ktoś siada za kierownice mając 0,8 promila we krwi to jest ostatnim > > debilem, bandytom, bez grama wyobraźni i nie jest w tym momencie istotne czy > taki ktoś nosi spodnie, spódnice czy habit. Tak źle myślisz o panu pośle Cieślaku? > > Ktoś, kto próbuje upatrywać w napiętnowaniu takiego czynu ataku na Kościół jest > > pieprzonym obłudnym cynikiem, który swoją fałszywą logikom może trafić tylko do > > najbardziej ograniczonych umysłowo fanatyków. Wyjaśniłem to powyżej, ale liczę się z tym, że "z moją pieprzoną logikom" nie trafię do takiego fanatyka, jak Ty. > > Pytasz o źródła informacji, którą zacytowałem? Zajrzyj na stronę Naszego > Dziennika i poczytaj artykuł np. jak to niemiecki Stoen odcina prąd polskim > zakładom w Ursusie. Człowieku, jak myślisz, kogo przekonuje takie prymitywne > szczucie i judzenie? Nie jest to odpowiedź na moje pytanie o źródło poprzedniej informacji. Z przemilczenia wnoszę, że mój domysł był słuszny. Jeżeli chodzi o "Nasz Dziennik" - nie czytam z powodu braku czasu i pieniędzy. Z rzadka coś do mnie dotrze i nie zauważam tam szczucia i nienawiści, w przeciwieństwie do organu tow. Jerzego U. Może mam pecha i trafiają do mnie tylko egzemplarze spokojne i co prawda walczące o prawa katolików i Polaków, ale dalekie od fanatyzmu. > > Nie dostrzegasz tego, że tego typu dzienniki, rozgłośnie radiowe itp. potrafią > tylko gryźć i szczuć na wszystko co jest inne ideowo? Gdzie ta słynna katolicka > > tolerancja? Giordano Bruno miał okazję przekonać się jak ona wygląda. Ile czasu > > musiało minąć, żeby Kościół przyznał się do błędu? 300? A teraz przejrzyj łaskawie wypowiedzi Twoje i moje i oceń obiektywnie, w których jest więcej kultury, a w których - fanatyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Drogi Zdzisiu IP: 213.158.197.* 11.06.03, 17:19 Gość portalu: Lykos napisał(a): > Chodzi mi o zachwianie proporcji i stwarzanie wrażenia, że jeżeli nie > wszyscy, to w każdym razie większość księży ma skłonności przestępcze (...) Tak, tak, lepiej o takich sytuacjach w ogóle nie mówić bo każda taka informacja to jawny atak na wiarę :) Takie informacje są rozpowszechniane przez żydokomunę, masonerię, KGB, SB i UB ;) > Nie śledzę tego typu doniesień, Tych nie śledzisz a innymi się pasjonujesz.... I jak ty możesz być człowieku obiektywny? > A że ich nie skazują, to może dlatego, że były to pomówienia? No chyba, że przegną z prędkością i skaże ich sam Najwyższy... Wiesz czyim imieniem chcą nazwać obwodnicę Białobrzegów (trasa nr 7)? Dla ułatwienia - jakiś czas temu rozwalił się tam purpurat w turboosiołku. > ale w reżimowej tv Czy masz dostęp do jednego kanału TV? Widzę, że nauczyłeś się z tej reżimowej telewizji nowego słowa ;) "reżim". I co więcej, potrafisz słowo to odmieniać w różnych przypadkach :) > Tak źle myślisz o panu pośle Cieślaku? Dla mnie nie ma znaczenia, kto popełnia przestępstwo ale widzę, że w twoim przypadku jest inaczej. Dla ciebie ma znaczenie czy próbują skazać za przestępstwo czarnego czy czerwonego. Czerwonemu: wydłubać oczy i powiesić za żebro. Czarnego: jak to? Skazać czarnego za 0,8 promila? Pomówienia! Spisek żydowsko masoński! Atak na wiarę i wartości ! Nie wiem kim jest poseł Cieślak i jaką opcję polityczną reprezentuje i co przeskrobał. Wali mnie to, mówiąc szczerze. Jeżeli spowodował wypadek po pijaku to powinien iść do pierdla na dziesięć lat, tak żeby zmądrzał. > Wyjaśniłem to powyżej, ale liczę się z tym, że "z moją pieprzoną logikom" nie > trafię do takiego fanatyka, jak Ty. Zdzisio fanatyk? No co ty! Zdzisio jest tylko przeczulony na punkcie obłudy i zakłamania. > co prawda walczące o prawa katolików i Polaków, ale dalekie od fanatyzmu. Czyli o prawa kogo? Tych co pokazywali "V" w 80 roku i którzy chcieli mieć taki kapitalistyczny socjalizm w którym można się opierdalać i wszystko jest za darmo? Tych co dostali strachu do dupy jak dotarło do nich co to jest gospodarka wolnorynkowa? > A teraz przejrzyj łaskawie wypowiedzi Twoje i moje i oceń obiektywnie, w > których jest więcej kultury, a w których - fanatyzmu. Kolego, nie bież mnie tutaj pod włos zarzucając mi brak kultury i fanatyzm. Może musi minąć troszkę czasu żebyś zrozumiał, że masz klapki na oczach? Samoocena - toć to komunistyczny wynalazek. :) ;) :) Pozdrawiam Zdzisio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Drogi Zdzisiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 20:14 > Samoocena - toć to komunistyczny wynalazek. :) ;) :) Wprost przeciwnie. Mylisz z tzw. samokrytyką. Samoocena nie była zbyt popularna "za komuny", a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Drogi Zdzisiu IP: *.eranet.pl 11.06.03, 20:32 Gość portalu: Jo napisał(a): > Wprost przeciwnie. Mylisz z tzw. samokrytyką. > Samoocena nie była zbyt popularna "za komuny", a szkoda. Polecam zajrzeć na poniższe linki. Wyjaśniają różnice pomiędzy samooceną a samokrytycyzmem :) :) :) wiem.onet.pl/wiem/fts.html?q=samoocena wiem.onet.pl/wiem/fts.html?q=samokrytycyzm Rozumiem skąd wzięły się twoje wątpliwości :):) Pozdrawiam Zdzisio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: Drogi Zdzisiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 22:38 Wyjaśniają? Chyba tylko Twoje wątpliwe wątpliwości :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Pe-Esik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 22:41 Drogi Zdzisiu, rozumiem stosowność cytatów z Onetu. Jednak miałam wrażenie, ze w trakcie dyskusji zastosowałeś definicję "samooceny" w kontekście tegoż wątku - a ona jednak różnie się, takoż kontekstowo, od definicji "samokrytyki" :) Stąd moja uwaga. Pozdrawiam adwersarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Pe-Esik IP: 213.158.197.* 12.06.03, 10:10 Gość portalu: Jo napisał(a): > Wyjaśniają? Chyba tylko Twoje wątpliwe wątpliwości :) > Drogi Zdzisiu, rozumiem stosowność cytatów z Onetu. Jednak miałam wrażenie, > ze w trakcie dyskusji zastosowałeś definicję "samooceny" w kontekście tegoż > wątku - a ona jednak różnie się, takoż kontekstowo, od > definicji "samokrytyki" :) Stąd moja uwaga. Jo, Widzę, że pojęcia samooceny i samokrytyki są dla Ciebie biegunowo różne. Samokrytykę rozumiesz przez pryzmat spowiedź. Przecież nie mówisz księdzu na spowiedzi, że przeprowadziłeś niewidomego przez przejście dla pieszych albo pomogłeś nieść babci siatkę z zakupami... Bijesz się w piersi i mówisz jaki to z ciebie zły człowiek. Jaki sens ma samoocena, która zawiera tylko pozytywy? Czy samoocena pomijająca negatywy nie jest przypadkiem fałszywa? Jak widzisz, rozróżnianie samokrytyki i samooceny to kwestia charakteru :) Pozdrawiam Zdzisio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Oj, Zdzisiu, Zdzisiu IP: *.chemd.amu.edu.pl 12.06.03, 07:40 Punkt 1) Bardzo ciekawie polemizujesz. Ustawiasz mnie sobie do bicia w ten sposób, że przypisujesz mi poglądy, których nie podzielam i ich nie opisałem. Jest to obiektywizm akurat taki, jak reżimowej tv, którą oglądam praktycznie jako jedyną. Mam jeszcze Polsat, który jest równie zły i prowadzony też przez ekipę rodem z PZPR i bardzo kiepsko odbieram TVN (nawiasem - a skąd się wziął Walter?). Na kablówkę mnie nie stać, a tym bardziej na antenę satelitarną. A "grupa trzymająca władzę" zadbała o to, żebym nie miał dostępu np. do TV Puls, którą bym obejrzał bardzo chętnie, chociażby po to, żeby sprawdzić, czy rzeczywiście jest taka dobra, jak chce kilku moich przyjaciół, czy tak zła, jak twierdzi kilku korespondentów niniejszego forum. Przy okazji - bardzo mi brakuje czegoś w rodzaju Radia Wolna Europa z lat pięćdziesiątych - siedemdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzisio Re: Oj, Zdzisiu, Zdzisiu IP: 213.158.197.* 12.06.03, 09:41 Oj, Lykos, Lykos... Tego nie masz, tamtego nie masz a na coś tam innego cię nie stać... Winisz za to szeroko pojęte władze. Może Bóg cię nie kocha tak mocno jak swoje pozostałe dzieci, które to wchodzą w 40% próg podatkowy w maju? Może zamiast użalać się nad sobą warto wziąć swój los w swoje ręce? Widzisz, żeby być obiektywnym należy słuchać informacji z różnych źródeł :) Piszesz o TV Plus. Genialna telewizja ;) ;) ;). Mogłem ją oglądać jak Discovery albo HBO od szóstej rano do dwunastej w nocy :) :) :) Niestety TV Plus od jakiegoś czasu świeci niebieskim ekranem "Emisja Programu Wstrzymana". Jak myślisz dlaczego? Pewnie to jakiś spisek żydowsko masoński? A może prawa wolnego rynku? Pozdrawiam Zdzisio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojejku Re: Pani Gabrielo, proszę raz pomyśleć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.03, 21:32 "Niezbyt cywilizowany ale skuteczny." Mniam, mniam co za smaczny zwrocik retoryczny. Komuna tez byla malo cywilizowana ale skuteczna.To samo ze Swietym Officium, Hitlerem, Czerwonymi Khmerami...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Ojejku! IP: *.chemd.amu.edu.pl 12.06.03, 07:46 Gość portalu: Ojejku napisał(a): > "Niezbyt cywilizowany ale skuteczny." Mniam, mniam co za smaczny zwrocik > retoryczny. Komuna tez byla malo cywilizowana ale skuteczna.To samo ze Swietym > Officium, Hitlerem, Czerwonymi Khmerami...... Zabrakło jeszcze Stalina do kompletu. A może jest jednak drobna różnica? Np. 1.5 mln ludzi zamordowanych przez Pol Pota czy wielu milionów - przez Hitlera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Telewizja Trwam przeprowadziła pierwszą trans IP: *.maine.rr.com 11.06.03, 02:51 Brawa dla ojca Dyrektora, to sie nazywa miec glowe do interesow, przydalby sie w w rzadzie , wtedy nie byloby matactw jak obecnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Takis pewien, ze w Lux Veritatis nie ma przewal? 11.06.03, 03:00 Pozyjemy-zobaczymy, czy - przykladowo - import na potrzeby Radyja i TV nie zalapal sie pod "cele kultowe". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Telewizja Trwam przeprowadziła pierwszą trans IP: *.dip.t-dialin.net 11.06.03, 06:51 on sam jest w pierwszej lidze mataczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clode Heil Rydzyk IP: 62.21.94.* 11.06.03, 09:54 Matactwa to najmniejszy w tym wszystkim problem,bo w Polsce i tak wszyscy kombinują. Problem jest natury społecznej. Dziatkowie i babcie z RM pokazują , że oni są też coś warci. Oni chcą władzy - kiedyś starszyna była poważana teraz jest poniżana. Emeryci i renciści pokazują po prostu swoją siłę ekonomiczną w tym kraju. Mają stałe dochody i sponsorują kogo chcą. Boję się jednak aby nie powstała z tego jakaś organizacja faszystowsko-narodowościowa. Kler nigdy nie stronił od narodowościowych chaseł a telewizja + pieniądze dają możliwości indoktrynacji praktycznie nieograniczonej. łatwo jest wychodować sobie zwolenników. od tego tylko krok do bojówek, stworzenia może nawet partii nazisowskiej, miejsc w parlamencie... Heil Rydzyk !!! Heil RM !!! Heil TV Trwam !!! Clode Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gula Re: Telewizja Trwam przeprowadziła pierwszą trans IP: *.sympatico.ca 11.06.03, 05:09 another piece of shit eh i another piece of shit Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Z europejskimi pozdrowieniami IP: 150.254.84.* 11.06.03, 16:13 Gość portalu: gula napisał(a): > another piece of shit > eh > > Zapewne napisał to prawdziwy Europejczyk. Nawet język zna... > > > > > > > > > > > > > > > > > > > > i > > > > > > > > another piece of shit > > > > > > > > > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buratino Jak doszlo do tego, ze Miller wybzykal ojca Rydzyka IP: *.adsl.highway.telekom.at 11.06.03, 05:40 Musial przeczytac nastepujacy felieton: Biedny tylko rzepkę skrobie Przełomową liberalizację ustawy antyaborcyjnej przeprowadzili we Francji, jak wiadomo, centrowo-chrześcijański prezydent Valery Giscard d’Estaing i jego minister zdrowia, pani Simone Veil. Cóż takiego zmobilizowało ich do działania sprzecznego poniekąd z wyznawaną ideologią? Zasady republikańskie. Historia udowodniła oto ponad wszelką wątpliwość, że bez względu na surowość kar i wigor śledczych aborcję można tylko zepchnąć w podziemie, lecz nie wyeliminować. Zgodnie zaś z elementarną logiką rynkową, im większe zagrożenie dla wykonującego zabieg, tym wyższa jego cena. Aborcyjne wycieczki zagraniczne również kosztują. Nie wszystkich na nie stać. Innymi słowy, restrykcyjne prawa antyaborcyjne doprowadzają do sytuacji, w której bogatym nie sprawiają one żadnego problemu, najbiedniejszych natomiast wpychają, z zagrożeniem życia i zdrowia kobiet, w ręce "babek", znachorów, a jeśli nawet lekarzy, to bez wstępnych badań i opieki po fakcie. To właśnie owa rozpaczliwa nierówność społeczna, sprzeczna z elementarnymi ideałami Republiki, skłoniła Giscarda d’Estaing do działania. Niechaj więc lewica polska nie udaje, że chodzi tu o jakoweś feministyczne biadolenie i niechaj rząd Leszka Millera zda sobie sprawę, że przez swoich ideowych wyborców – a są jeszcze tacy – będzie rozliczony za lekceważenie tej kwestii nieograniczającej się do medycyny, ale dotyczącej elementarnej sprawiedliwości społecznej. Mówiono nam: zostawmy przed referendum sprawy dyskusyjne na boku. Jaka tu może być "dyskusyjność" dla lewicy? Ale niech będzie... Teraz jednak jest już po referendum i nie da się dalej mydlić obywatelom oczu. Bo obywatele są wyborcami. Autor : Ludwik Stomma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mido 11 Re: Telewizja Trwam przeprowadziła pierwszą trans IP: *.kutno.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 07:22 Gość portalu: eljot napisał(a): > W związku ze sposobem odbioru TV TRWAM ci, którzy najbardziej > chcieliby ją oglądać, zapewne będą pozbawieni tej możliwości. Jesteś w błędzie, w mojej sieci kablowej już kilka dni temu "fanatyczni słuchacze Radia Maryja" wymusili TV Trwam. Zapewne będzie tak w większości sieci, Rydzyk już o to zadba żeby jego beznadziejny program miał jak największy zasięg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziek Re: Telewizja Trwam przeprowadziła pierwszą trans IP: *.proxy.aol.com 11.06.03, 07:36 Ojciec Rydzyk z cala ekipa techniczna zaprasza wszystkich na lekcje polskosci, tak dziwnie przez zagorzalych czytelnikow Gazety Wyborczej nielubianej . Zycze postepow w nauce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xet Re: Telewizja Trwam przeprowadziła pierwszą trans IP: *.proxy.aol.com 11.06.03, 08:18 rydzyk - srydzyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Poziom dyskusji IP: *.chemd.amu.edu.pl 11.06.03, 08:32 No właśnie, to jest ten poziom dyskusji, o którym pisałem wyżej do p. Gabrieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Telewizja Trwam przeprowadziła pierwszą trans IP: *.bielsko.dialog.net.pl 11.06.03, 11:34 No nareszcie będzie pierwsza niezależna telewizja i bez ogłupiajacych reklam.Brawo Rydzyk i do przodu z tym ciemnym narodem po oświecenie dość juz komuna narobiła dziadowstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Telewizja Trwam przeprowadziła pierwszą trans IP: *.nll.se 11.06.03, 11:41 Polska jest krajem demokratycznym, faktycznie bardziej niz wiele krajow tzw zachodnich, i jest w niej miejsce na rozne programy radiowe i telewizyjne. Tak jak i na rozne ksiazki i czasopisma. Kto ich nie lubi, nie musi ich ani sluchac ani ogladac, ani kupowac. Oczywiscie programy nadawane, i slowo pisane nie moga naruszac praw obowiazujacych w RP. Jezeli prawo jest naruszone, istnieja przeciez sposby administracyjne, przy pomocy, ktorych mozna programy albo pisma blokowac lub likwidowac. Pozdrowienia Andrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stachu44 Cale szczescie ze pilota mam sprawnego! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.06.03, 19:53 A kto nie - strach pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* świadomość narodowa O. Rydzyka IP: 195.117.90.* 12.06.03, 12:32 około drugiej zaproszeni byli do studia goście, przedtsawili się jako profesorowie i dziękowali Polonii w Chicago za niemal 50% poparcie opcji NIE ;), a jeden z gości (też profesor) stwierdził, że są już w Polsce takie miejsca, przykład wieś Goleszów, gdzie świadomość narodowa jest ogromna i dlatego ludzie w ponad 80% głosowali na NIE. Swiadomość narodowa? Szkoda, że telewizja TRWAM nie pokazała mieszkańca tej wsi, (pokazywanego we wszystkich ogólnopolskich dziennikach, który mówił o "tych z Brukseli i o tych z Wiejskiej, że to skurwysyny , trzeba by Hitlera i powystrzelać" świadomość narodowa według Jego Magnifiscencji Ojca Dyrektora nie dziwne są takie słowa u ustach niedouczonego wieśniaka, ale że profesorowie traktują te słowa jako przejaw patriotyzmu. Co to za profesorowie od siedmiu boleści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosinus Re: świadomość narodowa O. Rydzyka IP: *.am.lodz.pl 12.06.03, 14:01 Niedawno słyszałem w Radiu Maryja dyskusję na temat blokad rolniczych, w czasie których kształtował się patriotyzm, miłość Ojczyzny oraz pogłębiała się duchowość narodu! Odpowiedz Link Zgłoś