Dodaj do ulubionych

Niebo z moich stron - Opole 2007

• frau_frau Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 22:44
      no i sie dzwiek PiSowcom popsuł.....
    • maureen2 Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 22:45
      a dlaczego od początku drugiej części szwankują mikrofony,dzwięk trzeszczy i
      wibruje
    • grethe Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 22:48
      Gawliński fałszuje.
      • k.u.s.a Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 22:50
        taki lekko niedysponowany jest:)
      • tosia35 Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 22:50
        grethe napisała:

> Gawliński fałszuje.

nihil novi
    • frau_frau Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 22:51
      Gawlinski zawsze fałszuje, zadna nowosc
      • grethe Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 22:55
        fakt, pozwoliłam sobie na truzim, ale już pierwszy wers był staszzzny
        • paul_ina Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:01
          Reni bardzo pociągająca jako femme fatale :)
          • grethe Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:02
            tak, ciekawa aranżacja.

O, jakiś blondynek śpiewa Annę Marię.
          • paul_ina Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:02
            młody blond człowieku, użyj mikrofonu!
            • lotta79 Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:03
              kto to u diabła jest?
            • paul_ina Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:04
              No przepraszam, tyle krytyki na głowę biednego Szyca, a to? To blond bóstwo tak sponiewierało taką ładną piosenkę.
              • simply_z Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:39
                nie ,no nie porownuj go z Szycem;/
            • grethe Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:04
              a teraz młody blond człowiek w tenory idzie!
    • frau_frau Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:03
      kto to jest?
      • bm_ka Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:04
        Lampert
      • paul_ina Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:05
        niedorobiony śpiewak operowy
        • kubissimo Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:10
          nie nie
          chlopak do tej pory spiewal jakies popowe pierdoly, ale widac, ze sie rozwija
          a Anna Maria akurat jest taka pompatyczna, wiec sie wczul w konwencje ;)
          • grethe Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:21
            całkiem dobrze sobie poradził.
      • wasa Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 18.06.07, 06:56
        Andrzej Lampert z Chorzowa.
        Świetnie wykształcony muzycznie młody człowiek. Zaczyna robić karierę
        pomalutku. Pomalutku, bo bazuje na swoich umiejętnościach, a nie talentach
        menedżerskich ludzi chcących na nim zarobić. Dzięki pracy i skromności może uda
        mu się zrobić prawdziwą karierę, a nie błysnąc na chwilę, a potem spaść z
        wielkim hukiem, jak beztalencia w stylu jakiejś Andrzejewicz...
    • lotta79 Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:06
      niezła jest ta publika, szkoda, że im przerwali :)
      • orku Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:09
        nieeeeeeeeeeeee

a to kto - w kapeluszach, to już nawet nie jest śmieszne
    • kubissimo ¡que bonitos ojos! 17.06.07, 23:08
      fajne :D
    • frau_frau Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:13
      sorry ale Anna Maria to straszna piosenka, nie tylko pompatyczna wiec ten
      chłopiec naprawde ją niezle zaspiewal
      • tosia35 co to za chłopczyk się męczył po Hiszpanach? 17.06.07, 23:17
        • kubissimo Re: co to za chłopczyk się męczył po Hiszpanach? 17.06.07, 23:19
          Marcin Mroziński
          • tosia35 Re: co to za chłopczyk się męczył po Hiszpanach? 17.06.07, 23:20
            Dziękuję. Rozumiem że to jakiś Idol/Droga do gwiazd/M jak Miłość/cokolwiek?
            • olu87 Re: co to za chłopczyk się męczył po Hiszpanach? 18.06.07, 00:05
              > Dziękuję. Rozumiem że to jakiś Idol/Droga do gwiazd/M jak Miłość/cokolwiek?

skąd on teraz wyskoczył, to pojęcia nie mam, ale pamiętam gościa - parę lat temu
              w pierwszej lub drugiej edycji Idola się pojawił, dotarł do półfinału. Nie
              zapamiętałabym go na pewno, gdyby nie afera, jaka rozpętała się po tym, jak mu
              Wojewódzki od śpiewających kelnerów nawrzucał i biedaczek bardzo to przeżywał,
              nawet popłakał się, czy coś... :]

ale Zalewski... mój krajan bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Widać, że się
              rozwinął od czasów II edycji Idola.
              • kubissimo Re: co to za chłopczyk się męczył po Hiszpanach? 18.06.07, 00:14
                nie nie, mylisz dwie osoby
                to Mrozinskiego wypominal "spiewajace kelnerowanie", ale to inny dzieciak sie
                poplakal po opinii Wojewodzkiego
                • olu87 Re: co to za chłopczyk się męczył po Hiszpanach? 18.06.07, 00:24
                  a to być może, nie pamiętam dokładnie. Tam kilka niebożątek chyba się popłakało
                  przez K.W. na przestrzeni wszystkich edycji, więc mogłam się pomylić ;]
        • lotta79 Re: co to za chłopczyk się męczył po Hiszpanach? 17.06.07, 23:21
          Mnie się podobało, nie zauwazyłam żeby sie męczył.
        • kubissimo Re: co to za chłopczyk się męczył po Hiszpanach? 17.06.07, 23:32
          a tak gwoli scislosci to byli Meksykanie ;)
    • bm_ka Zalef, Silski, Bracia (Brat) 17.06.07, 23:23
      najlepsze wykonanie, świetna trójka, cudna dynamika, fajne głosy ... SUPER!!! :-)))
      • lotta79 Re: Zalef, Silski, Bracia (Brat) 17.06.07, 23:24
        Ten Zalefski ma fenomenalną barwę głosu!
        • lotta79 Re: Zalef, Silski, Bracia (Brat) 17.06.07, 23:25
          Zalewski ;p przepraszam.
          • zielonykociak Zalewski rewelacja ! 17.06.07, 23:31
            Nie no ten facet jest niesamowity. Cugowski zaczyna już mnie drażnić, to samo
            Silski, za to Zalef - ten głos i cała jego osobowość.Może teraz będzie miał
            swoje pięć minut. Życzę mu tego.
            • kubissimo Re: Zalewski rewelacja ! 17.06.07, 23:34
              Zalef w bardzo ladnym stylu przypomnial o sobie :)
              Świetny głos, lepsza prezencja i duza swoboda sceniczna. Czas na nową płytę?

a Cugowski chyba bardzo chce zostac drugim Robertem Smithem ;)
              • kwiat_paproci Re: Zalewski rewelacja ! 18.06.07, 09:03
                Chrisem Cornellem chyba, bo mi Smitha nie przypomina ani trochę z głosu, za to
                Cornella aż nadto ;)
    • paul_ina Silski, Cugowski, Zalewski 17.06.07, 23:23
      bardzo dobrze dobrane barwy :)
      kolejna kumulacja talentu na tej scenie
      • paul_ina Połomski 17.06.07, 23:25
        o tak! po tym jak się wczoraj zakochałam w tym idolu mojej babci :)
        klasa klas
        • grethe Re: Połomski 17.06.07, 23:26
          Bardzo sympatyczny pan. I również idol mojej babci
    • lotta79 Re: Niebo z moich stron - Opole 2007 17.06.07, 23:30
      Szkoda, że koniec, mogli by tak jeszcze troche pobujać :)
    • paul_ina Opole 2007 17.06.07, 23:31
      To był bardzo dobry festiwal. Wart abonamentu. Niech się schowają wszystkie top trendy i inne.

dobranoc
      • kubissimo Re: Opole 2007 17.06.07, 23:37
        polemizowałbym
        dobry koncert na koniec nie rekompensuje dwóch dni żenady :/
        całe szczęście, że koncert z piosenkami Seweryna sie udał, bo po zeszłorocznej
        koturnowej akademii ku czci Marka Grechuty miałem obawy, czy bedzie dobrze
        • simply_z Re: Opole 2007 17.06.07, 23:41
          wystep trójki mi się podobal;),szkoda ,ze juz koniec
          • orku Re: Opole 2007 17.06.07, 23:54
            wydaje mie sie ze Seweryn Krajewski zasługuje na lepsze występy - kilka piosenek
            zgadzam sie ciekwa aranżacja,, dobre wykonanie ale większość żenująca - laski
            wyginające się z parasolami, młodzież podrygująca z plecakami, kilka
            nietrafionych głosów - np szyc, kilka nieciekawych - Rybiński, kapelusznicy.
            Zupełnie niewykorzyustany POniedzielski.

Całość to połączenie poezji z piosenką biesiadną - cała TVP - a wszystko w sosie
            bezsensowych nagród np. najbardziej fotogeniczna piosenkarka Okupnik - przeciez
            oni mają śpiewać a nie wyglądać. Za rok będziemy wybierac smsem Miss i Mistera
            Festiwalu.
          • maureen2 Re: Opole 2007 17.06.07, 23:58
            okazało się,że młodzi panowie mają nawet głos i parę w płucach,nawet Szcześniak
            dobrze wypadł po poprzednich "buczeniach", jedyny minus to jakieś dwie solistki
            o słabym głosie.
      • setorika Re: Opole 2007 18.06.07, 00:07
        Paulina, czy ty pracujesz w publicznej? Dwa pierwsze dni to porazka, a dzień
        pierwszy z nagrodami to szczyt porażek - rozwleczone, bez wstepów, bez jingli,
        które mogły zpełnić dziury w programie pomiedzy zejściem jednych a nadejsciem
        innych na scenę, zero dynamiki, wreczenie nagród wygladało jak po festynie w
        Koziej Wólce Górnej, i jeszcze te teksty pana z Energii Pro, że dostarczaja tyle
        pozytywnej energii co zwycięzca - zenada po prostu.

Kabaretron - co to za występy? Emerytów i rencistów? Kto to jest kurna "czerwony
        tulipan" z pseudo literacka piosenka i panią z wytrzeszczem która puszczała jak
        nawiedzona bańki??? No tak, w ub. roku Robert Górski tak dał popalić wladzy
        kabaretonem, miał bardzo dobre teksty i bardzo mocne, ze wylali młoda gwardie z
        publicznej, tudzież Nina przejęła ster i wzieła młodych pod skrzydła polsatu.

Dziesiejszy koncert dobry, mnie sie podobały nowe aranzacje. To jedyny plus.Ale
        nie wart abonamentu.
        • andrz_ej Re: Opole 2007 18.06.07, 01:29
          a ja nie pracuje w TVP i też uważam,co wyraziłem już w innych postach,iż koncert
          Superjedynek był rewelacyjny /nie tylko w mojej ocenie ale wielu
          znajomych/.-dzięki nie tylko zaproszonym wielkim postaciom polskiej muzyki
          rozrywkowej ale także laureatom Superjedynek-oczywiście poza dwoma
          nieporozumieniami w rodzaju jakichś wykonawców hiphopowych i JetSet,których za
          spiewanie kiczowatej piosenki w języku angielskim nie powinni dopuścić bo jest
          to festiwal polskiej a nie anglojęzycznej piosenki. Koncert piosenek Seweryna
          średni,kilka interpretacji było profanacją/niestety/ piosenek
          Seweryna/szczególnie gdy młody chłoptaś bezcześcił niemiłosiernie sympatyczną
          piosenkę "Ciągle pada".Ogólnie bodaj najlepszy festiwal ostatnich lat...
          • maureen2 Re: Opole 2007 18.06.07, 01:51
            piosenki nie zostały zbeszczeszczone,aranżacje były dobre,tylko Okupnik nie mo-
            gła się zdecydować jak ma śpiewać,a Jusis chyba nie starczyło głosu do dobrej
            aranżacji,lekkie hophopanie było dobre,w superjedynkach też.
        • paul_ina Re: Opole 2007 18.06.07, 06:46
          Cześć, nie pracuję w żadnej telewizji. Po prostu mi się festiwal Opole 2007 bardzo podobał, każdy z koncertów był inny, ostatni najlepszy. Nie lubię ani jingli, ani wstępów, więc było po mojemu.

Kabaretonu nie obejrzałam, zasnęłam po pani w czarnej sukience, która rewelacyjnie sparodiowała Kwaśniewską, Gilowską i Gronkiewicz-Walz. Ale do tego momentu też było świetnie.
          • jowita81 Re: Opole 2007 18.06.07, 09:18
            Jak przystało na człowieka w wieku podeszłym spodziewałam się po tym koncercie
            sympatycznej retrospekcji.Bo cóż,do dziś pamiętam jak Czerwone Gitary grały w
            tanecznym kręgu w Sopocie.Ich piosenki były mi bliskie.Praktycznie każdą z nich
            jestem w stanie zanucić.A Koncert ,zatytułowany NIEBO Z MOICH STRON,niestety,
            nie spełnił moich sentymentalnych oczekiwań.Może to znak czasów.(?)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka